Παππάς: Χωρίς κόσμο οι συγκεντρώσεις της ΝΔ σε Λάρισα - Χανιά

«Υπάρχει ψηφοδέλτιο το οποίο επάνω γράφει "ακύρωση της 13ης σύνταξης". Και αυτό το ψηφοδέλτιο είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ», είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παππάς: Χωρίς κόσμο οι συγκεντρώσεις της ΝΔ σε Λάρισα - Χανιά

Στην ενεργοποίηση δυνάμεων που θα οδηγήσουν στην πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο οποίος, μιλώντας για τη ΝΔ, είπε ότι το ψηφοδέλτιό της γράφει «ακύρωσης της 13ης σύνταξης».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «οι υποψήφιοι που είναι με τη ΝΔ, θα εκλεγούν και θα πάνε να δώσουν ψήφο στον κ. Βέμπερ, ο οποίος ήταν ο πρώτος, ο οποίος -πριν κλείσουν τα μικρόφωνα και πριν κλείσουν τα φώτα της συνέντευξης του πρωθυπουργού για τα θετικά μέτρα- βγήκε να πει ότι αυτά τα μέτρα είναι λαϊκισμός».

Χαρακτήρισε τομή στη δημόσια συζήτηση την ανακοίνωση των θετικών μέτρων της κυβέρνησης και ως ενδεικτικό του πολιτικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί, όπως είπε, είναι η προφανής έλλειψη δυνατότητας από την πλευρά της ΝΔ, να κάνει «ευάριθμες συγκεντρώσεις».

Όπως σημείωσε, «στη Λάρισα δεν πήγε στην κεντρική πλατεία, πήγε στην πλατεία Ταχυδρομείου και μάλιστα σε μία γωνία για να φτιάξει μία ευθεία που στις τηλεοπτικές εικόνες θα ήταν αποδεκτή, στα Χανιά δεν μάζεψε κόσμο, ενώ δεν κάνει συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Κάνει στο Περιστέρι».

«Έχουμε αλλεπάλληλα κύματα ανάδειξης του αντικοινωνικού προγράμματος της ΝΔ» ανέφερε στη συνέχεια ο Ν. Παππάς, τονίζοντας ότι «τα αποτέλεσμα αυτού είναι, δυνάμεις οι οποίες είχαν αδρανοποιηθεί τις στιγμές και την περίοδο που εμείς είχαμε πραγματικές δυσκολίες, που δεν είχαμε κλείσει τις αξιολογήσεις, δεν είχαμε ολοκληρώσει τα μνημόνια, δεν είχαμε τη δυνατότητα να πάρουμε τα θετικά μέτρα, να ενεργοποιούνται αυτή τη στιγμή και να διαμορφώνουν μία πολιτική ατμόσφαιρα, η οποία θα καταλήξει σε πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη Κυριακή».

Σε ό, τι αφορά τον χρόνο κατά τον οποίο έγινε η ανακοίνωση των θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι «έπρεπε να περιμένουμε τα αποτελέσματα για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού» και πρόσθεσε: «όποιος διαφωνεί με τα μέτρα μπορεί ευθαρσώς να το πει. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Επισήμανε ότι η αντιπολίτευση ψήφισε τα μέτρα, αλλά αναφέρονται «ευθαρσώς» στην ακύρωσή τους, «δηλαδή ότι η 13η σύνταξη δεν είναι στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη», υπενθυμίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι "μπορώ να εγγυηθώ μέχρι την 12η σύνταξη".

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι «τα ψηφοδέλτια επάνω δεν γράφουν απλώς ονόματα υποψηφίων, γράφουν προγράμματα. Υπάρχει ψηφοδέλτιο το οποίο επάνω γράφει "ακύρωση της 13ης σύνταξης". Και αυτό το ψηφοδέλτιο είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ».

Επίσης, σε ό, τι αφορά τη 13η σύνταξη, τόνισε ότι δεν έχει «άλλου τύπου προσέγγιση, επιδοματική» καθώς τη λαμβάνει όποιος είναι δικαιούχος σύνταξης, χωρίς άλλα κριτήρια περιουσίας ή καταθέσεων και πρόσθεσε: «θεωρούμε και πιστεύουμε ότι τα περιθώρια τα δημοσιονομικά μπορούν να βελτιωθούν και στο μέλλον και ανάλογα τέτοια βήματα μπορούμε να κάνουμε».

Σημείωσε, επίσης, ότι, παράλληλα, έχουν αυξηθεί οι παροχές σε είδος, «διότι μία εισφορά υπέρ υγείας, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πολύ καλύτερες υπηρεσίες, να κτίζουμε τα ΤΟΜΥ όπου έχουν πάει εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και γλύτωσαν το 50άρικο, το 60άρικο που θα έδιναν σε ένα γιατρό για να τους κάνει μία απλή εξέταση». Αναφέρθηκε στην απόδοση του κοινωνικού μερίσματος, το '16, ΄17 και ΄18 και συμπλήρωσε ότι με την υπεραπόδοση της οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης, αυξάνονται οι εισφορές και τα έσοδα για το Δημόσιο και υπάρχουν περισσότερα περιθώρια.

«Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν δει βελτίωση στις αποδοχές τους, γιατί αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11%, παρ΄ ότι που η ΝΔ διαφωνεί και πιστεύει ότι δεν έπρεπε τόσο πολύ να αυξηθεί» είπε ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει η κυβέρνηση όταν ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, στα τέλη Αυγούστου του ΄15, ενώπιον του ελληνικού λαού είπε καθαρά: "Αυτά κατάφερα, αυτά δεν κατάφερα. Ελληνικέ λαέ θέλεις να συνεχίσουμε;" Και ο λαός απεφάνθη τον Σεπτέμβριο του ΄15. Εκεί τις γνωρίζαμε όλοι τις δυσκολίες. Βεβαίως θα θέλαμε να έχουμε πετύχει περισσότερα. Είχε κλείσει όμως ένας κύκλος. Και πήραμε και μάθημα, βεβαίως, διότι από τους διεθνείς συσχετισμούς πάρα πολύ δύσκολα ξεφεύγεις. Μπήκαμε με μεγαλύτερες προσδοκίες από αυτά που καταφέραμε στην πρώτη διαπραγμάτευση. Έκλεισε όμως ο κύκλος των μνημονίων».

Όπως τόνισε, τον Σεπτέμβρη του ΄15 θα εθεωρείτο υπερφίαλος κάποιος που θα έλεγε ότι «την άνοιξη του ΄19 θα δίνετε 13η σύνταξη, θα έχουμε τελειώσει με τα μνημόνια, θα έχουμε αναδιαρθρώσει το χρέος, θα έχουμε λύσει το Μακεδονικό, θα μειώνεται ο ΦΠΑ, θα μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ».

Μιλώντας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο υπουργός τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι πρώτος» και ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε στη θετική πορεία που έχει πάρει η απασχόληση» υπογράμμισε ο κ. Παππάς, λέγοντας ότι η επιδίωξη είναι για την επόμενη τετραετία, να προστεθούν άλλες 400.000 θέσεις εργασίας, στις ισάριθμες νέες θέσεις που έχουν δημιουργηθεί «για να κλείσουμε την κεντρική πληγή της κρίσης».

Είπε ότι θα περίμενε «από όλο το δημοκρατικό φάσμα να υπάρχει μία ελάχιστη συνεννόηση, ότι πρέπει να υπάρχει προστασία της εργασίας, να υπάρχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα, να υπάρχουν αξιοπρεπείς μισθοί» για να προσθέσει: «Φαίνεται ότι στην αντίπερα όχθη έχουν επικρατήσει οικονομικά δόγματα, τα οποία, εκτός από την αντικοινωνική τους πτυχή, έχουν αποδειχθεί και αναποτελεσματικά».

«Ανατριχιάζω όταν ακούμε τα περί 7ήμερης εργασίας» σημειώσει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και κατέληξε: «ο κ. Μητσοτάκης έχει πρότυπο τον Κουρτς και τον Όρμπαν, οι οποίοι έκαναν 12 ώρες εργασίας ημερησίως και 400 ώρες υπερωρίας τον χρόνο που θα τα πληρωθείς σε τρία χρόνια».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23 Νοε 2020 | 13:00

ΣΥΡΙΖΑ κατά Άδωνι Γεωργιάδη: Πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα

Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα δήλωσε σε συνέντευξή του για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ "ΣΟΒΑΡΗΣ" ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ 22 Νοε 2020 | 17:57

Επίθεση Φίλη για τις εικόνες με στρατιωτικά και θρησκευτικά σύμβολα στη Βουλή - Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας

Ο Νίκος Φίλης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την προβολή εικόνων με στρατιωτικό και θρησκευτικό περιεχόμενο στο κτίριο της Βουλής.

ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΦΟΒΟΙ ΜΑΣ 22 Νοε 2020 | 13:38

"Κοράκια" made in SYRIZA

Είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και αν ακούγεται απίστευτο, "επενδύει" στους θανάτους.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 21 Νοε 2020 | 15:28

ΝΔ: Με τη δράση "Έχεις Εμένα" κανείς δεν μένει μόνος του

Μέσω της νέας δράσης "έχεις εμένα" η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της ΝΔ, μας καλεί να μην ξεχάσουμε τους μοναχικούς ανθρώπους.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 20 Νοε 2020 | 17:22

Παρατηρητήριο Fake news της ΝΔ: "Στημένη" η φωτογραφία με τα παιδιά στο καφενείο της Ηλείας

Η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τον κοινοτάρχη για Fake news κατ' εντολήν της Κουμουνδούρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 20 Νοε 2020 | 12:03

Σάλος με τη δήλωση Γιαννούλη (ΣΥΡΙΖΑ) : "Η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους" - Οργισμένη αντίδραση της ΝΔ [βίντεο]

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφερόμενος στο θέμα του κορονοϊού, είπε πως "η κυβέρνηση σκοτώνει ανθρώπους", προκαλώντας την αντίδραση της ΝΔ.

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ TWITTER 19 Νοε 2020 | 22:11

Ανάρτηση-ντροπή από την "Αυγή" για τους τάφους στις Σέρρες - Οργισμένη απάντηση από τη ΝΔ

Σάλος προκλήθηκε από αναρτήσεις της εφημερίδας "Η Αυγή" στο twitter - "Ξεπέρασε τον εαυτό της σε αθλιότητα" απαντά η ΝΔ

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 19 Νοε 2020 | 12:34

Αχτσιόγλου για τις ανακοινώσεις Σταϊκούρα - Βρούτση: Ντράπηκε και η ντροπή

Ντράπηκε και η ντροπή με τις "νέες" ανακοινώσεις αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου για τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα και του Γιάννη Βρούτση

ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ 19 Νοε 2020 | 12:13

Viral έγινε η δήλωση Κωνσταντινέα για το Πολυτεχνείο- "Παιδί- Παιδεία- Ελευθερία και στη θέση του ψωμιού αγάπη"

Σπάει ταμεία η δήλωση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντινέα για το Πολυτεχνείο

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΕΚΤΡΟΠΑ 18 Νοε 2020 | 14:58

ΝΔ για Πολυτεχνείο και ΚΚΕ: Νίκη της Δημοκρατίας και της κοινής λογικής - Θα διερευνηθούν και οι ποινικές ευθύνες

Στην ανακοίνωση της Ν.Δ για το Πολυτεχνείο σημειώνεται ότι η Δημοκρατία και η κοινή λογική έδωσαν την απάντησή τους σε όσους επένδυαν στο μπάχαλο.

18 Νοε 2020 | 12:07

Κόντρα Χρυσοχοΐδη - Τσίπρα για το πρόστιμο σε γυναίκα στο Πολυτεχνείο: "Η συμπόνια του ΣΥΡΙΖΑ άργησε πάλι"

Ήρθη το πρόστιμο των 300 ευρώ που επιβλήθηκε στη γυναίκα στο Πολυτεχνείο - Για μικροκομματική εκμετάλλευση κατηγορεί το υπ. Προστασίας του Πολίτη τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ 17 Νοε 2020 | 21:40

Χρυσοχοΐδης: Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ - Πρόστιμα στους συλληφθέντες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις.

ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2019 17 Νοε 2020 | 20:32

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake News η ανάρτηση του ΠΑΜΕ - Από τα γαλλικά "κίτρινα γιλέκα" η φωτογραφία [Εικόνα]

Fake News: Φωτογραφία τραβηγμένη κατά την περίοδο της εξέγερσης των "κίτρινων γιλέκων" παρουσιάστηκε ως σημερινή από την Αθήνα.