Αυτή είναι η επιστολή παραίτησης του υφυπουργού Δικαιοσύνης Δ. Κράνη προς τον πρωθυπουργό

Στην επιστολή παραίτησης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δ. Κράνης επικαλείται ανειλημμένες επιστημονικές -συγγραφικές υποχρεώσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Ανειλημμένες επιστημονικές -συγγραφικές όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- υποχρεώσεις, που αδυνατεί να αθετήσει, επικαλείται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Κράνης στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε νωρίτερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στους λόγους που επικαλείται ο κ. Κράνης επισημαίνει κυρίως την συμμετοχή του σε συλλογικό έργο ερμηνείας του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ): "Η ενασχόληση με τα καθήκοντα της θέσης αυτής οφείλει να είναι συνεχής και χωρίς περισπασμούς από εξωτερικούς παράγοντες" σημειώνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αναφέρει στην επιστολή παραίτησης

Συγκεκριμένα στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Κράνης αναφέρει:

Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία με τιμήσατε, συμπεριλαμβάνοντάς με στην Κυβέρνησή Σας και Σας ευχαριστώ θερμώς. Πρόκειται για θέση υψηλής πολιτικής ευθύνης, την οποία αποδέχθηκα ευελπιστώντας ότι η προηγούμενη δικαστική ιδιότητά μου και πάντως χωρίς δικαιοδοτικό έργο κατά την τελευταία τριετία της απόσπασής μου στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, γεγονός που συνέβαλε στο να αποδεχθώ τη συμμετοχή μου στην Κυβέρνησή Σας, αποτελεί ικανό εφόδιο για την αντιμετώπιση θεμάτων της Δικαιοσύνης, από την οπτική όμως γωνία και του δικαστή και όχι κατ' ανάγκην μόνον του πολιτικού.

Η διαφορετικότητα αυτή εκτιμώ ότι υπήρξε γόνιμη στην επιδίωξη εφικτών στόχων στο πλαίσιο της συνεργασίας μου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία υπήρξε γενικώς άψογη και με πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης. Έτσι κατά το διαρρεύσαν διάστημα από τον Ιούλιο 2019 έως και σήμερα θεωρώ ότι παρήχθη σημαντικό έργο, με άξονα τις βασικές κυβερνητικές κατευθύνσεις και κύρια σημεία αναφοράς τον ΠΚ και τον ΚΠΔ, τους νόμους για τα προσωπικά δεδομένα και τη διαμεσολάβηση, τη δικονομία του ΕΣ, ενώ επίκειται η προώθηση και των Κωδίκων Δικαστικών Υπαλλήλων και Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών.

Στο μέτρο που ζητήθηκε η συμβολή του γραφείου μου στην παραγωγή του νομοθετικού έργου, η ανταπόκριση όλων των συνεργατών μου και εμού προσωπικά υπήρξε άμεση και θεωρώ σημαντική. Επιτρέψτε μου να αναφερθώ ειδικότερα στη νομοθετική πρωτοβουλία του γραφείου μου για τη θεσμοθέτηση διαδικασίας επιλογής υποψηφίων δικαστών για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), η οποία, όμως, παρά την αναγκαιότητά της, εκκρεμεί.

Ωστόσο ανειλημμένες από μακρού χρόνου και πάντως πριν από την έξοδό μου από το δικαστικό σώμα επιστημονικές (συγγραφικές) υποχρεώσεις μου, τις οποίες αδυνατώ να αθετήσω, όπως προπάντων η συμμετοχή μου σε συλλογικό έργο ερμηνείας του ΚΠολΔ ή σε ανάλογες ερμηνευτικές προσεγγίσεις ευρωπαϊκών κανονισμών, με αναγκάζουν να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, αφού η ενασχόληση με τα καθήκοντα της θέσης αυτής οφείλει να είναι συνεχής και χωρίς περισπασμούς από εξωτερικούς παράγοντες.

Παρακαλώ να δεχθείτε, για τους λόγους αυτούς, την παραίτησή μου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στη συνέχιση του κυβερνητικού έργου προς όφελος της πατρίδας μας.

Αθήνα 31 Ιουλίου 2020

Με τη δέουσα τιμή

Δημήτριος Κράνης - Υφυπουργός Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση Στέλιου Πέτσα για την παραίτηση Κράνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, "οι λόγοι της παραίτησης, όπως αναλύονται στην επιστολή και όπως από καιρό είχε γνωστοποιήσει στον πρωθυπουργό, είναι προσωπικοί και συνδέονται με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στο έργο της κυβέρνησης. Τις αρμοδιότητες του κ. Κράνη θα ασκεί ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας".

Η κίνηση αυτή, δείχνει πως επισπεύδεται ο ανασχηματισμός, ο οποίος ως γνωστόν είναι προ των πυλών. Όπως έγραφε το TheTOC και χθες, Πέμπτη, όλα δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός πλησιάζει, έστω και αν οι πληροφορίες είναι ελάχιστες από το Μέγαρο Μαξίμου και η σεναριολογία βασίζεται περισσότερο στις εκτιμήσεις των δημοσιογράφων, παρά σε διαρροές από συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ακόμα και αυτοί όμως ομολογούν ότι ο ανασχηματισμός δεν θα καθυστερήσει και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Αύγουστο.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρίσκεται ήδη σε διακοπές, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται να γίνει ο ανασχηματισμός τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά μετά τον 15αύγουστο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ 10 Αυγ 2020 | 18:01

Εκρηξη Βηρυτός - Καταιγιστικές εξελίξεις: Παραίτηση της κυβέρνησης στο Λίβανο

Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ θα ανακοινώσει σύντομα την παραίτηση της κυβέρνησής του, δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο Reuters

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 09 Αυγ 2020 | 19:51

Χουάν Κάρλος: Μισητός μεν, αλλά οι Ισπανοί δε θέλουν να εγκαταλείψει τη χώρα

Η φυγή του δυσαρεστεί αρκετούς Ισπανούς, το οικονομικό σκάνδαλο όμως που έχει ξεσπάσει είναι μεγάλο.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ 06 Αυγ 2020 | 13:43

Επιστολή Σακελλαροπούλου σε 14 ηγέτες: "Υψώστε την φωνή σας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί"

"Υψώστε την φωνή σας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί" αναφέρει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην επιστολή της προς τους 14 ηγέτες

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 04 Αυγ 2020 | 17:56

Στέλλα Γκαντώνα: Τέλος η δημοσιογράφος από το OPEN - Η παραίτηση που ξάφνιασε

Η Στέλλα Γκαντώνα παρουσίαζε τα δελτία το Σαββατοκύριακο - Η παραίτηση της δημοσιογράφου

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΘΕΙ 03 Αυγ 2020 | 09:21

Είπα - ξείπα από την Έλεν Ντε Τζένερις: Δεν εγκαταλείπει τα τηλεοπτικά πλατό

Η Έλεν ΝτιΤζένερις δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψει τόσο εύκολα τα τηλεοπτικά φώτα.

31 Ιουλ 2020 | 12:28

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Κράνης

Εχει στείλει επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό, όπου εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 24 Ιουλ 2020 | 14:00

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς - Αναλαμβάνει θέση στην Κομισιόν

Ο κ. Θωμάς, προκειμένου να αναλάβει το νέο χαρτοφυλάκιό του, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

ΤΟΝ "ΞΗΛΩΝΕΙ" Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ 23 Ιουλ 2020 | 14:44

Βουλευτής Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ): Χυδαιολόγος και διπλοθεσίτης- Δεν μετανιώνει, δεν παραιτείται

Μετά τον σάλο για το "σας κάναμε τον κω@@ να" του Κωνσταντίνου Μάρκου στη Βουλή, ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 14 Ιουλ 2020 | 13:30

Νέα επιστολή Παπαγγελόπουλου στην προανακριτική - Ζητά να κατατεθούν τα πορίσματα των εισαγγελέων

Όπως αναφέρει, έχουν προκύψει νέα σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητας του.

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ» 12 Αυγ 2020 | 15:32

Jerusalem Post: Οι λόγοι και οι επιδιώξεις της τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Ελλάδας

Την τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο αναλύει σε άρθρο του στην Jerusalem Post o Seth J.Frantzman.

ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ 12 Αυγ 2020 | 15:17

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Θέλει και διάλογο με την Ελλάδα και "γαλάζια πατρίδα"

"Η Τουρκία επιθυμεί διάλογο για το πρόβλημα που έχει με την Ελλάδα σχετικά με τις έρευνες για ενεργειακούς πόρους"

ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 12 Αυγ 2020 | 15:10

Ακραίο παραλήρημα Μπαχτσελί: Όσοι κάνουν προβοκάτσια στα χωρικά μας ύδατα γίνονται τροφή για ψάρια

Όσοι κάνουν προβοκάτσια στα χωρικά μας ύδατα γίνονται τροφή για ψάρια δήλωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτεσλί