X

Μίλτος Ζαμπάρας: Παραιτήθηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά με Τσίπρα - Ποιος παίρνει την έδρα

Την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε με βίντεο στα social media ο Μίλτος Ζαμπάρας.

Γράφει: TheToc team

Την παραίτησή του από τη βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Μίλτος Ζαμπάρας, γνωστοποιώντας παράλληλα την απόφασή του να συνταχθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και την πολιτική πρωτοβουλία του.

Ο μέχρι πρότινος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επέλεξε να ανακοινώσει την απόφασή του μέσα από βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σηματοδοτώντας την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετάβασή του σε νέο πολιτικό πλαίσιο.

Στο μήνυμά του, ο Μίλτος Ζαμπάρας παρουσιάζει την κίνησή του ως ένα νέο ξεκίνημα, διευκρινίζοντας ότι η αποχώρησή του από τη βουλευτική θέση δεν σημαίνει εγκατάλειψη των πολιτικών αρχών και των επιλογών που τον οδήγησαν μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει ότι η επόμενη πολιτική του διαδρομή θα συνδεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Μίλτου Ζαμπάρα

"Για όσους πάλεψα και έβγαλα ασπροπρόσωπους

Για αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και όλο τον κόσμο

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!

Καμιά φορά, το να κλείνεις μια πόρτα δεν σημαίνει ότι φεύγεις.

Σημαίνει ότι επιλέγεις να ανοίξεις το δρόμο για κάτι που πιστεύεις

Αφήνω σήμερα πίσω μου μια θέση. Όχι όσα με έφεραν μέχρι εδώ.

Όχι τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν.

Όχι τις μάχες που δώσαμε μαζί.

Και σίγουρα όχι τον λόγο για τον οποίο μπήκα στην πολιτική.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να αποδείξω ποιος είμαι μέσα από τη δουλειά μου. Με παρεμβάσεις, διεκδικήσεις και συνεχή παρουσία για την Αιτωλοακαρνανία, για τα προβλήματα των ανθρώπων της, για όσα δικαιούται και πολλές φορές δεν της δίνονται.

Αυτό δεν αλλάζει.

Για μένα, η πολιτική δεν ήταν ποτέ, ένα αξίωμα ή μια αίθουσα.

Ήταν και παραμένει η δυνατότητα να αλλάζεις τα πράγματα. Να είσαι χρήσιμος. Να μην συμβιβάζεσαι με το λίγο, όταν ξέρεις ότι μπορούμε περισσότερα.

Γι’ αυτό και σήμερα δεν κάνω ένα βήμα πίσω.

Κάνω ένα βήμα μπροστά.

Σε μια νέα προσπάθεια. Πιο μεγάλη, πιο δύσκολη, πιο απαιτητική.

Σε μια προσπάθεια που θέλει να ξαναδώσει στην πολιτική περιεχόμενο, αξιοπιστία και προοπτική.

Φεύγω από τα έδρανα, αλλά όχι από την πρώτη γραμμή.

Και ίσως τελικά αυτό να είναι το πιο σημαντικό:

να ξέρεις πότε πρέπει να αφήσεις τη θέση που έχεις, για να υπηρετήσεις τον στόχο που πιστεύεις.

Από σήμερα, συνεχίζω από ένα νέο σημείο.

Με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με την ΕΛΑΣ.

Για όσα έχουμε ακόμη να ανοίξουμε μπροστά μας.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ!"

Διαβάστε Επίσης

Ποιος παίρνει τη θέση του στη Βουλή

Η παραίτηση του Μίλτου Ζαμπάρα ανοίγει τη διαδικασία για την αντικατάστασή του στην εκλογική περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας.

Πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γρηγόρης Θεοδωράκης, ωστόσο καθώς ο ίδιος αποτελεί στέλεχος της ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα και τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του κόμματος, την έδρα αναμένεται να πάρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαρεμένος που ακολουθεί τη σειρά διαδοχής.

Διαβάστε Επίσης