Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ3 ο Γιάννης Μυλόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 Γιάννης Μυλόπουλος μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του τις τελευταίες ημέρες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΕΡΤ3 ο Γιάννης Μυλόπουλος

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΕΡΤ3 Γιάννης Μυλόπουλος μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δημόσιες τοποθετήσεις του τις τελευταίες ημέρες. Η παραίτησή του έγινε δεκτή από την διοίκηση της ΕΡΤ.

Στη σχετική επιστολή του, ο κ. Μυλόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πολιτικών μου προτιμήσεων και απόψεων, και προκειμένου να μη δημιουργηθεί η παραμικρή υπόνοια για την αμερόληπτη και αντικειμενική λειτουργία της ΕΡΤ, υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της ΔΕ της ΕΡΤ3».

Τι ανέφερε στις δημόσιες τοποθετήσεις του

Ύμνους για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γράφει δημόσια ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος έχει διοριστεί πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη. Αντί να κρατήσει μια στοιχειώδη γραμμή ουδετερότητας, λόγω της θέσης του στην κρατική τηλεόραση, ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ επιλέξει να ταχθεί δημόσια υπέρ ενός συγκεκριμένου κόμματος, κατηγορώντας μάλιστα τα υπόλοιπα ως... μνημονιακά. Την παραίτησή του έχει ζητήσει η οργάνωση της ΝΔ στη συμπρωτεύουσα.

Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, το οποίο έχει αναρτηθεί και στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ. Μυλόπουλος έκανε λόγο για "αδιαμφισβήτητη πολιτική υπεροχή Τσίπρα, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει ένα σαφές, συγκεκριμένο και εφικτό σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια".

Μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω και εξαπέλυσε ως κάτοχος δημοσίου αξιώματος δριμεία επίθεση στα έως σήμερα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι "το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειώσουν τον κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού, με σκοπό να τον φέρουν στα μέτρα τους και να σχηματίσουν μαζί του κυβέρνηση, κατ’ επιταγή των δανειστών".

Ειδικά για τον πρόεδρο της ΝΔ, τόνισε ότι "ο κ. Μεϊμαράκης που κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για απώλεια 90 δις, [...] να υπενθυμίσει πόσα δις χάθηκαν, ως διαφυγόντα από τα δημόσια ταμεία, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Ή ακόμη, θα ήταν σκόπιμο οι εκπρόσωποι των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων, να αναγνωρίσουν δημοσίως πόσο κόστισε στους Έλληνες η εφαρμογή των δίχως διαπραγμάτευση μνημονίων που μας φόρτωσαν οι κυβερνήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια. Κι ακόμη, ενδιαφέρον θα είχε να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τι θα πράξουν με τις άδειες των ιδωτικών ΜΜΕ, αλλά και με τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, που με τόση επιμέλεια προστάτευαν τα προηγούμενα χρόνια".

Ολόκληρο το άρθρο Μυλόπουλου έχει ως εξής:

Ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνεται την υποχρέωση, σε κάθε προεκλογική ομιλία του, να παρουσιάζει κατά προτεραιότητα το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα τετραετία. Ένα πρόγραμμα που, με δεδομένο πλέον το τρίτο μνημόνιο και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτό, δεν αναλώνεται στα ευκόλως εννοούμενα της υλοποίησης και της εφαρμογής του, αλλά πολύ περισσότερο, επεκτείνεται πέραν αυτών, σε τέσσερα επίπεδα:

Πρώτα στα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που θα εφαρμοστούν για την ελάφρυνση των εξαιρετικά δυσμενών επιπτώσεων του τρίτου μνημονίου στις ευπαθείς, κυρίως, ομάδες, αλλά και στα τμήματα εκείνα του πληθυσμού που ήδη πλήττονται από την ύφεση της οικονομίας και υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανεργία, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των δύο προηγούμενων μνημονίων.

Δεύτερον, στις αναγκαίες δομικές παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο την επαναφορά της χώρας σε τροχιά παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Ο αγροτικός τομέας, ο τουρισμός, η ενέργεια, οι φυσικοί πόροι και το περιβάλλον, η έρευνα, η καινοτομία και η τεχνολογία, είναι προνομιακοί για τη χώρα μας τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, που απαιτούν τη συγκρότηση στοχευμένης πολιτικής από πλευράς της κυβέρνησης, στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων, που είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για την ανάπτυξη.

Τρίτον, στην οργάνωση ενός σύγχρονου κράτους, με αιχμές τη δημόσια διοίκηση, τη δικαιοσύνη και την εκπαίδευση, ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ακόμη, το προεκλογικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση του κράτους περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της διαπλοκής των εξουσιών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα παρανόμως λειτουργούντα ιδιωτικά ΜΜΕ, ιδιοκτησίας επιχειρηματιών και εργολάβων που δραστηριοποιούνται σε δημόσια έργα, οι οποίοι λειτουργούν σαν πελάτες των κυβερνήσεων και ταυτοχρόνως και σαν ραδιοτηλεοπτικοί προπαγανδιστές του έργου των ευεργετών τους.

Και τέταρτο, μετά τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα, να αναγνωριστεί διεθνώς η μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και στην επαναδιαπραγμάτευση του δυσβάστακτου χρέους, με στόχο αυτό να γίνει βιώσιμο και να μπορέσει να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικά.

Αντίθετα με τον Αλέξη Τσίπρα, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί εξαντλούν την προεκλογική τους ρητορική, επιτιθέμενοι στον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό. Κατηγορώντας τον εν χορώ για ασυνέπεια λόγων και έργων, για αθέτηση υποσχέσεων, για απομάκρυνση από τις προγραμματικές του θέσεις, ακόμη και ως... ψευτράκο και μικροαπατεώνα. Οι αρχηγοί μάλιστα των λεγόμενων και μνημονιακών κομμάτων, προσπαθούν να ενοχοποιήσουν τη μόλις επτάμηνη διακυβέρνηση Τσίπρα ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση, σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν τις δικές τους ευθύνες δεκαετιών, τις οποίες σήμερα πληρώνει η Ελλάδα σε χρέος και σε ελλείμματα.

Θεμιτό και αναμενόμενο θα ήταν, βεβαίως, μέχρι ενός βαθμού, στο πλαίσιο της καλώς νοούμενης πολιτικής αντιπαράθεσης, οι μικρότεροι παίκτες να κατηγορούν το μεγάλο αντίπαλο. Αυτό θα είχε ενδιαφέρον, με την προϋπόθεση όμως θα προσπαθούσαν μέσω αυτού, να αναδείξουν το δικό τους κυβερνητικό σχέδιο. Κάτι που στη δική μας περίπτωση απουσιάζει επιδεικτικά. Που σημαίνει ότι είτε δεν έχουν κυβερνητικό σχέδιο, είτε αυτό που έχουν δεν επιθυμούν, για ευνόητους λόγους, να το παρουσιάσουν στους πολίτες.

Ενδιαφέρον θα είχε, για παράδειγμα, ο κ. Μεϊμαράκης που κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για απώλεια 90 δις, δίκην διαφυγόντων κερδών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους δανειστές, να υπενθυμίσει πόσα δις χάθηκαν, ως διαφυγόντα από τα δημόσια ταμεία, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Ή ακόμη, θα ήταν σκόπιμο οι εκπρόσωποι των λεγόμενων μνημονιακών κομμάτων, να αναγνωρίσουν δημοσίως πόσο κόστισε στους Έλληνες η εφαρμογή των δίχως διαπραγμάτευση μνημονίων που μας φόρτωσαν οι κυβερνήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια. Κι ακόμη, ενδιαφέρον θα είχε να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τι θα πράξουν με τις άδειες των ιδωτικών ΜΜΕ, αλλά και με τους φοροφυγάδες της λίστας Λαγκάρντ, που με τόση επιμέλεια προστάτευαν τα προηγούμενα χρόνια...

Είναι φανερό ότι το σχέδιο των λεγόμενων... φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, είναι αντιγραφή των νεοφιλελεύθερων μέτρων των μνημονίων. Γι αυτό και δεν τα διαπραγματεύθηκαν ούτε στιγμή. Γι αυτό και παρουσίαζαν την υλοποίησή τους σαν success story.

Όπως, ακόμη, είναι φανερό ότι η τακτική του «όλοι εναντίον ενός» υποκρύπτει την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων και την απουσία κυβερνητικών σχεδίων. Αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μειώσουν τον κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού, με σκοπό να τον φέρουν στα μέτρα τους και να σχηματίσουν μαζί του κυβέρνηση, κατ’ επιταγή των δανειστών.

Όσο για τους εξ αριστερών, ομογάλακτους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί με την παρουσία τους υπενθυμίζουν τα όρια του παιχνιδιού και επιβεβαιώνουν το εφικτόν του προγραμματικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική υπεροχή Τσίπρα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς είναι ο μόνος που έχει ένα σαφές, συγκεκριμένο και εφικτό σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και τα μνημόνια. Οι υπόλοιποι είτε δεν έχουν σχέδιο, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τη νομή της εξουσίας, είτε έχουν, αλλά επιμελώς το αποκρύπτουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» 20 Ιαν 2022 | 20:17

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Δεν έχει πια σημασία τι λέει διότι είναι αναξιόπιστος

Το να φύγει αυτή η κυβέρνηση είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα επιβίωσης, είναι ζήτημα δημοκρατίας", ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στο Kontra Channel

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 17:21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκπληξη Τσίπρα - Προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Ανατροπή από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τους συνέδρους.

"ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ" 19 Ιαν 2022 | 13:35

Τσίπρας για Rafale και το σποτάκι της ΝΔ: Ντροπή, κανένα κόμμα δεν μετέτρεψε την αγορά εξοπλισμών σε κομματικό σποτ

"Ντροπή και εθνική καπηλεία". Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter για το σποτ με τα Rafale.

«Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ» 18 Ιαν 2022 | 20:59

"Πυρά" ΝΔ σε Τσίπρα: "Συμμερίζεται προτάσεις συνεργατών του για ελαχιστοποίηση ποινών σε ειδεχθή εγκλήματα;"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι συνώνυμο της υποκρισίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΟΧΙ; 18 Ιαν 2022 | 13:56

Η κόντρα Μπίστη- Τσέκερη για το αν πρέπει να κλείσει ή όχι η Αυγή: Εχουν μέλλον οι ξύλινες κομματικές εφημερίδες;

Ο Νίκος Μπίστης δεν βλέπει μέλλον σε κομματικά όργανα, ο Αγγελος Τσέκερης δεν πιστεύει ότι η Αυγή είναι κομματική εφημερίδα…

ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ 17 Ιαν 2022 | 13:47

Το καταπληκτικό σχόλιο του σκιτσογράφου Χαντζόπουλου για την Αυγή- Τα λέει όλα…σε στιλ Μπόστ για τα νταούλια

Πώς σχολίασε ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος, τα προβλήματα της Αυγής και την τοξικότητα της αρθρογραφίας της

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 17 Ιαν 2022 | 07:15

Τσίπρας για Αλέκο Φασιανό: Βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που μας αφήνει

Τη βαθιά ευγνωμοσύνη για την πολιτιστική κληρονομιά που αφήνει ο Αλέκος Φασιανός και τα συλλυπητήρια στους οικείους, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 18:54

Πηγές ΝΔ: ''Τσίπρας, Πολάκης και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό''

Το σχόλιο των πηγών της ΝΔ, σχετικά με το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Documento.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 16 Ιαν 2022 | 18:37

Αιχμές Πλεύρη κατά Πολάκη: Η εποχή του ''ξέρεις ποιος είμαι εγώ'' έχει περάσει

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας για το επεισόδιο που προκάλεσε ο Παύλος Πολάκης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 16 Ιαν 2022 | 15:57

ΝΔ για Πολάκη: Απαράδεκτο να τον καλύπτει ο Τσίπρας διά της σιωπής του, παρά τις αποκαλύψεις

''Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ 16 Ιαν 2022 | 15:51

Αλ. Τσίπρας: Προστατευόμενο είδος σήμερα η διαφθορά στη χώρα μας

''Εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της'', ανέφερε με ανακοίνωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 13 Ιαν 2022 | 18:39

Το Υπουργείο Υγείας απαντά στον Τσίπρα: Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μετά την 5η μέρα χωρίς συμπτώματα και με μάσκα

Απάντηση του υπουργείου Υγείας στην κριτική Τσίπρα για το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.