X

Παραλήρημα Τούρκων αναλυτών: "Η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία - Ετοιμάζονται για πόλεμο"

Μια στρεβλή εικόνα παρουσιάζει ο Τύπος και αναλυτές της Τουρκίας, βάζοντας στο στόχαστρο την διπλωματική και εξοπλιστική δράση της Ελλάδας.

Γράφει: TheToc team

Σενάρια για "πολιορκία" της Τουρκίας από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, αλλά και η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι τα ζητήματα που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη γείτονα. Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bir Gun: "Χρεωκοπούμε".

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει αγγίξει το 160%. Ωστόσο, στον χειρότερο βαθμό, από το 2008, βρίσκονται και τα ασφάλιστρα των τουρκικών ομολόγων, ενώ η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει φτάσει το 10%.

"Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία για την οικονομία της χώρας, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο – αν υπάρχει – δεν είναι μια καλή εικόνα για την Τουρκία", ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

"Εκλογές στην Τουρκία"

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, η οικονομία είναι εκτός ελέγχου αυτή τη στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος είναι δύσκολο να πάρει μέτρα και μέσα σε αυτή την εξίσωση μπαίνει και η Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι, "η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία, ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιούνται "μήπως η Ελλάδα και με τα Rafale ετοιμάζεται για πόλεμο;".

Μάλιστα, η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική δύο φορές.

Ενδεικτικά:

Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδα Μιλιέτ:

"Στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνει το δικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί εγκατέστησαν στρατιωτική βάση" .

Τουργκάϊ Γκουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam:

"H Eλλάδα αγοράζει απο την Γαλλία δεκάδες μαχητικά Rafale"

Διαβάστε Επίσης

Αχμέτ Χακάν, διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet:
"Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά"

Τουργκάϊ Γκιουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam:
"Αφού αγοράζει Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας. Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο λόγος είναι ένας. Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για την πολιορκία της Τουρκίας".