Follow us

Παρασκήνιο: Από το καλοκαίρι ο Ανδρουλάκης ήθελε να διαγράψει την Καϊλή - Δεν θα ήταν υποψήφια ξανά

Ο Δημήτρης Μάντζος αποκάλυψε πως υπήρχαν σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη διαγραφή της Εύας Καϊλή ήδη από το καλοκαίρι.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Υπο διαγραφή ήταν ήδη από το καλοκαίρι η Εύα Καϊλή, ενώ της είχε διαμηνυθεί αρμοδίως, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια ευρωβουλευτής. Τουλάχιστον όχι με το ΠΑΣΟΚ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας σε εκπομπή σημείωσε ότι "η κ. Καϊλή είχε πάρει σαφείς αποστάσεις από το ΚΙΝΑΛ με δική της επιλογή", ενώ τόνισε ακόμα πως οι επιλογές της Εύας Καϊλή σε θέματα καίριας πολιτικής, όπως στις παρακολουθήσεις, ήταν διαφορετικές από αυτές του κόμματος. Σημείωσε, δε, πως "από τον Ιούλιο ήταν σαφές και ευδιάκριτο πως η κ. Καϊλή είχε άλλες επιλογές, που συνάδουν με εκείνες της ΝΔ", και είπε πως τα μηνύματα προς την ευρωβουλευτή "ήταν ξεκάθαρα από το καλοκαίρι".

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε επίσης στα Παραπολιτικά 90,1, πως η κ. Καϊλή δεν θα ήταν υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο και διεγράφη καθώς ήταν κρατούμενη για ποινική υπόθεση διαφθοράς. Είπε, μάλιστα, πως ισχυρή ήταν η σκέψη για διαγραφή στο τέλος Ιουλίου, όταν η κ. Καϊλή έσπευσε να πει ότι υποκλοπές γίνονται παντού.

Ο κ. Μάντζος επανέλαβε πως από το Σάββατο το πρωί "έχουμε ζητήσει την παράδοση και επιστροφή της έδρας της κ. Καϊλή" και τόνισε πως σκοπός του ΠΑΣΟΚ είναι η ΝΔ να είναι αντιπολίτευση.

Διαβάστε Επίσης

Ολόκληρη η συνέντευξη

Για την υπόθεση της κ. Καϊλή:

Η κα Καϊλή εδώ και πολλούς μήνες έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από το κίνημα με δική της επιλογή, και στις λειτουργίες του κινήματος ακόμα και σε Κεντρικές πολιτικές επιτροπές δεν παρίστατο αλλά κυρίως και πιο σημαντικό, οι πολιτικές της επιλογές σε καίρια ζητήματα πολιτικής όπως το είπε και ο πρόεδρος στο ζήτημα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Ήδη από τον Ιούλιο είναι σαφές και ευδιάκριτο ότι η κα Καϊλη έχει κάποιες πολιτικές επιλογές οι οποίες απάδουν των δικών μας και συνάδουν με την κυβέρνηση της ΝΔ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Εύα Καϊλή

Γιατί δεν τη διαγράφανε από το κόμμα:

Υπάρχουν δύο επίπεδα το ένα είναι η θεσμική λειτουργία ενός δημοκρατικού κόμματος, το ΠΑΣΟΚ έχει διαδικασίες και έχει και κριτήρια και κλιμακώνει τις αντιδράσεις ώστε να καταλήξει στη διαγραφή εφόσον υπάρξει ένα μείζον πολιτικό και ηθικό γεγονός όπως σήμερα. Τα μηνύματα όμως προς την κα Καϊλή ήταν ευδιάκριτα και σαφή από το καλοκαίρι και η απομόνωσή της από το ΠΑΣΟΚ και από την ευρωομάδα στο θέμα των παρακολουθήσεων. Ήταν πολύ βαρύ το κλίμα για την κα Καϊλή ήδη από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σίγουρα και από το Σεπτέμβριο στην ευρωβουλή. Από το Σεπτέμβριο δε είναι γνωστό στην ευρωομάδα, στην κα Πέρεζ την επικεφαλής από τον κ. Ανδρουλάλη ότι η κα Καϊλή δεν θα ξαναείναι υποψήφια όχι μόνο στο ευρωψηφοδέλτιο αλλά γενικά στα ψηφοδέλτια.

Γιατί δεν διέγραψαν την κα Καϊλή νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ :

Η κα Καϊλή ήταν σκιώδης εισηγήτρια της παράταξης της ευρωομάδας στην ευρωπαϊκή επιτροπή Pega, την ίδια επιτροπή βεβαίως που η κα Καϊλή προσπάθησε να ναρκοθετήσει ή να αποπροσανατολίσει. Αν ο κ. Ανδρουλάκης έλεγε δημόσια εκτός από την αποδοκιμασία ή την απομόνωση και τη διέγραφε από το κόμμα θα υπήρχε μια ανεξάρτητη πλέον βουλευτής, αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου η οποία θα ήταν και εισηγήτρια στην Pega και αυτό θα ήταν νομίζω ο ορισμός της παρέμβασης του προέδρου στο έργο μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής επιτροπής και αυτό δεν είναι στις δικές μας αρχές. Η κα Καϊλή διεγράφη επειδή είναι κρατούμενη αυτή τη στιγμή και ερευνώμενη για ποινική υπόθεση διαφθοράς.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρει ότι "μετά τις ανακοινώσεις της εισαγγελίας των Βρυξελλών και την εμπλοκή της κας Καϊλή σε φερόμενη υπόθεση ποινική είναι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης προχωρά άμεσα στη διαγραφή της κας Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ". Όχι μόνο από την ευρωομάδα αλλά γενικά από το κίνημα διότι μπορεί σε νομικό επίπεδο όλες οι δικαιοκρατικές εγγυήσεις και το τεκμήριο αθωότητας να είναι σε πλήρη εφαρμογή σε όλη την Ευρώπη όμως σε πολιτικό επίπεδο οι αποφάσεις λαμβάνονται με πολιτικά κριτήρια, και για μας όταν μιλούμε για αξιακή ανανέωση τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές δεν πρέπει να τύχουν καμίας ανοχής ή υπομονής και για αυτό μπήκαμε σε ακαριαίο χρόνο, λίγων λεπτών της ώρας, σε αυτόματη διαγραφή. Αυτή είναι η αιτία, το μετά είναι πολιτικός σχολιασμός και πολιτική ζύμωση που υπάρχει για την κα Καϊλή, οι δικές μας οι τοποθετήσεις και οι ακατανόητα οργίλες αντιδράσεις της ΝΔ.

Γιατί κατέβασε τα συγχαρητήρια προς την κα Καϊλή ο κ. Ανδρουλάκης;

Γιατί έχουν εκλείψει πλήρως οι λόγοι των συγχαρητηρίων. Η κα Καϊλή φαίνεται ότι δεν τίμησε όχι μόνο την εντολή των ελλήνων πολιτών αλλά και των συναδέλφων της ευρωβουλευτών όταν την ανέδειξαν αντιπρόεδρο. Η πιο ισχυρή σκέψη του κ. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ για διαγραφή της κας Καϊλή υπήρξε στο τέλος Ιουλίου, στο πρώτο 24ωρο μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου στον Άρειο Πάγο, όταν η κα Καϊλή έσπευσε πριν από όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς αντιπάλους να θολώσει το μήνυμα και να πει ότι υποκλοπές γίνονται παντού και μη φωνάζετε.

Διαβάστε Επίσης

Για το αν υπάρχουν και άλλοι Δούρειοι Ίπποι στο ΠΑΣΟΚ της ΝΔ:

Εμείς γνωρίζουμε αυτά μόνο που γνωρίζουμε, δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο από όσα ήδη γνωρίζετε.

Για το αν το ΠΑΣΟΚ αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ:

Φαίνεται ότι η ΝΔ ειδικά τα τελευταία χρόνια αλλά και στο παρελθόν έχει λάβει πολιτικές αποφάσεις τόσο στο επίπεδο της οικονομικής πολιτικής όσο και της κοινωνικής πολιτικής που τη διατηρούν σταθερά στο στρατόπεδο της συντήρησης, αυτό που λέμε πρόοδος εναντίον συντήρησης. Είναι σαφές ότι ο ιδεολογικός αντίπαλος παραμένει και είναι η ΝΔ και εκεί υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. Βεβαίως είναι χρέος δικό μας να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε τους προοδευτικούς πολίτες γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προηγούμενες κυβερνητικές του πράξεις, με το δικό του μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα, το δικό του αντιθεσμικό αποτύπωμα δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, έχει στιγματίσει αυτή την παράταξη και πρέπει η αυθεντική δημοκρατική παράταξη που είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να λάβει αυτό τον πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Αυτός ο αγώνας ο δικός μας ο καθημερινός.

Για τη ΝΔ:

Ο σκοπός μας είναι να είναι η ΝΔ αντιπολίτευση. Ο σκοπός μας είναι αυτός όμως δεν μπορεί να είναι αρνητικός ο σκοπός, ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν πάει με αρνητικούς σκοπούς. Δεν λέμε τι θελουμε να κάνουν οι άλλοι, λέμε τι θέλουμε να κάνουμε εμείς. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές με το δικό μας πρόγραμμα και να επιβάλλουμε σοσιαλδημοκρατικές πολιτικές και αυτό θα το πετύχουμε με μεγάλη ενίσχυση. Πρέπει να έχουμε επιβάλει σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο και σοσιαλδημοκρατικό προσανατολισμό σε αυτό που ονομάζεται προοδευτική παράταξη στην Ελλάδα.

Για το αν θα επιμείνουν να πάρουν πίσω την έδρα της κας Καϊλή:

Από το Σάββατο έχουμε ζητήσει την επιστροφή της έδρας, προφανώς κατανοούμε τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε γραφειοκρατική διαδικασία, όμως κατανοείτε και το πολιτικό μας μήνυμα. Όταν έχει εκλείψει ο λόγος της εκλογής λόγω αξιακών ζητημάτων γιατί η πολιτική ηθική είναι για εμάς βασική αξία οφείλει η κα Καϊλή να επιστρέψει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη. Για εμάς είναι αίτημα πολιτικής ηθικής, δεν είναι διαδικαστικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ ΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΙΝΑΚΗ 08 Φεβ 2023 | 10:14

Λοβέρδος για Καϊλή: "Είχαμε στενές σχέσεις, σήκωσαν το δάχτυλο και εκείνοι που την φλέρταραν" - Απαξιωτική αναφορά στον Τζόρτζι

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε πως με τίποτα δεν περίμενε πως η Εύα Καϊλή θα ήταν εμπλεκόμενη σε μια τέτοια υπόθεση.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ 07 Φεβ 2023 | 16:00

Η ζωή της Εύας Καϊλή στη φυλακή: Δουλεύει στην καθαριότητα και στο μαγείρεμα - Aμείβεται με 0,75 ευρώ την ώρα

Η πολυτελής ζωή και τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου αποτελούν πλέον παρελθόν για την Εύα Καϊλή

ΓΙΑ ΤΟ QATARGATE 04 Φεβ 2023 | 19:21

Δημητρακόπουλος στη La Stampa: Ο Παντσέρι λέει ψέμματα για την Καϊλή - Το "βελγικό νομικό παράδοξο"

Ψεύδεται ο Παντσέρι για την Καϊλή, υποστηρίζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΒΕΛΓΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 03 Φεβ 2023 | 21:24

Qatargate: Ελεύθερος ο Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, ύποπτος στην έρευνα για το σκάνδαλο

Αποφυλάκιση ενός εκ των τεσσάρων προφυλακισμένων, την οποία σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Politico αποφάσισε η βελγική δικαιοσύνη

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 03 Φεβ 2023 | 14:29

Πόπη Τσαπανίδου για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών

"Αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Αν. Παπανδρέου με τη ΝΔ του Μητσοτάκη" τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου

"ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΗ ΧΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ" 03 Φεβ 2023 | 13:48

Κωνσταντινόπουλος: Είμαστε θετικοί με την τροπολογία για Κασιδιάρη - Εφόσον κριθεί ως συνταγματικά ορθή

Σε συνέντευξή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 03 Φεβ 2023 | 12:34

Γεωργιάδης: Συγκυβέρνηση μόνο με το ΠΑΣΟΚ - Αν δεν θέλει ο Ανδρουλάκης, θα πάμε σε τρίτες εκλογές

"Οι πρώτες εκλογές είναι εκλογές εξουδετέρωσης μιας παγίδας, ενός μηχανισμού του παρελθόντος", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 03 Φεβ 2023 | 10:52

Γιατί απουσιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τα νεότερα με την υγεία του

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε στην κηδεία του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα την Πέμπτη ο βουλευτής Αρκαδίας και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 03 Φεβ 2023 | 10:05

O γιος του Ροβέρτου Σπυρόπουλου εξυμνεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη - Αφού αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αναφορά του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως "την καλύτερη κυβέρνηση μετά τα μνημόνια".

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 02 Φεβ 2023 | 21:47

Qatargate: Γαλλίδα ευρωβουλευτής "καίει" την Εύα Καϊλή- "Προωθούσε ξεκάθαρα το Κατάρ"

Η Μανόν Ομπρί αποκάλυψε πως το Κατάρ τής έστειλε επείγουσα πρόσκληση για συνάντηση, καθώς είχε αντιδράσει σχετικά, αλλά η ίδια την απέρριψε.

02 Φεβ 2023 | 14:27

Το ΠΑΣΟΚ τα βάζει με τον Αλέξη Τσίπρα: "Μέγας Ευεργέτης" του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Το ΠΑΣΟΚ "σήκωσε" το γάντι, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα ως "Μέγα Ευεργέτη του Κυριάκου Μητσοτάκη"

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ ΣΤΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 02 Φεβ 2023 | 12:44

Ο Τσίπρας έκλεισε τα σενάρια κυβέρνησης μειοψηφίας και ειδικού σκοπού- Η αποκωδικοποίηση της ομιλίας του στο Περιστέρι

Ο Τσίπρας με την επιλογή του να προσδιορίσει το κυβερνητικό σχήμα ως "μακράς πνοής", έκλεισε το σενάριο περί συγκρότησης κυβέρνησης "ειδικού σκοπού".

ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 02 Φεβ 2023 | 12:42

Qatargate: Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας των Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα

Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της άρσης της ασυλίας των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα.