Παρέμβαση Σαμαρά, Βενιζέλου, Σημίτη για τον συμβιβασμό με την Τρόικα

Σαμαράς: Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι πριν χαράξει. Βενιζέλος: Την πατήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημίτης: Η χώρα βρίσκεται σε κρίση γιατί αρνείται πεισματικά να αλλάξει.

parembasi-samara-benizelou-simiti-gia-ton-sumbibasmo-me-tin-troika
SHARE THIS
0
SHARES

Την αμετακίνητη θέση του ότι «η πολιτική συμφωνία για την επόμενη μέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο», εκφράζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άθρο του στο «Έθνος της Κυριακής», Στο άρθρο του ο πρωθυπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει. Αυτό ακριβώς επαληθεύτηκε τις προηγούμενες μέρες. Η τελευταία διαπραγμάτευση με την τρόικα λίγο πριν από την ολοκλήρωση του μνημονιακού προγράμματος ήταν αυτό που ξέραμε όλοι από πριν ότι θα είναι: σκληρή και συνολική». «Θα συνεχίσουμε να τηρούμε τους δημοσιονομικούς στόχους και θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις(...) η πολιτική συμφωνία γα την επόμενη μέρα μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους επόμενους δύο τρεις μήνες» και συνεχίζει λέγοντας για την αντιπολίτευση: «αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο!».

«Η χώρα δεν κυβερνιέται με απλές πλειοψηφίες, ούτε με 25%, ούτε με 35%, ούτε με 151 βουλευτές. Η χώρα θέλει πολύ μεγάλες συναινέσεις και συσπειρώσεις», λέει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας: «Την πατήσαμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βοσκός με τον λύκο και τα πρόβατα».

Η νέα αυτή φάση δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι μόνο μια επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια δημιουργική και ανατρεπτική περίοδος προκειμένου να επιτευχθεί-πέρα από την έξοδο από το μνημόνιο- ο πρωταρχικός στόχος που πρέπει να είναι η έξοδος από την πολιτική, κοινωνική και οικονομική υστέρηση» υποστηρίζει στο άρθρο του ο Κώστας Σημίτης και επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση γιατί αρνείται πεισματικά να αλλάξει. 

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook