Παρουσία Μητσοτάκη ξεκίνησε η συζήτηση για την αναθεώρηση

Με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στη Βουλή, η εξαήμερη συζήτηση επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

parousia-mitsotaki-ksekinise-i-suzitisi-gia-tin-anathewrisi
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε στη Βουλή, η εξαήμερη συζήτηση επί των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος.

Ουδείς άλλος πολιτικός αρχηγός δεν ήταν στην αίθουσα κατά τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων, ενώ ελάχιστες ήταν και οι παρουσίες στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την μέχρι τώρα συζήτηση ως πιο σημαντικό στοιχείο κρίνεται η πρόταση του ΚΙΝΑΛ να ενταχθεί στα υπό αναθεώρηση άρθρα και εκείνο που δίνει το πράσινο φως για λαική νομοθετική πρωτοβουλία.

Το ζήτημα επανέφερε ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος. Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της διάταξης έχει ταχθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ σήμερα και ο πρόεδρος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Ευρυπίδης Στυλιανίδης είδε θετικά την πρόταση τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε»

Θα χρειαστεί βέβαια εφαρμοστικός νόμος που θα εξειδικεύει τους όρους και τις προυποθέσεις.

Κατά τα λοιπά ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τόνισε ότι η Βουλή έχασε ακόμα μια ευκαιρία για αναθεώρηση του άρθρου 16 για μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος (ΣΥΡΙΖΑ) καταλόγισε στην ΝΔ οπισθοδρόμηση και εργαλειοποίηση του Συντάγματος.

 Σχολιάζοντας την ομιλία του Γιώργου Κατρουγκάλου, πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με τον Κώστα Τζαβάρα (ΝΔ) περιορίστηκε σε μια ομιλία με ιδεοληπτικά και κομματικά χαρακτηριστικά που δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Για Σύνταγμα πιο αυταρχικό έκανε λόγο ο Γιάννης Γκιόκας.

Συναίνεση και όχι στείρα αντιπαράθεση ζήτησε ο Κώστας Χήτας (Ελληνική Λύση) ενώ η Κατερίνα Αδαμοπούλου (ΜεΡΑ25) καυτηρίασε ότι δεν υπήρξαν ευρύτερες συναινέσεις.

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook