ΠΑΣΟΚ: Παρών ο Σημίτης, απών ο Παπανδρέου την 3η Σεπτέμβρη

Με ανταλλαγή προσκλήσεων και με αιχμηρές διαρροές και υπονοούμενα Βενιζέλος και Παπανδρέου προετοιμάζονται να «γιορτάσουν» τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ.

pasok-aixmes-benizelou-kata-giwrgou-gia-ta-40-xronia
SHARE THIS
0
SHARES

H καλοκαιρινή ανακωχή Βενιζέλου- Παπανδρέου φαίνεται ότι έλαβε τέλος και η νέα «σεζόν» ανοίγει με τον εσωκομματικό υδράργυρο να ανεβαίνει. Αφορμή οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Κώστα Σημίτη να παραστούν στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη, την ερχόμενη Τετάρτη στο Ζάππειο και να απευθύνουν, εφόσον το επιθυμούν, χαιρετισμό.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Βενιζέλο ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση και θα απουσιάζει στο εξωτερικό ως ομιλητής σε συνάντηση της Royal Bank of Scotland στις 3 Σεπτεμβρίου.

Αντιθέτως ο κ. Σημίτης θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην απαντητική ηλεκτρονική του επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε πρόσκληση στον Ευάγγελο Βενιζέλο να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο, τη Δευτέρα.

Κύκλοι της Χαρ. Τρικούπη παρατηρούν, με αιχμηρό τρόπο, ότι ο κ. Βενιζέλος θα το κάνει ευχαρίστως και αναφέρουν πως «φυσικά θεωρούν αυτονόητο ότι θα του ζητηθεί να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης- καθώς, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι κύκλοι- η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες».

«Η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτό τον χαρακτήρα τού εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος», τονίζουν οι πηγές της Χαρ. Τρικούπη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αξιοποιήσει και να αναδείξει την έκθεση που οργανώνει το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου στο Ζάππειο, αποφάσισε να οργανώσει και την κεντρική εκδήλωση στο αίθριο του Ζαππείου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν, η έκθεση είναι συνεπώς μια πολύ καλή προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού που διοργανώνει την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook