ΠΑΣΟΚ... εσωτερικού vs ΠΑΣΟΚ εξωτερικού

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Νέες δηλώσεις Βενιζέλου, Σαχινίδη, Μωραΐτη.

pasok-eswterikou-vs-pasok-ekswterikou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου ένα βήμα πριν το μεγάλο βήμα της ίδρυσης νέου κόμματος και τη δημοσκοπική κατάρρευση να συνεχίζεται και να αναμένεται να κορυφωθεί ειδικά σε περίπτωση πρόωρης προσφυγής στην κάλπη και ακραίας πόλωσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Για τους μυημένους η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θυμίζει καζάνι που περιμένει την 29η Δεκεμβρίου προκειμένου «να σκάσει».

O κ. Βενιζέλος με μία το λιγότερο περίεργη δήλωση, στο τέλος της Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ, έκανε λόγο περίπου για... ΠΑΣΟΚ εσωτερικού και ΠΑΣΟΚ Εξωτερικού! Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος απάντησε: «Δεν υπάρχουν εσωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν εξωτερικά του ΠΑΣΟΚ με τα οποία δεν ασχολούμαστε»! Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος του υπενθύμισε ότι αναφέρεται στις τελευταίες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος είπε: «Σας απάντησα».

Ενδεικτική είναι και η σημερινή δήλωση του Θάνου Μωραΐτη όπου κάνει λόγο για «αριστερή παρένθεση» και κατηγορεί τους Σαμαρά και Βενιζέλο για ακραία χρησιμοθηρία. Στον κ. Μωραΐτη απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη η οποία τον εγκάλεσε μαζί «με δυο τρεις άλλους» όπως λέει χαρακτηριστικά, ότι «υπονομεύουν τη χώρα και τους πολίτες»! Ομολογουμένως πολύ βαριά κατηγορία για κάποιον που παραμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ένα άλλο παπανδρεϊκό στέλεχος ο Φ. Σαχινίδης, κάλεσε εκ νέου τον Πρωθυπουργό να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι «θα είναι υπόλογος αν δεν προσπαθήσει για τη συναίνεση».

Και οι δύο επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες του TheTOC ότι τις επόμενες ημέρες όλα τα στελέχη του κόμματος που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου θα «βγουν μπροστά» με βασική θέση την εκλογή ΠτΔ και τον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού από την παρούσα βουλή, με ταυτόχρονη παραίτηση Βενιζέλου και Σαμαρά.

Για τους μυημένους η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θυμίζει καζάνι που περιμένει την 29η Δεκεμβρίου προκειμένου «να σκάσει». Η αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η προκήρυξη εκλογών θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό που ο Γ. Παπανδρέου προ ημερών υπονόησε ότι θα τον οδηγήσει σε οριστικό διαζύγιο με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου: «τις συζητήσεις στις διεθνείς αγορές για Grexit και χρεοκοπία».

Το περίεργο είναι ότι το Grexit έβαλε πάνω στο τραπέζι χθες επισήμως στην ομιλία του στην Κ.Ο. της ΝΔ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην προσπάθειά του να θέσει το δίλημμα της Προεδρικής εκλογής και φυσικά ενδεχόμενης προσφυγής στην κάλπη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook