Πατέρας Μητρετώδη: Τα παιδιά μας έγιναν σύμβολο ενότητας

«Τα δύο παιδιά αυτά έγιναν σύμβολο ενότητας… Περάσαμε έναν Γολγοθά εφιαλτικό… Η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Δεν είχαμε περιθώριο να πούμε πολλά».

pateras-mitretwdi-ta-paidia-mas-eginan-sumbolo-enotitas
SHARE THIS
0
SHARES

«Τα δύο παιδιά αυτά έγιναν σύμβολο ενότητας… Περάσαμε έναν Γολγοθά εφιαλτικό… Η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Δεν είχαμε περιθώριο να πούμε πολλά. Ένα «καλωσήρθες» και τέλειωσαν όλα καλά. Το ηθικό τους παρά την ταλαιπωρία και το μαρτύριο του εγκλεισμού, εξακολουθεί να είναι υψηλό. Δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία και την κράτησαν ψηλά όπως θα την κρατάνε πάντα…» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρα του Αγγελου Μητρετώδη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Γενικά η συμπεριφορά των Τούρκων ήταν ανθρώπινη και κατά τη διάρκεια των επισκεπτηρίων που είχαμε αυτό το διάστημα. Βίωσαν έναν Γοργοθά 167 ημερών έγκλειστοι, το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να είναι ψύχραιμοι (οι δύο στρατιωτικοί) και κατά την παράδοσή τους. Έδειξαν και ήθος και λεβεντιά. Το φρόνημά τους διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο και όπως αρμόζει σε επαγγελματίες. Ευχαριστώ από καρδιάς όσους μας στήριξαν. Να μην περάσει κανείς τέτοια περιπέτεια που ζήσαμε εμείς και να ζήσει το έθνος μας ευτυχισμένες ημέρες. Χρόνια πολλά».

 

φωτο eurokinissi

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook