Follow us

Παυλόπουλος: Περιμένουμε από την πΓΔΜ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Περιμένουμε από την πΓΔΜ την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παυλόπουλος: Περιμένουμε από την πΓΔΜ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της

Μήνυμα στην πΔΓΜ ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας, καλής γειτονίας και την προοπτική ένταξη τής στο ΝΑΤΟ, αλλά με την ταυτόχρονη υπενθύμιση των υποχρεώσεων που πρέπει να εκπληρωθούν από την πλευρά της γείτονος, έστειλε από την Κοζάνη, κατά τη διάρκεια ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι μία σημαντική προϋπόθεση που πρέπει να εκπληρωθεί από πλευράς της γείτονος είναι «η επίλυση του ζητήματος του ονόματος σύμφωνα με την ιστορία και με το διεθνές δίκαιο». Επίσης, σημείωσε ότι η πΓΔΜ «ανέλαβε την υποχρέωση αλλαγών στο Συνταγμά της» και «περιμένουμε την εκπλήρωσή της».

Παραμένοντας στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης τόνισε ότι «μόνον όταν τελειώσει οριστικά -δεν πρόκειται σ' αυτό να υπάρξουν εκπτώσεις- όλη αυτή η διαδικασία και αφού διαπιστωθεί ότι η συνταγματική αναθεώρηση εμπεριέχει όλες τις εγγυήσεις, τότε είναι δυνατό να υπάρξει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, καθώς και ουσιαστική έναρξη συζητήσεων, σε ό,τι αφορά την ενταξιακή πορεία της πΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση». Για τις δηλώσεις των πολιτικών ηγετών της ΠΓΔΜ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε: «Ακούμε τις δηλώσεις των γειτόνων μας, αλλά η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ερμηνεύεται όπως αναφέρεται στο γράμμα της».

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες και διαπιστωθούν όλα τα παραπάνω που έχουν συμφωνηθεί «τότε, και μόνο τότε, είναι δυνατό να οριστικοποιηθεί και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ και να έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων».

Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι «επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας και ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας». Υπογράμμισε ότι προϋποθεση εκ μέρους της Τουρκίας είναι «ο ειλικρινής σεβασμός του ευρωπαϊκού κεκτημένου-αναπόσπαστο μέρος του οποίου είναι και το πρόγραμμα "NATURA 2000"- και του συνόλου του διεθνούς δικαίου». Εξήγησε ότι «οι διατάξεις της Συνθήκης της Λωζανης είναι σαφείς, πρέπει να γίνονται σεβαστές, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για γκρίζες ζώνες» και «δεν νοείται αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης».

Για το θέμα της ΑΟΖ, ο κ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «η Τουρκία οφείλει να σέβεται το Δίκαιο της Θάλασσας», όπως ισχύει βάση της Συνθήκη του Montego Bay του 1982.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων» παρατήρησε και πρόσθεσε: «Το Κυπριακό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα», «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης», είναι «ένας συνεπής σύμμαχος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ» και τα εθνικά θέματά της τα υπερασπίζεται στο πλαίσιο του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Επίσης, έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία της Κοζάνης, στους πρώτους κατοίκους της, στον ιδρυτή της πόλης, Ιωάννη Τράντα, στην ίδρυση της βιβλιοθήκης και της σχολής τής Κοζάνης που έγινε το 1668 από πλούσιους εμπόρους με συναλλαγές σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Μίλησε για την πνευματική παράδοση της πόλης με τους μεγάλους δασκάλους, όπως τον Ευγένιο Βούλγαρη, που μετά το 1745 δίδαξε θετικές επιστήμες στην περίφημη σχολή με την επωνυμία «Στοά», την οποία χρηματοδοτούσαν απόδημοι Κοζανίτες της Ουγγαρίας , τον Γεώργιο Κονταρή, που στις αρχές του 17ου αιώνα ίδρυσε το πρώτο σχολείο όπου ο ίδιος δίδαξε Αριστοτελική Φιλοσοφία και Θεολογία.

Εγκαινιάζοντας, νωρίτερα, το νέο εμβληματικό κτίριο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι αυτή η Βιβλιοθήκη, με τους θησαυρούς που κρύβει στα ράφια και τα αρχεία της, «θεωρείται -και δικαίως- η δεύτερη μεγαλύτερη Βιβλιοθήκη μας μετά την Εθνική Βιβλιοθήκη».

Το νέο κτίριο της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις 6.800 τ.μ., διαθέτει 153.000 τόμους, 380 χειρόγραφα και χάρτες, 315 κώδικες, 70.000 λυτά έγγραφα, καθώς και 400.000 ψηφιοποιημένες σελίδες. Μεταξύ των θησαυρών της, στους οποίους ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ενδεικτικά, είναι η Χάρτα του Ρήγα-έκδοση του 1796-1797, η «Περί Ζώων Ιστορία» του Αριστοτέλους, όπως εκδόθηκε από τον Άλδο Μανούτιο το 1497 στη Βενετία, ο Παγκόσμιος Χάρτης του Ανθίμου Γαζή (1800), το Λεξικό του Σουΐδα (1499, έκδ. Δημητρίου Χαλκοκονδύλη), ο Κώδικας της Ζάβορδας κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα λειτουργήσει στο μέλλον «ως εργαστήρι "γνώσης" και "σοφίας" και ως εθνική πνευματική εστία, παρέχοντας τις υπηρεσίες της στον άνθρωπο και το πνεύμα».

«Η Βιβλιοθήκη της Κοζάνης είναι μία κιβωτός της ιστορίας μας… αλλά και μία πυξίδα για τον μέλλον του τόπου μας» τόνισε δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης. «Η περιοχή μας βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, κατά την οποία οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε» επισήμανε ο κ. Ιωαννίδης και πρόσθεσε ότι η Βιβλιοθήκη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μία κυψέλη των γραμμάτων και του πολιτισμού. «Ζούμε σε μία δύσκολη, διαρκώς μεταβαλλόμενη και ανταγωνιστική εποχή και οφείλουμε να κάνουμε έντονο το στίγμα μας», υπογράμμισε. Ακόμη, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι με τη λειτουργία τής νέας βιβλιοθήκης «πέρα και πάνω από τις όποιες διαχωριστικές γραμμές, μπορούμε να συνδιαμορφώνουμε μαζί ένα νέο όραμα για την Κοζάνη που αγαπάμε».

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, ιστορικά η Βιβλιοθήκης της Κοζάνης «αποτελεί ένα σημείο συνένωσης των δυνάμεων της πόλης και βρίσκεται στην καρδιά και στο πνεύμα της κοζανίτικης κοινωνίας».

«Οι σπάνιες συλλογές της Βιβλιοθήκης μας δεν είναι απόκτημα πλειστηριασμών, αλλά προσφορά των ανθρώπων της πόλης. Στις ενθυμήσεις των παλαιών αυτών εντύπων και αρχείων, στα περιθώρια των σελίδων τους, αναδύεται η κρυμμένη -αλλά ποτέ χαμένη- μαρτυρία του λαού μας» παρατήρησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος μίλησε για «τη σημασία του ρόλου της Βιβλιοθήκης στην εποχή της ανοιχτής πληροφορίας, που είναι ίσως πιο κρίσιμη από ποτέ» και διαβεβαίωσε ότι «θα υπηρετήσουμε αυτόν τον ρόλο σε μία ιδιαίτερη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας». Αναφέρθηκε ονομαστικά στις προηγούμενες δημοτικές Αρχές που συνέδραμαν στην υλοποίηση της ιδέας του νέου κτιρίου της Βιβλιοθήκης, αλλά και στους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες που συνέβαλαν στη διάσωση του αρχείου της. Όπως, για παράδειγμα, του ευεργέτη της πόλης και της Βιβλιοθήκης, Νικόλαου Δελιαλή, ο οποίος -με κινηματογραφικό τρόπο- κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής διέσωσε τους σπανιους θησαυρούς της. Μέσα από μαρτυρίες και ντοκουμέντα, ο αντιδήμαρχος περιέγραψε πώς ο Ν. Δελιαλής με λίγους συνεργάτες του, διαπερνώντας στρατιωτικούς ελέγχους καθημερινά, μετέφερε με κίνδυνο ζωής τις ιστορικές συλλογές της από το κέντρο της πόλης στο υπόγειο ενός μικρού ναού, του Ιερού Ναού του Αγίου Λαζάρου. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ένας από τους μοναδικούς επιζώντες εκείνης της επικίνδυνης αποστολής είναι ο Ιωάννης Ζήγρας, ο οποίος στην ηλικία μόλις των οκτώ ετών συνέδραμε τον πατέρα του, Σπύρο Ζήγρα, κατά τη μεταφορά και φύλαξη των θησαυρών και «για λόγους τιμής και ευγνωμοσύνης βρίσκεται σήμερα στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης».

«Φροντίσαμε να συμβάλλουμε και από την πλευρά μας -μέσω του ΕΣΠΑ- στην ολοκλήρωση του κτιρίου και θα το κάνουμε και εις το μέλλον, γιατί κανένα κτίριο δεν έχει νόημα να υπάρχει όταν είναι άδειο» σημείωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Θόδωρος Καρυπίδης και συμπλήρωσε: «Η Βιβλιοθήκη μάς δείχνει τον δρόμο και επιθυμούμε να έχει την τύχη που αξίζει σε όλους μας».

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, χαρακτήρισε στολίδι πολιτισμού της βόρειας Ελλάδας το νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης και εξήρε των συνεργασία των φορέων της αυτοδιοίκησης, της περιφέρειας και του κράτους, στην κατασκευή και χρηματοδότηση του έργου.

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κοζάνης, δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Τέλος, ο κ. Παυλόπουλος περιηγήθηκε στους χώρους της Βιβλιοθήκης, στο αναγνωστήριο και στη δανειστική βιβλιοθήκη, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τμήμα όπου φυλάσσονται -σε ειδικές συνθήκες- οι πολύτιμοι θησαυροί, όπως η χάρτα του Ρήγα, παλαίτυπα και σπάνιες εκδόσεις από τον 14ο και 15ο αιώνα.

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τα άχαστα της χρονιάς: Οι συναυλίες του 2026 στην Αθήνα

Από sold-out shows μέχρι τα φεστιβάλ με διεθνή line-up, τα λάιβ για τα οποία ανυπομονούμε ήδη να καλοκαιριάσει.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 09 Οκτ 2025 | 13:14

Παρασκήνιο: Ο Προκόπης Παυλόπουλος ούτε σε φωτογραφία δεν θέλει να είναι με τον Μητσοτάκη

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφεύγει ακόμα και να φωτογραφηθεί με τον κ. Μητσοτάκη.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΝΕΑ 12 Ιουλ 2025 | 11:29

Ο Παυλόπουλος απαντά στη Σακελλαροπούλου: Τα πρακτικά της σύσκεψης αρχηγών του 2015 δεν συνοδεύονται από ηχητικό

Δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου αναφορικά με την συνέντευξη της τέως Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" .

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ 09 Ιουλ 2025 | 17:44

Λαφαζάνης για τη σύσκεψη στο Προεδρικό: "Μυθομανής ο Παυλόπουλος - Δεν εισέβαλα, ο Τσίπρας μου ζήτησε να πάω" [βίντεο]

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τη σύσκεψη των αρχηγών "παρακρατική" τονίζοντας πως όσοι ήταν μέσα εκεί θα έπρεπε να παραπεμφθούν σε ειδικό δικαστήριο

ΤΑ ΝΕΑ 09 Ιουλ 2025 | 12:31

Παρασκήνιο: Πώς ο Τσίπρας κατέληξε στον Παυλόπουλο για ΠτΔ - Ποια ήταν η πρώτη του επιλογή και γιατί τον "έκοψε" η Ζωή

Η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα φέρεται να ήταν αρχικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και όχι ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΘΕΩΡΙΕΣ 08 Ιουλ 2025 | 20:22

Τα σενάρια για το νέο κόμμα Τσίπρα - Ποιος και γιατί διέρρευσε τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εισηγούνται στον πρώην πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση του νέου κόμματος.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Ιουλ 2025 | 10:30

Αλέξης Τσίπρας για Προκόπη Παυλόπουλο: Υπήρξε εξαιρετικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ηταν μονόδρομος η επιλογή του

"Η επιλογή λοιπόν στο πρόσωπο του Προκόπη ήταν μονόδρομος για μένα. Και δεν το μετανιώνω", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

"ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ" 08 Ιουλ 2025 | 10:00

Προκόπης Παυλόπουλος: Αιφνιδιάστηκα όταν ο Τσίπρας μου ανακοίνωσε το δημοψήφισμα – Η Μέρκελ λέει τη μισή αλήθεια

"Όταν ο Αλέξης Τσίπρας μου ανακοίνωσε το δημοψήφισμα, αιφνιδιάστηκα", τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Ιουλ 2025 | 09:55

Κώστας Καραμανλής για Παυλόπουλο: Ως Προέδρος της Δημοκρατίας συνέβαλε καθοριστικά στη διασφάλιση της πολιτικής ομαλότητας

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ 11 Ιουν 2025 | 13:20

Μύλος με τη Βουλή των 297: Οι συνταγματολόγοι διαφωνούν με την "πλειοψηφία των 149"

Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 297, μετά την έκπτωση από το αξίωμα 3 βουλευτών των Σπαρτιατών, έφερε διαφωνίες σχετικά με τις νέες πλειοψηφίες που απαιτούνται στις ψηφοφορίες στη Βουλή.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 23 Ιαν 2025 | 11:05

Ύμνοι Βελόπουλου σε Προκόπη Παυλόπουλο: "Ο καλύτερος Πρόεδρος ever"

"Ο καλύτερος πρόεδρος ever" φώναξε ο Κυριάκος Βελόπουλος, με τον κ. Παυλόπουλο να τον καλεί κοντά του και να ανταλλάσουν χαμόγελα και αγκαλιές.

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 13 Ιαν 2026 | 10:16

Αντώνης Σαουλίδης: Ο ΠΑΣΟΚος που κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι "ξέπλυνε" τη ΝΔ και τώρα παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο Αντ. Σαουλίδης στο παρελθόν εμφανιζόταν λάβρος κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 13 Ιαν 2026 | 10:05

"Να εφαρμοστεί ο νόμος", λέει η κυβέρνηση για τα αγροτικά μπλόκα - "Κομματικά εγκάθετοι πυρπολούν τη συνάντηση"

"Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, χωρίς την Αστυνομία δεν μπορεί να γίνει αυτό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 13 Ιαν 2026 | 10:01

Δημοσκόπηση Interview: Στο 32,4% η εκτίμηση για τη ΝΔ - Δεύτερη η Καρυστιανού, μάχη ΠΑΣΟΚ - Τσίπρα για την 3η θέση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκτίμησης εκλογικού αποτελέσματος, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 14,9%, το ΚΚΕ με 7,3%.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 13 Ιαν 2026 | 09:32

Η Καρυστιανού αρνείται να παραιτηθεί και προκαλεί τους συγγενείς στον σύλλογο - "Εχω πνευματικό και ηγουμένη"

Πέντε μέλη του ΔΣ του Συλλόγου έστειλαν στις 10/1 επιστολή στη Μαρία Καρυστιανού με την οποία της ζητούσαν να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου - "Είναι παράτυπο" απαντά.

"ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ» 13 Ιαν 2026 | 08:34

Γεωργιάδης για αγρότες: "Κάποιοι την έχουν ψωνίσει μου φαίνεται - Να εφαρμοστεί ο νόμος"

"Δεν θέλω τη βία γιατί αυτό επιδιώκουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να στείλουμε τα ΜΑΤ για να λένε η κυβέρνηση μας δέρνει", σημείωσε ο Αδ. Γεωργιάδης.

ΣΤΙΣ 3 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 13 Ιαν 2026 | 06:35
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΘ 12 Ιαν 2026 | 23:33

Χατζηδάκης: Οι 11 δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το 2026 - Νέες μειώσεις φόρων και εισφορών

Όσα προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στην επετειακή εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 12 Ιαν 2026 | 22:40

Πηγές Μαξίμου για αγρότες: "Κυβέρνηση και κοινωνία δεν έχουν άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική"

"Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά η προσπάθεια διαλόγου από πλευράς της κυβέρνησης, τινάζεται στον αέρα με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας", ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:30

Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ λόγω Τσίπρα: Το κεντρικό στέλεχος που θα μιλήσει στην παρουσίαση της "Ιθάκης"

Ομιλητής στην παρουσίαση της "Ιθάκης" ο νομικός Αντώνης Σαουλίδης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και δεύτερος σε σταυρούς στην Α' Θεσσαλονίκης

ΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ 12 Ιαν 2026 | 20:29

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Φελίπε στη Μαδρίτη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε ΣΤ', στα βασιλικά ανάκτορα, συνοδευόμενος από την ελληνική αντιπροσωπεία

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΡΓΙΩΤΗ 12 Ιαν 2026 | 19:15

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση από τον υπουργό" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος Μωϋσίδης

"Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ούτε σχεδιάζει, ούτε ασκεί πολιτική. Είναι για να εφαρμόζει ειλημμένες αποφάσεις" κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος την περίοδο 21/4/2015 μέχρι 23/6/2016, Αντώνης Μωϋσίδης

ΡΙΑΝΤ 12 Ιαν 2026 | 17:47

Επίσκεψη Παπασταύρου στη Σαουδική Αραβία: Στο επίκεντρο συνεργασίες σε ενέργεια και υποδομές

Ο κ. Παπασταύρου συναντήθηκε με τον Υπουργό Επενδύσεων της χώρας, Khalid A. Al-Falih

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 12 Ιαν 2026 | 17:28

Τηλεφωνική συνομιλία Γεραπετρίτη - Φιντάν για διμερείς σχέσεις και για περιφερειακές - διεθνείς εξελίξεις

Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν είχαν συνομιλία για θέματα του χαρτοφυλακίου τους

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ 12 Ιαν 2026 | 17:07

Δένδιας: Τα τουρκικά θεωρήματα δεν είναι συμβατά με τα συνταγματικά και γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας

"Η χώρα ανέκαθεν βασίστηκε στη χορηγία. Ο Αθηναϊκός στόλος, ο ισχυρότερος της εποχής του, ήταν προϊόν χορηγίας", λέει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

ΜΑΔΡΙΤΗ 12 Ιαν 2026 | 16:40

Μητσοτάκης από την Ισπανία: "Η ΕΕ είναι ενωμένη στο ζήτημα της Γροιλανδίας - Να πρυτανεύσει η λογική"

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Γροιλανδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η ΕΕ θα είναι απολύτως ενωμένη στο ζήτημα αυτό και ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 12 Ιαν 2026 | 16:25

Καρυστιανού: "Στις επόμενες εκλογές θα συμμετέχουμε και εμείς - Ο Καραχάλιος πρέπει να εξεταστεί από ψυχίατρο"

Η Μαρία Καρυστιανού τόνισε για τους συγγενείς των θυμάτων που έχουν ταχθεί εναντίον της απόφασής της να ιδρύσει κόμμα, ότι δεν θα ανεχθεί οποιονδήποτε στηλιτεύει τον αγώνα της

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 13:32

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν στηρίζει τη συμφωνία Mercosur - Επώδυνες οι επιπτώσεις της στην εγχώρια οικονομία

"Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, διότι, ήδη, στις πρώτες ψηφοφορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει στηρίξει" τη συμφωνία Mercosur, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ» 12 Ιαν 2026 | 13:16

Κωστής Χατζηδάκης: Αδιανόητο να μην προσέλθουν στον διάλογο ορισμένοι αγροτοσυνδικαλιστές

"Ελπίζω να μην επικρατήσει το κομματικό συμφέρον αλλά η καλή πίστη και η κοινή λογική", τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κ. Χατζηδάκης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 12 Ιαν 2026 | 13:02

Μαρινάκης για αγρότες: "Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί με τελεσίγραφα - Περιμένουμε τα ονόματα των συμμετεχόντων"

"Αναμένουμε τα ονόματα ούτως ώστε αύριο πιθανότατα το μεσημέρι να δεχθεί ο πρωθυπουργός και το υπόλοιπο κυβερνητικό κλιμάκιο τους εκπροσώπους των αγροτών", δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ 12 Ιαν 2026 | 12:26

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιπλέον μάρτυρες ζητά η αντιπολίτευση – Διαφωνεί η ΝΔ

"Η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα" δήλωσε ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης και πρόσθεσε ότι η "πλειοψηφία δεν έχει αποκλείσει κανέναν κρίσιμο μάρτυρα"

ΑΙΧΜΗΡΟΣ 12 Ιαν 2026 | 12:15

Γεωργιάδης: Η Καρυστιανού έχει πέραση σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς - Προβλέπω σύγκρουση με Βελόπουλο

"Ευαγγελίζεται το όλα στο φως και την κάθαρση αλλά για τους άλλους. Όσον αφορά αφορά την ίδια δεν λέει τίποτα", είπε ο Αδ. Γεωργιάδης για τη Μ. Καρυστιανού.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 12 Ιαν 2026 | 11:56

Ο γαλάζιος βουλευτής Σιμόπουλος δεν θεωρεί "αυτομάτως δίκαια" τα αιτήματα των αγροτών και εξηγεί γιατί

"Έρχεται με τη ρομφαία της κάθαρσης για να πάρει από παντού με λαϊκίστικο τρόπο ψήφους", σημείωσε χαρακτηριστικά για τη Μαρία Καρυστιανού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 12 Ιαν 2026 | 11:24

Φαραντούρης: Θα εξαντλήσω τη θητεία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός αν δώσω μάχη για το εθνικό κοινοβούλιο

"Δεν προεξοφλώ τη συμμετοχή μου σε κάποιο κόμμα", ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης.

ΠΑΣΟΚ 12 Ιαν 2026 | 10:39

Μιλένα Αποστολάκη για εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ επιλέγει τη συσκότιση γιατί φοβάται την αλήθεια

Η αυτοκριτική του Πρωθυπουργού αποδεικνύεται ανειλικρινήςτονίζει σε δήλωσή της η Μιλένα Αποστολάκη.

12 Ιαν 2026 | 10:19

Επιμένει ο Καιρίδης για Δένδια: "Δεν έχει καμία δουλειά ο υπουργός να παρεμβαίνει σε κοινοβουλευτικό διάλογο"

Επανήλθε ο Δημήτρης Καιρίδης στο πρόσφατο επεισόδιο που έγινε στη Βουλή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο οποίο παρενέβη ο Νίκος Δένδιας, ζητώντας συγγνώμη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 09:34

Με δύο επιτροπές την Τρίτη οι αγρότες στο Μαξίμου – Στο τραπέζι Mercosur, ρεύμα και πετρέλαιο

Μετά τη συνάντηση, οι αγρότες αναμένεται να επιστρέψουν στα μπλόκα για να επανεκτιμήσουν τη στάση τους.

ΙΣΠΑΝΙΑ 12 Ιαν 2026 | 08:18

Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στη Μαδρίτη - Συναντήσεις με Σάντσεθ και Βασιλιά Φελίπε

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια.

ΤΕΜΠΗ 12 Ιαν 2026 | 06:42

Κόμμα Καρυστιανού: Τι απαντά στις αιχμές των συγγενών -Στάση αναμονής από κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Το πολιτικό σύστημα "ανασκουμπώνεται", τα κομματικά επιτελεία προετοιμάζονται για τις επίσημες ανακοινώσεις, και το νέο κόμμα (Καρυστιανού) εργάζεται …αθόρυβα

ΔΙΠΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 20:32

"Ναι" από την κυβέρνηση στο αίτημα των αγροτών για δύο συναντήσεις με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου

Αρχική πρόθεση της κυβέρνηση ήταν να γίνει μία συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό - Καθώς δεν υπήρχε συμφωνία των μπλόκων, το Μαξίμου δέχεται δύο συναντήσεις

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 11 Ιαν 2026 | 15:58

Γεωργιάδης: Ανήρτησε βίντεο Αμερικανού που συγκρίνει το ΕΣΥ με τις ΗΠΑ - "Παραμένει λειτουργικό και δωρεάν για όλους"

Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει ότι παρά τα προβλήματα, το ΕΣΥ παραμένει λειτουργικό και απολύτως δωρεάν για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 11 Ιαν 2026 | 15:15

Δένδιας: Αλλάζουμε όλη τη φιλοσοφία της Αμυνας - Αντί της άνευ πολιτικού κόστους αδράνεια επιλέγουμε τομές

"Οι μικρότητες και η βουλιμία της εξουσίας δεν με αφορούν", απάντησε ερωτώμενος για το εάν έχει πρόθεση στο μέλλον να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 14:41

Επίσκεψη του Μητσοτάκη στην Ισπανία: Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 11 Ιαν 2026 | 13:56

Τσουκαλάς: Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νικήσει τη ΝΔ - Εχει μείωση 15 μονάδων

"Δεν νοείται η κυβέρνηση που επέτρεψε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ να εγκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 11 Ιαν 2026 | 13:27

Φαραντούρης: Ακατανόητη και αντιδημοκρατική η διαγραφή μου - Πάμε παρακάτω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει

"Όσο κάποιοι επικεφαλής σε κόμματα ασχολούνται με τα ψυχολογικά τους και τις ανασφάλειες τους, μετασχηματίζεται η κοινωνία, βράζει και μετεξελίσσεται"

ΣΤΑ ΝΕΑ 11 Ιαν 2026 | 11:42

Κασσελάκης: Δεν βάζω "λουκέτο" στο Κίνημα Δημοκρατίας - Παράλληλα κινήματα με Καρυστιανού [βίντεο]

Έχασα μια κομματική μάχη σε μπουζουξίδικο με μπράβους της νύχτας, δηλώνει για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης

ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 11 Ιαν 2026 | 11:01

Καρυστιανού: Δεν θα είναι στο κόμμα ο Φαραντούρης, ποιους άλλους "κόβει" - Ο πιο στενός της συνεργάτης

"Με προβληματίζει όμως η αντίδραση ορισμένων συγγενών για το κίνημα κατά της διαφθοράς, που σκότωσε τα παιδιά μας", λέει η Καρυστιανού

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Ιαν 2026 | 10:28

Μητσοτάκης στην πρώτη ανασκόπηση 2026: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρεται στο ρευστό διεθνές περιβάλλον, την διάσκεψη των προθύμων για την Ουκρανία και στην Παιδεία

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 10 Ιαν 2026 | 17:27

Καιρίδης: Λυκειάρχης της χούντας η Κωνσταντοπούλου - Όλα καλά με τον Δένδια

Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να παρέμβει, σημειώνοντας πως είναι "όλα καλά" μεταξύ τους.

10 Ιαν 2026 | 16:11

Μητσοτάκης: Selfies και συζητήσεις με πολίτες στο Μοσχάτο - Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε ακριβά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μοσχάτο, αμέσως μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 14:23

Μητσοτάκης για τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ: Αλλάξαμε την Ελλάδα, θυμηθείτε πού ήταν το 2016 και πού είναι σήμερα

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος

ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΜΜ 10 Ιαν 2026 | 13:44
ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10 Ιαν 2026 | 12:42

Καβγάς Τζάκρη και Λαζαρίδη για την... Καρυστιανού - Γιατί έφυγε έξαλλος από το στούντιο ο βουλευτής ΝΔ

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για "αλητεία" από πλευράς ΝΔ, ο Μακάριος Λαζαρίδης αποχώρησε εκνευρισμένος από την εκπομπή

ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 10 Ιαν 2026 | 11:58

ΚΥΣΕΑ: Παράταση της θητείας των αρχηγών των γενικών επιτελείων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας

Αποφασίστηκε επίσης η παράταση της θητείας των αρχηγών της ελληνικής αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2026 | 09:20

"Σπαταλά τον χρόνο": Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - "Καρφί" Γεωργιάδη

Ενταση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 09 Ιαν 2026 | 21:58

Πυρά Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση: "Τους διακατέχει η νοοτροπία να θέλουν το κράτος ως λάφυρο"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι περιφρονητική στον ελληνικό λαό, δημιουργεί απογοήτευση στους πολίτες

ΠΕΡΑΣΕ 09 Ιαν 2026 | 19:45

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Επί της αρχής το νομοσχέδιο εξασφάλισε 160 ψήφους "υπέρ" - Καταψήφισαν 134 βουλευτές

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Μητσοτάκης: Περνάμε σε μία νέα εποχή - Το 2026 διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα

Το 2025 ήταν μία καλή χρονιά, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του

ΣΤΟ "Χ" 09 Ιαν 2026 | 18:56

Πλακιάς για Καρυστιανού: "Τη στηρίζουν πολιτικοί απαρχαιωμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο - Αυτή είναι η κάθαρση;"

Ο Νίκος Πλακιάς υπογράμμισε ότι τα ονόματα που ακούγονται για το υπό σύσταση κόμμα, μόνο το νέο, το άφθαρτο και την κάθαρση δεν πρεσβεύουν

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥΣ 09 Ιαν 2026 | 18:38

Το πηγαδάκι Βορίδη-Δένδια-Πλεύρη στη Βουλή: Ο "κανονικός Δεξιός" και ο "αριστερός μπροστά στη Μελόνι"

Σε χαλαρό κλίμα οι Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης, αστειεύτηκαν ποζάροντας για μια φωτογραφία

ΒΟΥΛΗ 09 Ιαν 2026 | 17:38

Δένδιας για νομοσχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων: "Φροντίζουμε ώστε η πατρίδα να είναι πάντα έτοιμη"

"Αυτά που κάνουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν, όχι γιατί προετοιμάζουμε πολέμους, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη δική μας κυριαρχία"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 16:36

Πορτοσάλτε για Καρυστιανού: "Απόλυτη ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στην επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη"

"Είναι ευφυέστερη όσων κάνουν αντιπολίτευση - Έχει ένα στυλ και φόρμα, με αστικά χαρακτηριστικά", είπε ο Άρης Πορτοσάλτε για τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 09 Ιαν 2026 | 16:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Μητσοτάκη ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ

"Τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών με το κόστος ζωής, τις βιώνει όλη η Ελλάδα", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πτολεμαΐδα

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 14:51

Νίκος Νικολόπουλος: Πότε θα γίνει η εξαγγελία για το κόμμα Καρυστιανού -Έχω πολιτική και ιδεολογική συγγένεια

"Μπορώ να λειτουργήσω ως "σιδηρούς βραχίων"", σημείωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών αναφορικά με ενδεχόμενο ρόλο στο κόμμα Καρυστιανού

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΝΑΝΗΣ 09 Ιαν 2026 | 13:01

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου για τη μάχη του με τον καρκίνο: "Μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου"

Ο κ. Σινάνης αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Του είπε πως θα βρίσκεται δίπλα του και για τον Δήμο αλλά και για θέματα που αφορούν την υγεία του.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 11:52

Βορίδης για Καρυστιανού: Είχε φανεί πού πήγαινε η δουλειά - Τα λέγαμε τότε και έπεσαν να μας φάνε

"Έπεσαν άλλοι να φάνε την Καρυστιανού τώρα, όπως ο Πολάκης και οι φίλοι του Τσίπρα", είπε ο Μακης Βορίδης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 09 Ιαν 2026 | 11:16

Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: "Είναι άστοχο και ατυχές να δίνεται άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Για το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και την κόντρα με τον Νίκο Δένδια, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΤΕΜΠΗ 09 Ιαν 2026 | 10:58

Και ο Ρούτσι "αδειάζει" την Καρυστιανού: Να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου - Δεν με εκπροσωπεί το κόμμα της

Ο ενας μετά τον άλλο, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, "αδειάζουν" τη Μαρία Καρυστιανού, μετά την ανακοίνωσή της για τη δημιουργία κόμματος.

ΠΑΣΟΚ 09 Ιαν 2026 | 10:42

Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για νέες αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Χωρίς πλαίσιο προστασίας οι ασφαλισμένοι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:04

Τσιάρας: Φθηνή κλειδωμένη τιμή ρεύματος για τους αγρότες δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη

"Προφανώς υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα που πρέπει να δούμε", δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιαν 2026 | 09:18

Δημοσκόπηση GPO: Τα τρία κόμματα που συμπιέζει η Καρυστιανού - Από πού παίρνει ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κ. Καρυστιανού, "επιχειρεί να λειτουργήσει εκτός των παραδοσιακών ορίων του συστήματος ευελπιστώντας τη δημιουργία ενός υβριδικού νέου τύπου κόμματος".

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΝΤΡΑ 08 Ιαν 2026 | 22:19

Νέο "θερμό" επεισόδιο Δένδια - Καιρίδη στη Βουλή: " Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος" - "Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε"

Μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημήτρη Καιρίδη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τη διπλή παρέμβαση του Νίκου Δένδια

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΗ 08 Ιαν 2026 | 16:45

Δένδιας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Εθνική ευθύνη η εκλογίκευση στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Ο νέος ανθυπολοχαγός, μόλις αποφοιτήσει, έπαιρνε 940 ευρώ και το κάνουμε 1.340 ευρώ", είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 08 Ιαν 2026 | 16:14

Ο Καρτερός επιτίθεται στην Καρυστιανού για τα "καρφιά" στον Τσίπρα: Αντιγραφή ξεφτισμένης και χυδαίας προπαγάνδας

Στο άρθρο του στην "ΕφΣυν" ο Θανάσης Καρτερός κατηγορεί τη Μαρία Καρυστιανού πως με όσα δήλωσε, "είναι λογικό τον Τσίπρα να αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 15:36
"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

"ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ" 08 Ιαν 2026 | 13:27

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη ΔΕΗ ότι απαγορεύει στον Ανδρουλάκη να επισκεφθεί τη μονάδα "Πτολεμαΐδα V"

"Νομίζουν ότι θα φιμώσουν την αξιωματική αντιπολίτευση και θα εμποδίσουν την ανάδειξη των ζητημάτων και τη λογοδοσία ενώπιον του ελληνικού λαού", λέει το ΠΑΣΟΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 13:08

Π. Μαρινάκης για αγρότες: Προϋπόθεση για διάλογο είναι να μην υπάρχουν τα μπλόκα

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

«ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ» 08 Ιαν 2026 | 12:59

Μιχαηλίδου για Βαρουφάκη: Επικίνδυνες οι δηλώσεις του για τα ναρκωτικά - Έχω χάσει φίλο μου από ecstasy

"Δεν γίνεται όταν μιλάμε για οικογένεια, για ενδοοικογενειακή βία να έχουμε ανθρώπους που στον δημόσιο λόγο τους να λένε ότι είναι "κουλ" να κάνεις ναρκωτικα" τόνισε η κα Μιχαηλίδου

«ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ» 08 Ιαν 2026 | 12:38

Δρογώσης για Καρυστιανού: "Η Μάγδα Φύσσα δεν έκανε κόμμα, ούτε πολιτεύτηκε και την έβριζαν οι ακροδεξιοί"

"Η μητέρα Καρυστιανού που έχει τη συμπάθεια όλων μας προχωράει σε εντελώς αψυχολόγητη κίνηση", σχολιάζει ο τραγουδοποιός με αφορμή την ίδρυση κόμματος από τη Μ. Καρυστιανού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 11:54

Γεωργιάδης για αγροτικά μπλόκα: Το να κόβουν την Ελλάδα στα δύο είναι κανονική ανταρσία κατά του κράτους

"Αφού ευαγγελίζεται την κάθαρση και το όλα στο φως, ας πει ποιοι της προσέφεραν χρήματα, πόσα και για ποιο σκοπό'", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη Μαρία Καρυστιανού.

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

«ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ» 08 Ιαν 2026 | 10:41

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για "φθηνό ρεύμα για όλους με απλές, δίκαιες αλλαγές"

"Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Με απλές, δίκαιες αλλαγές μειώνουμε τους λογαριασμούς - "Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο".

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 10:12

Χατζηδάκης: Εάν δεν βρούμε λύση με τους αγρότες ήρεμα και συναινετικά, θα εφαρμοστεί ο νόμος

"Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Ιαν 2026 | 09:33

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ότι έχει ανώνυμο λογαριασμό τρολ στο Χ: "Ψεκασμένες ανοησίες"

Φωτιά στο Χ από ανάρτηση ενός λογαριασμού τρολ, ο οποίος εμφανίστηκε να απαντά σε πρώτο ενικό αντί του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.