Follow us

Παύλος Μαρινάκης: H πραγματική "δεξιά ατζέντα" είναι μια στρατηγική για μια υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα

Το τρέχον πολιτικό κλίμα, ανέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Αναλυτική αποτίμηση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης με έμφαση στην στάση έναντι Ουκρανίας, τις σχέσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή σκηνή έκανε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη "Καθημερινή".

Ο κ. Μαρινάκης προχώρησε σε ανάλυση του πολιτικού κλίματος γύρω από την πιθανότητα επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε αυτές τις φήμες και εξελίξεις. Στη συνέχεια έδωσε απαντήσεις για την κοινοβουλευτική κριτική προς τη διαχείριση των θεμάτων ευρωεκλογών, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές ανάκαμψης για τη Νέα Δημοκρατία, τη στάση που κρατάει το κόμμα και η κυβέρνηση σε δύο ζητήματα της επικαιρότητας (Τέμπη-ΟΠΕΚΕΠΕ) αλλά και στον ρόλο της επερχόμενης εξεταστικής επιτροπής. Τέλος επεξήγησε της θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον εκλογικό νόμο, τη ΔΕΘ και τις προτεραιότητες πολιτικής για την οικονομική ανάκαμψη και τη στήριξη της οικογένειας.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Για τη στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση στον πόλεμο Ρωσίας -Ουκρανίας ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η στάση υπέρ της Ουκρανίας θεωρείται μονόδρομος λόγω της απειλής αναθεωρητισμού που υφίσταται η Ελλάδα. Η υπεράσπιση της Ουκρανίας δεν περιορίζεται σε συμμαχικές δεσμεύσεις, αλλά αντικατοπτρίζει την υπεράσπιση ευρωπαϊκών αξιών και αρχών που προάγονται τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ. "Είναι αδιανόητο κάποιοι, που παρουσιάζονται ως "υπερπατριώτες", τη μια μέρα να δακρύζουν υποκριτικά για την Κύπρο και την άλλη να ζητάνε να κάνουμε τα "στραβά μάτια” για την Ουκρανία" είπε.

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι ευνοεί μόνο τους Δημοκρατικούς διαψεύδεται: η ελληνική διπλωματία διατηρεί διαχρονικές, στενές σχέσεις με το σύνολο του αμερικανικού πολιτικού φάσματος και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός δέχτηκε θερμή υποδοχή από το Κογκρέσο πριν από χρόνια και ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα υποστηρίζονται από γερουσιαστές τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών.

Για το εάν υπάρχουν δύο σχολές στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η εξωτερική πολιτική είναι μία και ενοποιημένη και υπαγορεύεται από τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα διπλωματικά επιτεύγματα της τελευταίας διετίας όπως: Υπογραφή ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, διεύρυνση της αιγιαλίτιδας ζώνης από 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, προσελκύσεις στρατηγικών επενδύσεων από εταιρείες όπως η Chevron και η Exxon Mobil, και στερέωση των συνόρων μέσω θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φήμες δημιουργίας κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα και το κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό "βατό" αντίπαλο, αλλά και για την πιθανότητα ίδρυσης κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει φήμες περί μελλοντικών κινήσεων συγκεκριμένων προσώπων ή πολιτικών σχηματισμών. Επισήμανε ότι η συζήτηση γύρω από μελλοντικές αλλαγές δεν βοηθά τους πολίτες. "Από κει και πέρα, πράγματι κάποιοι επενδύουν και στη χώρα μας, στην ακροδεξιά ρητορική και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε" είπε και προσέθεσε: "Θα στέλναμε σε κρίσιμες Συνόδους Κορυφής έναν πολιτικό που λέει δημοσίως ότι μας "τσιπάρουν” με τις νέες ταυτότητες; Θα ήθελαν οι πολίτες μια νέα -ω μη γένοιτο- υβριδική απειλή στα σύνορα να την διαχειριστεί ένας από τους πολιτικούς που επένδυσαν σε "χαμένα βαγόνια” και "εξαφανισμένους νεκρούς”; Αυτό που πραγματικά αποτελεί "δεξιά ατζέντα” είναι μια στρατηγική για μια υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα. Και επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα μας κατάφερε να σταθεί όρθια και να μεγαλώσει, στην πιο δύσκολη παγκόσμια συγκυρία".

Κώστας Καραμανλής

Σε ερώτηση για το εάν η σημερινή ΝΔ αποκηρύσσει τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική ο κ. υφυπουργός στον πρωθυπουργό είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ούτε οι προθέσεις, ούτε ο πατριωτισμός κανενός από τους προκατόχους του.

Ερωτώμενος για τα ποσοστά που κατέγραψε η ΝΔ στις προηγούμενες ευρωεκλογές ο κ. Μαρινάκης είπε ότι παρά τις καθαρά νικηφόρες της, η απόσταση από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση παραμένει σημείο προβληματισμού. Στόχος είναι μέχρι τις βουλευτικές εκλογές ο κόσμος αυτός να πειστεί από το σύνολο των πολιτικών μας" είπε και προσέθεσε ότι στόχος είναι "να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη" του ελληνικού λαού.

Για τα ζητήματα των Τεμπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η αντιπολίτευση τεχνηέντως ταυτίζει δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους υποθέσεις. Για τα Τέμπη η κυβέρνηση προωθεί την απευθείας παραπομπή υπουργών στον φυσικό δικαστή με βάση το υπάρχον νομικό πλαίσιο διαχωρίζεται από τη διαδικασία που αφορά μη πολιτικά πρόσωπα. Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η κυβέρνηση επικαλείται τη διάκριση μεταξύ πολιτικών προσώπων και μη, επισημαίνοντας ότι η παρούσα υπόθεση αφορά εμπλοκή δύο υπουργών σε δικογραφία με συγκεκριμένο περιεχόμενο (42 διώξεις για την περίπτωση Καραμανλή, πολύ μικρότερο σε ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για μη πολιτικά πρόσωπα).

Ο κ. Μαρινάκης είπε ακόμα ότι η Εξεταστική Επιτροπή θεωρείται κρίσιμο εργαλείο για τη διαλεύκανση και τη διαφάνεια, με προσδοκία ότι θα φωτίσει κάθε πτυχή της υπόθεσης σε βάθος χρόνου.

Σε αναφορά για αλλαγή του εκλογικού νόμου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα κάτι που ξεκαθάρισε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει από το βήμα της ΔΕΘ η κυβέρνηση στους Έλληνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κύριος στόχος της πολιτικής είναι να ληφθούν μόνιμα μέτρα που θα αυξάνουν το εισόδημα των πολιτών μέσω σταθερής μείωσης φόρων, ενίσχυσης της οικονομίας και δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας. Εξίσου σημαντική προτεραιότητα είναι πολιτικές στήριξης της οικογένειας. "Η δημογραφική κρίση πληγώνει την Ελλάδα, όπως και τις υπόλοιπες χώρες. Σε συνέχεια όσων μέτρων έχουμε ήδη λάβει, χρειάζεται ακόμα πιο ουσιαστική ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας. Όπως και να έχει, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών – με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της Γαλλίας – εμείς θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα που αυξάνουν μόνιμα το εισόδημα των πολιτών" κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Σεπ 2025 | 17:27

Παύλος Μαρινάκης: Αν είσαι μέχρι 30 ετών, το βίντεο αυτό σε ενδιαφέρει – Πώς επωφελούνται νέοι αυτοαπασχολούμενοι και ένστολοι

Ο Παύλος Μαρινάκης εξηγεί πώς επωφελούνται οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι και οι ένστολοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Σεπ 2025 | 14:09

Μαρινάκης για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την εκταφή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Σεπ 2025 | 13:27

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις, είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι εκκρεμεί μόνο μία ενέργεια: Η νομοθέτηση της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:12

Παύλος Μαρινάκης: Υποχώρησε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, από 3,7% τον Ιούλιο

"Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ευρώπη δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΛΕΝΕ 15 Σεπ 2025 | 17:36

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις προτάσεις Ανδρουλάκη: "Είναι 4 δισ. το χρόνο" - "Είναι εμφανής ο πανικός τους"

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, απάντησε

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Σεπ 2025 | 13:14
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 14 Σεπ 2025 | 15:57

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Εξαγγελίες χωρίς σαφή κοστολόγηση, ένα ακόμα "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" που απλώς πρασίνισε.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για "ένα ακόμα "πρόγραμμα Θεσσαλονίκης" που απλώς... πρασίνισε".

ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ LIBERAL.GR 14 Σεπ 2025 | 13:27

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο κ.Μαρινάκης επισήμανε μεταξύ άλλων, τις κινήσεις στήριξης της κυβέρνησης στους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΘ 12 Σεπ 2025 | 11:01

Μαρινάκης: Εμείς μηδενίζουμε τον φόρο για τους νέους, η Αριστερά έχει συνηθίσει να κάνουν καταλήψεις

Για το πακέτο της ΔΕΘ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνοντας "την έμμεση αύξηση μισθών από την 1η Ιανουαρίου του 2026".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 11 Σεπ 2025 | 15:04

Παύλος Μαρινάκης: Έχουμε μειώσει δραστικά τους υπέρογκους φόρους των ελεύθερων επαγγελματιών

Κάναμε μειώσεις του φόρου εισοδήματος για όλους με έμφαση στη μεσαία τάξη, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 09 Σεπ 2025 | 15:41

Μαρινάκης: Οι φοροελαφρύνσεις είναι στην πραγματικότητα αυξήσεις μισθών

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέχρι το Σάββατο είχε μειώσει 72 φόρους που τώρα γίνονται περισσότεροι αλλά και 22 έμμεσους φόρους.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 03 Σεπ 2025 | 13:08

Μαρινάκης κατά Τσίπρα για τους διαλόγους Καμμένου με τη μαφία της Κρήτης: "Ο ορισμός του rebranding"

"Ο κ. Καμμένος ήταν εταίρος σε κυβέρνηση, κάποιος τον επέλεξε", είπε με νόημα ο κ. Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 02 Σεπ 2025 | 17:04

Μαρινάκης: Κλειδωμένο στο 1,5 δισ. το πακέτο της ΔΕΘ - Φοροελαφρύνσεις για το σύνολο της κοινωνίας

Ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι αυτό το οποίο θα ακουστεί στη ΔΕΘ θα είναι μία γενναία, με βάση τα δημόσια δημοσιονομικά δεδομένα της χώρας, φορολογική παρέμβαση με μόνιμα χαρακτηριστικά.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 01 Σεπ 2025 | 15:49

Παύλος Μαρινάκης: Ο Τσίπρας έχει κριθεί και ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

"Δεν νομίζω ότι η επιτυχία ή η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης εξαρτάται από το ποιον θα έχει αντίπαλο", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 28 Αυγ 2025 | 15:43

Παύλος Μαρινάκης: Αν δοθεί 13ος μισθός στο δημόσιο, δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για άλλες ομάδες εργαζομένων

Το δημόσιο ταμείο έχει συγκεκριμένα λεφτά να δώσει περίπου 1,5 δισ. ευρώ, και υπάρχουν οροφές δαπανών, ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 15:14

Επεισόδιο Μαρινάκη με δημοσιογράφο για τη νεκρή στην Αίγινα: "Μη λαϊκίζετε, κύριε - Αυτό το παιχνίδι να το παίξετε αλλού"

Έντονα αντέδρασε ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου - "Εδώ έρχονται δημοσιογράφοι που θέλουν να ενημερωθούν και όχι να γίνουν influencers στο διαδίκτυο - Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, να πολιτευτείτε"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Αυγ 2025 | 14:34

Σφοδρή αντιπαράθεση Ανδρουλάκη - Μαρινάκη: "Ψεύτης και συκοφάντης" - "Να αποσύρει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Παύλο Μαρινάκη ότι ισχυρίστηκε πως το κόμμα του "συνυπέγραψε κείμενο για εσχάτη προδοσία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Αυγ 2025 | 11:32

Μαρινάκης: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027 - Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι "έχει απαντήσει ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός πολλές φορές".

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 26 Αυγ 2025 | 10:18

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας - Εμφαση στο δημογραφικό

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 25 Αυγ 2025 | 18:02

Απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Μαρινάκη για το σχόλιο για τον Τσίπρα: "Χυδαίος και τοξικός"

Στην ανακοίνωση αναφέρει: "Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη δίνει νέα διάσταση στον ορισμό του υπερθετικού βαθμού της χυδαιότητας και της τοξικότητας

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 25 Αυγ 2025 | 16:53

Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: Αν ψάχνουν πολιτικούς απατεώνες, να κοιτάξουν στον καθρέφτη τους

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση δεσμεύσεων σε ασφαλιστικό, φορολογία, ιδιωτικό χρέος και εξωτερική πολιτική

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ 25 Αυγ 2025 | 15:30

Επίθεση Μαρινάκη στο ΠΑΣΟΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα: "Είτε πιάστηκαν αδιάβαστοι, είτε εξαπατούν συνειδητά"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε "το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη για πολιτική εξαπάτηση ή πολιτική ασχετοσύνη" σχετικά με ανακοίνωση του κόμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα

ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 25 Αυγ 2025 | 14:47

Μαρινάκης για Τσίπρα: "Στους μόνους που έχει λείψει είναι στους 17.000 βαρυποινίτες, στους βιαστές και τους εμπρηστές"

"Πώς είναι δυνατόν να λείπει σε κάποιον η ενεργός πολιτική τη στιγμή που είναι βουλευτής και δεν έχει κάνει ούτε μια ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής;", αναρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 24 Σεπ 2025 | 16:25

Κώστας Κυρανάκης: Σε 11 μήνες διπλή σιδηροδρομική γραμμή από Πειραιά μέχρι Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Κυρανάκης παρουσίασε στο 8ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2025 τις βελτιωτικές παρεμβάσεις από το υπουργείο Μεταφορών

ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ 24 Σεπ 2025 | 15:48

Ξαφνικά "τρικυμία" στο ΠΑΣΟΚ: Τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις ξαναφούντωσαν την γκρίνια για τον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πείσει ότι μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πείθει ως υποψήφιος πρωθυπουργός

BELHARRA STANDARD 2++ 24 Σεπ 2025 | 15:13

Δένδιας: Η 4η Belharra που θα αποκτήσουμε είναι η πιο προηγμένη φρεγάτα στον πλανήτη

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι θα εισηγηθεί την απόκτηση 4ης φρεγάτας Belharra και την αναβάθμιση των 3 προηγούμενων.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 14:24

Ηταν η ακύρωση του ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν, ένα "μήνυμα" της Αγκυρας προς την Αθήνα; Τι κρύβει

Η ακύρωση του ραντεβού αιφνιδίασε την ελληνική κυβέρνηση που ψάχνει να ερμηνεύσει το γεγονός

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 14:19

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε γαλάζιο βουλευτή: Επισκέφθηκε τον Ρούτσι ως εντεταλμένος του Μητσοτάκη σε βρόμικη αποστολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Σταμάτη, κατηγορώντας τον για τους σκοπούς της διπλής επίσκεψής του στον Πάνο Ρούτσι.

ΕΚΤΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 24 Σεπ 2025 | 12:53

BBC για υποκλοπές: Το "Watergate της Ελλάδας", αλλά δεν διώκεται κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στο "σκάνδαλο κατασκοπείας τηλεφωνικών επικοινωνιών" λέγοντας ότι έχει γίνει γνωστό ως "το Watergate της Ελλάδας".

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

24 Σεπ 2025 | 12:37

Υποκλοπές: Διεκόπη για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για το Predator - 4 πρόσωπα στο εδώλιο

Για τις 22 Οκτωβρίου διακόπηκε η δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, εκπροσώπων εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποκλοπών μέσω Predator.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 24 Σεπ 2025 | 12:36

Γεωργιάδης: Συμφωνώ απολύτως με τον Τραμπ για το μεταναστευτικό - Τεράστιο λάθος η αριστερίστικη λογική της Ευρώπης

Στις πολιτικές εξελίξεις, τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας αλλά και τις διεθνείς προκλήσεις αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Σεπ 2025 | 12:35
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ 24 Σεπ 2025 | 12:09

Διαμαντοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ να μην γίνει ούτε Καρυστιανού ούτε Κωνσταντοπούλου

"Εμείς θέλουμε μια χώρα με πολιτική ηρεμία" είπε η Άννα Διαμαντοπούλου, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 11:23

Η απάντηση Ανδρουλάκη στις αιχμές Γερουλάνου και Δούκα για "βελόνες" και συνεργασίες

"Ακούω ερωτήματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, διότι έχουν απαντηθεί και από μένα και από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΕΝΤΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 11:04

Αρπάχτηκαν one air Βούλτεψη - Μπαλάφας: "Στις φλέβες σας ρέει ψέμα, όχι αίμα" - "Εχετε μια νευρικότητα"

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του Action 24, ανάμεσα στη Σοφία Βούλτεψη και τον Γιάννη Μπαλάφα, σε συζήτηση για την ακρίβεια.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 09:55

Γεραπετρίτης για Παλαιστινιακό: Η ανθρωπιστική καταστροφή συνεχίζεται - Μόνη βιώσιμη λύση τα δύο κράτη

Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως "η λύση των δύο κρατών παραμένει ο μόνος βιώσιμος δρόμος προς τα εμπρός".

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 24 Σεπ 2025 | 09:41

Το παρασκήνιο του ναυαγίου με τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η αναβολή, η τουρκική διαρροή και η απάντηση

Ανώτερη κυβερνητική πηγή διέψευσε ότι η ελληνική πλευρά ήταν αυτή που παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 24 Σεπ 2025 | 08:51

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την βράβευσή του από το Ίδρυμα John Templeton.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

24 Σεπ 2025 | 06:35

Ανώτατη κυβερνητική πηγή από Νέα Υόρκη: Δύσκολο να γίνει η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακυρώθηκε στο "παρά 1" η προγραμματισμένη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΒΟΥΛΗ 23 Σεπ 2025 | 22:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ ζητά την κατάθεση σειράς εγγράφων στην εξεταστική επιτροπή

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε αυτήν, ζητούν την κατάθεση μιας σειράς κρίσιμων, κατ' αυτούς, εγγράφων

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 23 Σεπ 2025 | 22:14

Νεα Υόρκη: Συναντήσεις Μητσοτάκη με ηγέτες κρατών στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ [εικόνες]

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Αιγύπτου συζητήθηκε η στρατηγική σχέση των δύο χωρών και η σημασία της συνεργασίας στον τομέα της Μετανάστευσης.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 23 Σεπ 2025 | 20:46

Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν

Ο Π. Μαρινάκης τόνισε: "Έστω, υποθετικά, ότι η Τουρκία αποφάσισε να ακυρώσει αυτή τη συνάντηση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση; ότι είναι μια διπλωματική ήττα της κυβέρνησης;"

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 23 Σεπ 2025 | 19:19

Συνάντηση Μητσοτάκη - Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη: "Επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις"

Σε σχέση με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, επανέλαβαν ότι οι δύο κυβερνήσεις παραμένουν απολύτως προσηλωμένες στην υλοποίηση αυτού του έργου στρατηγικής σημασίας

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 23 Σεπ 2025 | 19:05

"Υποτίμηση της χώρας": Ομαδικά "πυρά" της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση τοποθετήθηκαν για την αναβολή της προγραμματισμένης συνάντησης

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 23 Σεπ 2025 | 19:00

Ολο το παρασκήνιο της αναβολής της συνάντησης Μητσοτάκη με Ερντογάν - Πότε μπορεί να γίνει το τετ-α-τετ

Το ραντεβού δεν θα γίνει σήμερα, κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, λόγω της συμμετοχής του Ερντογάν σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών, που διοργανώνει την ίδια ώρα ο Τραμπ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 23 Σεπ 2025 | 17:27

Παύλος Μαρινάκης: Αν είσαι μέχρι 30 ετών, το βίντεο αυτό σε ενδιαφέρει – Πώς επωφελούνται νέοι αυτοαπασχολούμενοι και ένστολοι

Ο Παύλος Μαρινάκης εξηγεί πώς επωφελούνται οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι και οι ένστολοι από τη φορολογική μεταρρύθμιση

ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ 23 Σεπ 2025 | 16:34

Μπέος σε κτηνοτρόφους: Οι κοπρίτες βουλευτές να κόψουν λεφτά από τον μισθό τους και να σας τα μοιράσουν [βίντεο]

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τόνισε πως απαιτεί να δοθεί μια λύση και πρότεινε να διαθέσει τον μισθό του στους κτηνοτρόφους

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 23 Σεπ 2025 | 16:11

Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη - Γιατί δεν θα γίνει

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23 Σεπ 2025 | 13:15

Ο Σακελλαρίδης έριξε άκυρο στον Τσίπρα και μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του: "Μου είπε η Ράνια να πάω στο νοσοκομείο"

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκλεισε την... πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα. "Ένιωσα έναν πόνο, τρόμαξα, ήταν κρίσιμο που μου είπε η Ράνια να πάω στον γιατρό", είπε για την περιπέτεια της υγείας του.

ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Αιχμές Γερουλάνου για ΠΑΣΟΚ: "Αν δεν κουνήσει η βελόνα τους επόμενους δυο μήνες, θα έχουμε πρόβλημα"

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως πρέπει επιτέλους να κουνηθεί η δημοσκοπική βελόνα τους επόμενους μήνες, καθώς ο χρόνος μέχρι τις επόμενες εκλογές όλο και λιγοστεύει.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Τσουκαλάς: Αναφαίρετο και εύλογο το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του παιδιού του

"Δεν είναι ένα ζήτημα αντιδικίας μεταξύ κομμάτων σε επίπεδο νομικών όρων, είναι ένα ανθρώπινο, ηθικό και κοινωνικό δικαίωμα" τονίζει ο κ. Τσουκαλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 23 Σεπ 2025 | 12:24

"Η παράταξη δεν αντέχει άλλους πασόκους": Η ατάκα Θεοδωρικάκου για την προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν διευκρίνισε εάν η ΝΔ δεν αντέχει και τη μεταγραφή του Λοβέρδου ή εάν εννοούσε ότι από εδώ και πέρα δεν αντέχει.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Σεπ 2025 | 11:18

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος - Δεν είναι απλά ηθική πράξη, αλλά στρατηγική επιλογή

"Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα θα είναι μια κίνηση ευθύνης, συνέπειας και πολιτικού θάρρους" τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:32

Φλωρίδης για Τέμπη: Αν υπάρξει αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση, θα εξεταστεί άμεσα - Το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση

Ξεκαθάρισε ότι όσο η ολοκλήρωση της ανάκρισης καθυστερεί και δεν οδηγούμαστε σε δίκη, τόσο θα υπάρχουν οι δυνατότητες για κάποιους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2025 | 10:30

Η Ακρίτα απαντά στις επικρίσεις για την εξαγορά της Εφ.Συν. από τον Μελισσανίδη: "Εσείς τρέχατε να την αγοράσετε ε;"

Με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολιάζει η Ελενα Ακρίτα όλους εκείνους οι οποίοι επέκριναν την πώληση της "Εφημερίδας των Συντακτών" στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ 23 Σεπ 2025 | 09:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκαναν και γάμο με... κλαρίνο και την κατασχεμένη Ferrari στα Τρίκαλα [βίντεο - εικόνες]

Σε γάμο εμφανίστηκαν τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου, που δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ 23 Σεπ 2025 | 07:01

Γεραπετρίτης: Η λύση για εμάς είναι η ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους στα όρια πρo του 1967

Όπως είπε ο Υπ. Εξωτερικών, "το ζήτημα είναι ο χρονισμός", με την Ελλάδα να θεωρεί ότι η αναγνώριση πρέπει να έρθει "στο τέλος της πολιτικής διαδικασίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".

ΜΗΝΥΜΑ 22 Σεπ 2025 | 23:40

Συγχαρητήρια από Τασούλα στον Τσαπατάκη για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης

"Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον παραολυμπιονίκη μας Αντώνη Τσαπατάκη που κατέκτησε την 3η θέση στα 100μ. πρόσθιο στην κατηγορία SB4, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 22:22

Σχεδόν το 23% των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν έχει πάρει άδεια - Σε έναν νομό από τους 12 νηπιαγωγούς έμειναν οι 6

Ο υφυπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης.

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 20:14

Βουλή: Άγρια κόντρα Μυλωνάκη - Κωνσταντοπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Έχετε αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη"

"Αυτή είναι η αλήθεια", ξεκαθάρισε ο Γ. Μυλωνάκης κατηγορώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως έχει αναγάγει "το ψέμα σε επιστήμη και την συνωμοσιολογία σε τέχνη"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Σεπ 2025 | 18:41

Στο "Σπίτι της Τουρκίας" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τρίτη - Mε σύνθεση 1 + 2

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο "Σπίτι της Τουρκίας". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 22 Σεπ 2025 | 18:34
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Σεπ 2025 | 14:09

Μαρινάκης για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την εκταφή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 12:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι ο Σαμαράς θέλει να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ

"Θα πέσει φωτιά να με κάψει αν μιλήσω εναντίον του", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αντώνη Σαμαρά

ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 11:58

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ωνάσειο Σχολείο στο Περιστέρι: Η κυβέρνησή μας επενδύει συστηματικά στη δημόσια παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες, παρακολούθησε επίδειξη του διαδραστικού πίνακα από καθηγητή και συνομίλησε με μαθητές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 22 Σεπ 2025 | 11:46

Χρυσοχοΐδης: "Εξειδικευμένοι αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα στους καταυλισμούς των Ρομά - Τέλος η ανοχή"

Νέο σχέδιο Χρυσοχοϊδη για τη μείωση της εγκληματικότητας. Αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα σε καταυλισμούς Ρομά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 10:49

Η απίστευτη ανάρτηση Βαξεβάνη κατά Τσίπρα: "Ρε τραγέλαφε, κούνα τον κ@λο σου να δείξεις ότι δεν είσαι ξελιγωμένος μικροαστός"

Αν και δεν τον κατονομάζει, η ερμηνεία όλων είναι ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 22 Σεπ 2025 | 10:32

Στον Μελισσανίδη περνά η "Εφημερίδα των Συντακτών" - Προσύμφωνο 5 εκατ. ευρώ για το 51%

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αγοράζει την Εφημερίδα των Συντακτών.

ΣΤΟ 23,5 Η ΝΔ 22 Σεπ 2025 | 09:48

Δημοσκόπηση Prorata: Ως 20% η δυνητική ψήφος σε ένα "κόμμα Τσίπρα", έως 13% σε "κόμμα Σαμαρά" - Ανεβαίνει η Ελλ. Λύση

Η απογοήτευση, ο θυμός και η απελπισία είναι τα συναισθήματα που ξεχωρίζουν μεταξύ των νεότερων ηλικιών και των χαμηλότερων εισοδημάτων.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΝΙΟΥ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Τροχαίο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Λαύριο

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας οδηγούσε μόνη της χωρίς αστυνομική συνοδεία, το βουλευτικό της όχημα.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 22 Σεπ 2025 | 08:17

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΤΕΜΠΗ 22 Σεπ 2025 | 07:44

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα ο παράγοντας Καρυστιανού - Φουντώνει το παρασκήνιο για τα νέα κόμματα από Σαμαρά και Τσίπρα

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία ενός σχηματισμού-διαφορετικού των ήδη υπαρχόντων, όχι με φθαρτά υλικά, στο οποίο, όπως είπε θα συμμετείχε και η ίδια.

ΑΦΟΡΜΗ 21 Σεπ 2025 | 21:27

Καρφί Γεωργιάδη σε Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ν. Συρίγο που πήρε τη συνέντευξη Καρυστιανού: "Να φοράτε κράνος"

"Κάθε μέρα, νέοι κυρίως άνθρωποι, είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται πολύ σοβαρά, επειδή απλά δεν φορούσαν κράνος" έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 19:36

Ά. Σκέρτσος: 83 φοροελαφρύνσεις από το 2019 - Δεν σταματάμε τη μάχη κατά της ακρίβειας

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύει, "δεν σταματάμε τη μάχη με πιο εντατικούς ελέγχους κατά της κερδοσκοπίας"

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 21 Σεπ 2025 | 13:29

Συνάντηση Γκίλφοϊλ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: "Η πνευματική του καθοδήγηση εμπνέει εκατομμύρια"

Η Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε "μεγάλη τιμή να καλωσορίζω τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ουάσινγκτον".

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ 21 Σεπ 2025 | 12:50

Χάρης Δούκας: "Τέλος Οκτωβρίου η βασιλίσσης Όλγας στους πολίτες – Σε καμία περίπτωση συγκυβέρνηση με τη ΝΔ"

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και για την διάνοιξη της βασιλίσσης Όλγας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 11:50

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια ικανή προοδευτική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι "υπάρχει εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η αγορά της 4ης Belharra θα αναβαθμίσει το Πολεμικό Ναυτικό

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρθηκε σε θέματα αγοράς εργασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, υγείας, εκπαίδευσης, αστικών συγκοινωνιών και του νέου ΚΟΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ SELFIES 21 Σεπ 2025 | 10:34

Απροσδόκητη συνάντηση Μητσοτάκη - Τρανού μέσα σε αεροπλάνο: Ταξίδεψαν στον ίδιο προορισμό [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τράπερ Trannos είχαν τυχαία συνάντηση μέσα σε αεροπλάνο, σε πτήση της γραμμής.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 21 Σεπ 2025 | 10:28

Το Κίνημα Δημοκρατίας εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στον Πειραιά παρουσία Κασσελάκη - "Μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή"

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαινίασε τα νέα γραφεία του κόμματός του στον Πειραιά.

"ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ" 20 Σεπ 2025 | 17:42

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν θα ξαναβάλω υποψηφιότητα για βουλευτής - "Η Βουλή είναι τραγέλαφος"

"Είμαι σε ένα χώρο που δεν με κάνει ευτυχισμένο", πρόσθεσε, "αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ 20 Σεπ 2025 | 12:14

MRB: Οι πολίτες στηρίζουν τη νέα αρχή προστασίας καταναλωτή και την ανάκτηση πόρων από επενδύσεις που δεν έγιναν

Ευρεία στήριξη και για την ανάκτηση επιδοτήσεων για επενδύσεις που… δεν έγιναν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 20 Σεπ 2025 | 12:07

Στέφανος Κασσελάκης για Τέμπη: Κάτι κρύβεται πίσω από την απόφαση για τη μη εκταφή των σορών των παιδιών

Ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε δίπλα στον πατέρα του 22χρονου ο οποίος κάνει απεργία πείνας.