Υπερψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη. Το αίτημα υπερψήφισαν την Πέμπτη 157 βουλευτές, δύο καταψήφισαν ενώ 12 δήλωσαν "παρών".
Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, η Βουλή αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα άρσης ασυλίας για τους Βασίλη Κικίλια, Θάνο Πλεύρη και Χριστόφορο Μπουτσικάκη.
Κόντρα Πολάκη με Μαραβέγια με ... μαντινάδες
Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης είχε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Κώστα Μαραβέγια, μετά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο "γαλάζιος" βουλευτής.
Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Πολάκη μετά τις δημόσιες επιθέσεις που δέχθηκε για παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό νόμο, τις οποίες εισέπραξε η οικογένεια Μαραβέγια. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, η οποία δεν ήταν αποτέλεσμα ηλιθιότητας, αλλά αντίθετα προσχεδιασμένης σκοπιμότητας.
"Τη δύναμη στον άνθρωπο τη δίνουνε οι φίλοι, όπως το λάδι που κρατά τη φλόγα στο καντήλι", είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης και συνέχισε: "Η περηφάνια, η ανθρωπιά, η μπέσα και η ανδρεία αυτά είναι που δίνουνε στον βουλευτή αξία".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε από το βήμα καλώντας τους βουλευτές να ψηφίσουν για την έβδομη κατά σειρά άρσης ασυλίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. "Ψηφίστε τώρα, αλλά ερχόμαστε με φόρα", είπε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την ψηφοφορία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr