Αυτοί είναι οι 5 πρώτοι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κλείδωσε ο Κοτζιάς στην 3η θέση του Επικρατείας. Δραγασάκης επικεφαλής, Φλαμπουράρης σε Α' Αθήνας, Τσακαλώτος στη Β' Αθήνας

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς
Αυτοί είναι οι 5 πρώτοι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Δραγασάκης, Θ. Φωτίου, Ν. Κοτζιάς και Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία θα καταλάβει την τέταρτη εκλόγιμη θέση και ο καθηγητής Γαβρόγλου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελευταία θέση ο πρώην επικεφαλής του Επικρατείας, πανεπιστημιακός Κ. Τσουκαλάς.

Ο τρίτη θέση του Νίκου Κοτζιά «κλείδωσε» μετά από ένα πολύωρο θρίλερ, καθώς ο Ν.Κοτζιάς επεδίωκε να συμπεριληφθούν στις λίστες στελέχη της επιρροής του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο προσκείμενος στον πρώην υπουργό κ. Τόσκας θα συμπεριληφθεί στην λίστα της Β' Αθήνας σε εκλόγιμη θέση, ενώ σε μη εκλόγιμη θα είναι ο έτερος συνεργάτης του κ.Κοτζιά, Κ.Καραχάλιος.

Νωρίτερα, το ρεπορτάζ του TheTOC ανέφερε:

Σε δισεπίλυτο γρίφο με καραμπόλες ακόμη και την τελευταία στιγμή, αναδείχτηκε ο συνδυασμός της κατάταξης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α και Β Αθήνας με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου επικρατείας που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την Κουμουνδούρου.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί ο Γ. Δραγασάκης ενώ στην Α Αθήνας πρώτος στην λίστα του κόμματος θα είναι ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αλ. Φλαμπουράρης ο οποίος την τελευταία στιγμή μετακινήθηκε από το επικρατείας για την εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ένταξης προσωπικοτήτων σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στην Β Αθήνας επικεφαλής θα είναι- σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- ο Ευ. Τσακαλώτος ο οποίος φαίνεται ότι κέρδισε στην στροφή τον πασοκογενή πρώην υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή. Η επιλογή του κ. Τσακαλώτου στην κορυφή της λίστας στην Β Αθηνών αποτελεί δείγμα των προθέσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στον κορμό της κομματικής βάσης στην οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η τάση των 53+ όπου συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η τελική κατάταξη των υπ. Βουλευτών στην Β Αθήνας ήταν η αιτία για νέες κόντρες και καραμπόλες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Όμως η τελική κατάταξη των υπ. Βουλευτών στην Β Αθήνας ήταν η αιτία για νέες κόντρες και καραμπόλες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία πλευρά – όπως ανέφερε σε χτεσινό του ρεπορτάζ το TheTOC.gr – o Νίκος Κοτζιάς είχε αρνηθεί να ηγηθεί το ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Βοιωτία και του προτάθηκε η Τρίτη θέση στο Επικρατείας κάτω από τον επικεφαλής Γ. Δραγασάκη και την πρώην αν. υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου που φαίνεται να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς από την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις 3-4 στελέχη της πολιτικής κίνησης Πράττω της οποίας ηγείται και ανέμενε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες, η οποία όμως δεν έγινε εγκαίρως.

Μέχρι αργά χτες το απόγευμα ο κ. Κοτζιάς – σύμφωνα με κομματικά στελέχη – ήταν σε επικοινωνία με την επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που καθόριζε τις υποψηφιότητες προκειμένου να οριστικοποιήσει την τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση στην Β Αθήνας του στενού του συνεργάτη και στελέχους της Κίνησης «Πράττω» Κ. Καραχάλιου. Ο κ. Καραχάλιος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όμως αποχώρησε από το Κίνημα και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 ενώ είχε εκλεγεί μέλος στην ΚΕ του κόμματος. Εάν τελικώς τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση ο κ. Καραχάλιος στην Β Αθηνών τότε δημιουργούνται καραμπόλες με την τελική κατάταξη των υπολοίπων υποψηφίων βουλευτών αφού και από την τάση των 53+ υπάρχουν έντονες πιέσεις να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι κ.κ. Θ. Κατριβάνου και Αννέτα Καββαδία που είχε ψηφίσει παρών στο Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο είχε εκλέξει 19 βουλευτές στην Β Αθήνας ενώ στις επερχόμενες εκλογές εκτιμάται ότι οι πρώτες 15 θέσεις οδηγούν με βεβαιότητα σε μία θέση στην Βουλή.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές μέχρι αργά χτες το βράδυ διαφαινόταν ότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν πολύ κοντά να «κλειδώσει» την τρίτη θέση στο Επικρατείας χωρίς όμως να αποκλείεται έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Έτσι το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, διαμορφώθηκε ως εξής: Γ. Δραγασάκης, Θ. Φωτίου, Ν. Κοτζιάς και Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία φαίνεται να κλειδώνει στην τέταρτη εκλόγιμη θέση. Ακολουθούν ο καθηγητής κ. Γαβρόγλου και στην τελευταία θέση ο πρώην επικεφαλής του Επικρατείας, πανεπιστημιακός Κ. Τσουκαλάς. Για τις υπόλοιπες θέσεις έχουν συζητηθεί τα ονόματα του Κ. Βεργόπουλου, του Θ. Μικρούτσικου κ.α

Στην Α Αθηνών το ψηφοδέλτιο στις πέντε πρώτες θέσεις θα περιλαμβάνει με σειρά κατάταξης τους κ.κ. Αλ. Φλαμπουράρη, Γ. Σακελλαρίδη, Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη και Χρ. Βερναρδάκη. Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στην Α' Αθηνών, πέντε βουλευτές.

Αντίστοιχα στην Β Αθήνας αξίζει να σημειωθεί ότι έχει μετακινηθεί στο Επικρατείας ο Γ. Δραγασάκης και η Θ. Φωτίου και έχουν αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο 4 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Γ. Βαρουφάκης, Όλγα Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλης, Νίκος Χουντής.

Στις πρώτες 15 εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να τοποθετηθούν με σειρά κατάταξης οι: Ευ. Τσακαλώτος, Π. Κουρουμπλής, Π. Σκουρλέτης, Ν. Παππάς, Γ. Δημαράς, Γ. Μπαλάφας, ο Νίκος Ξυδάκης, και οι «νεοεισερχόμενοι» στο ψηφοδέλτιο Χρ. Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας και Γ. Τσιρώνης καθώς και ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Γ. Θεωνάς, Κ. Καραχάλιος και ακολουθούν οι Β. Κατριβάνου, η Αν. Καββαδία, ο Στάθης Παναγούλης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΛΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 18:27

Στην αντεπίθεση ο Συρίγος: Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και η ιστορική αναφορά στα χρόνια της δικτατορίας, σε κάνει χουντικό

"Μη πηγαίνουμε βόλτες στο Τατόι γιατί θα κατηγορηθούμε ως φιλοβασιλικοί" απαντά ο Άγγελος Συρίγος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΗΡΟ» 27 Ιαν 2021 | 18:14

Ταραντίλης σε ΣΥΡΙΖΑ: "Είναι καιρός να πάψει να επιτίθεται στην ίδια του τη χώρα"

"Είναι πραγματικά λυπηρό που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται τα ίδια τα γεγονότα και προκαλεί την κοινή λογική", τονίζει ο Χρήστος Ταραντίλης.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 12:36

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο δικηγόρος του Τσίπρα απαντά στη ΝΔ για τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα

Τι απαντά ο δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους Κουρτάκη και Παπαχρήστο

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26 Ιαν 2021 | 16:32

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα - "Δεν προξενεί εντύπωση"

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 26 Ιαν 2021 | 14:24

ΝΔ για αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο: Επιχειρεί την οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων για εκφοβισμό

Η ενέργεια του κ. Τσίπρα λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική, αναφέρει η ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ 26 Ιαν 2021 | 11:48

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων - Αν και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική απόφαση περι συναθροίσεων- Επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως και 100 άτομα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 26 Ιαν 2021 | 11:32

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο για τη βίλα στο Σούνιο με δικηγόρους τον Μαντζουράνη και τον Καμπαγιάννη

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη "για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ".

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Ιαν 2021 | 07:05

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα έως την 1η Φεβρουαρίου - Ολο το παρασκήνιο - Τι δεν αφορά

Από σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου απαγόρευση όλων των δημοσίων συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Ιαν 2021 | 13:43

Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου: "Οι κυρίες αν δεν έχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν σε δωμάτια ανδρών"

Αλγεινές εντυπώσεις έχει δημιουργήσει η δήλωση της Ελένης Αξιόγλου, σχετικά με την Σοφία Μπεκατώρου. Τι απαντά η ίδια.

Η ΟΜΠΡΕΛΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 25 Ιαν 2021 | 11:54

Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε Θανάση Καρτερό και Αυγή - Για τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις βάζουν μπουρλότο στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:51

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης - Αμφισβητεί το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής

Κρατάει ψηλά στην ατζέντα το άρθρο Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:02

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Ηταν πολιτικός αντίπαλος αλλά ποτέ εχθρός

Για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έκανε δήλωση ο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 24 Ιαν 2021 | 12:33

Αποκάλυψη: Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή, Γιάννης Λούλης συνεργάζεται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου.