Αυτοί είναι οι 5 πρώτοι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κλείδωσε ο Κοτζιάς στην 3η θέση του Επικρατείας. Δραγασάκης επικεφαλής, Φλαμπουράρης σε Α' Αθήνας, Τσακαλώτος στη Β' Αθήνας

Νίκος Τσίτσας
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟς ΤΣΙΤΣΑς
Αυτοί είναι οι 5 πρώτοι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Δραγασάκης, Θ. Φωτίου, Ν. Κοτζιάς και Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία θα καταλάβει την τέταρτη εκλόγιμη θέση και ο καθηγητής Γαβρόγλου στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τελευταία θέση ο πρώην επικεφαλής του Επικρατείας, πανεπιστημιακός Κ. Τσουκαλάς.

Ο τρίτη θέση του Νίκου Κοτζιά «κλείδωσε» μετά από ένα πολύωρο θρίλερ, καθώς ο Ν.Κοτζιάς επεδίωκε να συμπεριληφθούν στις λίστες στελέχη της επιρροής του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο προσκείμενος στον πρώην υπουργό κ. Τόσκας θα συμπεριληφθεί στην λίστα της Β' Αθήνας σε εκλόγιμη θέση, ενώ σε μη εκλόγιμη θα είναι ο έτερος συνεργάτης του κ.Κοτζιά, Κ.Καραχάλιος.

Νωρίτερα, το ρεπορτάζ του TheTOC ανέφερε:

Σε δισεπίλυτο γρίφο με καραμπόλες ακόμη και την τελευταία στιγμή, αναδείχτηκε ο συνδυασμός της κατάταξης των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Α και Β Αθήνας με την κατάρτιση του ψηφοδελτίου επικρατείας που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την Κουμουνδούρου.

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί ο Γ. Δραγασάκης ενώ στην Α Αθήνας πρώτος στην λίστα του κόμματος θα είναι ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αλ. Φλαμπουράρης ο οποίος την τελευταία στιγμή μετακινήθηκε από το επικρατείας για την εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ένταξης προσωπικοτήτων σε εκλόγιμες θέσεις στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στην Β Αθήνας επικεφαλής θα είναι- σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες- ο Ευ. Τσακαλώτος ο οποίος φαίνεται ότι κέρδισε στην στροφή τον πασοκογενή πρώην υπουργό Υγείας Π. Κουρουμπλή. Η επιλογή του κ. Τσακαλώτου στην κορυφή της λίστας στην Β Αθηνών αποτελεί δείγμα των προθέσεων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στον κορμό της κομματικής βάσης στην οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η τάση των 53+ όπου συμμετέχει και ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Η τελική κατάταξη των υπ. Βουλευτών στην Β Αθήνας ήταν η αιτία για νέες κόντρες και καραμπόλες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Όμως η τελική κατάταξη των υπ. Βουλευτών στην Β Αθήνας ήταν η αιτία για νέες κόντρες και καραμπόλες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Από την μία πλευρά – όπως ανέφερε σε χτεσινό του ρεπορτάζ το TheTOC.gr – o Νίκος Κοτζιάς είχε αρνηθεί να ηγηθεί το ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Βοιωτία και του προτάθηκε η Τρίτη θέση στο Επικρατείας κάτω από τον επικεφαλής Γ. Δραγασάκη και την πρώην αν. υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου που φαίνεται να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς από την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις 3-4 στελέχη της πολιτικής κίνησης Πράττω της οποίας ηγείται και ανέμενε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες, η οποία όμως δεν έγινε εγκαίρως.

Μέχρι αργά χτες το απόγευμα ο κ. Κοτζιάς – σύμφωνα με κομματικά στελέχη – ήταν σε επικοινωνία με την επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που καθόριζε τις υποψηφιότητες προκειμένου να οριστικοποιήσει την τοποθέτηση σε εκλόγιμη θέση στην Β Αθήνας του στενού του συνεργάτη και στελέχους της Κίνησης «Πράττω» Κ. Καραχάλιου. Ο κ. Καραχάλιος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ όμως αποχώρησε από το Κίνημα και εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 ενώ είχε εκλεγεί μέλος στην ΚΕ του κόμματος. Εάν τελικώς τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση ο κ. Καραχάλιος στην Β Αθηνών τότε δημιουργούνται καραμπόλες με την τελική κατάταξη των υπολοίπων υποψηφίων βουλευτών αφού και από την τάση των 53+ υπάρχουν έντονες πιέσεις να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι κ.κ. Θ. Κατριβάνου και Αννέτα Καββαδία που είχε ψηφίσει παρών στο Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο είχε εκλέξει 19 βουλευτές στην Β Αθήνας ενώ στις επερχόμενες εκλογές εκτιμάται ότι οι πρώτες 15 θέσεις οδηγούν με βεβαιότητα σε μία θέση στην Βουλή.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές μέχρι αργά χτες το βράδυ διαφαινόταν ότι ο Ν. Κοτζιάς ήταν πολύ κοντά να «κλειδώσει» την τρίτη θέση στο Επικρατείας χωρίς όμως να αποκλείεται έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Έτσι το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, διαμορφώθηκε ως εξής: Γ. Δραγασάκης, Θ. Φωτίου, Ν. Κοτζιάς και Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία φαίνεται να κλειδώνει στην τέταρτη εκλόγιμη θέση. Ακολουθούν ο καθηγητής κ. Γαβρόγλου και στην τελευταία θέση ο πρώην επικεφαλής του Επικρατείας, πανεπιστημιακός Κ. Τσουκαλάς. Για τις υπόλοιπες θέσεις έχουν συζητηθεί τα ονόματα του Κ. Βεργόπουλου, του Θ. Μικρούτσικου κ.α

Στην Α Αθηνών το ψηφοδέλτιο στις πέντε πρώτες θέσεις θα περιλαμβάνει με σειρά κατάταξης τους κ.κ. Αλ. Φλαμπουράρη, Γ. Σακελλαρίδη, Νίκο Βούτση, Νίκο Φίλη και Χρ. Βερναρδάκη. Στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε στην Α' Αθηνών, πέντε βουλευτές.

Αντίστοιχα στην Β Αθήνας αξίζει να σημειωθεί ότι έχει μετακινηθεί στο Επικρατείας ο Γ. Δραγασάκης και η Θ. Φωτίου και έχουν αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο 4 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Γ. Βαρουφάκης, Όλγα Βαλαβάνη, Δ. Στρατούλης, Νίκος Χουντής.

Στις πρώτες 15 εκλόγιμες θέσεις αναμένεται να τοποθετηθούν με σειρά κατάταξης οι: Ευ. Τσακαλώτος, Π. Κουρουμπλής, Π. Σκουρλέτης, Ν. Παππάς, Γ. Δημαράς, Γ. Μπαλάφας, ο Νίκος Ξυδάκης, και οι «νεοεισερχόμενοι» στο ψηφοδέλτιο Χρ. Σπίρτζης, Νίκος Τόσκας και Γ. Τσιρώνης καθώς και ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Γ. Θεωνάς, Κ. Καραχάλιος και ακολουθούν οι Β. Κατριβάνου, η Αν. Καββαδία, ο Στάθης Παναγούλης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 22 Ιαν 2022 | 09:45

Ανω κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή από τη βάση - Πολάκης κατά Φίλη: Θα μπουν όλοι στο πραγματικό τους μπόι...

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στο Νίκο Φίλη, υπονοώντας ότι η εκλογή από τη βάση θα αποδυναμώσει την εσωκομματική τάση "Ομπρέλα".

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ 21 Ιαν 2022 | 19:39

"Αντάρτικο" Φίλη στην πρόταση Τσίπρα: Θα οδηγήσει σε αρχηγικό κόμμα και παράταξη "star- system"

Ο Νίκος Φίλης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαφωνεί πλήρως με την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση.

21 Ιαν 2022 | 13:07

ΝΔ για τη λειτουργία των σχολείων: "Άλλο ένα fake news του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται"

Καυστικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τασος Γαϊτάνης, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων

"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2022 | 11:48

Τσίπρας στηρίζει Πολάκη: "Δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ" - Καταψηφίζει και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

"Γιατί επιμένετε; Όχι, δεν θεωρώ ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η φανερά ενοχλημένη απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ 21 Ιαν 2022 | 07:28

H άνοδος του ΠΑΣΟΚ τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά τους - Ποσοστά αυτοδυναμίας για τη ΝΔ από τη Metron Analysis

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου από το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας με το ΚΙΝΑΛ. Αύξηση του ποσοστού της ΝΔ παρά τις δύο εξωγενείς κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας.

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ 20 Ιαν 2022 | 21:00

"Ξαναχτυπά" ο Κούλογλου: Η διαγραφή του Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο για Πολάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο Παύλος Πολάκης κάνει κακό στο κόμμα με τη συμπεριφορά του και πως αποπροσανατολίζει από τυχόν κυβερνητικά λάθη.

ΣΤΟ MEGA 20 Ιαν 2022 | 20:49

Metron Analysis: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 11,8% διαφορά - "Πετάει" το ΚΙΝΑΛ με 18,5%, στο 24,2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά η ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μόλις το 16% έχει θετική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ - Το 82% έχει κάνει εμβόλιο

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 20 Ιαν 2022 | 10:25

"Βόμβα" Ζωής Κωνσταντοπούλου για Novartis: Εντεταλμένος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Βαξεβάνης

"Το Documento δημοσίευσε καταθέσεις μαρτύρων που δεν είχαν ακόμη δοθεί", λέει η Ζ. Κωνσταντοπούλου. "Εντεταλμένος και συνεργάτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" ο Βαξεβάνης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Ιαν 2022 | 18:22

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον δικηγόρο του 27χρονου, μετά την καταγγελία για "victim blaming"

"Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για "victim blaming" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 17:21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκπληξη Τσίπρα - Προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Ανατροπή από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τους συνέδρους.

"ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" 19 Ιαν 2022 | 13:31

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σποτάκι με τα Rafale: Μικροκομματική οικειοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Για μικροπολιτική εκμετάλλευση και κομματική οικειοποίηση κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, σχετικά με την προβολή της αγοράς των Rafale.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ 19 Ιαν 2022 | 12:52

Ο απίθανος τίτλος της Αυγής για τα Rafale: "Πετάνε πάνω από την Ακρόπολη, με ρεκόρ θανάτων"

Ο τίτλος της Αυγής για την άφιξη των Rafale "συνδυάζει" τα εξοπλιστικά…με την πανδημία