«Πειραιάς Νικητής» η παράταξη του Γιάννη Μώραλη με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο

Ηχηρά ονόματα στα Καμίνια στην παρουσίαση της παράταξης του Γιάννη Μώραλη- Υπερκομματικό το ψηφοδέλτιο του- Υποψήφιοι σύμβουλοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Πέτρος Κόκκαλης

SHARE THIS
0
SHARES

Με το όνομα «Πειραιάς Νικητής» θα κατέβει ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη ο οποίος φιλοδοξεί να αναλάβει τον δημαρχικό θώκο στο λιμάνι, έχοντας στο πλευρό του ως δημοτικούς συμβούλους τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Πέτρο Κόκκαλη.

 

Η παρουσίαση του συνδυασμού έγινε στα Καμίνια και το παρών έδωσε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους και ο Σωκράτης Κόκκαλης αλλά και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο συνδυασμός του «εκφράζει το νέο που σαρώνει το παλιό» και ανέπτυξε το όραμά του για να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Ο υποψήφιος Δήμαρχος, είπε ότι θέλει έναν Πειραιά «εξωστρεφή, με δυναμική οικονομία, με κύρος και με αυτοπεποίθηση» και όχι έναν Πειραιά «που θα πανηγυρίζει για αυτονόητες παρεμβάσεις», κάτι για το οποίο κατηγόρησε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο. 

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο συνδυασμός του «εκφράζει το νέο που σαρώνει το παλιό» και ανέπτυξε το όραμά του για να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο

Οπως είπε ο κ. Μώραλης, η ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα, ο θαλάσσιος τουρισμός, το εμπόριο, η ναυτική εκπαίδευση και όλες οι στεριανές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του Πειραιά και των πρωταγωνιστών του διεθνούς εμπορίου και τόνισε ότι στη θάλασσα στηρίζονται οι βασικοί άξονες του προγράμματος του για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Μάλιστα, ο κ. Μώραλης έφερε ως παράδειγμα της δύναμης που μπορεί να αποκτήσει ο Πειραιάς στο μέλλον, τις μελέτες της Boston Consulting Group οι οποίες επισημαίνουν ότι η δυνητική συνεισφορά της ναυτιλίας στην επιπλέον προστιθέμενη αξία της χώρας μπορεί  να είναι 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Ομως, το σημαντικότερο σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο είναι ότι μπορεί να προσθέσει περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον θέσεις εργασίας. «Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η ανεργία στη χώρα κατά το 1/3 και  φυσικά να εξαλειφθεί από τον Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Να γιατί μιλάμε για την ανάγκη ο Πειραιάς να κοιτάξει στην θάλασσα. Να γιατί στρατεύονται μαζί μας ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Να γιατί στρατεύεται μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης. Να γιατί ζητάμε την στράτευση και πολλών άλλων άξιων συμπολιτών μας», είπε στη συνέχεια, αναπτύσσοντας το όραμά του που είναι να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, αντίστοιχο του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. 

Μαρινάκης: «Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, την ανατροπή»

Ο,τι υποσχεθούμε θα το κάνουμε πράξη, έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Ο Πειραιάς θα βγει νικητής», είπε ο κ. Μαρινάκης

Σε δηλώσεις του ο κ. Μαρινάκης είπε ότι νιώθει πολύ συγκινημένος γιατί έφτασε στα Καμίνια σήμερα και συνάντησε έξω από το πολιτιστικό κέντρο πολλούς ανθρώπους που είχαν αγωνιστεί μαζί παλιά στο πλευρό του πάτερα του στον Πειραιά.

«Ειλικρινά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δώσουμε ένα τίμιο αγώνα για τον Πειραιά. Εχουμε κάνει πράγματα στη ζωή μας, έχουμε πετύχει στις επιχειρήσεις, στις οικογένειές μας», είπε και πρόσθεσε: «Μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό για τον Πειραιά, τη μεγάλη μας αγάπη».

«Να κάνουμε την υπέρβαση, την ανατροπή. Χρειάζεται πολλή δουλειά και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διάφορα, χωρίς υπερβολές, χωρίς ψεύτικες ελπίδες. Ο,τι υποσχεθούμε θα το κάνουμε πράξη, έχουμε μάθει να κερδίζουμε. Ο Πειραιάς θα βγει νικητής», είπε ο κ. Μαρινάκης.

 

Υπερκομματικό το ψηφοδέλτιο Μώραλη

Παράλληλα, το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη είναι υπερκομματικό, συγκεντρώνοντας προσωπικότητες από όλους τους πολιτικούς χώρους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Σιγαλάκος ο οποίος ήταν αντιδήμαρχος της παράταξης του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ανακοίνωσε τη συστράτευση του με τον Γιάννη Μώραλη, ενώ και ο Γιάννης Μελάς ο οποίος ήταν πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος, προσχώρησε στην παράταξη του κ. Μώραλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook