Πελώνη: Η κ. Αχτσιόγλου αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Η κ. Αχτσιόγλου επέλεξε αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία που δίνει μάχη, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα" τόνισε η κα Πελώνη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Πώς γίνεται κάθε φορά που πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν να πέφτουν θύματα παρερμηνείας και προπαγάνδας, είναι απορίας άξιον" αναφέρει σε σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, με αφορμή σημερινή ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου σχετικά με όσα είχε αναφέρει σε διαδικτυακή εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής.

"Η κ. Αχτσιόγλου επέλεξε αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία που δίνει μάχη, ένα μακροσκελές ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα" συνεχίζει η κ. Πελώνη και συμπληρώνει: "Αντί της ντροπής, επιμένει στην έπαρση της δήθεν υπεράνω κριτικής ιδεολογικής της άποψης που, ω του θαύματος, έπεσε θύμα προπαγάνδας.

Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται από την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο. Γι' αυτό και η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία, όπως ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου, συμπυκνώνοντας τη συνολική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και καταστροφολογώντας εν μέσω πανδημίας.

Διερωτήθηκε, άραγε, η πρώην υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πώς θα προσέλαβαν τα λόγια της όσοι πέρασαν και περνούν την περιπέτεια του κορονοϊού; Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα...".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχτσιόγλου: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα

Νωρίτερα και μέσω Facebook, η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε στην κριτική της ΝΔ.

"Το απόγευμα της Παρασκευής, μιλώντας σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη μετά την πανδημία, υποστήριξα συνοπτικά τα εξής: ότι η πανδημία ανέδειξε ως μεγεθυντικός φακός τα όρια του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, που εξυμνούσε την ιδιωτική πρωτοβουλία και απαξίωνε τις δημόσιες δομές, που υποστήριζε ότι η αγορά σε ελεύθερη λειτουργία μπορεί να έχει τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Δεξιές συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη "ξαφνικά" συνειδητοποίησαν τη σημασία των δημόσιων συστημάτων υγείας αλλά και την ανάγκη παρέμβασης του κράτους στην αγορά για την προστασία της οικονομίας" αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήλωση Αχτσιόγλου που προκάλεσε σάλο: Η κανονικότητα ποτέ ευκαιρία για την αριστερά

"Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ήδη πριν τον κοροναϊό βρισκόταν σε μια υπαρξιακή κρίση, δηλαδή η διαρκής υποβάθμιση των κοινωνικών και εργατικών δικαιωμάτων έναντι δημοσιονομικών στόχων αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και πιεστικών μέτρων λιτότητας που επέβαλαν στα κράτη, διαρκώς οδηγούσε και στην ευρωπαϊκή ιδέα να απονομιμοποιείται. Όλο και περισσότερος κόσμος, όλο και περισσότεροι πολίτες δεν έβλεπαν γιατί η Ευρώπη, με οποιοδήποτε τρόπο, τελικά βοηθά τις ζωές τους ή κάνει τη ζωή τους καλύτερη. Είχε αρχίσει να χάνει πάρα πολύ (σ.σ. η Ευρώπη) από την κοινωνική νομιμοποίηση.

Νομίζω ότι τώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αν θα επιλέξει να ξαναγυρίσει στις σκληρές δημοσιονομικές ασφυκτικές πολιτικές, αφήνοντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα απλά να παραπαίουν, ή αν θα επιλέξει να κάνει πια ένα βήμα διαφορετικό.(…) Το δεύτερο ζήτημα είναι αν σε αυτό το πλαίσιο, οι δυνάμεις της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι. Νομίζω ότι είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη, που έχουμε ως πρώτο κόμμα της Αριστεράς στην Ευρώπη, να δράσουμε ώστε αυτές οι μετατοπίσεις, αυτές οι ρωγμές που υπήρξαν στην Ευρώπη λόγω πανδημίας, να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μία μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή. Είναι μία ευκαιρία που η αριστερά οφείλει να εκμεταλλευθεί.

Δημιουργείται δηλαδή τώρα ένα πεδίο δυνατοτήτων για την Αριστερά, γιατί τα αυτιά του κόσμου έχουν ανοίξει πολύ περισσότερο, είναι πολύ πιο έτοιμες οι κοινωνίες να ακούσουν αυτή την ατζέντα, την οποία πριν την κρίση του κοροναϊού πιο δύσκολα άκουγαν ή τη θεωρούσαν ίσως λίγο πιο θεωρητική. Γιατί οι ίδιες οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Ευρώπη, από το φόβο της κατάρρευσης των δικών τους οικονομιών, είναι πιο δεκτικές σε τέτοιου είδους συζητήσεις, διότι υπάρχει η επιρροή της πολιτικής του Μπάιντεν αυτή τη στιγμή και διότι, σε όλη τη συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης, υπήρχαν και πολύ ενδιαφέρουσες μετατοπίσεις και πολιτικές συγκρούσεις μεταξύ των χωρών, που μέχρι χθες θεωρούταν ότι αποτελούν ενιαίο μπλοκ.

Για παράδειγμα, στο Ταμείο Ανάκαμψης φτιάχθηκε ένα γαλλογερμανικό μέτωπο, που υποστήριξε τις χώρες του νότου. Άρα, έσπασε το κλασικό μπλοκ, που θεωρούσαμε ότι όλες οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις – Αυστρία, Ολλανδία – είναι μαζί με τη Γαλλία και τη Γερμανία. Ή τώρα βλέπουμε ότι, με αφορμή το ζήτημα της άρσης της πατέντας των εμβολίων, διαφορετική θέση παίρνει η Γερμανία και διαφορετική η Γαλλία.

Δημιουργούνται δηλαδή κάποιες πολιτικές συγκρούσεις και μετατοπίσεις, οι οποίες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, σε μία κατάσταση που μέχρι χθες θεωρούσαμε ότι είναι ακούνητη και ότι είναι "unblock". Άρα, εδώ νομίζω ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς και δη ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτές τις ρωγμές και αυτές τις μετατοπίσεις, για να μπορέσουν να ανοίξουν τη συζήτηση και να πιέσουν για τις αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση, που σας ανέφερα.

Να κλείσω λέγοντας το εξής, γιατί θεωρώ ότι είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή: Η κανονικότητα, στην πραγματικότητα, δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την Αριστερά. Η κανονικότητα οδηγεί στον ατομικισμό. Και αν δείτε, ο ατομικισμός – γι’ αυτό και η κυβέρνηση επενδύει πάρα πολύ στην ατομική ευθύνη όλο αυτό τον καιρό, είναι πολύ οργανωμένη αυτή η προσέγγιση που κάνει – η ατομικότητα περισσότερα βοηθά την αντι-πολιτική και βοηθά τελικά, ουσιαστικά, την άκρα Δεξιά στο αφήγημά της.

Είναι ευθύνη της Αριστεράς, αυτές τις μετατοπίσεις που συμβαίνουν σήμερα και τις ρωγμές, να τις μεταφράσει σε συλλογικά πολιτικά αιτήματα μιας ευρύτερης αλλαγής και όχι να τις αντιμετωπίσει ως παρενθέσεις, οι οποίες θα κλείσουν και άρα εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε αυτά που λέγαμε και πριν. Όταν το σύστημα δείχνει τα όριά του, τότε είναι και η ευκαιρία, για να μπορέσεις ακόμη πιο επιθετικά να εισάγεις αυτή την κοινωνική ατζέντα, που τόσο καιρό προσπαθούμε να εισάγουμε και στην Ευρώπη".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΡΕΥΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 12 Ιουν 2021 | 17:15

Οι επιπτώσεις της πανδημίας σε γάμους και γεννήσεις στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αναμενόμενες επιπτώσεις της πανδημίας στους γάμους και την γαμηλιότητα την τετραετία 2020-2023 στη χώρα μας θα είναι σημαντικές.

"ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ" 12 Ιουν 2021 | 15:37

Μήνυμα Τσίπρα: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση στηρίζοντας τους εργαζόμενους

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με συμβασιούχους και εργαζόμενους δήλωσε πως "πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους".

ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ 12 Ιουν 2021 | 12:38

Συναγερμός στην Πάτρα: 15 κρούσματα κορονοϊού στις φυλακές - Θετικός και ο Νίκος Παλαιοκώστας

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 12 Ιουν 2021 | 09:29

Γκάγκα: Θέμα κοινής λογικής ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε κάποιες επαγγελματικές ομάδες

Η Μίνα Γκάγκα υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η διαδικασία του εμβολιασμού προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 12 Ιουν 2021 | 08:18

Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα: Eπιστρέφει η μουσική στην εστίαση και "έξω" έως τη 1:30

Η ύφεση των επιδημιολογικών δεδομένων σε συνδυασμό με την αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων, δίνουν από σήμερα μια ακόμη σημαντική ανάσα στην κοινωνία.

ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ 11 Ιουν 2021 | 19:57

Συνέντευξη Μητσοτάκη στα παιδιά της Atraktos Kids: Η πιο δύσκολη απόφαση ήταν όταν τα κλείσαμε όλα για τον κορονοϊό [Βίντεο]

Σε μια διαφορετική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένεια του και τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιουν 2021 | 18:08

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Κυρανάκη για αναρρωτική άδεια και ρεπό: "Βραβείο κοινοβουλευτικής γραφικότητας"

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφέρθηκε στο μάζεμα των ελιών και προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΙΘΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΠΑΝΙΟΥΣ ΘΡΟΜΒΟΥΣ 11 Ιουν 2021 | 15:44

Εμβόλιο AstraZeneca: Σε ποια κατηγορία ασθενών συνιστά ο ΕΜΑ να μην το κάνουν

Ο EMA συνιστά σε κατηγορία ασθενών να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca.

"ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ" 11 Ιουν 2021 | 15:43

Η ΝΔ για τα δάνειά της: Οι ετήσιοι τόκοι αύξησαν τις δανειακές μας υποχρεώσεις

Η ΝΔ εξήγησε πως δεν υπάρχουν οφειλές στο Δημόσιο, ενώ μοναδικός λόγος αύξησης των δανειακών της υποχρεώσεων είναι οι ετήσιοι τόκοι.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιουν 2021 | 14:38

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Αυταρχισμός, ύστατο στάδιο των χρεοκοπημένων" - "Ο Πολάκης δίνει γραμμή στο κόμμα", απαντά η ΝΔ

"Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα, με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Ιουν 2021 | 14:13

Κορονοϊός: Ήρθε στην Ελλάδα η βραζιλιάνικη μετάλλαξη - Το πρώτο κρούσμα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ενας άνδρας στην Αθήνα είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορονοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

"Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ" 11 Ιουν 2021 | 14:10

Αποστάσεις Πελώνη από Γεωργιάδη: Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων μη εμβολιασμένων εργαζομένων

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απολύσεων μη εμβολιασμένων πολιτών, η Αριστοτελία Πελώνη απάντησε κατηγορηματικά ότι "δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 11 Ιουν 2021 | 13:15

Άγρια κόντρα Τσίπρα- Τασούλα: Ηθελε να μιλήσει για τα χρέη της ΝΔ από τα δάνεια, τον έκοψε ο πρόεδρος της Βουλής

"Καυγάς" στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κωνσταντίνου Τασούλα με αφορμή τον κανονισμό και τα δάνεια της ΝΔ