Τις "δύσκολες" περιοχές αφήνει για το τέλος της προεκλογικής του εκστρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να πείσει για μια δεύτερη τετραετία της διακυβέρνησης του, εάν πάρει τη λαϊκή εντολή. Προχθές περιόδευσε στην Χαλκίδα, όπου η Νέα Δημοκρατία είχε έρθει πρώτη με μόλις 131 ψήφους διαφορά (35,99 έναντι 35,72 του ΣΥΡΙΖΑ) ενώ σήμερα Δευτέρα θα επισκεφθεί την Παραμυθιά και την Πάργα, και θα καταλήξει στην Άρτα, στο κλειστό αθλητικό κέντρο, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας.
Η Άρτα είχε "περάσει" στις εκλογές του 2019 στον ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 460 ψήφους διαφορά, ένα κάστρο που η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει εκ νέου να χάσει. Αλλωστε, όπως λέει πολλές φορές ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, στόχος αυτής της εκλογικής αναμέτρησης που ολοκληρώνεται σε 13 ημέρες είναι να "βαφτεί" η Ελλάδα όλη μπλε. Έπομενος σταθμός ο Βόλος και τα Τρίκαλα, η Μυτιλήνη και η Ρόδος, ενώ στις 15 Μαίου, 6 ημέρες πριν από την κάλπη, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο της Κρήτης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει ποσοστό 43,22% και η Νέα Δημοκρατία 30,15%.
Μεγαλώνει η απόσταση με το ΠΑΣΟΚ
Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, αποδίδοντας στην Χαριλάου Τρικούπη ταύτιση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρχικά ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για εμμονή του Νίκου Ανδρουλάκη εναντίον του. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κλιμάκωσε την κριτική του, υποστηρίζοντας ότι οι διαφορές που έχει η Πειραιώς είναι πολύ περισσότερες από τις συγκλίσεις.
Και χθες, ανέβηκε ένα ακόμη σκαλί, μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, το οποίο, όπως είπε, "έχει διολισθήσει σε μία σειρά από θέσεις που προσωπικά -κατά την άποψη μου- το φέρνουν πολύ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ από ό,τι σε εμάς… Με αυτό το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές. Μπορεί να συγκλίνουμε σε ορισμένα επίπεδα, αλλά οι διαφορές μας είναι μεγαλύτερες από τις συγκλίσεις", είπε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Action 24, ο Κυρ. Μητσοτάκης.
Είναι εμφανές ότι στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως αυτή η στρατηγική της πόλωσης με το ΠΑΣΟΚ, βοηθά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει μία και μόνη στόχευση. Την πρωτιά στην πρώτη κάλπη με διαφορά, ώστε να είναι αυτοδύναμος μετά την κάλπη της 2ας Ιουλίου. Στη Νέα Δημοκρατία "επενδύουν" στην κυβερνητική αστάθεια που μπορεί να προκύψει στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει μετεκλογικά να σχηματίσει την κυβέρνηση "ηττημένων", αν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το έχει διαψεύσει- με τον Πρωθυπουργό να απευθύνεται στο κομμάτι εκείνο των ψηφοφόρων που δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες και ασταθείς κυβερνητικούς σχηματισμούς. Απευθύνεται ακόμη και σε εκείνους τους πολίτες που προέρχονται από τον κεντρώο χώρο και ήταν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αλλά μετακινήθηκαν το 2019 δεξιότερα, τους οποίους θέλει να διατηρήσει.
Μάλιστα ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η κυβέρνησή του θα αποτελείται αμιγώς από βουλευτές του κόμματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι προέρχονται μόνο από τη Νέα Δημοκρατία. "Ένα κόμμα, όχι μόνο ένα χρώμα" επαναλαμβάνει με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους πολιτικούς του αντιπάλους να υποστηρίζουν παρόλα αυτά ότι δεν θα διστάσει πάρει βουλευτές από όλα κόμματα, στην προσπάθεια του να σχηματίσει κυβέρνηση. Μία κυβέρνηση που ο Αλέξης Τσίπρας από την Κοζάνη, παρομοίασε με "κουρελού".