Πετρόπουλος: Η ΝΔ «απειλή για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης»

Σε συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους και τα στελέχη του ΕΦΚΑ της Ηπείρου και της Κέρκυρας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πετρόπουλος: Η ΝΔ «απειλή για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης»

«Απειλή για το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης», χαρακτήρισε τη ΝΔ, από τα Ιωάννινα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους και τα στελέχη του ΕΦΚΑ της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

«Το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης απειλείται από τη ΝΔ με τις πολιτικές που έχει προαναγγείλει για την επιλεκτική επιλογή, κατά προτίμηση των ίδιων των ασφαλισμένων, που τίθεται στη δική τους απολύτως οικιοθελή επιλογή, εάν θα επιλέξουν τη δημόσια ασφάλιση, ή ένα διαφορετικό σύστημα» επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος. Έφερε δε ως παράδειγμα, την περιπέτεια των ασφαλισμένων της Εθνικής Τράπεζας, όταν το 2005 η τότε κυβέρνηση έπαψε να ασφαλίζει στο φορέα που υπήρχε στην Εθνική Τράπεζα τους ασφαλισμένους εκεί και έτσι έμεινε χωρίς ασφαλιστικά κεφάλαια, με συνέπεια από το Δεκέμβρη του 2017, να μην δίνεται σύνταξη στους ανθρώπους αυτούς. «Αυτό θα συμβεί για όλη την Ελλάδα, εάν πάψει να υπάρχει η υποχρεωτική δημόσια επικουρική ασφάλιση, που ισχύει τώρα για όλους τους Έλληνες με την έννοια της υποχρεωτικότητας και της καθολικότητας», τόνισε για να συμπληρώσει:

«Η προαιρετική επιλογή της ασφάλισης δημιουργεί εκ των πραγμάτων μια απειλή για την επιβίωση του συστήματος επικουρικής ασφάλισης. Μετά τη ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος του κ. Βρούτση, έρχεται να αποτελειώσει ό,τι υπήρχε στον τομέα αυτό. Και βεβαίως η μείωση κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες χωρίς την κύρια ασφάλιση -όπως προανήγγειλε το 20% να γίνει 15% γενικά και ανεξαιρέτως- δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας πολιτική επιλογή να μειώσουμε τις εισφορές σε εκείνες τις κατηγορίες ασφαλισμένων που είχαν μεγάλη επιβάρυνση. Γιατί αυτό είναι ένα γενικό μέτρο, μια γενική μείωση που θα οδηγήσει σε ελάττωση κατά 2 δισ. εκατομμύρια ευρώ τουλάχιστον ετησίως των ασφαλιστικών εισφορών που θα συγκεντρώνονται για τις συντάξεις. Απόρροια αυτής της πολιτικής, αν τυχόν δοθεί αυτή η ευκαιρία στη ΝΔ να την εφαρμόσει, θα είναι αναγκαστικά μια νέα μεγάλη μείωση των συντάξεων και μια πρόσθετη δέσμη μέτρων μνημονίου για να μπορεί να παρακολουθείται η Ελλάδα ως προς τη συνταξιοδοτική της δαπάνη».

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «η χώρα μας έχει μπει σε μία νέα φάση, ο αγώνας της κυβέρνησης έφερε αποτελέσματα, οι επιτηρητές των δυνατοτήτων που έχει η οικονομία μας έχουν δώσει το πράσινο φως, έχουν καμφθεί οι πιο σκληροί βραχίονες του παρελθόντος και παραδέχονται ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να βελτιώσει τις παροχές» και συνέχισε: «Στη φάση αυτή του αγώνα υπάρχουν δυνάμεις που στέκονται απέναντι σε αυτή την πολιτική, που ωφελεί τον ελληνικό λαό. Οι αντίπαλοί μας διακηρύσσουν την ανάγκη μη παρέκκλισης από τις δεσμεύσεις που υπήρχαν παλιά. [...] Ο ΣΕΒ, η ΝΔ και άλλοι που στηρίζουν αυτήν την πολιτική, σείοντας κινδύνους και άλλα φόβητρα αν τυχόν ακολουθήσουμε μια πολιτική που ενισχύει τα χαμηλότερα στρώματα και τους αδύναμους».

«Κρίσιμο ζήτημα» για τον υφυπουργό είναι ποια πολιτική από τις δύο είναι ωφέλιμη για τη χώρα, την ανάπτυξη και τον ελληνικό λαό. Υπάρχει λόγος, όπως τόνισε, ο ελληνικός λαός να στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης, που «έχει αποτελέσματα και θα έχει ακόμη καλύτερες βελτιώσεις στο επόμενο διάστημα».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε, πως οι επιδοκιμασίες, οι διαπιστώσεις, τα θετικά σχόλια για την πολιτική της κυβέρνησης όλων των αξιωματούχων της ΕΕ -όχι μόνο του Μοσκοβισί, αλλά και προχθές του Γερούν Ντάισελμπλουμ, της Κριστίν Λαγκάρντ και όσων συμμετείχαν στη διαμόρφωση εσφαλμένων όρων και προϋποθέσεων με βάση τις αξιώσεις που έθετε το ΔΝΤ, προκειμένου να υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις- επιβεβαιώνουν τις κυβερνητικές προβλέψεις, ότι τελικά, δεν θα χρειαστεί το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων.

Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για τον έλεγχο των προϋπολογισμών, σημείωσε πως η Ελλάδα θέτει για πρώτη φορά τον προϋπολογισμό της ισότιμα σε αυτή τη διαδικασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα, που στο μέλλον θα καθορίσει και μια στερεή βάση για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Και προσέθεσε: «Εκείνοι που αντιμάχονται την προσπάθεια που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για να αρχίσουμε τη νέα εποχή των βελτιώσεων, των παροχών, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, θα έχουν πάντα πρόβλημα και θα ενοχλούνται από αυτά τα επιτεύγματα. Δεν με εκπλήσσει προσωπικά εμένα αυτό. Η οποιαδήποτε αναφορά γίνεται σε δήθεν πλασματικά πλεονάσματα ότι τελικά αυτό που πετύχαμε δεν είναι πάνω σε πραγματικά στοιχεία».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΓΡΑΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24 Νοε 2020 | 17:52

Κομισιόν για τουρκικό πλοίο σε Λιβύη: Καθ' όλα νόμιμη η επιχείρηση IRINI- Το ΥΠΕΞ αγνόησε την προειδοποίηση

Τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η Επιχείρηση IRINI κατά τον έλεγχο του τουρκικού πλοίου εξηγεί η Κομισιόν

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ "ΠΡΕΣΒΗΣ" 24 Νοε 2020 | 17:46

Νέα πρόκληση: Άλλαξαν το όνομα της λεωφόρου Κέννεντυ στα Βαρώσια σε Σεμίχ Σαντζιάρ - Είναι ο Τούρκος στρατηγός της εισβολής

Οι τουρκοκύπριοι άλλαξαν το όνομα της λεωφόρου Κέννεντυ στα Βαρώσια - Έδωσαν το όνομα Τούρκου στρατηγού την περίοδο της εισβολής στην Κύπρο

24 Νοε 2020 | 17:35

Νέα τουρκική πρόκληση: Με τρεις Navtex η Άγκυρα ζητά αποστρατικοποίηση έξι ελληνικών νησιών

Οι τρεις Navtex εκδόθηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία της Σμύρνης και αφορούν την Ικαρία, την Πάτμο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη

«ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» 24 Νοε 2020 | 17:30

Μήνυμα Μπορέλ σε Ερντογάν: Το καθεστώς των Βαρωσίων είναι και θα παραμείνει ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ

"Ο σεβασμός του καθεστώτος των Βαρωσίων είναι υψίστης σημασίας", ανάφερε ο Ζοσέπ Μπορέλ στένοντας μήνυμα στην Άγκυρα πριν την Σύνοδο Κορυφής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Νοε 2020 | 17:18

Γεραπετρίτης: Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο

"Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους", τονίζει ο Γιωργος Γεραπετρίτης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε.

ΡΕΛΑΝΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 24 Νοε 2020 | 16:25

Μητσοτάκης: Μονιμοποιούνται όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ, προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER 24 Νοε 2020 | 16:23

Έξαλλος ο Πάνος Καμμένος για την ειδική θεραπεία στον Ιερώνυμο:Ήμαρτον πια, είναι χριστιανικό αυτό;

Εξοργισμένος για την ειδική θεραπεία που ακολουθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 24 Νοε 2020 | 15:30

Το... βιολί του ο Τσαβούσογλου: Η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει τα λάθη της - Σε τουρκική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Να αναγνωρίσει τα λάθη της η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει η Τουρκία, ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ 24 Νοε 2020 | 15:01

Κορονοϊός: Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη - Nα δώσουμε 10 μέρες στο Σύστημα Υγείας να ανασάνει [βίντεο]

Λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε από τη Θεσσαλονίκη πως αυστηροποιούνται οι έλεγχοι.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΑΣ 24 Νοε 2020 | 14:43

Η Μαριέτα Γιαννάκου ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ

Η Μ. Γιαννάκου είναι πλέον αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ 24 Νοε 2020 | 14:03

Κορονοϊός: Όλοι οι γιατροί - βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην μάχη κατά της πανδημίας - Και ο Πολάκης

Στη διάθεση του ΕΣΥ τίθενται και όλοι οι βουλευτές - γιατροί του ΣΥΡΙΖΑ. Επιστολή Γεροβασίλη σε Τασούλα.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 24 Νοε 2020 | 13:57

Αυτοί είναι οι βουλευτές - γιατροί που ρίχνονται στη μάχη κατά της πανδημίας - Από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση

Ποιοι είναι οι βουλευτές - γιατροί που απέχουν από τα βουλευτικά τους καθήκοντα και μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοιού.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ… 24 Νοε 2020 | 12:35

ΣΥΡΙΖΑ για Γεραπετρίτη και κλίνες ΜΕΘ: Κακοποιεί την λογική, τυμβωρυχία της κυβέρνησης

Εντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γεραπετρίτη για τις κλίνες ΜΕΘ