Follow us

Πέτσας: Δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων Τουρκίας - Ιταλίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πέτσας: Δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων Τουρκίας - Ιταλίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή δηλώσεις Ερντογάν για ενδεχόμενες κοινές γεωτρήσεις Ιταλίας-Τουρκίας.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας την σαφή καταδίκη από πλευράς Ιταλίας των τουρκικών προκλήσεων.

Ο ίδιος επισήμανε και την διάψευση από την ρωσική πρεσβεία στην Κύπρου του τουρκικού δημοσιεύματος περί ρωσικής πρόθεσης για αναγνώριση του ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν εξακολουθεί η κυβέρνηση να μιλά για απομόνωση της Τουρκίας παρότι συμμετείχε στη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο κ. Πέτσας είπε ότι φυσικά και θα συμμετείχε σε μια διαδικασία όπως αυτή καθώς είναι μία από τις χώρες G10 και χώρα τράνζιτ για το θέμα της μετανάστευσης και των προσφύγων. «Είναι άλλο να συμμετέχει στις συζητήσεις και άλλο ότι αποδοκιμάζονται οι απόψεις της παντού. Αποδοκιμάζονται παντού και οι απόψεις της και τα άκυρα μνημόνια», πρόσθεσε.

Επίσης για την αποστολή Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία είπε πως πρόκειται για συζήτηση που ξεκινά από τον περασμένο Οκτώβριο και η Ελλάδα συμμετέχει ως παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης προάγοντας την ασφάλεια στην περιοχή.

Για τις προσωπικές επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ενδεχόμενο η Τουρκία να διακόψει τους διαύλους επικοινωνίας με την ελληνική πλευρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε την επιθετικότητα, αντιλαμβανόμαστε τον εκνευρισμό».

Πρόσθεσε ότι επιδιώκουμε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και δεν πιστεύουμε στη διακοπή των συζητήσεων για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

«Προσδοκούμε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση για αποκλιμάκωση και όχι για κλιμάκωση. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη και σχετικά με την άποψη που διατύπωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκφράζοντας τη διαφωνία του, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Εξαρτάται πάντα από το πλαίσιο. Ο κ. Σαμαράς ήταν σαφής. Δεν μπορούμε να πάμε σε συζητήσεις χωρίς να έχουν υπάρξει βήματα όπως η άρση των προκλητικών τουρκικών ενεργειών, να προχωρήσουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μετά οι διερευνητικές επαφές και μετά το συνυποσχετικό. Η Χάγη είναι στόχος αρκεί να προηγηθούν τα προηγούμενα. Φαίνεται ότι και τα άλλα κόμματα ασπάζονται αυτή τη στρατηγική χωρίς σοβαρές διαφορές».

Για τα συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι συνιστούν ένα θετικό πρώτο βήμα για δύο κυρίως λόγους: αφενός γιατί βεβαιώνουν τη διάθεση όλων των πλευρών να βρουν μία πολιτική λύση και αφετέρου γιατί επαναλαμβάνουν την ανάγκη εφαρμογής του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη. Τόνισε, ότι τα συμπεράσματα αυτά, είναι ένα πρώτο βήμα, όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αναμένει τη συνέχεια όλης αυτής της διαδικασίας του Βερολίνου. Και βεβαίως αναμένει να συμπεριληφθεί και η ίδια στα επόμενα στάδιά της. «Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας κ. Borrell, διαβεβαίωσε ότι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει η ίδια, ότι τα «μνημόνια Σάρατζ-Τουρκίας» είναι παράνομα και κενά περιεχομένου» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την παιδεία που ψηφίζεται σήμερα τόνισε ότι συνιστά τομή στην εκπαίδευση, καθώς συνδέει, όπως είπε, ένα μέρος της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την αξιολόγηση, ενώ χαράσσει πολιτικές που ξεκινούν και καταλήγουν στο τρίπτυχο «αξιολόγηση, ποιότητα, διαφάνεια».

«Πιο συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο αυτό ιδρύεται Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) σε αντικατάσταση της υπάρχουσας ΑΔΙΠ, εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας της, ενισχύεται ο ρόλος της, διευρύνεται το πεδίο των αρμοδιοτήτων της και θωρακίζεται η ανεξαρτησία της. Δρομολογείται παράλληλα η ριζική αναμόρφωση των διαδικασιών και του πλαισίου χρηματοδότησης των Α.Ε.Ι., καθώς συνδέεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό της κρατικής χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων με την αξιολόγησή τους. Έτσι, διασφαλίζεται η διαρκής ποιοτική βελτίωση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων μας είπε και πρόσθεσε ότι με το νομοσχέδιο αυτό απελευθερώνεται η έρευνα και δημιουργείται ευέλικτο πλαίσιο λειτουργίας των Ειδικών Λογαριασμών Έρευνας (ΕΛΚΕ) και θεσπίζεται -για πρώτη φορά στη χώρα μας- Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής το οποίο αποκτάται κατόπιν εξετάσεων.

Επισήμανε ότι με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναστέλλεται η έναρξη λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ, τα οποία συστάθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κριτήρια και εντάσσονται οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί στις ειδικές κατηγορίες και μετατίθενται κατά προτεραιότητα, ενώ θεσπίζεται αυτονομία των σχολείων ως προς την οργάνωση των μαθητικών εκδρομών.

Για την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας που θα γίνει αύριο, στις 10.30 υπογράμμισε ότι η επιλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου, συνιστά μια υπέρβαση για την πατρίδα μας. «Όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα, θα λειτουργεί ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος και θα ενσαρκώνει την ενότητα του Έθνους. Είναι μια επιλογή ενωτική και αξιοκρατική. Ταυτόχρονα είναι μια επιλογή από το μέλλον που συμβολίζει τη νέα εποχή στην οποία έχει εισέλθει η χώρα. Και τι καλύτερο από μια γυναίκα να συμβολίσει την εθνική αναγέννηση της πατρίδας μας», είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης ότι εντός της εβδομάδας ψηφίζεται ο νέος εκλογικός νόμος και στις αμέσως επόμενες μέρες δίνεται για δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Είναι η πρώτη απάντηση στο έκτρωμα Κατρούγκαλου και τις αντισυνταγματικές διατάξεις τόσο ως προς τις εισφορές, όσο και ως προς τα ποσοστά αναπλήρωσης. Υπογραμμίζεται ότι με το νομοσχέδιο αυτό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μπαίνει οριστικό τέλος σε μια περίοδο που είχαμε μειώσεις συντάξεων και σηματοδοτείται η αρχή μιας νέας περιόδου με θετικό αντίκτυπο στις αποδοχές των συνταξιούχων. Με το νομοσχέδιο αυτό, όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά απολύτως μείωση συντάξεων, αλλά προβλέπονται σημαντικές αυξήσεις για όσους έχουν συμπληρώσει 30 χρόνια εργασίας. Επίσης μειώνεται στο 30% η περικοπή σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους -και το τονίζουμε για όλους τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να εργάζονται, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι την Παρασκευή εισάγεται σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας. «Οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα οικοδομηθεί είναι δύο: ο ένας αφορά την πρόληψη και ο άλλος τον συντονισμό και διασύνδεση όλων των υπηρεσιών υγείας της χώρας. Ακολουθώντας το πετυχημένο μοντέλο πολιτικής για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνίσματος, στοχεύουμε στη συστηματική αντιμετώπιση και άλλων βλαπτικών παραγόντων για την υγεία. Όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, θεσπίζεται το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης με την ονομασία "ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ", το οποίο αποτελείται από δράσεις δημόσιας υγείας που υλοποιούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και παρέχονται δωρεάν» είπε.

Ανήγγειλε ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών σήμερα θα υπογραφεί Μνημόνιο Χορηγίας σε νοσοκομεία, ύψους άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ και με αυτή τη χορηγία θα ανακαινισθούν οι τουαλέτες των νοσοκομείων και θα αντικατασταθούν όλα τα κλινοσκεπάσματα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είπε ότι αύριο το απόγευμα αναχωρεί για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή.

Τη Δευτέρα, θα παραστεί στην εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, στο Άουσβιτς.

Την επόμενη Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, θα μιλήσει στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη θέσπιση του επιδόματος γέννησης, ενός από τους άξονες της πολιτικής μας για το δημογραφικό ζήτημα.

Τέλος ο Στέλιος Πέτσας καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Αριστοτελία Πελώνη, η οποία με απόφαση του πρωθυπουργού ανέλαβε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου. «Πρόκειται για μια εξαίρετη δημοσιογράφο που με τις γνώσεις και την εμπειρία της θα συμβάλλει στο έργο της ενημέρωσης όλων των Ελλήνων», είπε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Κωμωδίες, ελληνικά και ξένα έργα, σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο: Όλα όσα θα δούμε στο θέατρο τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

06 Σεπ 2025 | 17:50

Νέο ξέσπασμα Αταμάν κατά της FIBA-Τι είπε μετά το τέλος του αγώνα Τουρκία-Σουηδία

Η Τουρκία νίκησε δύσκολα τη Σουηδία με 85-79 στο EuroBasket 2025, με τον Αταμάν να ξεσπά για την ώρα διεξαγωγής και να τα βάζει ξανά με τη FIBA.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 06 Σεπ 2025 | 16:22

Τουρκία: Στο εδώλιο και πάλι ο Ιμάμογλου - Θα είναι το τέλος της πολιτικής του καριερας;

Αυτή την εβδομάδα ο πρώην δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης καλείται να λογοδοτήσει ξανά σε τουρκικό δικαστήριο.

ΥΠΕΞ 05 Σεπ 2025 | 17:00

Επιμένει ο Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου δεν θα σταματήσει επειδή αντιδρά η Τουρκία

Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι η οικονομική βιωσιμότητα είναι προαπαιτούμενο του έργου και επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι αυτά να ξεκαθαριστούν.

"ΕΦΥΓΕ" ΣΤΑ 91 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ 04 Σεπ 2025 | 18:35

Τζόρτζιο Αρμάνι: O επαναστάτης της κομψότητας που άλλαξε τη μόδα - Πέθανε όπως ήθελε, δουλεύοντας

Tο έργο του Αρμάνι στον χώρο της μόδας είναι μοναδικό - Κανείς άλλος δεν κατάλαβε τόσο καλά την εποχή του

ΤΟΥΡΚΙΑ 04 Σεπ 2025 | 16:44

Η Άγκυρα διαψεύδει την παραβίαση του FIR Αθηνών και κατηγορεί την Ελλάδα: "Έστειλαν οπλισμένα F-16 στο άοπλο αεροσκάφος μας"

Οι πηγές του τουρκικού ΥΠΑΜ σημειώνουν ότι μετά το περιστατικό, ενημερώθηκαν οι αρχές του ΝΑΤΟ.

Ο ΜΕΤΡ ΤΩΝ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΩΝ 04 Σεπ 2025 | 16:24

Θλίψη στον χώρο της μόδας: Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι - Ο γιος λογιστή που ήθελε να γίνει γιατρός

Ο μόδιστρος που έγραψε ιστορία ανανεώνοντας την ιταλική μόδα και ανεβάζοντας την στο υψηλότερο σκαλοπάτι του στυλ και της φινέτσας

DOLCE VENTO 03 Σεπ 2025 | 18:57

Τουρκία: Πολυτελές γιοτ βυθίστηκε 15 λεπτά μετά την καθέλκυσή του – Οι επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα [βίντεο]

Το πανάκριβο γιοτ φέρεται να βυθίστηκε λίγα λεπτά μετά την καθέλκυσή του.

ΔΥΟΜΙΣΗ ΑΙΩΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 03 Σεπ 2025 | 17:51

Καφέ Γκρέκο: Γιατί το θρυλικό στέκι της Ρώμης κινδυνεύει να κλείσει έπειτα από 265 χρόνια - Η εντυπωσιακή ιστορία του

Ο Καζανόβα το αναφέρει στα "Απομνημονεύματά" του, ο Μπάφαλο Μπιλ κάθισε μια μέρα στα τραπέζια του, ο ντε Κίρικο έπινε τον καφέ του εκεί - Ένα τοπόσημο της Ρώμης ίσως σβήσει από τον χάρτη

ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ 02 Σεπ 2025 | 22:02

Δικαστήριο στην Τουρκία καθαίρεσε τον επικεφαλής και τη διοίκηση του CHP στην Κωνσταντινούπολη

Με την απόφαση καθαιρείται από την ηγεσία της οργάνωσης ο Οζγκιούρ Τσελίκ, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος και αρχηγού της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης Οζγκιούρ Οζέλ

ΑΠΟ ΚΙΝΑ 02 Σεπ 2025 | 15:52

Ερντογάν: Βρήκα θετική ανταπόκριση για μία αναβαθμισμένη συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουρκικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 02 Σεπ 2025 | 14:39

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών - Πρώτη παραβίαση μετά από 30 μήνες

Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς μετά από 30 μήνες.

ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 01 Σεπ 2025 | 17:22

Νέα μέθοδος αντιμετώπισης πορτοφολάδων: Τουρίστας άρπαξε από τα μαλλιά την κλέφτρα της τσάντας της γυναίκας του [βίντεο]

Είναι ο τρόπος που έχουν βρει ορισμένοι τουρίστες για να ακινητοποιούν επίδοξες κλέφτρες πορτοφολιών και τσαντών - Τις αρπάζουν από τα μαλλιά

ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ 01 Σεπ 2025 | 14:44

Ο Πούτιν... αποθεώνει τον Ερντογάν: Στρατηγική η σχέση μας, περιζήτητος ο ρόλος της Τουρκίας

Ο Τούρκος πρόεδρος προσκάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί την Τουρκία.

30 Αυγ 2025 | 18:05

Απίστευτο ξέσπασμα του Σενγκέλια κατά των διαιτητών στον αγώνα με την Ιταλία

Ένταση στο Ιταλία–Γεωργία για το EuroBasket 2025, με τον Τορνίκε Σενγκέλια να αποβάλλεται στα τελευταία λεπτά και τα παράπονα των Γεωργιανών να καταγράφονται από τους διαιτητές.

ΥΠΑΜ 29 Αυγ 2025 | 13:02

Δένδιας: Απαράδεκτες και απρεπείς οι δηλώσεις Φιντάν, παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες

"Οι δηλώσεις του παραβιάζουν μια αρχή γνωστή ακόμα και στους πρωτοετείς διπλωμάτες: Την αρχή της μη ανάμειξης στην εσωτερική πολιτική άλλων χωρών" είπε ο κ. Δένδιας.

29 Αυγ 2025 | 09:59

Απάντηση Γεραπετρίτη στις προκλητικές δηλώσεις Φιντάν: "Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν"

"Η Ελλάδα ούτε φοβικά σύνδρομα έχει, ούτε προσδιορίζεται σε αναφορά με την Τουρκία" είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 29 Αυγ 2025 | 08:47

ΗΠΑ: Τροπολογία στο Κογκρέσο για τον περιορισμό εξαγωγής αμερικανικών όπλων στην Τουρκία

Την τροπολογία κατέθεσε ο Δημοκρατικός Josh Gottheimer στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ...ΠΑΒΛΟΦ 29 Αυγ 2025 | 08:14

Προκλητικές αναφορές Φιντάν για την Ελλάδα: "Να μην ανοίγουν την πόρτα σε κρίσεις που ίσως έχουν κόστος για τη χώρα τους"

Ο Φιντάν κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι ασκούν "φθηνή πολιτική", καλλιεργώντας "το αντιτουρκικό αίσθημα" στον ελληνικό λαό.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Αυγ 2025 | 23:32

Οργή στην Ιταλία για πορνογραφικό ιστότοπο με παραποιημένες εικόνες διάσημων Ιταλίδων - Θύμα και η Τζόρτζια Μελόνι

Παραποιημένες φωτογραφίες γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της Τζόρτζια Μελόνι, δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο μαζί με χυδαίους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς.

ΝΕΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ 28 Αυγ 2025 | 18:27

Τουρκία: Νέα εισαγγελική έρευνα εις βάρος του προέδρου του CHP Οζγκιούρ Οζέλ - Οι δηλώσεις που "ενόχλησαν"

Η εισαγγελική έρευνα κατά του Οζγκιούρ Οζέλ αφορά δηλώσεις που έχει κάνει σε συγκεντρώσεις του κόμματος του.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 28 Αυγ 2025 | 13:03

Όλο και πιο κοντά Τουρκία και Αίγυπτος - Συμφωνία για την από κοινού παραγωγή drones

Εμβαθύνεται η αμυντική συνεργασία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας.

28 Αυγ 2025 | 11:02

Πρεμιέρα με Ιταλία για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ: Τι ώρα και σε ποιο κανάλι θα δείτε τον αγώνα

Η ελληνική ομάδα θέλει να εκκινήσει με το δεξί τη διοργάνωση έχοντας ως αρχικό στόχο την πρόκριση και εν συνεχεία το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο γκρουπ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ 27 Αυγ 2025 | 16:58

Τουρκία: Επίθεση σε Νετανιάχου για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων - "Δεν συνάδει με τα ιστορικά και νομικά δεδομένα"

Το τουρκικό ΥΠΕΞ είπε ότι Μπένιαμιν Νετανιάχου προσπαθεί να συγκαλύψει τα εγκλήματα που διέπραξε ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ 27 Αυγ 2025 | 09:58

Τουρκάλα τραγουδίστρια ερμηνεύει στα ελληνικά το "Όλα σε θυμίζουν" και "ρίχνει" το TikTok [βίντεο]

Η Τουρκάλα τραγουδίστρια Σεβάλ Σαμ ερμηνεύει το ελληνικό τραγούδι "Όλα σε Θυμίζουν" με συναίσθημα, σε άπταιστα ελληνικά.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ 26 Αυγ 2025 | 15:34

Deutsche Welle: Στη Λιβύη ο Καλίν για επαφές με τον Χαφτάρ - Πιέσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραχίμ Καλίν, συναντήθηκε και με τον γιο και αναπληρωτή διοικητή των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον Σαντάμ Χαλίφα Χαφτάρ.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ 25 Αυγ 2025 | 19:55

Αλλάζει χέρια η βίλα του Μπερλουσκόνι στη Σαρδηνία: Τα 68 δωμάτια, οι συναντήσεις με Πούτιν και τα περίφημα "μπούνγκα-μπούνγκα πάρτι"

Πουλήθηκε το "θερινό παλάτι" του Μπερλουσκόνι - Εκεί, όπου φιλοξενούσε τον φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν και διοργάνωνε τα "μπούνγκα-μπούνγκα" πάρτι

ΣΤΟ OPEN 25 Αυγ 2025 | 18:19

Γεραπετρίτης: Υπό οποιαδήποτε συνθήκη, η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία σήμερα μπορεί να ομιλεί στο υψηλότερο επίπεδο και με τις δύο πλευρές της Λιβύης

ΤΟΥΡΚΙΑ 25 Αυγ 2025 | 15:04

Χαλίτ Γιουκάι: Υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε τη σορό του Τούρκου επιχειρηματία στον βυθό του Μαρμαρά - Πώς εντοπίστηκε [βίντεο]

Η σορός του Τούρκου επιχειρηματία Χαλίτ Γιουκάι εντοπίστηκε μέσω ειδικής συσκευής ηχητικού εντοπισμού Sonar του τουρκικού Λιμενικού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 25 Αυγ 2025 | 14:11

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Βουλή της ανατολικής Λιβύης επικυρώνει το τουρκολιβυκό Μνημόνιο μέσα στις επόμενες ημέρες

Θα είναι "μια υπογραφή που θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο" γράφει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ.

20 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ 25 Αυγ 2025 | 12:14

Βρέθηκε το πτώμα του Τούρκου επιχειρηματία που είχε χαθεί ενώ έπλεε με το γιοτ από Μαρμαρά προς Μύκονο - Σε βάθος 68 μέτρων

Βρέθηκε μέσω συσκευής ηχητικού εντοπισμού SONAR - Ποιος ήταν ο 43χρονος που λάτρευε τη θάλασσα

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ 24 Αυγ 2025 | 23:47

Δύο σεισμοί 4,8 και 4,5 Ρίχτερ μέσα σε λίγα λεπτά σημειώθηκαν στη δυτική Τουρκία

Το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται 55 χιλιόμετρα νότια από το Μπαλικεσίρ και 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΥΠΕΡΦΟΡΤΩΜΕΝΟ 24 Αυγ 2025 | 20:44

Ιταλία: Τρεις ανήλικες αδερφές πνίγηκαν σε σκάφος που μετέφερε μετανάστες

Περίπου 65 άτομα διασώθηκαν ενώ ένα άτομο που είχε πέσει νωρίτερα στη θάλασσα εξακολουθεί να αγνοείται.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ 23 Αυγ 2025 | 09:54

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Γαλλία και Ιταλία μετά την ατάκα Σαλβίνι κατά Μακρόν για την Ουκρανία

Διπλωματική ένταση μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας προκάλεσε η ατάκα του Ματέο Σαλβίνι "να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία".

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 22 Αυγ 2025 | 19:36

Τραγικό περιστατικό στην Ιταλία: Μωρό 1,5 έτους έπεσε από αυτοκίνητο εν κινήσει

Ο μεγαλύτερος αδερφός του μικρού παιδιού απασφάλισε τη ζώνη ασφαλείας του παιδικού καθίσματος και στη συνέχεια να άνοιξε την πίσω πόρτα του οχήματος.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ 22 Αυγ 2025 | 15:38

Τουρκία: Σάλος με τον Χακάν Φιντάν και δημοσιεύματα περί πλαστών πτυχίων του

Από το "αμφιλεγόμενο προπτυχιακό" στις ΗΠΑ μέχρι τα μεταπτυχιακά στο Bilkent, οι καταγγελίες περί πλαστών τίτλων σπουδών παίρνουν πολιτικές και θεσμικές διαστάσεις για τον Φιντάν

ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ» 22 Αυγ 2025 | 12:39

Σάλος στην Ιταλία: Ανέβαζαν φωτογραφίες των γυναικών τους στο Facebook εν αγνοία τους- Αλλες ήταν γυμνές, άλλες κοιμόντουσαν

Οργισμένες αντιδράσεις στην Ιταλία μετά την αποκάλυψη ότι φωτογραφίες γυναικών αναρτήθηκαν σε σελίδα στο Facebook χωρίς τη συναίνεσή τους - Μιλούν για "κοινωνικό βιασμό"

«ULKUCU» 22 Αυγ 2025 | 07:36

Τούρκοι μαφιόζοι: Πώς ξεσκέπασε τη δράση τους η ΕΥΠ - Η βίλα στον Ωρωπό, τα ναρκωτικά και τα ακριβά αμάξια

Οι συλληφθέντες, αποτελούν μέλη οργανώσεων που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών και εξάγουν τα χρήματα μέσα σε…τσουβάλια μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων σε Ισπανία και Πορτογαλία.

ΒΙΝΤΕΟ 21 Αυγ 2025 | 18:34

Τουρκία: Σάλος με τουρίστρια που έκανε pole dancing σε ιστό σημαίας - Ο αισθησιακός χορός σε αρχαιολογικό χώρο της Καππαδοκίας

Αισθησιακός χορός στην κορυφή σημαντικού ιστορικού προορισμού στην περιοχή της Καππαδοκίας - Έρευνα για "προσβολή εθνικού συμβόλου"

ΖΗΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ 21 Αυγ 2025 | 17:39

Ακραίος καύσωνας στην Ιταλία: Ξεναγός κατέρρευσε από τη ζέστη και πέθανε μέσα στο Κολοσσαίο

Ακραίες συνθήκες καύσωνα ταλαιπωρούν εργαζόμενους και τουρίστες στην Ιταλία - Θλίψη και προβληματισμός μετά τον θάνατο ξεναγού που κατέρρευσε στο Κολοσσαίο ενώ συνόδευε τουρίστες

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 21 Αυγ 2025 | 16:53

Τουρκία: Δεν θα υπάρξει ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία χωρίς εκεχειρία

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί εκεχειρία και μετά η χώρα θα εκτιμήσει αν θα μπορέσει να συνεισφέρει.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 21 Αυγ 2025 | 16:10

Reuters: Οι τουρκικές λιμενικές Αρχές ζητούν από τα πλοία να δηλώνουν ότι δεν σχετίζονται με το Ισραήλ

Τα πλοία που φτάνουν απευθείας από το Ισραήλ ή αναχωρούν προς ισραηλινά λιμάνια δεν θα επιτρέπεται πλέον να αγκυροβολούν σε τουρκικά λιμάνια.

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ 20 Αυγ 2025 | 21:21

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Τουρκία διπλασιάζει τον στρατό της στα Κατεχόμενα

Σύμφωνα με την εφημερίδα TRHaber, ο αριθμός των στρατιωτών στην Κύπρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 100.000.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 20 Αυγ 2025 | 20:13

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν έχει αλλάξει η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35

Η νομοθεσία αποτρέπει την Τουρκία να αποκτήσει F-35, λόγω της κατοχής του ρωσικού συστήματος των S-400.

ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2022 20 Αυγ 2025 | 17:42

Ελ. Βενιζέλος: Συνελήφθη 25χρονος Τούρκος που καταζητούταν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία

Ο 25χρονος συνέδραμε σε ανθρωποκτονία ατόμου που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

ΙΣΩΣ ΗΤΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΝ 20 Αυγ 2025 | 11:06

Bayesian: Οι επιβάτες θα μπορούσαν να είχαν σωθεί - Το μοιραίο λάθος στην επιχείρηση διάσωσης

Το μοιραίο λάθος που έγινε στα πρώτα λεπτά της επιχείρησης διάσωσης - Οι δύτες είχαν πολύ βαρύ εξοπλισμό και μικρό χρονικό παράθυρο ευκαιρίας για να βρουν τους εγκλωβισμένους

"ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ'' 19 Αυγ 2025 | 21:31

Η Κύπρος απαντά στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ - Τι αναφέρει

Στην επιστολή, που παραπέμπει και σε παλαιότερες επιστολές της Κύπρου προς τον ΟΗΕ, σημειώνεται με έμφαση ότι "το εν λόγω Μνημόνιο δεν παράγει οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα για τρίτα μέρη, ούτε επηρεάζει τα δικαιώματα τρίτων κρατών επί θαλάσσιων ζωνών

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 2026 19 Αυγ 2025 | 20:20

Μαρκ Ρούτε: Στην Άγκυρα η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Σύνοδος θα φιλοξενηθεί στο Προεδρικό Συγκρότημα Μπεστεπέ (Κουλιγιέ) στις 7-8 Ιουλίου του 2026.

ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΜΕ ΣΑΚΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ 19 Αυγ 2025 | 20:07

Αντιμέτωπος με βαρύ πρόστιμο Σκωτσέζος που έκλεψε αρχαία από την Πομπηία: Οι "καταραμένες" πέτρες που λέγεται ότι φέρνουν κακοτυχία

Γιατί τα αρχαία της Πομπηίας θεωρούνται "καταραμένα" για όσους τα κλέβουν - Σκωτσέζος τουρίστας συνελήφθη και είναι αντιμέτωπος με βαρύ πρόστιμο, κάποιο λένε όμως ότι γλίτωσε την κακοτυχία

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 18 Αυγ 2025 | 20:48

Σοκαριστικό βίντεο: Γέφυρα στη Σικελία καταρρέει την ώρα που περνάνε από πάνω της αυτοκίνητα [βίντεο]

Το βίντεο δείχνει κομμάτια από την γέφυρα και χώμα να πέφτουν στο κενό.

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ 17 Αυγ 2025 | 23:20

Νέα πυρκαγιά στην Τουρκία: Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνονται από επτά χωριά [βίντεο]

Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, Σάββατο, και επεκτάθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στους λόφους.

ΛΟΝΔΙΝΟ 17 Αυγ 2025 | 14:15

Παραιτήθηκε ο Αφζάλ Καν, ο απεσταλμένος εμπορίου της Βρετανίας στην Τουρκία για την επίσκεψη του στα κατεχόμενα της Κύπρου

Στην επιστολή παραίτησης του σημειώνει πως παραιτείται για να μην αποσπάται η προσοχή από τις εμπορικές προσπάθειες της κυβέρνησης

17 Αυγ 2025 | 13:06

Λονδίνο: Αντιδράσεις των Κυπρίων της Βρετανίας για την αμυντική συμφωνία Λονδίνου – Άγκυρας

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Κύπρο, με το Συμβούλιο να υπενθυμίζει ότι το 37% της βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από το 1974

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ 16 Αυγ 2025 | 07:40

"Έφυγε" ο πατέρας Φεντέλε: Ο πρώτος μοναχός-οπαδός της Ιταλίας - Από τα "πέταλα" στις αποστολές στην Αφρική [εικόνες - βίντεο]

Η ιστορία του "frate ultrà" που αφιέρωσε τη ζωή του στους φτωχούς, πάλεψε για την ελπίδα και δεν σταμάτησε ποτέ να τραγουδά για την ομάδα της καρδιάς του - Η Κοζέντσα αποχαιρετά τον ιερέα που ένωσε την προσευχή με το σύνθημα, το ποδόσφαιρο με την προσφορά

15 Αυγ 2025 | 14:48

Τουρκία: Συνελήφθη ο δήμαρχος του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη

Ο δήμαρχος του Πέρα, Ινάν Γκιουνέι, από το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), είναι ο 16ος δήμαρχος που τίθεται υπό κράτηση στο πλαίσιο της καταστολή

15 Αυγ 2025 | 11:24
ΠΕΡΙΠΟΥ 2,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 14 Αυγ 2025 | 20:34

Τουρκία: Πάνω από 410.000 Σύροι έχουν επαναπατριστεί μετά την πτώση του Άσαντ

Σχεδόν 140.000 επαναπατρισμοί έχουν καταγραφεί από τα μέσα Ιουνίου.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ 13 Αυγ 2025 | 23:59

Τουρκία και Συρία υπέγραψαν μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας

Ο Σύρος υπουργός Άμυνας επισκέπτεται την Άγκυρα μαζί με το υπουργό Εξωτερικών της χώρας του, Ασάντ Χασάν Αλ-Σαϊμπάνι, και τον επικεφαλής της συριακής υπηρεσίας πληροφοριών Χουσεΐν Σαλάμεχ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ 13 Αυγ 2025 | 23:46

Μελόνι για Ουκρανία: "Η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κατάπαυση πυρός"

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι "από τη σημερινή ανταλλαγή απόψεων προέκυψε η κοινή πεποίθηση ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς κατάπαυση του πυρός".

ΠΛΗΘΟΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ 13 Αυγ 2025 | 18:03

Ιταλία: Τουλάχιστον 20 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο ανοικτά της Λαμπεντούζα

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχουν ανασυρθεί νεκροί 20 άνθρωποι, οι αγνοούμενοι είναι 27 και περίπου 80 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στην ξηρά

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ 12 Αυγ 2025 | 18:48

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Ζελένσκι: "Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει σύνοδο ηγετών"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ 11 Αυγ 2025 | 21:42

Τουρκία: Μεγάλη φωτιά στα Δαρδανέλλια - Έκλεισε το αεροδρόμιο - Πάνω από 2.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν

Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνήτη των Δαρδανελλίων, 2.090 άνθρωποι έχουν εκκενωθεί ενώ 17 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.

ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΜΗΝΕΣ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 11 Αυγ 2025 | 20:12

Ιταλία: Ομολόγησε η 60χρονη μάνα ότι σκότωσε και τεμάχισε το παιδί της μαζί με τη νύφη της - "Για να σταματήσει να την κακοποιεί"

Η 61χρονη Λορένα Βενιέρ παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε τον 35χρονο γιο της, Αλεσάντρο Βενιέρ, μέσα στο σπίτι που έμεναν οικογενειακώς

11 Αυγ 2025 | 06:34

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία: Ένας νεκρός και 29 τραυματίες από την ισχυρή δόνηση - Τουλάχιστον 16 κτίρια κατέρρευσαν

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 29 τραυματίστηκαν μετά τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε χθες Κυριακή την επαρχία Μπαλίκεσιρ (δυτικά) στην Τουρκία.

ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΠΑΛΙΚΕΣΙΡ 10 Αυγ 2025 | 20:41

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Τουρκία, αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και το Αιγαίο - Κατέρρευσαν κτίρια [βίντεο]

Το εστιακό βάθος ήταν 11 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη, η οποία απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από το Μπαλίκεσιρ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 09 Σεπ 2025 | 07:15

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε χαμηλούς τόνους στη ΔΕΘ - Το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις και ο φόβος για μια νέα δικογραφία

Ο πρωθυπουργός επέλεξε στις δημόσιες τοποθετήσεις του να κρατήσει ένα ήπιο προφίλ, "καθαρίζοντας" τον πολιτικό διάδρομο μέχρι το εκλογικό 2027, για τον εκλογικό νόμο και για τις πρόωρες εκλογές.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Σεπ 2025 | 23:59

ΠΑΣΟΚ: Κατέθεσε τροπολογία για τη Διαφάνεια στη Χρέωση των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας

Η τροπολογία "έρχεται σε συνέχεια της δέσμευσης του κόμματος για διαφάνεια και στον τομέα των ασφαλίστρων υγείας, με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων ασυδοσίας και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού"

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ 08 Σεπ 2025 | 16:53

Γιώργος Μυλωνάκης σε Ζωή Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Προσπαθεί να δημιουργήσει το νέο πολιτικό της παραμύθι

"Είναι προφανές ότι η απόπειρα επανεμφάνισης πρώην συντρόφων της, εύλογα της δημιουργεί μεγάλη πίεση", αναφέρει ο Γιώργος Μυλωνάκης για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 08 Σεπ 2025 | 16:28

Κώστας Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε χωρίς πυξίδα και σχέδιο για το πώς πρέπει να σταθεί η χώρα στις νέες συνθήκες

Ο Κώστας Τσουκαλάς σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός "ξέχασε" τους μικρομεσαίους, τονίζοντας ότι προχωράει στον "αφανισμό" της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Σεπ 2025 | 15:36

ΣΥΡΙΖΑ: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για τη διαδικασία σχετικά με τον μειωμένο ΦΠΑ σε τρόφιμα - φάρμακα

"Ο πρωθυπουργός της χώρας ισχυρίστηκε πως αγνοεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε βάρος της Ελλάδας".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Σεπ 2025 | 15:32

"Καρφί" Καλλιάνου για Αντετοκούνμπο: "Όσοι τον χλεύαζαν, αμφισβητώντας εάν είναι Έλληνας, ας κάνουν σήμερα τον σταυρό τους"

"Όσοι στο παρελθόν χλεύαζαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αμφισβητώντας εάν είναι Έλληνας, ας κάνουν σήμερα τον σταυρό τους που αγωνίζεται με τη φανέλα της Εθνικής μας και ας αναγνωρίσουν το σφάλμα τους" έγραψε ο Γιάννης Καλλιάνος

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/9ΟΥ 08 Σεπ 2025 | 15:18

Ανάρτηση Τσίπρα: Υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε

Σήμερα Δευτέρα οκτώ Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε ανάρτηση με απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του.

ΤΙ ΑΥΖΗΤΗΣΑΝ 08 Σεπ 2025 | 14:17

Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 08 Σεπ 2025 | 13:11

Συνάντηση Μητσοτάκη - Γεραπετρίτη με τον γιο του στρατάρχη Χαφτάρ στο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επαναβεβαιώθηκαν οι ιστορικές σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης, ενώ συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσής τους στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 11:33

Αδωνις Γεωργιάδης: Η μεγαλύτερη φορολογική ελάφρυνση φυσικών προσώπων από το 1830

"Για τομή που αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας" έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 08 Σεπ 2025 | 11:07

Μαρινάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ αφορούν τους πάντες - Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο

"Δεν έγινε κεντρώος ο Τσίπρας επειδή έβγαλε ένα μανιφέστο", σημείωσε σε συνέντευξή του ο Παύλος Μαρινάκης.

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 11:00

Στη Θεσσαλονίκη και ο Κώστας Καραμανλής: Αντί για ΔΕΘ πήγε για αγριογούρουνο στη γάστρα σε ταβέρνα του Χορτιάτη

Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να κινηθεί ινκόγκνιτο, μακριά από τα στελέχη του κόμματος που είχαν κάνει απόβαση στη συμπρωτεύουσα για την ΔΕΘ.

ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 08 Σεπ 2025 | 10:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου στο Μαξίμου στις 12.30

Στο Μαξίμου θα συναντηθεί ο Κ. Μητσοτάκης με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 08 Σεπ 2025 | 10:05

Απάντηση Χριστοδουλίδη σε Μητσοτάκη: H Κύπρος θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της για το καλώδιο

"Η Λευκωσία θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", σημείωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε την ελπίδα όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πράξουν το ίδιο.

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ 08 Σεπ 2025 | 09:58

Στην Αθήνα ο γιος του Χαφτάρ - Συνάντηση με Γεραπετρίτη

Στις 15 Σεπτεμβρίου αναμένεται και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης, Ελ-Μπαούρ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 08 Σεπ 2025 | 09:50

Κεραμέως για ανακοινώσεις στη ΔΕΘ: Αυξημένα καθαρά ποσά στη μισθοδοσία από τον Ιανουάριο

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως για "την ακρίβεια δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να στηρίξεις τους πολίτες από το να διευρύνεις το διαθέσιμο εισόδημα".

ΔΕΘ 08 Σεπ 2025 | 08:24

Το μήνυμα Μητσοτάκη προς τη Λευκωσία για το καλώδιο και τα επόμενα βήματα

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε το καλώδιο ως ένα "πολύ σημαντικό έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης" που θα ωφελήσει πρωτίστως την Κύπρο, η οποία παραμένει ενεργειακά απομονωμένη.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 08 Σεπ 2025 | 07:18

Τα τρία "όχι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ - Τα καρφιά σε Τσίπρα και τους "χρυσούς χορηγούς" του

Ο Μητσοτάκης θέλησε να δείξει ότι η επάνοδος Τσίπρα στην πολιτική σκηνή είναι ένα θέμα που αγγίζει την κεντροαριστερά και όχι τη γαλάζια παράταξη, μειώνοντας έτσι τα ντεσιμπέλ της είδησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 21:02

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Μητσοτάκη: "Είναι πρωθυπουργός που φοβάται την κοινωνία και τις αντιδράσεις της"

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη "πρωθυπουργό εσωτερικού χώρου"

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 07 Σεπ 2025 | 20:25

Συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Οι άξονες και οι στόχοι της κυβέρνησης έως το 2027

"Δεν είναι στις προθέσεις μου η αλλαγή του εκλογικού νόμου", υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και χαρακτήρισε "ευφάνταστα" τα σενάρια περί διαδοχής του στη ΝΔ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 07 Σεπ 2025 | 19:26

Αντίδραση Τσίπρα στην παρουσία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Μοναδικός στόχος η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία"

"Ο μοναδικός στόχος τώρα είναι η εκλογική πελατεία και η ψηφοθηρία. Έχω ωστόσο την αίσθηση ότι, αυτήν τη φορά, ο στόχος δε θα επιτευχθεί", σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας

07 Σεπ 2025 | 18:38

ΚΚΕ: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα ουσιαστικό ούτε από τις εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

"Ο λαός το 'ταμείο' το κάνει καθημερινά κι αυτό είναι πάντα μείον για τις ανάγκες του", λέει το ΚΚΕ για τη ΔΕΘ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ 07 Σεπ 2025 | 17:58

Η ερώτηση που δεν απάντησε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Διαμαρτυρίες από Ριζοσπάστη και Documento για αποκλεισμό

"Δεν γνωρίζω το θέμα καν. Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω", είπε ο Πρωθυπουργός.

ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Σεπ 2025 | 17:27

ΣΥΡΙΖΑ: " Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό"

"Σε κάθε του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΕΘ 07 Σεπ 2025 | 16:50

Οργή Μητσοτάκη για τα σενάρια διαδοχής του: "Θα αστειεύεστε..." - Εκλογές το 2027 χωρίς αλλαγή του εκλογικού νόμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της 89ης ΔΕΘ για εκλογές, παροχές, εξωτερική πολιτική και σκάνδαλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 15:45

Αιχμές Μητσοτάκη: "Επιχειρηματίες χρυσοί χορηγοί του κ. Τσίπρα – Καλές οι σχέσεις με Τραμπ αλλά όχι τόσο όσο του… Καμμένου"

"Υπάρχουν κάποια συμφέροντα, κάποια μέσα, κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν αναλάβει το ρόλο του χρυσού χορηγού του κ. Τσίπρα", τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΕΚΠΡ. ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 07 Σεπ 2025 | 15:36

Τσουκαλάς για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Οι πολίτες κουράστηκαν από τα ψέματα και την προπαγάνδα - Η χώρα δεν αντέχει άλλο"

"Ένας Πρωθυπουργός προσκολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας και μια διακυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, που επαίρονται ως η μόνη σωστή κυβέρνηση", ανέφερε συγκεκριμένα.

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 14:50

Τετ α τετ Φάμελλου με Δούκα στη Θεσσαλονίκη - Τι συζήτησσαν

Στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν το Σάββατο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπου είχαν ένα τετ α τετ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 07 Σεπ 2025 | 14:45

Τσουκαλάς (ΠΑΣΟΚ): Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους αγρότες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους

"Αν θυμάστε εμάς μας είχαν χαρακτηρίσει πολιτικούς απατεώνες", είπε.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 07 Σεπ 2025 | 08:24

Τα πολιτικά μηνύματα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Καλύτερα μια κυβέρνηση που κάνει λάθη, παρά μια λάθος κυβέρνηση"

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν όμως τα πολιτικά μηνύματα, μέσα από τα οποία είπε "όχι" στα ευχολόγια και τον λαϊκισμό - Ούτε μία αναφορά στο όνομα του Τσίπρα.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"