Νέα "πυρά" Πέτσα σε Πολάκη: Δημόσιο πρόσωπο και πρώην υπουργός παρανομεί και καλεί σε παρανομία

"Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για κανέναν λόγο σε κανένα δημόσιο πρόσωπο όπως ο Πολάκης, ιδίως όταν αυτό έχει χρηματίσει αναπληρωτής Υπουργός Υγείας", τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για κανέναν λόγο σε κανένα δημόσιο πρόσωπο, ιδίως όταν αυτό έχει χρηματίσει αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, -και αν ήταν αλλιώς το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου θα μπορούσε να είναι και σήμερα Υπουργός Υγείας- να παρανομεί ο ίδιος και να παρακινεί και τον κόσμο να παρανομήσει. Είναι απαράδεκτο. Και την ευθύνη την φέρει ο κ. Τσίπρας που τον κάλυψε χθες", δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ "Alpha 989" για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης με την ανάρτηση που έκανε διαφήμιζε την παρανομία του και κάλεσε τον κόσμο να παρανομήσει. "Έχουμε μια συμπεριφορά που είναι καταδικαστέα, είναι απαράδεκτη, όταν ο κόσμος, μπορεί να πληρώνει πρόστιμο, να βλέπει τον κ. Πολάκη να προκαλεί με αυτό τον τρόπο. Και θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να τον αποδοκιμάσει ξεκάθαρα και να τον διαγράψει χθες. Και δεν το έκανε. Είπε ότι είναι καλή η παρανομία, είναι κακό που βγήκε προς τα έξω. Είναι δυνατόν;", συμπλήρωσε.

"Δημόσιο πρόσωπο, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, είναι απαράδεκτο να παρανομεί ο ίδιος"

Και συνέχισε: "Δημόσιο πρόσωπο, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, είναι απαράδεκτο να παρανομεί ο ίδιος και να καλεί πολίτες σε παρανομία. Και είναι επίσης απαράδεκτο και πολιτικά καταδικαστέο και πραγματικά εξοργιστικό για τους πολίτες, που στη συντριπτική πλειοψηφία ακολουθούν τα μέτρα των ειδικών, να βλέπουν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καλύπτει αυτή τη συμπεριφορά. Έπρεπε να τον είχε διαγράψει ήδη χθες".

Ο κ. Πέτσας έκανε επίσης λόγο για τρανταχτή παρανομία σε πρωτοφανή κατάσταση και μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως "δεν μπορεί να καταπατά τον όρκο που έχει δώσει "να φυλάττει το Σύνταγμα και τους νόμους", και την ίδια στιγμή να παρακινεί τους πολίτες σε παρανομία".

Στέλιος Πέτσας

"Η περίοδος με το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδια με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο"

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η περίοδος με το δεύτερο lockdown δεν είναι ίδια με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα είπε ότι ο μέσος όρος των μηνυμάτων που χρησιμοποίησαν οι πολίτες σε όλη την Επικράτεια στην πρώτη φάση του lockdown ήταν 2,6 εκατομμύρια ενώ τώρα έχουν εξοικειωθεί και αρκετοί από τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας και χρησιμοποιούν πιο εύκολα το sms παρά το έντυπο μετακίνησης.

Επιπλέον, ανέφερε, υπάρχει και μια πολύ μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας που μετακινούνται για να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, περίπου 650.000 μαθητές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. "Άρα, περιμένουμε πάνω από 3 εκατομμύρια μηνύματα sms για μετακινήσεις. Θέλουμε να βλέπουμε νούμερα αρκετά πιο κάτω, από τα 4 εκατομμύρια. Διαφορετικά σημαίνει ότι υπάρχει ίσως μια υπερβολική χαλάρωση ή κάποια υπερβολική μετακίνηση, που δεν δικαιολογείται για τους έξι λόγους που επιτρέπεται η μετακίνηση", πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι ένας από τους λόγους που φτάσαμε στο 2ο lockdown είναι η κόπωση και το λάθος ήταν ότι υπήρξε χαλάρωση και εφησυχασμός καθώς τα θετικά αποτελέσματα στη χώρα μας οδηγούσαν στη νοοτροπία "εντάξει, μπορεί να μην τηρούμε κατά γράμμα τις συστάσεις των ειδικών". Δήλωσε δε ότι το Σαββατοκύριακο, είχαμε 181.138 ελέγχους στους οποίους εντοπίστηκαν περίπου 3.000 παραβάσεις και πως "είναι πραγματικά πάρα πολλά τα συνεργεία και τα μπλόκα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τα εμβόλια

Για τα εμβόλια τόνισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε όλα τα φόρα που χρειάζεται για την προμήθεια του εμβολίου και η Ε.Ε. έχει συνάψει συμβόλαια προαγοράς με την Astra Zeneca και με άλλες εταιρείες. "Είμαστε σε επικοινωνία με την Pfizer και απευθείας και μέσω της Ε.Ε.. Έχουν εξασφαλιστεί αρκετά εκατομμύρια εμβόλια που μπορούν να γίνουν στο πρώτο τρίμηνο του 2021", ανέφερε σημειώνοντας ότι είμαστε σε επικοινωνία με τις τέσσερις εταιρείες, ότι υπάρχουν συμβόλαια προαγοράς και ότι μόνο από την Astra Zeneca και από την Pfizer έχουμε εξασφαλίσει δόσεις που μπορούν να καλύψουν περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας για αρκετό διάστημα μέσα στο 2021 μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σημασία έχει πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο για να αρχίσει ο εμβολιασμός. Υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική εμβολιασμού: Ποιοι ξεκινούν πρώτα τον εμβολιασμό, ποιοι ακολουθούν και ποιο είναι το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θέλουμε να εμβολιάσουμε ένα ικανό ποσοστό πληθυσμού, ώστε να αποκτηθεί μια ικανοποιητική ανοσία. Το υγειονομικό προσωπικό θα είναι στις πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν", υπογράμμισε σημειώνοντας ότι υπάρχουν και άλλα θέματα όπως η μεταφορά των εμβολίων σε ικανοποιητική θερμοκρασία και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε εμβολίου.

Ειδικά για Pfizer, υπενθύμισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει επένδυση στη Θεσσαλονίκη και θα επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα. "Έχουμε όλα τα χαρακτηριστικά για να προσελκύσουμε τέτοιες επενδύσεις: ανταγωνιστική οικονομία, σοβαρή προοπτική ισχυρής ανάκαμψης από το 2021, καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας", ανέφερε.

"Όταν είμαστε σε καθεστώς lockdown, η στρατηγική των τεστ αλλάζει"

Σχετικά με τα τεστ, είπε ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα να γίνουν σε όλους και εξήγησε πως όταν είμαστε σε καθεστώς lockdown, η στρατηγική των τεστ αλλάζει. "Δεν γίνονται μαζικά τεστ όπως γίνονταν πριν στις πλατείες, αλλά εκεί που χρειάζεται για να εντοπίσουμε την επιδημιολογική κατάσταση. Όπου υπάρχουν εστίες διασποράς, παρεμβαίνει ο ΕΟΔΥ", δήλωσε ενώ για τις αντοχές του Συστήματος Υγείας είπε ότι η πρώτη πηγή ανησυχίας και κινδύνου είναι η Θεσσαλονίκη καθώς οι ΜΕΘ πιέζονται. "Σήμερα το απόγευμα στις 6:00, ο Υπουργός κ. Κικίλιας θα δώσει στη δημοσιότητα όλο το σχέδιο ενίσχυσης προκειμένου να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στην κορύφωση των εισαγωγών σε Μ.Ε.Θ., που αναμένουμε αυτή την εβδομάδα", συμπλήρωσε.

ΜΕΘ

Οι εξηγήσεις για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

Σε ότι αφορά το πρόβλημα με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης είπε ότι είναι πανευρωπαϊκό και οφειλόταν στην εταιρεία που χειρίζεται το σύστημα Webex. "Επομένως, δεν ήταν ένα θέμα εθνικό, του Υπουργείου Παιδείας ή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ήταν ένα θέμα πανευρωπαϊκό της εταιρείας. Αυτό αντιμετωπίστηκε. Σήμερα από το πρωί υπάρχουν πάνω από 37.000 ψηφιακές τάξεις σε λειτουργία. Υπάρχουν κάποια μικροπροβλήματα, που θα αντιμετωπιστούν οριστικά το βράδυ με κάποιες αλλαγές και αναβαθμίσεις που θα κάνει η εταιρεία, όπως έχει ανακοινώσει", πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 29 Νοε 2020 | 21:10

Ο κορονοϊός "θερίζει" την Τουρκία: Ρεκόρ θανάτων για 7η συνεχή μέρα

185 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του κορονοϊού μέσα σε μια μέρα στη γειτονική Τουρκία.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ 29 Νοε 2020 | 20:45

Ιταλία: Νέα μείωση κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό- Συνωστισμός για ψώνια σε Μιλάνο και Τορίνο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα καταγράφηκαν 20.648 νέα περιστατικά και έχασαν τη ζωή τους 541 άνθρωποι.

ΑΛΛΑ ΕΠΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 29 Νοε 2020 | 19:46

Κορονοϊός: Έτοιμα τα πρώτα επτά ψυγεία στην Ελλάδα για την αποθήκευση των εμβολίων

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού και τους χώρους όπου θα εγκατασταθούν τα ψυγεία.

ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 29 Νοε 2020 | 19:24

Κορονοϊός: "Βροχή" τα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων - Πάνω από μισό εκατομμύριο οι "καμπάνες" στους απείθαρχους

Πάνω από 500.000 ευρώ τα πρόστιμα από τους χθεσινούς ελέγχους για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ 29 Νοε 2020 | 19:10

Εξαδάκτυλος: Μόνον με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων θα βγούμε από το lockdown - Ουτοπική η 7η Δεκεμβρίου

"Η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων θα φέρει εκτίναξη του αριθμού των ασθενών που θα χρειάζονται νοσηλεία" υποστήριξε ο κ. Εξαδάκτυλος.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 29 Νοε 2020 | 18:47

Κορονοϊός: Πρώτη η Αττική μετά από καιρό με 247 νέα κρούσματα σήμερα - 235 στη Θεσσαλονίκη - Ο χάρτης της διασποράς

Μετά από πολύ καιρό η Θεσσαλονίκη σταματά δειλά - δειλά να είναι το επίκεντρο της διασποράς του κορονοϊού.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ 29 Νοε 2020 | 18:26

Κορονοϊός: Αισθητή μείωση των κρουσμάτων - Έπεσαν στα 1.193, αλλά και 98 νεκροί...

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 1193 νέα κρούσματα κορονοϊού, 98 νεκρούς και 603 διασωληνωμένους

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 29 Νοε 2020 | 18:18

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο - Ποια νομοσχέδια θα παρουσιαστούν

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει στις 11.00 π.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης,

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ FACEBOOK 29 Νοε 2020 | 17:48

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης - Η ανάρτησή του με τίτλο "Συγγνώμη Ελλάδα"

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Ολυμπιονίκης Βύρων Κοκκαλάνης

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗ 29 Νοε 2020 | 17:03

Σιγκαπούρη: Γεννήθηκε μωρό με αντισώματα στον κορονοϊό, χωρίς το ίδιο να έχει νοσήσει

"Ο γιατρός μου υποψιάζεται ότι τα αντισώματα μεταφέρθηκαν από μένα στο παιδί" είπε η Ng-Chan.

ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ 29 Νοε 2020 | 15:49

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών με κορονοϊό από δημόσια νοσοκομεία στην κλινική που επιτάχτηκε [εικόνες]

Ήδη μεταφέρθηκαν την Κυριακή από το "ΑΧΕΠΑ" οι δύο πρώτοι ασθενείς και αναμένεται να γίνουν επιπλέον 10-20 διακομιδές.

Η «ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 29 Νοε 2020 | 15:18

Δραματική έκκληση φοιτητών ιατρικής του ΑΠΘ: Οι τελειόφοιτοι να θέσουν εαυτούς στη διάθεση των νοσοκομείων της πόλης

"Τώρα που στην πόλη μας ο πόλεμος ενάντια στην πανδημία κλιμακώνεται, οι φοιτητές Ιατρικής έχουμε ευθύνη να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια" αναφέρουν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ 29 Νοε 2020 | 14:58

Κορονοϊός: Παίρνει εξιτήριο έως την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Καλά στην υγεία του είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που νόσησε από κορονοϊό.