Follow us

Πέτσας για Τζόκερ: Θα δούμε αν θα αλλάξουμε το νόμο Ραγκούση

«Εμείς είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανιών. Βάλαμε την υπογραφή μας σε μια συμφωνία, η τήρηση της οποίας εξαρτάται από τη βούληση άλλων».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πέτσας για Τζόκερ: Θα δούμε αν θα αλλάξουμε το νόμο Ραγκούση

Στη συμφωνία των Πρεσπών και στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση εάν το «όχι» των Γάλλων στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής δυσκολεύει το «erga omnes» που προβλέπει η συμφωνία και κατά πόσο αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τα ελληνικά συμφέροντα, ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Εμείς είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των δυτικών Βαλκανιών. Βάλαμε την υπογραφή μας σε μια συμφωνία, η τήρηση της οποίας εξαρτάται από τη βούληση άλλων. Αυτή η πτυχή αποδεικνύει γιατί αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια, όπως έχουμε πει εξ αρχής».

Για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τις συλλήψεις ανηλίκων, κατά την προβολή κινηματογραφικής ταινίας και στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η προηγούμενη κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει, νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό, ακροδεξιό. Αυτό κατέρρευσε το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν οι πολίτες έδωσαν εντολή διακυβέρνησης στη ΝΔ με πολύ ισχυρό ποσοστό 40%. Αυτό που βλέπουμε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επενδύει στο ίδιο προφίλ, θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το τζόκερ. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση πρέπει να επανεξεταστεί, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τη Βουλή».

Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για το θέμα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. «Είδαμε πρωτόγνωρη ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας και συγκεντρώθηκε ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό. Εμείς, από την πλευρά της κυβέρνησης, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη μείωση του κόστους, για να εξασφαλιστεί επιπλέον ποσό, καθώς και η μετακίνηση του μικρού και της οικογένειάς του. Ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση του Υγειονομικού Συμβουλίου. Εμείς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είμαστε πάντα αρωγοί», απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση για την υπόθεση της Novartis και όσα είπε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ότι συνομιλούσε και με στελέχη της ΝΔ ως υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν κάνει κανένα σχόλιο. «Η συζήτηση γίνεται στο επίπεδο της Βουλής. Θα δούμε τι είπε και πως θα τα αξιολογήσει η αρμόδια επιτροπή», επισήμανε.

Σε ότι αφορά θέση του προέδρου της ΟΛΜΕ για κατάργηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης υπέρ της ενίσχυσης των πρότυπων και πειραματικών σχολείων είναι πάγια και γνωστή.

Επίσης, σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για το τι έγινε το α' εξάμηνο του 2015, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ανοικτές όλες τις επιλογές και συμπλήρωσε: «Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία. Το νέο στοιχείο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα γράψει βιβλίο με διευθύνσεις και ονόματα. Το περιμένουμε».

Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις που την αφορούν, με ξεκάθαρες θέσεις και αυτοπεποίθηση, τόνισε ο Στ. Πέτσας

«Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις που την αφορούν, ως ισότιμο μέλος της Ένωσης, με ξεκάθαρες θέσεις και αυτοπεποίθηση. Θέτει ευθέως ζητήματα αιχμής, καταθέτει προτάσεις και επισημαίνει τις υποχρεώσεις της Ε.Ε., στη βάση των κοινών αρχών» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας.

Αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του Συμβουλίου για τη Συρία, που υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της τουρκικής επέμβασης και έκκληση για οριστική κατάπαυση του πυρός, αλλά και τις τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, με τον πρωθυπουργό να κατάφερνει «να ενσωματωθούν, στο κείμενο των συμπερασμάτων, οι θέσεις της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας». Εξάλλου, «υπήρξε επικύρωση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, όπου προσδιορίστηκε, με μεγαλύτερη σαφήνεια, το πλαίσιο των κυρώσεων για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις εντός των χωρικών υδάτων και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό είπε ο κ. Πέτσας ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε επιτακτικά την ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει, έμπρακτα, τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών. «Επισήμανε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, εξηγώντας ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση της Ε.Ε. για υποστήριξη και αλληλεγγύη. Υπογράμμισε -και είναι θετικό που συμφώνησε και η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία φον ντερ Λάιεν ότι πρέπει να θέσουμε, ως πρώτη προτεραιότητα, την αναμόρφωση του συστήματος του Δουβλίνου και την ανάγκη λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού ασύλου» είπε ο κ. Πέτσας και «επανέλαβε ότι η πολιτική ορισμένων χωρών, που δεν θέλουν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε επιμερισμό του προβλήματος είναι απαράδεκτη».

Επίσης ο πρωθυπουργός, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου Β, για την περίπτωση που ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με ροές, οι οποίες δεν είναι διαχειρίσιμες και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους οικονομικούς μετανάστες, που δεν δικαιούνται άσυλο, ότι εάν δώσουν τα λεφτά τους σε διακινητές - ελπίζοντας πως θα περάσουν μόνιμα στην Ευρώπη- στο τέλος θα τα χάσουν, διότι, ακόμα και εάν έρθουν στην Ελλάδα, εφόσον δεν δικαιούνται άσυλο, θα γυρίσουν πίσω στην Τουρκία.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας για το νομοσχέδιο που αφορά στη δυνατότητα των εκτός της χώρας εκλογέων να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, είπε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη και επανέλαβε ότι κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, είναι ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων, όπου και αν διαμένουν.

Για το πρόγραμμα του πρωθυπουργού σήμερα στη Θεσσαλονίκη ανακοινώσε ότι στις 15:00, θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο υφυπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα συζητηθούν όλα τα έργα υποδομών αλλά και όλα τα θέματα που απασχολούν τη Βόρεια Ελλάδα, όπως το ζήτημα του ΟΑΣΘ. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Mπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Στις 20:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης», με τίτλο «Κυβερνώντας σε εποχές ακυβερνησίας», στο ξενοδοχείο Hyatt.

Αύριο Τετάρτη, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής και τους άξονες της στρατηγικής του, σε ομιλία στο πλαίσιο της «23ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση», που διοργανώνει ο Economist.

Στις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Στις 26 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στα Χανιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Ας βρουν επιτέλους μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση τσίρκο

«Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φιάσκο με την εισβολή αστυνομικών σε σινεμά και την προσαγωγή ανηλίκων με κλούβες, ψεύδεται ασύστολα», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ειδικότερα ότι «ακόμα και η κα Μενδώνη διαψεύδει με δηλώσεις της τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το νόμο του 2010, στον οποίον δήθεν βασίστηκε η αστυνομική επιχείρηση, αφού ο νόμος δεν προβλέπει εμπλοκή της ΕΛΑΣ και οι έλεγχοι γίνονται μόνο από τις αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου Πολιτισμού».

Σχολιάζει κατόπιν αυτών, πως «άλλα λέει ο κ. Χρυσοχοΐδης, άλλα η κα Μενδώνη και άλλα το Μέγαρο Μαξίμου. Και όλοι μαζί ψάχνουν σε ποιον θα ρίξουν τον "Τζόκερ"».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, τέλος, ότι «επειδή είναι και δεξιοί και αδέξιοι, αντί να ψάχνουν δικαιολογίες και να τα κάνουν χειρότερα, ας βρουν επιτέλους μία ενιαία γραμμή στην κυβέρνηση τσίρκο. Και τουλάχιστον ας ζητήσουν μία συγγνώμη για το φιάσκο που διέσυρε τη χώρα πανευρωπαϊκά και τη γύρισε σε σκοτεινές δεκαετίες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ψύχωση με το γλυκόπικρο cocktail της εποχής: Γιατί όλοι πια πίνουν Negroni;

Μερικές σκέψεις για το βαθυκόκκινο κλασικό cocktail με αφορμή την έναρξη της Negroni Week.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Σεπ 2025 | 11:18

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος - Δεν είναι απλά ηθική πράξη, αλλά στρατηγική επιλογή

"Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα θα είναι μια κίνηση ευθύνης, συνέπειας και πολιτικού θάρρους" τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 11:03

Οι δημοσκοπικές πτήσεις του υπό σύσταση κόμματος Τσίπρα και τα φίλια "πυρά"

Κοινός δημοσκοπικός τόπος, είναι πως το "κόμμα Τσίπρα" εκκινεί - θεωρητικώς και χωρίς να υπάρχει καν δήλωση πρόθεσης, με δημοσκοπικό "ταβάνι" πέριξ του 20%.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2025 | 10:37

Δημοσκόπηση Interview: 4 στους 10 θα ψηφίσουν για την ανατροπή της κυβέρνησης - Διχασμός στη ΝΔ για Λοβέρδο

Σημάδια ανάκαμψης για τη ΝΔ και οριακή ενίσχυση για το ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της Interview. Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι την προσχώρηση Λοβέρδου στο κυβερνών κόμμα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:32

Φλωρίδης για Τέμπη: Αν υπάρξει αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση, θα εξεταστεί άμεσα - Το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση

Ξεκαθάρισε ότι όσο η ολοκλήρωση της ανάκρισης καθυστερεί και δεν οδηγούμαστε σε δίκη, τόσο θα υπάρχουν οι δυνατότητες για κάποιους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2025 | 10:30

Η Ακρίτα απαντά στις επικρίσεις για την εξαγορά της Εφ.Συν. από τον Μελισσανίδη: "Εσείς τρέχατε να την αγοράσετε ε;"

Με μια αιχμηρή ανάρτηση σχολιάζει η Ελενα Ακρίτα όλους εκείνους οι οποίοι επέκριναν την πώληση της "Εφημερίδας των Συντακτών" στον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη.

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ 23 Σεπ 2025 | 09:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκαναν και γάμο με... κλαρίνο και την κατασχεμένη Ferrari στα Τρίκαλα [βίντεο - εικόνες]

Σε γάμο εμφανίστηκαν τα δύο πολυτελή αυτοκίνητα της Πόπης Σεμερτζίδου, που δεσμεύτηκαν από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, μετά την εμπλοκή της στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

23 Σεπ 2025 | 07:55

Η (μη) αυτοδυναμία της ΝΔ, τα νέα κόμματα Σαμαρά και Τσίπρα και ο γρίφος Καρυστιανού

Αν και οι κάλπες- εκτός απροόπτου- θα στηθούν σε 18 μήνες από τώρα, όλοι οι "παίκτες" παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης, "μετρώντας" ο καθένας το μπόι του.

ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 23 Σεπ 2025 | 07:11

Απόψε το κρίσιμο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν στο "Σπίτι της Τουρκίας" - Τα δεδομένα και οι προσδοκίες της κάθε πλευράς

Η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι στηρίζει τον διάλογο, χωρίς όμως να θέτει σε αμφισβήτηση ζητήματα κυριαρχίας.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ 23 Σεπ 2025 | 07:01

Γεραπετρίτης: Η λύση για εμάς είναι η ίδρυση ενός Παλαιστινιακού κράτους στα όρια πρo του 1967

Όπως είπε ο Υπ. Εξωτερικών, "το ζήτημα είναι ο χρονισμός", με την Ελλάδα να θεωρεί ότι η αναγνώριση πρέπει να έρθει "στο τέλος της πολιτικής διαδικασίας και υπό την αιγίδα του ΟΗΕ".

ΜΗΝΥΜΑ 22 Σεπ 2025 | 23:40

Συγχαρητήρια από Τασούλα στον Τσαπατάκη για το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης

"Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον παραολυμπιονίκη μας Αντώνη Τσαπατάκη που κατέκτησε την 3η θέση στα 100μ. πρόσθιο στην κατηγορία SB4, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παρακολύμβησης που διεξάγεται στη Σιγκαπούρη", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 22:22

Σχεδόν το 23% των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν έχει πάρει άδεια - Σε έναν νομό από τους 12 νηπιαγωγούς έμειναν οι 6

Ο υφυπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έρθει η νομοθετική ρύθμιση για τα Κέντρα Μελέτης.

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 20:14

Βουλή: Άγρια κόντρα Μυλωνάκη - Κωνσταντοπούλου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Έχετε αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη"

"Αυτή είναι η αλήθεια", ξεκαθάρισε ο Γ. Μυλωνάκης κατηγορώντας την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας πως έχει αναγάγει "το ψέμα σε επιστήμη και την συνωμοσιολογία σε τέχνη"

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 22 Σεπ 2025 | 18:41

Στο "Σπίτι της Τουρκίας" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν την Τρίτη - Mε σύνθεση 1 + 2

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο "Σπίτι της Τουρκίας". Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί στον ΟΗΕ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ 22 Σεπ 2025 | 18:34
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Σεπ 2025 | 14:09

Μαρινάκης για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την εκταφή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 22 Σεπ 2025 | 12:02

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν πιστεύω ότι ο Σαμαράς θέλει να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ

"Θα πέσει φωτιά να με κάψει αν μιλήσω εναντίον του", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Αντώνη Σαμαρά

ΩΝΑΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 11:58

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Ωνάσειο Σχολείο στο Περιστέρι: Η κυβέρνησή μας επενδύει συστηματικά στη δημόσια παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις αίθουσες, παρακολούθησε επίδειξη του διαδραστικού πίνακα από καθηγητή και συνομίλησε με μαθητές.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 22 Σεπ 2025 | 11:46

Χρυσοχοΐδης: "Εξειδικευμένοι αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα στους καταυλισμούς των Ρομά - Τέλος η ανοχή"

Νέο σχέδιο Χρυσοχοϊδη για τη μείωση της εγκληματικότητας. Αστυνομικοί θα περιπολούν μέσα σε καταυλισμούς Ρομά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 10:49

Η απίστευτη ανάρτηση Βαξεβάνη κατά Τσίπρα: "Ρε τραγέλαφε, κούνα τον κ@λο σου να δείξεις ότι δεν είσαι ξελιγωμένος μικροαστός"

Αν και δεν τον κατονομάζει, η ερμηνεία όλων είναι ότι ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ 22 Σεπ 2025 | 10:42

Η ενόχληση Μητσοτάκη με την... αδιάβαστη υπουργό και τον γενικό γραμματέα πριν τη ΔΕΘ: "Να έρθετε πιο προετοιμασμένοι"

Ο πρωθυπουργός έδειξε ευθέως την ενόχλησή του για την προχειρότητα με την οποία εμφανίστηκε.

"ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ" 22 Σεπ 2025 | 10:38

Λοβέρδος: Όσοι ψήφισαν Ανδρουλάκη, Γερουλάνο ή Δούκα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν σχέση με τις απόψεις μου

"Δεν υπάρχει άλλη λύση για έναν κεντρώο πολιτικό. Τον χώρο τον παραχώρησε το ΠΑΣΟΚ εξ ολοκλήρου στη ΝΔ", τόνισε ο Α. Λοβέρδος.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 22 Σεπ 2025 | 10:32

Στον Μελισσανίδη περνά η "Εφημερίδα των Συντακτών" - Προσύμφωνο 5 εκατ. ευρώ για το 51%

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αγοράζει την Εφημερίδα των Συντακτών.

ΣΤΟ 23,5 Η ΝΔ 22 Σεπ 2025 | 09:48

Δημοσκόπηση Prorata: Ως 20% η δυνητική ψήφος σε ένα "κόμμα Τσίπρα", έως 13% σε "κόμμα Σαμαρά" - Ανεβαίνει η Ελλ. Λύση

Η απογοήτευση, ο θυμός και η απελπισία είναι τα συναισθήματα που ξεχωρίζουν μεταξύ των νεότερων ηλικιών και των χαμηλότερων εισοδημάτων.

ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΥΝΙΟΥ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Τροχαίο για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Λαύριο

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας οδηγούσε μόνη της χωρίς αστυνομική συνοδεία, το βουλευτικό της όχημα.

ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΣΙΠΡΑ 22 Σεπ 2025 | 09:25

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Μόνο το 17% λέει ότι θα βοηθήσουν τα μέτρα της ΔΕΘ - Το 35% λέει ναι σε τρίτη θητεία Μητσοτάκη

Μόλις το 17% των πολιτών δηλώνουν ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ θα βοηθήσουν τα οικονομικά του νοικοκυριού τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ 22 Σεπ 2025 | 08:17

Στη Νέα Υόρκη ο Μητσοτάκης για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν

Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

ΤΕΜΠΗ 22 Σεπ 2025 | 07:44

Ανακατεύει την πολιτική τράπουλα ο παράγοντας Καρυστιανού - Φουντώνει το παρασκήνιο για τα νέα κόμματα από Σαμαρά και Τσίπρα

Η Μαρία Καρυστιανού υποστήριξε ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την δημιουργία ενός σχηματισμού-διαφορετικού των ήδη υπαρχόντων, όχι με φθαρτά υλικά, στο οποίο, όπως είπε θα συμμετείχε και η ίδια.

ΑΦΟΡΜΗ 21 Σεπ 2025 | 21:27

Καρφί Γεωργιάδη σε Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Ν. Συρίγο που πήρε τη συνέντευξη Καρυστιανού: "Να φοράτε κράνος"

"Κάθε μέρα, νέοι κυρίως άνθρωποι, είτε σκοτώνονται είτε τραυματίζονται πολύ σοβαρά, επειδή απλά δεν φορούσαν κράνος" έγραψε ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 19:36

Ά. Σκέρτσος: 83 φοροελαφρύνσεις από το 2019 - Δεν σταματάμε τη μάχη κατά της ακρίβειας

Σε κάθε περίπτωση, διαμηνύει, "δεν σταματάμε τη μάχη με πιο εντατικούς ελέγχους κατά της κερδοσκοπίας"

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 21 Σεπ 2025 | 13:29

Συνάντηση Γκίλφοϊλ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο: "Η πνευματική του καθοδήγηση εμπνέει εκατομμύρια"

Η Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε "μεγάλη τιμή να καλωσορίζω τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Ουάσινγκτον".

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΟΥ 21 Σεπ 2025 | 12:50

Χάρης Δούκας: "Τέλος Οκτωβρίου η βασιλίσσης Όλγας στους πολίτες – Σε καμία περίπτωση συγκυβέρνηση με τη ΝΔ"

Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και για την διάνοιξη της βασιλίσσης Όλγας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 21 Σεπ 2025 | 11:50

Ν. Ανδρουλάκης: Ζητάμε την εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια ικανή προοδευτική κυβέρνηση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι "υπάρχει εναλλακτική για τη διακυβέρνηση της χώρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 21 Σεπ 2025 | 11:41

Μητσοτάκης: Άρχισε η διαδικασία οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβύη - Η αγορά της 4ης Belharra θα αναβαθμίσει το Πολεμικό Ναυτικό

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρθηκε σε θέματα αγοράς εργασίας, ψηφιακού μετασχηματισμού, υγείας, εκπαίδευσης, αστικών συγκοινωνιών και του νέου ΚΟΚ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ SELFIES 21 Σεπ 2025 | 10:34

Απροσδόκητη συνάντηση Μητσοτάκη - Τρανού μέσα σε αεροπλάνο: Ταξίδεψαν στον ίδιο προορισμό [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τράπερ Trannos είχαν τυχαία συνάντηση μέσα σε αεροπλάνο, σε πτήση της γραμμής.

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ 21 Σεπ 2025 | 10:28

Το Κίνημα Δημοκρατίας εγκαινίασε τα νέα του γραφεία στον Πειραιά παρουσία Κασσελάκη - "Μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή"

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας ο Στέφανος Κασσελάκης εγκαινίασε τα νέα γραφεία του κόμματός του στον Πειραιά.

"ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ" 20 Σεπ 2025 | 17:42

Σπύρος Μπιμπίλας: Δεν θα ξαναβάλω υποψηφιότητα για βουλευτής - "Η Βουλή είναι τραγέλαφος"

"Είμαι σε ένα χώρο που δεν με κάνει ευτυχισμένο", πρόσθεσε, "αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Ζωή Κωνσταντοπούλου".

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ 20 Σεπ 2025 | 12:14

MRB: Οι πολίτες στηρίζουν τη νέα αρχή προστασίας καταναλωτή και την ανάκτηση πόρων από επενδύσεις που δεν έγιναν

Ευρεία στήριξη και για την ανάκτηση επιδοτήσεων για επενδύσεις που… δεν έγιναν

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 20 Σεπ 2025 | 12:07

Στέφανος Κασσελάκης για Τέμπη: Κάτι κρύβεται πίσω από την απόφαση για τη μη εκταφή των σορών των παιδιών

Ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε δίπλα στον πατέρα του 22χρονου ο οποίος κάνει απεργία πείνας.

ΠΟΣΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ LOCKDOWN 20 Σεπ 2025 | 11:30
ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 20 Σεπ 2025 | 10:04

Κ. Μητσοτάκης: Στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ – Σειρά συναντήσεων και επαφών

Την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει δύο παρεμβάσεις στον ΟΗΕ

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

20 Σεπ 2025 | 08:26

Γιατί σώπασαν ξαφνικά οι αντάρτες της ΝΔ στην Κοινοβουλευτική Ομάδα - Τι λέγεται στα... πηγαδάκια

Αν και σε πολλούς γαλάζιους, δεν ήχησε θετικά η προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ, προτίμησαν να… κατεβάσουν τα όπλα και να τηρήσουν σιγή ασυρμάτου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 22:42

ΥΠΕΞ: Η παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας συνιστά σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου

"Η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά τη σημερινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Εσθονίας"

ΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ 19 Σεπ 2025 | 21:17
ΜΕΧΡΙ 25% 19 Σεπ 2025 | 18:22

Η Μαρία Καρυστιανού αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει το δικό της κόμμα

Όταν η κ. Καρυστιανού ρωτήθηκε σχετικά, είπε για πρώτη φορά, ότι δεν το σκέφτεται…αυτή τη στιγμή

ΝΕΟ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 19 Σεπ 2025 | 17:53

Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Μέχρι στιγμής οι ελληνικές αρχές έχουν συμμορφωθεί με όσα έχουμε ζητήσει"

Αρχικά είχε δοθεί στην Ελλάδα προθεσμία να καταθέσει νέο βελτιωμένο σχέδιο δράσης μέχρι τις 2 Οκτωβρίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟ 19 Σεπ 2025 | 16:35

ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: Σε εμφανή πολιτική αμηχανία ο πρωθυπουργός

"Ανυπαρξία πρότασης για τους μικρομεσαίους, τον κόσμο της εργασίας και τους αγρότες[...]και ανεξέλεγκτη ακρίβεια" αναφέρει ο ΠΑΣΟΚ

ΚΟΝΤΡΕΣ 19 Σεπ 2025 | 15:33

Κάλπη για τον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ ζήτησε ο "καραμανλικός" Γιώργος Βλάχος- Ηθελε να καταγραφούν πιθανοί "αντάρτες"

Η συνεδρίαση δεν είχε επικριτικές ομιλίες από τους βουλευτές, η διαφοροποίηση όμως του Γιώργου Βλάχου δεν πέρασε απαρατήρητη

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί γιατί θαυμάζει το Ισραήλ: "Είναι θαύμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, μακάρι να τους μοιάσουμε"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους έχει στηρίξει το Ισραήλ δημόσια, παρά την κατακραυγή για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

ΔΗΛΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 14:45

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διαψεύδει ότι προσχωρεί στη ΝΔ: "Εγώ αυτά τα ξεφτιλίκια δεν τα κάνω"

"Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα είμαι και πάλι Υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία", ανέφερε σε δήλωσή του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Σεπ 2025 | 14:08

Ανδρουλάκης από νοσοκομείο Κυθήρων: Μια Ελλάδα για όλους, σημαίνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημόσιας υγείας

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 19 Σεπ 2025 | 13:27

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις, είμαστε σε συνεννόηση με την Κομισιόν

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι εκκρεμεί μόνο μία ενέργεια: Η νομοθέτηση της υπαγωγής του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

«ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΣΤΑΥΡΟ» 19 Σεπ 2025 | 12:45

Λοβέρδος: Η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να ενταχθώ στη ΝΔ

"Στη Νέα Δημοκρατία πάω να διεκδικήσω σταυρό, πάω για μάχη, στα νότια" είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΒΟΥΛΗ 19 Σεπ 2025 | 12:26

Μητσοτάκης στην ΚΟ ΝΔ: Φοροελαφρύνσεις σε 4,3 εκατ. συμπολίτες μας - Το ΠΑΣΟΚ μοιράζει δισ. από το "πράσινο λεφτόδεντρο"

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ενώ επιτέθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη κάνοντας λόγο για "πράσινα λεφτόδεντρα".

Η ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:18

Πέθανε ο Αλέξανδρος Ακριβάκης - Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός

Στα 81 του χρόνια έφυγε από τη ζωή το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Ακριβάκης.

19 Σεπ 2025 | 11:47

Κυρανάκης: Όσοι οδηγοί λεωφορείων έχουν όντως πρόβλημα υγείας, θα τους αφαιρεθεί το επαγγελματικό δίπλωμα

"Από τους 3100 οδηγούς, οι 700 δηλώνουν κάποια ασθένεια" είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών.

ΒΟΥΛΗΣ 19 Σεπ 2025 | 10:39

Τέμπη: Κληρώθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο για την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κώστα Καραμανλή

Τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν πέντε δικαστικοί, τρεις εκ του Αρείου Πάγου και δύο εκ του Συμβουλίου Επικρατείας.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 19 Σεπ 2025 | 10:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σύντομα δύο εταιρείες ξεκινούν απευθείας πτήσεις Ελλάδας - Ινδίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Σεπ 2025 | 10:02

Γεωργιάδης για Γάζα: Σκληρές οι εικόνες με τα παιδιά, αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία [βίντεο]

"Σε ένα λαό που πριν από 30 χρόνια ήταν 3 εκατ. και τώρα είναι 8 δεν μπορεί να υπάρξει γενοκτονία, είναι παράλογο αθροιστικά" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 19 Σεπ 2025 | 10:01

"Λευτεριά στην Παλαιστίνη": Γιγαντοπανό του ΚΚΕ στην Ακρόπολη - "Να σταματήσει η γενοκτονία" [εικόνες - βίντεο]

Με μια συντονισμένη κινητοποίηση, νωρίς το πρωί, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανέβηκαν στην Ακρόπολη και σήκωσαν δυο πανό.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Σεπ 2025 | 09:29

Παρέμβαση Σαμαρά για Τέμπη: Οι γονείς έχουν δικαίωμα να ξέρουν εάν τα λείψανα που τους παραδόθηκαν ανήκουν στα παιδιά τους

Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως "δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα στην επίμονη απόρριψη του αιτήματος των γονιών των θυμάτων να προχωρήσουν στην εκταφή των σορών των παιδιών τους".

19 Σεπ 2025 | 06:44

Κρας τεστ για την κυβέρνηση η σύγκλιση της ΚΟ: Ψηφίζουν νέο γραμματέα - Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ για τα μέτρα της ΔΕΘ

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πρόσωπο του Μάξιμου Χαρακόπουλου- που κάποιοι εξέλαβαν ως "άνοιγμα" στο Καραμανλικό στρατόπεδο-αναμένεται να υπερψηφιστεί.

ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ 18 Σεπ 2025 | 23:07

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μικρή υποχώρηση για τη ΝΔ, σημαντική η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ - Μικρός ο αντίκτυπος της ΔΕΘ

Ως προς την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές, η δημοσκόπηση καταγράφει μικρή υποχώρηση στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία που βρίσκεται στο 21,8% ενώ τον Ιούνιο ήταν στο 22,2%

ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 18 Σεπ 2025 | 21:10

Ελληνοτουρκικά: Ο πτέραρχος Ιατρίδης εξηγεί - "Εάν το Πίρι Ρέις μπει στα έξι ναυτικά μίλια, τότε αλλάζει το πράγμα" [βίντεο]

"Δεν έχουμε ήρεμα νερά, έχουμε τρεχούμενα νερά, χωρίς όμως μεγάλους κυματισμούς. Η Τουρκία συνέχεια προκαλεί. Είδατε τι έκανε στην Κάσο, τι έκανε με τα Θαλάσσια Πάρκα" ανέφερε ο πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης

ΣΤΟ OPEN 18 Σεπ 2025 | 20:27

Δημοσκόπηση MRB: Μακριά από την αυτοδυναμία η ΝΔ - Δεν έπεισαν τα μέτρα της ΔΕΘ, "αγκάθια" ακρίβεια και ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 14,4 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη Βουλή θα έμπαιναν δέκα κόμματα αν γίνονταν αύριο εκλογές

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Σεπ 2025 | 19:47

Ακρίτα για ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Επιτροπή δεν κάλεσαν ούτε τον Φραπέ, ούτε τον Χασάπη ούτε την τσελιγκοπούλα με την Πόρσε

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει δηκτικά τη μη κλήση προσώπων που έγιναν... viral για τις υπέρογκες επιδοτήσεις που φέρονται να έλαβαν, όπως ο "Φραπές" και η Πόπη Σεμερτζίδου

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 19:08

"Κλείδωσε" η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν - Την Τρίτη 23/9 στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο το βράδυ (ώρα Ελλάδος) της επόμενης Τρίτης, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 18:07

Ελληνικά Hoaxes: Ο μηνυόμενος από τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή

O ισχυρισμός του Άδωνι Γεωργιάδη περί ποινής τριετούς φυλάκισης δεν ευσταθεί, αναφέρουν τα Ελληνικά Hoaxes

ΕΝΤΑΣΗ 18 Σεπ 2025 | 17:31

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιδρά η αντιπολίτευση για τους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν

Με πρώτους μάρτυρες τους διοικητές του ΟΠΕΚΕΠΕ "από το σήμερα προς τα πίσω" αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, η διερεύνηση, από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 17:19

Βουλή: Την Τετάρτη οι πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Ολος ο κατάλογος με τα ονόματα

Πρώτοι μάρτυρες στην εξεταστική, ο νυν πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ιωάννης Καββαδάς όπως και ο τέως επικεφαλής του Οργανισμού, Νίκος Σαλάτας.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 18 Σεπ 2025 | 16:56

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα κόμματα συμφωνούν στο 70% με την πρότασή μας για τους μάρτυρες

"Οφείλουμε να προστατέψουμε τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής από όσους επιθυμούν να τις δώσουν χαρακτηριστικά "προανακριτικής"", αναφέρουν οι πηγές ΝΔ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 18 Σεπ 2025 | 16:41

Κωνσταντοπούλου: Η φοβερή τραγωδία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων αναδεικνύει τις φοβερές ευθύνες της κυβέρνησης

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε ότι δεν πρέπει να περιοριστεί η διερεύνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής

18 Σεπ 2025 | 16:41

Κακλαμάνης και Σκρέκας συναντήθηκαν με στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας - "Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα"

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε τη σημασία των καλών σχέσεων και της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουρισμό και στο εμπόριο, καθώς και την ενίσχυση αυτών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 18 Σεπ 2025 | 16:28

Φάμελλος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ξέρει νσ διαλέγει τους σωστούς ανθρώπους για την κατάλληλη "δουλειά""

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τα "σοβαρά πλήγματα" που έχει επιφέρει στο κράτος δικαίου.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 18 Σεπ 2025 | 16:19

Σοφία Ζαχαράκη: Ποιος είναι ο σύντροφός της, Αντώνης Μαρκόπουλος - "Αυτή η σχέση δεν υπάρχει πολύ καιρό στη ζωή μου"

Η υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μίλησε για τη σχέση της με τον Αντώνη Μαρκόπουλο, αλλά και το αν σκέφτεται το "επόμενο βήμα".

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3 18 Σεπ 2025 | 15:59

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Κομισιόν προειδοποιεί με αναστολή πληρωμών την Ελλάδα για τις αγροτικές επιδοτήσεις - Προθεσμία έως 2 Οκτωβρίου

Με επιστολή η Κομισιόν προειδοποιεί τη χώρα μας πως αν δεν συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές διατάξεις για τις αγροτικές επιδοτήσεις, θα ανασταλούν οι μηνιαίες και ενδιάμεσες πληρωμές - Τι απαντά ο Κώστας Τσιάρας

ΕΡΩΝΕΙΕΣ 18 Σεπ 2025 | 14:52

Ανάλυση Γιάννη Πρετεντέρη: Γιατί τα "καλύτερα παιδιά" του ΠΑΣΟΚ φεύγουν για τη Νέα Δημοκρατία;

Πώς εξηγείται η μεταγραφή τόσων πολλών στελεχών στη Νέα Δημοκρατία

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 14:49

Κώστας Τσουκαλάς για Λοβέρδο: Ο πολιτικός λόγος του τα τελευταία χρόνια μοιάζει με τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ παρά με το Κέντρο

"Και ας μην ξεχνάμε ότι στήριξε όλες τις αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης"

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 18 Σεπ 2025 | 14:12

Παύλος Μαρινάκης: Υποχώρησε στο 3,1% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, από 3,7% τον Ιούλιο

"Το γεγονός ότι ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα συγκριτικά με την Ευρώπη δεν μας αφήνει να εφησυχάσουμε", είπε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 18 Σεπ 2025 | 13:14

Απάντηση Λοβέρδου στη Διαμαντοπούλου: Το σκέφτομαι να δημοσιοποιήσω την επιστολή αποχώρησής μου από το ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε πως δεν δημοσιοποίησε αρχικά την επιστολή παραίτησής του επειδή ήθελε "βελούδινο διαζύγιο" με το ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 18 Σεπ 2025 | 12:56

Αδωνις Γεωργιάδης: Κάθε επιχειρηματίας ή εκδότης, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη

"Ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε επιχειρηματίας, εφοπλιστής ή όχι, έχει το δικαίωμα να ρίξει έναν πρωθυπουργό που δεν του αρέσει", λέει ο υπουργός Υγείας.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 12:52

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο

"Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΝΤΖΟΣ - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:50

Ενταση στη Βουλή μεταξύ Φλωρίδη και ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ: "Εχετε λατρεία σε δολοφόνους" - "Είστε πολιτικά αχρείος"

Η ανακοίνωση Φλωρίδη πυροδότησε την αντίδραση των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρση της ρύθμισης.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 12:30

Αιχμές Γιαννίτση για Greek Statistics στην αύξηση του ΑΕΠ - "Είναι λάθος τα στοιχεία του" απαντά η ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης διερωτήθηκε σχετικά με την ακρίβεια των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία.

ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 12:26

Ανδρουλάκης για προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ: "Έπεσα από τα σύννεφα, περίμενα ότι θα πάει στο... Μ-Λ ΚΚΕ"

Ειρωνικό σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία.

ΚΑΡΦΙΑ 18 Σεπ 2025 | 12:20

Η μεταγραφή Λοβέρδου στη ΝΔ, η ανακούφιση Ανδρουλάκη και το σκάνδαλο των υποκλοπών

Πώς η μεταγραφή Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία έβγαλε από τη ναφθαλίνη την ιστορία των υποκλοπών.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 18 Σεπ 2025 | 12:11
18 Σεπ 2025 | 10:53

"Υπουργός Οικογένειας χωρίς παιδιά": Η Ζαχαράκη απαντά για τη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί

Η Σοφία Ζαχαράκη παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σκληρή κριτική που είχε δεχθεί όταν ήταν Υπ. Οικογένειας, καθώς η ίδια δεν έχει παιδιά.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 10:52

Χατζηδάκης για δημοσκοπήσεις: Bρισκόμαστε στο μέσο της τετραετίας, λογικό οι κυβερνήσεις να υποχωρούν

"Παρόλα αυτά, η ΝΔ προηγείται με σημαντική διαφορά των άλλων κομμάτων που δεν μπορούν να βρουν πολιτικά και δημοσκοπικά την περπατησιά τους", ανέφερε.

ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ 18 Σεπ 2025 | 10:29

Τουρκικά ΜΜΕ: Οι Έλληνες αντέδρασαν στο Πίρι Ρέις με στρατιωτική άσκηση στις 5 τα ξημερώματα

"Η Navtex που εκδόθηκε για το Piri Reis εξόργισε την Ελλάδα. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήρθε ένα απειλητικό βήμα" αναφέρει το HABER GLOBAL.

ΠΑΣΟΚ 18 Σεπ 2025 | 10:24

Διαμαντοπούλου: Να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε να δοθεί στην δημοσιότητα η επιστολή αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Σεπ 2025 | 09:42

Δημοσκόπηση Pulse: Ανδρουλάκης vs Τσίπρας - Ποιος προηγείται σε κεντρώους και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους

Ενδιαφέροντα τα ευρήματα σχετικά με τα πρόσωπα που κυριαρχούν στον χώρο της Αριστεράς και του Κέντρου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 18 Σεπ 2025 | 08:37

Γαλάζιο αντάρτικο Σιμόπουλου για τις αλλαγές στο ΔΣ της ΔΕΘ: "Κύριε υπουργέ, ζητώ να το αποσύρετε"

Ο κ. Σιμόπουλος υποστήριξε πως του είναι πάρα πολύ δύσκολο να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτή της την επιλογή, ζητώντας από τον υπουργό να την αποσύρει.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 18 Σεπ 2025 | 07:32

Βαθιά ανάσα στη ΝΔ για το σχεδόν 30% στις δημοσκοπήσεις - Μητσοτάκης: "Το ΠΑΣΟΚ ο σημαντικότερος αντίπαλος"

Παρά τη δημοσκοπική φθορά φαίνεται ότι μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΝΔ κρατά τις δυνάμεις της.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 17 Σεπ 2025 | 23:59

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: "Έίναι πολύ μακριά από τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών"

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "Δεν αναφέρθηκε στα καρτέλ, δεν αναφέρθηκε στην αισχροκέρδεια και κυρίως ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα πειράξει τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη τους"

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 17 Σεπ 2025 | 20:53

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 15 μονάδες η διαφορά ΝΔ- ΠΑΣΟΚ - Αρνητικοί οι πολίτες σε κόμμα Τσίπρα - Οκτακομματική η Βουλή

Η Νέα Δημοκρατία, λίγα 24ωρα μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 89η ΔΕΘ, εμφανίζεται στο 29%, έναντι 14% που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ.