X

Πέτσας για Τουρκία: Απαντάμε με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση στις προκλήσεις

"Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γράφει: TheToc team

"Η ελληνική κυβέρνηση απαντά στις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση", τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η Αθήνα εάν το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Ορούτς Ρέις, φτάσει στα 12 ή στα 6 ναυτικά μίλια, απάντησε λακωνικά, "θα κάνουμε ότι χρειαστεί".

Μιλώντας για την ευρωπαϊκή στάση έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, ο κ. Πέτσας είπε ότι σαφώς θα πρέπει να υπάρξει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη και πως το θέμα αυτό, τέθηκε από τον Πρωθυπουργό, στη Σύνοδο Κορυφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχετικά με ενδεχόμενο βέτο στην ΕΕ από την Ελλάδα, τόνισε ότι αποτελεί ένα "όπλο" στα χέρια της Αθήνας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αλλά στην παρούσα φάση υπάρχει ικανοποίηση από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο.

Για την αύξηση της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας, είπε ότι οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες, αλλά σε κάθε περίπτωση οι όποιες αλλαγές δεν θα ισχύσουν για τους ήδη υπηρετούντες, αλλά και για τις αμέσως επόμενες ΕΣΟ, καθώς θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος, πιθανότατα έξι μηνών.

Τέλος, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι είναι δεδομένη η χαλάρωση και ο εφησυχασμός στις νεότερες ηλικίες, γεγονός που αποτυπώνεται στην αύξηση των κρουσμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε ότι αφορά τα rapid test, τόνισε, αφενός ότι γίνονται στενευμένα και η πρόθεση είναι από τα περίπου 20.000 που διενεργούνται σε ημερήσια βάση να φτάσουμε τις 25-26 χιλιάδες, και αφετέρου διαβεβαίωσε πως υπάρχει σχετική επάρκεια και μάλιστα αυτή τη στιγμή "τρέχουν" νέες παραγγελίες. Συμπλήρωσε δε, πως η αξιοπιστία των τεστ αυτών που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση, αγγίζει το 100%.

Ο κ. Πέτσας, υπογράμμισε ότι παρά την ανησυχία που υπάρχει, η Ελλάδα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα από αυτά που βλέπουμε στις περισσότερες χώρες και τόνισε ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα αν τηρούνται τα υφιστάμενα.