Πέτσας για Τουρκία: Μετά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η έναρξη των διερευνητικών επαφών

"Βλέπουμε μια σταθερή αποκλιμάκωση όσον αφορά τις προκλήσεις στη θάλασσα και θα είναι ευχής έργο να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές", τόνισε ο κ. Πέτσας.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι στη σκέψη μας πάντα είναι η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ώστε να φθάσουμε σ' ένα επίπεδο που θα φύγει ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες τους για να μπορούν να δημιουργήσουν", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις νέες αντικειμενικές αλλά και για την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά "μεθοδικά και σταδιακά, σε μια χρονιά που η πανδημία έχει ανατρέψει πάρα πολλούς από τους σχεδιασμούς παντού στον κόσμο".

Αν και δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση όπως τόνισε, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης φόρων και εισφορών, όλα τα σενάρια ελάφρυνσης εξετάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσθεσε επίσης πως υπάρχει στο τραπέζι μια ενίσχυση του εισοδήματος των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά και ενίσχυση των ανθρώπων που είναι πιο ευάλωτοι και αναφέρθηκε στην ενίσχυση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα με 300 εκατομμύρια ευρώ του Οργανισμού που δίδει τα κοινωνικά επιδόματα (ΟΠΕΚΑ). Κι αυτά όπως είπε, είναι "πάρα πολλά χρήματα για πολλές χιλιάδες νοικοκυριά. Και τόνισε ότι "μειώνουμε φόρους και εισφορές εκεί που μπορούμε χωρίς να πλήττεται η εμπιστοσύνη που λαμβάνει η ελληνική οικονομία από όλους, αγορές και επενδυτές και ταυτόχρονα στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι το τέλος της κρίσης αλλά και στη συνέχεια"

Όσον αφορά σενάρια για κάλπες, που κλήθηκε να σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με βάση πρωτοσέλιδο τίτλο εφημερίδας, επεσήμανε πως "οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για εκλογές".

Είπε επίσης πως όλα δείχνουν ότι οι πρώτες παρτίδες με σκευάσματα εμβολίων φαίνεται πως θα έρθουν στη χώρα μας στις αρχές Δεκέμβρη από την πρώτη εταιρεία που έχει κάνει σύμβαση με την ΕΕ και σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και άλλα από τις άλλες εταιρείες. Αυτό όπως είπε, είναι κάτι που έχει να κάνει με την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας και την άρση της αβεβαιότητας για τους πολίτες και δεν συνδέεται με σενάρια εκλογών, αλλά με την επιστροφή στη νέα κανονικότητα, την οποία όλοι επιθυμούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για πιθανό ανασχηματισμό και τη χρονική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως "δεν υπάρχουν κουρασμένα παλικάρια στην κυβέρνηση. Υπάρχει ο πρωθυπουργός ο οποίος αποφασίζει κάθε φορά ποιο είναι το καλύτερο κυβερνητικό σχήμα και κάνει τις παρεμβάσεις όποτε εκείνος κρίνει".

Επισημαίνοντας ξανά πως "η βασική πυξίδα που διέπει την πολιτική μας είναι η μείωση φόρων και εισφορών, είναι οι περισσότερες δουλειές για τους Έλληνες, είναι η ασφάλεια για όλους", τόνισε παράλληλα ότι "είναι πιθανό εφόσον υπάρχουν τα περιθώρια της εμπιστοσύνης πρωτίστως και τα δημοσιονομικά περιθώρια, φυσικά μπορεί να αναλαμβάνει μια πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός που δεν την είχε προβλέψει κάποιος ότι θα έρθει σε μια συγκεκριμένη χρονική συγκυρία".

Τουρκία και Κύπρος

Για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Κύπρο, ο κ. Πέτσας είπε πως με βάση το σημείο των 18 συμπερασμάτων του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αυτό που έκανε στην Αμμόχωστο ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, είναι αυτό ακριβώς που του είπε η ΕΕ να μην κάνει. "Έρχεται ο κ. Ερντογάν και κάνει ακριβώς το ανάποδο. Θα βρει απέναντί του όχι την Κύπρο, όχι την Ελλάδα, όλη την Ευρώπη. Γιατί είναι πραγματικά σα να κοροϊδεύει όλες τις υπόλοιπες χώρες, τη Γερμανία, τη Γαλλία, οι οποίες έφθασαν σε αυτή την ομόφωνη απόφαση. Αυτό θα το βρει λοιπόν μπροστά του 15 και 16 Οκτωβρίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης πως βλέπουμε μια σταθερή αποκλιμάκωση όσον αφορά τις προκλήσεις στη θάλασσα και "θα είναι ευχής έργο να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές για να λύσουμε αυτή την πηγή ένταση". Γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε "όσες λιγότερες πηγές εντάσεων έχουμε τόσο καλύτερο για τον Ελληνισμό συνολικά, ώστε να μπορεί να στραφεί στο πραγματικό πρόβλημα που είναι το μεν νομικό στη διμερή μας σχέση με την Τουρκία, η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών το δε πολιτικό, και ευρύτερο ζήτημα -καθαρά ένα ζήτημα κατοχής και εισβολής- όπως είναι το Κυπριακό στην Κύπρο".

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι πιθανότατα θα ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15 - 16 Οκτωβρίου.

Η απόφαση για την Χρυσή Αυγή

Για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Πέτσας κατέταξε μεταξύ των ηγετών που -όπως είπε,"κοιτούν στα μάτια φασιστικά μορφώματα παίρνουν σωστές αποφάσεις και τα βάζουν ξανά εκεί που πρέπει, γιατί δεν έχουν καμιά θέση στην Ελλάδα", τους Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. "Αυτό που έγραψε η ιστορία, πρόσθεσε, είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένοχη, πως καταδικάστηκαν τα ηγετικά της στελέχη ως συμμετέχοντες σε εγκληματική οργάνωση κι αυτό είναι το βασικό που κρατάμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για τις ποινές που θα τους επιβληθούν τόνισε πως πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο φέρει ευθύνη η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς προχώρησε σε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έφεραν μείωση ποινών και κατήργησαν τον περιορισμό στα πολιτικά δικαιώματα που υπήρχε πριν. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, τόνισε ο κ. Πέτσας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει, τέτοιου είδους μορφώματα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Σχετικά με βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει στελέχη της ΝΔ να εκφράζουν απόψεις ανεκτικότητας για την Χρυσή Αυγή, απάντησε ότι οι Έλληνες έχουν μνήμη και κρίση και θυμούνται ποιοι ήταν στην πλατεία με την Χρυσή Αυγή, έριξαν μαζί την κυβέρνηση Σαμαρά, ποιοι θεωρούσαν ψήφους ευπρόσδεκτες από τη ΧΑ, πήγαιναν σε επικοινωνιακά σόου στο Καστελόριζο και ψήφισαν το 2019 τις αλλαγές για να πέσει στα μαλακά ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής. "Καλή η προσπάθεια συμψηφισμού που επιχείρησε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν πιάνει τόπο", τόνισε χαρακτηριστικά. "Γιατί η ιστορία έχει γράψει ποιοι ήταν απέναντι, ποιοι παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη τη ΧΑ και την καταδίκασαν".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΓΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 11 Μαϊ 2021 | 15:21

Γιάννης Λαγός: Οριστική η απόφαση για έκδοσή του - Την Πέμπτη αναμένεται στην Ελλάδα

Δεν άσκησε έφεση ο Λαγός - Η εισαγγελία των Βρυξελλών εκτελεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης - Πιθανότατα την Πέμπτη στην Ελλάδα.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ VIEWS 11 Μαϊ 2021 | 09:18

Σάλος στην Τουρκία: Αρχιμαφιόζος αποκαλύπτει σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία με έναν Αρχιμαφιόζος ο οποίος αποκαλύπτει σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 10 Μαϊ 2021 | 19:45

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά δεν επιτρέπει και σε κανένα να την απειλεί

Μήνυμα Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Σλοβένο πρωθυπουργό, Γιάνες Γιάνσα - Αιχμές κατά της Τουρκίας για Κυπριακό και μεταναστευτικό.

ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 96,2% 09 Μαϊ 2021 | 19:42

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς υποψήφιος καγκελάριος για το SPD

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς θα είναι υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΛΑΒΑΡΟ 09 Μαϊ 2021 | 13:27

Σόου της Τουρκίας με επιγραφή στην Αγιά Σοφιά: "Δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ" [εικόνες]

Στην Αγιά Σοφιά, σύμβολο της Ορθοδοξίας που πρόσφατα μετετράπη σε τζαμί, οι Τούρκοι έστησαν ένα πρωτοφανές σόου.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ 08 Μαϊ 2021 | 13:00

O Ακάρ κατηγορεί την Ελλάδα πως αυξάνει την ένταση – "Δεν θα φτάσουμε πουθενά έτσι"

Ο Ακάρ άφησε αιχμές για τις ενέργειες της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας τις προκλητικές.

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ 07 Μαϊ 2021 | 12:59

Σάλος στη Τουρκία με γυμνά μοντέλα: Καυτές πόζες σε σκάφος εν μέσω Ραμαζανιού - Τι απάντησαν στον ανακριτή [εικόνες - βίντεο]

Οι καυτές πόζες γυμνών μοντέλων σε σκάφος στην Τουρκία και η ανάκριση από την αστυνομία.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 07 Μαϊ 2021 | 12:13

Πέτσας: Έρχεται νομοσχέδιο που βάζει τέλος στην "ακυβερνησία" των δήμων

Ο νόμος για τους ΟΤΑ θα κατανείμει σωστά τις αρμοδιότητες ανάμεσα στο κράτος, την περιφέρεια, τους δήμους και την αποκεντρωμένη διοίκηση, ανέφερε ο κ. Πέτσας

ΣΤΟ ΙΦΤΑΡ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ ΠΡΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ 07 Μαϊ 2021 | 11:38

Μας δουλεύει ο Ερντογάν: Ζητά να γυρίσουν... πίσω οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης που τους έδιωξαν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Σαμπάχ, ο Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης να επιστρέψουν στην Τουρκία.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ "EU-US FUTURE" 06 Μαϊ 2021 | 22:39

Δένδιας: Οι ΗΠΑ είναι ο ιδανικός εταίρος για να πείσει την Τουρκία να αποδεχτεί τη σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι Αθήνα και Ουάσιγκτον έχουν κοινή αντίληψη σχετικά με το Δίκαιο της Θάλασσας.

«ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ» 06 Μαϊ 2021 | 17:41

Απίθανος Τσαβούσογλου για το "Sofagate" - Δεν φταίμε εμείς, φταίει η "κόντρα" Φον Ντερ Λάιεν με Μισέλ

Το sofagate οφείλεται στην κόντρα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Μαϊ 2021 | 13:03

Το χαβά του ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα απέφυγε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων - Η ΕΕ όμηρος των ελληνικών απαιτήσεων

Σε συνέντευξη του στη FAZ ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρεται στις διενέξεις με την Ελλάδα, την προσφυγική συμφωνία, τις σχέσεις με την ΕΕ και το "Sofagate".

ΤΟ AKP 06 Μαϊ 2021 | 12:02

Στα τάρταρα η δημοτικότητα του κόμματος του Ερντογάν - Χάνει σχεδόν 16 μονάδες από το 2018

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Απριλίου από την εταιρεία δημοσκοπήσεων METROPOLL το τουρκικό κυβερνών κόμμα (ΑΚΡ) παρουσιάζει εντυπωσιακή πτώση.