Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγγελόπουλο: "Κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις"

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε ως παρωδία και κατέληξε σε φάρσα, τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
παπαγγελοπουλος

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε ως παρωδία και κατέληξε σε φάρσα, μετατρέποντας μια επιτροπή του κοινοβουλίου σε κομματικό όργανο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση του πορίσματος της Κουμουνδούρου στη Βουλή.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές "με κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις η πλειοψηφία της Επιτροπής κατέθεσε το πόρισμα παραπομπής του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αγνοώντας, αποκρύπτοντας βασικά στοιχεία και μαρτυρίες που θα φώτιζαν την υπόθεση".

Και επισημαίνουν:

1) Παίρνουν απόφαση χωρίς να είναι στη διάθεση της Επιτροπής τα πορίσματα των δύο αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ. κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή, οι οποίοι για μήνες πραγματοποίησαν έρευνα για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο Νοβαρτις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2) Δεν συνεδρίασε η Επιτροπή για να συζητήσει την απόφαση βόμβα του αμερικανικού δικαστηρίου για τη Novartis Hellas, όπου αποκαλύπτεται πλήρως το κύκλωμα διαφθοράς και ο επηρεασμός κυβερνητικών αξιωματούχων, κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, για την διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων. Θυμιζουμε ότι στελέχη του τότε κυβερνητικού σχηματισμού, όπως οι κ. Λυτζέρης, Ευαγγελάτος και Αντωνίου, κατέθεσαν ότι η τιμολόγηση ήταν πολιτική απόφαση, με υπογραφή υπουργού.

3) Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε μάρτυρες που αποδείχτηκε ότι οι καταθέσεις τους ήταν ψευδείς. Πανηγύριζαν μέσω διαρροών, μετά την κατάθεση Φρουζή ότι καταρρέει η σκευωρία. Επτά φορές κατέθεσε ο συγκεκριμένος ότι το πρόγραμμα exactly δεν ήταν πρόγραμμα δωροδοκίας. Το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται τέσσερις φορές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους Αμερικανούς ως πρόγραμμα διαφθοράς, γεγονός που επέσυρε τεράστια πρόστιμα ύψους 310 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης "η Βασική μάρτυρας της πλειοψηφίας, Ελένη Ράικου αποδείχτηκε ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς ως προς τα πολιτικά πρόσωπα. Την διέψευσαν έγγραφα των αμερικανών που απεστάλησαν στις ελληνικές αρχές. Επίσης αποκαλύφθηκε στην πορεία της διαδικασίας ότι ο σύζυγός της είχε δοσοληψίες με τη Νοβαρτις, καθώς βρέθηκαν καταθέσεις από την εταιρεία στον κοινό τους λογαριασμό.

Ο άλλος βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο αντιεισαγγελέας Αγγελής, αποδείχτηκε ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι ακόμη και τα έγγραφα τα οποία είχε προσκομίσει ο ίδιος στην Επιτροπή της Βουλής έδειχναν ότι υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο, με βάση τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπροστά στο αδιέξοδο που βρέθηκαν στην υπόθεση της Novartis, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προχώρησαν στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ανακαλύπτοντας ανάμειξη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε διένεξη ιδιωτών επιχειρηματιών. Έφεραν στο προσκήνιο τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου με όχημα τις καταθέσεις Μιωνή. Και εκεί όμως το έδαφος αποδείχθηκε σαθρό, αφού έφτασαν λόγω της διεύρυνσης όλες οι σχετικές δικογραφίες που εξέθεσαν τόσο τον μάρτυρα όσο και την πλειοψηφία της Επιτροπής.

Ακόμη και στη νέα διαδικασία, η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του κατηγορούμενου για την κλήση μαρτύρων, κλείνοντας άρον–άρον την υπόθεση".

Τι αναφέρει το πόρισμα

Στο πόρισμα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποδομήσουν όλες τις κατηγορίες οι οποίες αποδίδονται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με βάση τα πορίσματα της Νέας
Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Κάνουν λόγο για ακυρότητα της λειτουργίας της επιτροπής τόσο λόγω εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη, όσο και λόγω ακυρότητας όπως αναφέρουν της κλήσης του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου να παράσχει εξηγήσεις τον περασμένο Μάιο.

Επίσης αναφέρουν ότι η επιτροπή ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει καταθέσει σε αυτή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βασικός μηνυτής του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου. "Η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην Προκαταρκτική θα προτείνει στην Βουλή την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου και ότι η Ολομέλεια θα λάβει την απόφασή της εντός του Ιουλίου.

Για να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα η πλειοψηφία της Επιτροπής δεν καλεί τον Αντώνη Σαμαρά στην Επιτροπή παρά το ότι είναι ο βασικός μηνυτής του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.” Όσον αφορά τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η παραπομπή του κ. Παπαγγελοπούλου στο ειδικό δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για μαγική εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εξαρχής, λοιπόν, γίνεται φανερό με την ανάγνωση της πρότασης των 30 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ότι οι αποδιδόμενες στον πρ. Αν. Υπουργό πράξεις συνιστούν ένα είδος "μαγικής
εικόνας": γίνεται λόγος για συμμετοχή σε πράξεις άγνωστες, που δεν κατονομάζονται, δεν περιγράφονται κατά χρόνο και τόπο, ούτε βέβαια ορίζεται ο φυσικός αυτουργός – δράστης. Η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, παρά το πλήθος των διαδικαστικών ατοπημάτων στα οποία περιέπεσε δεν έχει κατορθώσει να εξατομικεύσει και να περιγράψει καμία αυτουργική πράξη. Είναι ευνόητο ότι ο ηθικός αυτουργός του "τίποτε", επίσης δεν διαπράττει ο ίδιος τίποτε αξιόποινο. Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΝΔ αντιλαμβανόμενη την αδυναμία πραγμάτωσης της νομοτυπικής υπόστασης οποιουδήποτε από τα παρατιθέμενα στο κατηγορητήριο αδικήματα, επιλέγει μια νομική κατασκευή, ένα ιδιώνυμο αδίκημα ώστε να χωρέσει τα πάντα.”

Μάλιστα παρατίθενται και αποσπάσματα μαρτυρικών καταθέσεων από τα οποία προκύπτει σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η αδυναμία στοιχειοθέτησης οποιασδήποτε αντικειμενικής ή υποκειμενικής υπόστασης των ερευνώμενων αδικημάτων τα οποία φέρεται να τέλεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενοι στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην επιτροπή ο Σάμπι Μιωνή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για παράνομα αποδεικτικά μέσα ενώ καταλήγουν στο πόρισμα τους εκφράζοντας τιμή και σεβασμό όπως αναφέρουν προς τους προστατευόμενος μάρτυρες "Εμεις του Σύριζα θα θέλαμε να κλείσουμε το παρόν Πόρισμά μας εκφράζοντας την τιμή και τον σεβασμό μας προς τους προστατευόμενους μάρτυρες, σ’ αυτούς τους ήρωες που κυνηγημένοι από τεράστια πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα επέμεναν μέχρι τέλους στις καταθέσεις τους με κίνδυνο της ζωής των ιδίων και των οικείων τους”.

Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα των βουλευτών του ΣYRIZA εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ" 23 Σεπ 2021 | 13:36

Ηλιόπουλος: Επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι βαθιά επικίνδυνο το πρωτόκολλο του 50%+1 για το κλείσιμο των σχολείων.

ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 23 Σεπ 2021 | 12:43

Σάλος με τον Σπίρτζη που κατηγορεί τον Μητσοτάκη για την γυναικοκτονία στη Ρόδο - Επίθεση από ΝΔ, άδειασμα από Καββαδία

Η ανάρτηση του κ. Σπίρτζη για τη νέα γυναικοκτονία, της 31χρονης Δώρας στη Ρόδο, δημιούργησε αντιδράσεις από τη ΝΔ αλλά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 23 Σεπ 2021 | 12:33

ΝΔ για Σπίρτζη: Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης μιας ανθρώπινης τραγωδίας

Στο σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο, απάντησε με αιχμηρό σχόλιο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 23 Σεπ 2021 | 11:03

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την αδράνειά της στην προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων

"Η κυβέρνηση επιλέγει να διχάσει ανεπίτρεπτα με μόνο σκοπό να αποφύγει τις ευθύνες της για την ολιγωρία που επιδεικνύει", σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 23 Σεπ 2021 | 10:57

Πλεύρης: Φθηνή η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ για το μονοκλωνικά αντισώματα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φτηνή αντιπολίτευση εκ μέρους του κόμματος της Αριστεράς.

23 Σεπ 2021 | 07:38

Ανάλυση των δημοσκοπήσεων: Η διψήφια διαφορά και ο λόγος που ο Τσίπρας δεν ζητά πρόωρες εκλογές

Κυρίαρχος στον χώρο του Κέντρου ο Μητσοτάκης σε σχέση με τον Τσίπρα. Κολλημένα τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ 22 Σεπ 2021 | 19:45

Λοβέρδος: Το ΚΙΝΑΛ θα ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ - Θα αποχωρήσω αν δεν υπερδιπλασιάσω τη δύναμη του κόμματος

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για αποχώρησή του από την παράταξη αν δεν τα καταφέρει

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ 22 Σεπ 2021 | 08:44

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Σήμερα το πρώτο άτυπο debate μεταξύ Ανδρουλάκη, Λοβέρδου, Καστανίδη

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην παρουσία 3 εκ των 4 υποψήφιων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

22 Σεπ 2021 | 07:06

Είναι οι αντιεμβολιαστές Συριζαίοι;

Πάντα με εντυπωσίαζε ο φανατισμός αλλά και η βλακεία της αντιεμβολιαστικής αριστεράς. Μήπως είναι οι αντιεμβολιαστές, εκτός από φανατικοί και βλάκες (επ' αυτού υποθέτω δεν υπάρχει συζήτηση) και συριζαίοι;

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 21 Σεπ 2021 | 21:50

Σταϊκούρας για Novartis: Ξεκίνησε η διαδικασία για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων - Θα κάνουμε αυτό που δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι η χώρα έχει απευθυνθεί στις αμερικανικές αρχές για στοιχεία που θα ανοίξουν τον δρόμο για την αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου από τη Novartis

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ 21 Σεπ 2021 | 16:30

Κούλογλου: Μετά την λαιμητόμο για τον Πολάκη..."τα μαζεύει" με δήλωσή του στην Αυγή

Με ένα σκίτσο επέλεξε να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη ο Στέλιος Κούλογλου, αλλά μετά έκανε διορθωτική δήλωση στην Αυγή

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ 21 Σεπ 2021 | 16:12

Κόντρα Κούλογλου - Πολάκη: Με ένα σκίτσο που δείχνει λαιμητόμο, απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου επέλεξε να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη ο Στέλιος Κούλογλου

ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ 21 Σεπ 2021 | 15:30

Μαραντζίδης: Γιατί ορισμένοι αντιπαθούν προσωπικά τον Μητσοτάκη- Γιατί τον βρίζουν

Η ανάλυση του καθηγητή Νίκου Μαραντζίδη για τις προσωπικές επιθέσεις σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη