Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Παπαγγελόπουλο: "Κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις"

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε ως παρωδία και κατέληξε σε φάρσα, τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
παπαγγελοπουλος

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ξεκίνησε ως παρωδία και κατέληξε σε φάρσα, μετατρέποντας μια επιτροπή του κοινοβουλίου σε κομματικό όργανο της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, τονίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση του πορίσματος της Κουμουνδούρου στη Βουλή.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές "με κατασκευασμένο κατηγορητήριο και προειλημμένες αποφάσεις η πλειοψηφία της Επιτροπής κατέθεσε το πόρισμα παραπομπής του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αγνοώντας, αποκρύπτοντας βασικά στοιχεία και μαρτυρίες που θα φώτιζαν την υπόθεση".

Και επισημαίνουν:

1) Παίρνουν απόφαση χωρίς να είναι στη διάθεση της Επιτροπής τα πορίσματα των δύο αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου κ. κ. Σοφουλάκη και Ζαχαρή, οι οποίοι για μήνες πραγματοποίησαν έρευνα για τους χειρισμούς στο σκάνδαλο Νοβαρτις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2) Δεν συνεδρίασε η Επιτροπή για να συζητήσει την απόφαση βόμβα του αμερικανικού δικαστηρίου για τη Novartis Hellas, όπου αποκαλύπτεται πλήρως το κύκλωμα διαφθοράς και ο επηρεασμός κυβερνητικών αξιωματούχων, κατά την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά, για την διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων. Θυμιζουμε ότι στελέχη του τότε κυβερνητικού σχηματισμού, όπως οι κ. Λυτζέρης, Ευαγγελάτος και Αντωνίου, κατέθεσαν ότι η τιμολόγηση ήταν πολιτική απόφαση, με υπογραφή υπουργού.

3) Το κατηγορητήριο στηρίχθηκε σε μάρτυρες που αποδείχτηκε ότι οι καταθέσεις τους ήταν ψευδείς. Πανηγύριζαν μέσω διαρροών, μετά την κατάθεση Φρουζή ότι καταρρέει η σκευωρία. Επτά φορές κατέθεσε ο συγκεκριμένος ότι το πρόγραμμα exactly δεν ήταν πρόγραμμα δωροδοκίας. Το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται τέσσερις φορές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους Αμερικανούς ως πρόγραμμα διαφθοράς, γεγονός που επέσυρε τεράστια πρόστιμα ύψους 310 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης "η Βασική μάρτυρας της πλειοψηφίας, Ελένη Ράικου αποδείχτηκε ότι οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς ως προς τα πολιτικά πρόσωπα. Την διέψευσαν έγγραφα των αμερικανών που απεστάλησαν στις ελληνικές αρχές. Επίσης αποκαλύφθηκε στην πορεία της διαδικασίας ότι ο σύζυγός της είχε δοσοληψίες με τη Νοβαρτις, καθώς βρέθηκαν καταθέσεις από την εταιρεία στον κοινό τους λογαριασμό.

Ο άλλος βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο αντιεισαγγελέας Αγγελής, αποδείχτηκε ότι αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τις αμερικανικές αρχές, παρά το γεγονός ότι ακόμη και τα έγγραφα τα οποία είχε προσκομίσει ο ίδιος στην Επιτροπή της Βουλής έδειχναν ότι υπήρχαν πολιτικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο, με βάση τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπροστά στο αδιέξοδο που βρέθηκαν στην υπόθεση της Novartis, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προχώρησαν στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, ανακαλύπτοντας ανάμειξη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε διένεξη ιδιωτών επιχειρηματιών. Έφεραν στο προσκήνιο τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου με όχημα τις καταθέσεις Μιωνή. Και εκεί όμως το έδαφος αποδείχθηκε σαθρό, αφού έφτασαν λόγω της διεύρυνσης όλες οι σχετικές δικογραφίες που εξέθεσαν τόσο τον μάρτυρα όσο και την πλειοψηφία της Επιτροπής.

Ακόμη και στη νέα διαδικασία, η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του κατηγορούμενου για την κλήση μαρτύρων, κλείνοντας άρον–άρον την υπόθεση".

Τι αναφέρει το πόρισμα

Στο πόρισμα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αποδομήσουν όλες τις κατηγορίες οι οποίες αποδίδονται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με βάση τα πορίσματα της Νέας
Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής. Κάνουν λόγο για ακυρότητα της λειτουργίας της επιτροπής τόσο λόγω εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη, όσο και λόγω ακυρότητας όπως αναφέρουν της κλήσης του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου να παράσχει εξηγήσεις τον περασμένο Μάιο.

Επίσης αναφέρουν ότι η επιτροπή ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει καταθέσει σε αυτή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βασικός μηνυτής του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου. "Η πλειοψηφία της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στην Προκαταρκτική θα προτείνει στην Βουλή την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου και ότι η Ολομέλεια θα λάβει την απόφασή της εντός του Ιουλίου.

Για να υλοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα η πλειοψηφία της Επιτροπής δεν καλεί τον Αντώνη Σαμαρά στην Επιτροπή παρά το ότι είναι ο βασικός μηνυτής του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.” Όσον αφορά τα αδικήματα για τα οποία ζητείται η παραπομπή του κ. Παπαγγελοπούλου στο ειδικό δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για μαγική εικόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εξαρχής, λοιπόν, γίνεται φανερό με την ανάγνωση της πρότασης των 30 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ότι οι αποδιδόμενες στον πρ. Αν. Υπουργό πράξεις συνιστούν ένα είδος "μαγικής
εικόνας": γίνεται λόγος για συμμετοχή σε πράξεις άγνωστες, που δεν κατονομάζονται, δεν περιγράφονται κατά χρόνο και τόπο, ούτε βέβαια ορίζεται ο φυσικός αυτουργός – δράστης. Η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, παρά το πλήθος των διαδικαστικών ατοπημάτων στα οποία περιέπεσε δεν έχει κατορθώσει να εξατομικεύσει και να περιγράψει καμία αυτουργική πράξη. Είναι ευνόητο ότι ο ηθικός αυτουργός του "τίποτε", επίσης δεν διαπράττει ο ίδιος τίποτε αξιόποινο. Είναι προφανές ότι η πλειοψηφία της ΝΔ αντιλαμβανόμενη την αδυναμία πραγμάτωσης της νομοτυπικής υπόστασης οποιουδήποτε από τα παρατιθέμενα στο κατηγορητήριο αδικήματα, επιλέγει μια νομική κατασκευή, ένα ιδιώνυμο αδίκημα ώστε να χωρέσει τα πάντα.”

Μάλιστα παρατίθενται και αποσπάσματα μαρτυρικών καταθέσεων από τα οποία προκύπτει σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η αδυναμία στοιχειοθέτησης οποιασδήποτε αντικειμενικής ή υποκειμενικής υπόστασης των ερευνώμενων αδικημάτων τα οποία φέρεται να τέλεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενοι στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην επιτροπή ο Σάμπι Μιωνή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για παράνομα αποδεικτικά μέσα ενώ καταλήγουν στο πόρισμα τους εκφράζοντας τιμή και σεβασμό όπως αναφέρουν προς τους προστατευόμενος μάρτυρες "Εμεις του Σύριζα θα θέλαμε να κλείσουμε το παρόν Πόρισμά μας εκφράζοντας την τιμή και τον σεβασμό μας προς τους προστατευόμενους μάρτυρες, σ’ αυτούς τους ήρωες που κυνηγημένοι από τεράστια πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα επέμεναν μέχρι τέλους στις καταθέσεις τους με κίνδυνο της ζωής των ιδίων και των οικείων τους”.

Διαβάστε αναλυτικά το πόρισμα των βουλευτών του ΣYRIZA εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 04 Αυγ 2020 | 15:42

Κυβερνητικοί κύκλοι σε ΣΥΡΙΖΑ: Με αυτά τα μυαλά ο δρόμος για το 3% είναι ανοιχτός - Με μια στάση στον Γράμμο...

Το σχόλιο κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις βελτιωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση

ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ 04 Αυγ 2020 | 14:07

ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του δεν μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης

"Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κάνει ούτε ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΦΙΑ 03 Αυγ 2020 | 16:25

"Σφαγή" Πολάκη - Τσακαλώτου: Έτσι θα ελεγχθούν και θα σπάσουν οι αρμοί της εξουσίας!

Mε ανάρτησή του στο Facebook o Παύλος Πολάκης στέλνει "χαιρετισμούς από τα Σφακιά" στον πρώην υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FB 03 Αυγ 2020 | 15:28

Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό: Τα έκαναν όλα λάθος, ξαναγυρίσαμε στο σημείο μηδέν

Για διαδοχικά λάθη στη διαχείριση του κορονοϊού κατηγορεί την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ 31 Ιουλ 2020 | 11:51

Κορονοϊός: Η ΝΔ αναστέλλει όλες τις εκδηλώσεις της σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους

Στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, η ΝΔ αποφάσισε την αναστολή των εκδηλώσεών της σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ 30 Ιουλ 2020 | 20:37

Αναδρομικά συνταξιούχων: Επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση -"Τριπλή εξαπάτηση"

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων

ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ 30 Ιουλ 2020 | 16:01

Διακοπές με λεφτά των φορολογουμένων η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής;- Η καταγγελία Πολάκη και η πληρωμένη απάντηση

Τι απαντά η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής στις καταγγελίες Πολάκη ότι κάνει τσάμπα διακοπές με λεφτά των φορολογουμένων

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ; 30 Ιουλ 2020 | 14:32

Το τρελά κωμικό σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη για το ελικόπτερο του Μητσοτάκη

Το σχόλιο του Γιάννη Πρετεντέρη για τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ για το ελικόπτερο που πήρε ο Πρωθυπουργός για να πάει Επίδαυρο

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ 30 Ιουλ 2020 | 13:17

Τσίπρας: Μόνη διαφορά με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα - Δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο

Πως δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο και πως η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΣ 29 Ιουλ 2020 | 15:36

Βουλή: Όλοι με μάσκα λόγω κορονοϊού εκτός από τον "επαναστάτη" Παπαχριστόπουλο

Αυστηρά με μάσκα λόγω κορονοϊού είναι όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου εκτός από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΗΝΥΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 29 Ιουλ 2020 | 14:11

Αίρεται η ασυλία της Κασσιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ για το "Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι"

Η άρση της ασυλίας της Νίνας Κασιμάτη για το "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι", αποφασίστηκε στη Βουλή

ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ" 29 Ιουλ 2020 | 12:55

Σάλος στο Twitter για την επιστροφή στον Εμφύλιο: Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πάει κάμπινγκ στα χνάρια του ΔΣΕ στον Γράμμο

Η σπουδάζουσα νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα περιηγηθεί για τέσσερις ημέρες στα λημέρια του ΔΣΕ στον Γράμμο και το Twitter πήρε φωτιά.