Πικραμένος: Τα φιλέματα του Σταύρου και το παρασκήνιο μια δύσκολης μέρας

Η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, όχι μόνο στο βήμα της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους της Βουλής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η συναισθηματική φόρτιση ήταν έντονη για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, όχι μόνο στο βήμα της Βουλής αλλά και στους διαδρόμους της Βουλής. «Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη. Χειρίστηκα πολλές υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος. Πείτε μου, έχει ακουστεί οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου ποτέ και από κανέναν;» είχε τονίσει νωρίτερα στην ομιλία του στην Ολομέλεια για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, εμφανώς συγκινημένος. Mετά την ομιλία, ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός δέχθηκε πολλά μηνύματα συμπάθειας από βουλευτές και κατευθυνόταν προς την έξοδο μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα όταν έπεσαν πάνω στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και έστησαν το πρώτο μικρό... πηγαδάκι. Στην συνέχεια εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης (το γραφείο του είναι δίπλα από του Μητσοτάκη). Το πηγαδάκι δεν κράτησε πολύ.

Ο κ. Στουρνάρας έφυγε βιαστικός για την Τράπεζα της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης για το γραφείο του και ο κ. Πικραμένος προχώρησε με τον Σταύρο Θεοδωράκη που είχε τα γενέθλιά του. Αφού αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες σε θερμό κλίμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον προσκάλεσε στο γραφείο του για ένα κέρασμα με φιλέματα που του είχαν στείλει από την Κρήτη. Καλτσούνια, ντολμαδάκια της κυρίας Αργυρώς (της μάνας του), παξιμάδια, γραβιέρα, ξεροτήγανα και κρασί.

Πικραμένος: Τα φιλέματα του Σταύρου και το παρασκήνιο μια δύσκολης μέρας
 

 

 

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος βρέθηκε σε φιλική ατμόσφαιρα αφού εκτός από την καλή προσωπική σχέση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, τον συνδέει πολύχρονη φιλία και με τον επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλης Μαρκή που ήταν επίσης παρών. Ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας ήταν και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Οι βουλευτές του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός που βρίσκονταν στο γραφείο του έδωσαν συγχαρητήρια για την ομιλία του και σχολίαζαν πόσο άδικα είναι όλα αυτά που γίνονται εναντίον του.

 

 

 

Λίγο τα φιλέματα από τον επικεφαλής του Ποταμιού, λίγο το φιλικό περιβάλλον, λίγο τα διαρκή μηνύματα στο κινητό για την ομιλία του μαζί με κάποιες παλιές ιστορίες που θυμήθηκαν με τον Βασίλη Μαρκή, σιγά-σιγά το κλίμα χαλάρωσε και ο πρώην πρωθυπουργός έφυγε από τη Βουλή με κάπως καλύτερη διάθεση από εκείνη που είχε όταν ήρθε. Αλλά με ένα πελώριο “γιατί” για τους λόγους που βρίσκεται να απολογείται για την υπόθεση Novartis.

 

 

 

Φωτογραφίες-Κείμενο: Ολυμπία Κρασαγάκη