Follow us

Πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ Στυλιανίδη, Αττικής Οδού και Τροχαίας: Αλληλοκατηγορίες για το ποιος έπρεπε να κλείσει τον δρόμο

Ενας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ της Αττικής Οδού και του Χρήστου Στυλιανίδη για το ποιος έχει την ευθύνη για το απίστευτο μπάχαλο που προκλήθηκε στην κακοκαιρία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κοινοβουλευτική μάχη για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης ξεκίνησε ένας ιδιότυπος πόλεμος μεταξύ της Αττικής Οδού και του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, για το ποιος έχει την ευθύνη για το απίστευτο μπάχαλο που προκλήθηκε στην Αττική Οδό, από το κλείσιμο του δρόμου λόγω του χιονιού και την ταλαιπωρία που υπέστησαν χιλιάδες οδηγοί που έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες χωρίς νερό και τροφή.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, μετά "το ξύλο που έφαγε” από τον πρωθυπουργό αλλά και πολλούς υπουργούς που καλούσαν τους πολίτες να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της, θέλησε να δώσει τη δίκη της εκδοχή, ρίχνοντας την ευθύνη για ότι συνέβη στον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και την αστυνομία.

Η εταιρεία επικαλείται τις συσκέψεις που είχαν εκπρόσωποι της στις 21 και 23 Ιανουαρίου με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, στις οποίες όπως λέει, έθεσαν εξαρχής θέμα προληπτικής απαγόρευσης των φορτηγών και των βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής 23 Ιανουαρίου.

Και αυτό γιατί παρά τα 35 εκχιονιστικά οχήματα που λέει ότι διαθέτει, ήταν αναμενόμενο λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας ότι θα υπάρξει κίνδυνος για την ασφάλεια των οδηγών.

Μάλιστα, η Αττική οδός αναφέρει πως πρότεινε την μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων και την απαγόρευση των φορτηγών από την Κυριακή κιόλας, επειδή αντίστοιχη απαγόρευση είχε γίνει και τον Φεβρουάριο του 21 στην κακοκαιρία Μήδεια.

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο όπως τονίζει, καρφώνοντας τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Στυλιανίδης διαφώνησε με μια τέτοια κίνηση, λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί η οικονομική - εφοδιαστική αλυσίδα και ότι το κράτος δεν μπορεί να κλείνει δρόμους προληπτικά.

Γι' αυτό το λόγο, εξηγεί η Αττική Οδός, δεν διεκόπη η κυκλοφορία, αφού όπως τονίζει στην ανακοίνωση της, αρμόδιος φορέας για τη διακοπή λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου της Αττικής Οδού είναι η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στη δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται το τμήμα Τροχαίας Αττικής Οδού.

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

Όμως εκτός από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, η Αττική Οδός εκτοξεύει πυρά και κατά της αστυνομίας, λέγοντας ότι άργησε να πάρει μέτρα και να απαγορεύσει την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, αφού έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης από νωρίς το πρωί, επέβαλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών στις 14.00 το μεσημέρι.

Η εταιρεία επαναλαμβάνει το επιχείρημα της ότι θα έπρεπε ο δρόμος να έχει κλείσει για τα βαρέα οχήματα και η μείωση της κυκλοφορίας να έχει γίνει από την Κυριακή, γιατί, όπως αναφέρει, χρειαζόταν έγκαιρος προγραμματισμός και επίπονη προσπάθεια λόγω των 50 εισόδων που υπάρχουν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Η Αττική Οδός φτάνει στο σημείο να συγκρίνει το πώς χειρίστηκε την κατάσταση ο κ. Στυλιανίδης σε σχέση με το χειρισμό που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, οι οποίοι, όπως λέει, είχαν δώσει οι ίδιοι εντολή για την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων από την προηγούμενη ημέρα, ανταποκρινόμενοι πλήρως σε αντίστοιχο αίτημα της Αττικής Οδού .

Στα βαριά πυρά που εκτοξεύθηκαν εναντίον του από την διοίκηση της Αττικής Οδού, ο κ. Στυλιανίδης αντέδρασε άμεσα αλλά και οργισμένα και κατηγόρησε την εταιρεία ότι λέει ψέματα.

Τι απαντά ο Χρήστος Στυλιανίδης στην Αττική Οδό

Αρχικά ο υπουργός διέψευσε το επιχείρημα της Αττικής οδού ότι ζήτησε προληπτική απαγόρευση των φορτηγών και βαρέων οχημάτων από το βράδυ της Κυριακής.
Στην συνέχεια τονίσε ότι στην σύσκεψη που έγινε την Κυριακή αποφασίστηκε πως σε ό,τι αφορά στα βαρέα οχήματα, θα γινόταν αξιολόγηση της κατάστασης νωρίς το πρωί της Δευτέρας και ότι η εταιρεία εγγυήθηκε ότι μπορεί να διαχειριστεί το φαινόμενο και να μείνει ο δρόμος ανοιχτός

Ακόμη, ο κ. Στυλιανίδης επιχειρηματολογεί για το δικό του δίκιο, λέγοντας πως η εταιρεία έχει αποδεχτεί τις ευθύνες της τόσο με το να δεχθεί την χρηματική αποζημίωση των 2000 € για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, όσο και με την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Θέλοντας μάλιστα να δώσει ερμηνεία της ανακοίνωσης της εταιρείας που τον κατηγορεί, ανέφερε ότι αυτό γίνεται γιατί η εταιρεία προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, ενόψει πιθανών νομικών διεκδικήσεων και επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Είναι προφανής ότι αυτός ο πόλεμος μεταξύ της Αττικής Οδού και του κυρίου Στυλιανίδη θα αποτελέσει ένα επιπλέον πυρομαχικό για την αντιπολίτευση, στην σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που θα ξεκινήσει από το μεσημέρι στη Βουλή.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως πριν ακόμα βγει η ανακοίνωση του κυρίου Στυλιανίδη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο Action 24, είχε καλέσει τον κ. Στυλιανίδη να πάρει θέση στην ανακοίνωση της Αττικής οδού και να δηλώσει ευθέως αν η εταιρεία λέει αλήθεια ή ψέματα.

Διαβάστε Επίσης

Το κλίμα για τον κ. Στυλιανίδη είναι βαρύ ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τους μέσα στην τριήμερη συζήτηση κυρίως για τις αιχμές που θα αφήσουν κατά του υπουργού Πολιτικής Προστασίας .

Σε εκκρεμότητα μένει και το θέμα των κατηγοριών που η εταιρεία εκτοξεύει κατά της αστυνομίας, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανακοίνωση από την πλευρά της αστυνομίας, λέγοντας πως ενώ ήξερε από το πρωί την εικόνα, απαγόρευσε την κυκλοφορία μόνο το μεσημέρι που ήταν ήδη αργά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

19 Μαϊ 2022 | 11:33

Εύβοια: Βρέθηκε σώος ο 36χρονος αγνοούμενος περιπατητής

Ο 36χρονος περιπατητής έφτασε περπατώντας στο χωριό Λούτσα, βρήκε έναν κάτοικο της περιοχής και με το τηλέφωνό του ενημέρωσε τις αρχές πως ήταν καλά στην υγεία του.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 19 Μαϊ 2022 | 11:26

Θρίλερ με τον 36χρονο περιπατητή που αγνοείται στην Εύβοια - Προβλήματα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα στην ευρύτερη περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας.

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΡΥΜΟΥΛΚΟΥ 19 Μαϊ 2022 | 09:34

Κακοκαιρία στη Χίο: Αποκολλήθηκε το πλοίο "Νήσος Σάμος" που μετέφερε 332 επιβάτες [βίντεο]

Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδιζαν το πλοίο "Νήσος Σάμος" να προσεγγίσει στην προβλήτα πρόσδεσης του κεντρικού λιμένα. Αποκολλήθηκε στην συνέχεια με τη βοήθεια ρυμουλκού.

ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 19 Μαϊ 2022 | 08:38

Εύβοια: Θρίλερ με τον αγνοούμενο περιπατητή - Σηκώθηκε και ελικόπτερο για τον εντοπισμό του

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα στην ευρύτερη περιοχή Λειρί στη Δίρφυ Ευβοίας που αγνοείται από χθες το βράδυ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΔΕΝΤΡΩΝ 19 Μαϊ 2022 | 08:18

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Ηλεκτρικού - Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ).

8 ΜΠΟΦΟΡ 19 Μαϊ 2022 | 07:51

Κακοκαιρία: Ποια δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται λόγω των ισχυρών ανέμων

Μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

19 Μαϊ 2022 | 07:00

Η κακοκαιρία σάρωσε τη χώρα με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί, αγνοείται άνδρας στην Εύβοια

Προβλήματα σε πολλές περιοχές από το μίνι κύμα κακοκαιρίας - Εκλεισε τμήμα του Ηλεκτρικού - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Αττική.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ 18 Μαϊ 2022 | 23:36

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Καταιγίδες στην Αττική, αγνοείται άνδρας στην Εύβοια - Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Δροσιά

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Αττική - Έντονα καιρικά φαινόμενα και στην Εύβοια, όπου αγνοείται άνδρας στην περιοχή της Στενής - Η πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά για την Πέμπτη

ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 18 Μαϊ 2022 | 22:27

Συναγερμός στην Εύβοια: Αγνοείται άνδρας από την κακοκαιρία - Καταιγίδες, χαλάζι και διακοπές ρεύματος

Ο άνδρας είχε πάει για περίπατο στην περιοχή της Στενής Ευβοίας με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστεί από την κακοκαιρία.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 18 Μαϊ 2022 | 22:06

Κακοκαιρία εξπρές: Ανοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα με αστραπές, κεραυνούς και βροντές

Η δυνατή βροχόπτωση που συνοδεύεται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα πλήττει πολλές περιοχές της Αθήνας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Μαϊ 2022 | 18:46

Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες - Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας και στην Αττική

Απότομη μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ 16 Μαϊ 2022 | 12:03
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 07 Μαϊ 2022 | 12:59

Σκουρλέτης: Η Αττική Οδός να παραχωρηθεί σε δημόσιο φορέα και να στηρίξει το ασφαλιστικό

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεσμευτεί το ελληνικό Δημόσιο από μια επιλογή 25 ετών", υποστηρίζει ο κ. Σκουρλέτης για την Αττική Οδό.