Πιθανό τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν

Ο έλληνας πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει μία σαφή θέση από την Συμμαχία για τις τουρκικές προκλήσεις

pithano-tet-a-tet-mitsotaki-erntogan
SHARE THIS
0
SHARES

Η πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σαφής σχετικά με τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις. Επιθυμεί και θα διεκδικήσει να αποσπάσει μια «καθαρή θέση» από το ΝΑΤΟ για το μπαράζ των κινήσεων της Τουρκίας που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης οδήγησε την Αθήνα να ξεκινήσει έναν διπλωματικό μαραθώνιο προωθώντας τα δίκαιά της.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, που βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, είναι αποφασισμένος να διεθνοποιήσει το θέμα της Τουρκίας που δεν είναι μία ελληνοτουρκική διαφορά και θα διεκδικήσει μία σαφή θέση από την Συμμαχία καλώντας την να μην ακολουθεί πολιτική ίσων αποστάσεων.

Ωστόσο, παρά ταύτα, θεωρείται πιθανή μία συνάντηση των δύο ηγετών στο περιθώριο της Συνόδου για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας, στο Λονδίνο. Τα σενάρια που θέλουν τους Μητσοτάκη -Ερντογάν να έχουν ένα τετ-α-τετ στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, με στόχο να «πέσουν οι τόνοι» στα ελληνοτουρκικά, φουντώνουν. 

Επισήμως, στο πρόγραμμα του κ.Μητσοτάκη δεν προβλέπεται μια τέτοια συνάντηση, ωστόσο διπλωματικές πηγές την θεωρούν πιθανή.


Το πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού είναι το ακόλουθο:

Την Τρίτη και την Τετάρτη (3-4 Δεκεμβρίου) θα λάβει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.


- Στις 12.00 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.


- Στις 19.15 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο παλάτι του Μπάκγιγχαμ.

- Στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street), που παραθέτει ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.
 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook