Για τις ελλείψεις σε φάρμακα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega, τόνισε πως "δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ σε νοσοκομεία που δεν έχουν ΜΕΘ Παίδων", εξηγώντας πως "είναι τελείως διαφορετικό να έχεις για παράδειγμα πέντε κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων και να τις αυξήσεις σε 8 ή 10, και τελείως διαφορετικό να μην υπάρχει ΜΕΘ Παίδων. Εκεί που υπάρχουν κλίνες ΜΕΘ επαρκούν και μπορούν να αναπτυχθούν περισσότερες".
Συμπλήρωσε δε πως πρέπει δοθεί έμφαση στο δίκτυο γρήγορων διακομιδών.
Ακόμη, δήλωσε πως τα νοσοκομεία που δέχονται πίεση στις εφημερίες θα έχουν βοήθεια από ιδιωτικές δομές. "Ωστόσο στα νοσοκομεία Παίδων είναι πιο δύσκολο, γιατί δεν έχουμε άλλες δομές να ενισχύσουμε. Είναι συγκεκριμένες οι δομές", είπε ο υπουργός Υγείας.
Ελλείψεις φαρμάκων
Σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων ανέφερε πως όντως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο όμως έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σε τροχιά ομαλοποίησης.
"Πολλές από τις ελλείψεις είναι στα εισπνεόμενα. Αντιβιώσεις αυτή τη στιγμή έχουμε πλήρη κάλυψη σε γενόσημα, όπως και παιδικά σιρόπια", τόνισε.
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος
Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τόνισε πως είναι κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. "Εδώ και 50 χρόνια έχει λυθεί το πολιτειακό. Η στάση του Κωνσταντίνου στο δημοψήφισμα ήταν μία στάση επούλωσης των πραγμάτων. Ο Κωνσταντίνος αποδέχτηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο ίδιος έχει υπάρξει αξιωματικός, ολυμπιονίκης και βασιλιάς σε νόμιμο πολίτευμα", δήλωσε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr