Πληροφορίες για αρνητική γνωμοδότηση για την ΚΟ των ΑΝΕΛ

Πληροφορίες για αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου για τους ΑΝΕΛ.

plirofories-gia-arnitiki-gnwmodotisi-tou-sumbouliou-gia-tin-ko-twn-anel
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αρνητική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τον Πάνο Καμμένο.

Βάσει των έως τώρα πληροφοριών, το Επιστημονικό Συμβούλιο δεν υιοθετεί τον ισχυρισμό των ΑΝΕΛ ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του μπορεί να διατηρήσει τα προνόμια της εντάσσοντας στη δύναμη της, βουλευτή που έχει εκλεγεί με άλλο κόμμα. 

Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αριθμεί έξι βουλευτές με τη συμμετοχή ωστόσο του μέχρι πρότινος ανεξάρτητου Αριστείδη Φωκά που είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων. 

Στην περίπτωση, όμως, που ο Πάνος Καμμένος κάνει πράξη την απειλή του και διαγράψει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, η ΚΟ των ΑΝΕΛ απομένει με το minimum των βουλευτών που ορίζει και το σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής για τη συγκρότηση ΚΟ, πλην όμως ο Αριστείδης Φωκάς προέρχεται από άλλο κόμμα. Κατά συνέπεια, αν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος διαγραφεί αύριο, η ΚΟ θα οδηγηθεί σε διάλυση. 

Τον τελευταίο λόγο τον έχει τώρα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία και θα αποφασίσει εάν θα κάνει αποδεκτή την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Η Επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το πρωί στις 9.30 π.μ.. 

Πάντως ο Νίκος Βούτσης έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ότι θα σεβαστεί το περιεχόμενο της γνωμοδότησης. 

Η γνωμοδότηση προκάλεσε κατήφεια στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ. Στελέχη του κόμματος με φανερή δυσφορία για την εξέλιξη έλεγαν ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη γνωμοδότηση του το 2013 οπότε και είχε επιτρέψει την δημιουργία ΚΟ δέκα ανεξάρτητων βουλευτών. 

«Το θέμα θα τεθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων και εκεί θα δούμε αν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Βούτσης έχουν αποφασίσει να διαλύσουν τους ΑΝΕΛ. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους» τόνιζαν στελέχη του κόμματος στο “THETOC”.

 

 

 

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook