Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο δημοσιογράφων για τις περούκες

Οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου Westing Grand Central, όπου κατέλυε η ελληνική διπλωματική αποστολή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο δημοσιογράφων για τις περούκες

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, σε βαθμό πλημμελήματος, άσκησε η Εισαγγελία σε βάρος των δύο δημοσιογράφων που πρωταγωνίστησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 σε επεισόδιο στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, που έγινε γνωστό ως «περούκα gate».

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή μήνυση που κατέθεσε σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, ο δημοσιογράφος και μέλος της κυβερνητικής αποστολής, Γιώργος Χριστοφορίδης, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, πλέον, είχαν χρεώσει στο δωμάτιό του υπογράφοντας με το όνομα του, τα ποτά που παρήγγειλαν στο μπαρ του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της πλαστογραφίας, οι δύο ανταποκριτές στις ΗΠΑ, φορώντας περούκες, μπήκαν στο μπαρ του ξενοδοχείου Westin Grand Central, όπου κατέλυε η ελληνική διπλωματική αποστολή που θα ελάμβανε μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το μεταναστευτικό, παρήγγειλαν και χρέωσαν τα ποτά στο δωμάτιο του μηνυτή, τότε συμβούλου του Νίκου Παππά, υπογράφοντας με το όνομα "Χριστοφορίδης". Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων έχει ισχυριστεί σε τηλεοπτική εκπομπή, λίγες ημέρες μετά το επεισόδιο, πως ήταν ο συνάδελφός του που υπέγραψε για τη χρέωση των ποτών με το όνομα «ενός φίλου δημοσιογράφου», εννοώντας τον μηνυτή.

Η δίκη για την πλαστογραφία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στις 22 Οκτωβρίου 2019.

Σε δήλωση του μετά την άσκηση δίωξης , ο κ. Γ. Χριστοφορίδης αναφέρει:

«Σαν τώρα θυμάμαι τον κ. Παπαθεοδώρου από το ΚΙΝΑΛ, την κυρία Ασημακοπούλου από τη ΝΔ και άλλα εξέχοντα στελέχη της αντιπολίτευσης να υπερασπίζονται παθιασμένα στη Βουλή τους Δημάδη – Σουλτογιάννη, που "πάνω στη γρηγοράδα τους" πλαστογράφησαν την υπογραφή μου. Μακάρι όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να έρθουν και ως μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορούμενων πλαστογράφων στο δικαστήριο. Τους θερμοπαρακαλώ για αυτό. Θέλω πολύ να τους δω να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο υπέρ τους. Άλλωστε, η κυρία Ασημακοπούλου την ξέρει τη διαδικασία καλά, μιας και συνηθίζει να πηγαίνει μάρτυρας υπεράσπισης ανθρώπων που δικάζονται για ιδιαίτερα ατιμωτικά αδικήματα, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Νίκου Γεωργιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε ανήλικο επ’ αμοιβή».

Ο συνήγορος του κ. Χριστοφορίδη, Περικλής Πασχάκης, με δήλωσή του διευκρινίζει πως : «Ο ένας εκ των πρωταγωνιστών του περιστατικού έχει δημόσια συνομολογήσει ότι είδε τον συνάδελφό του να υπογραφεί με το όνομα και την υπογραφή του εντολέα μου». Σύμφωνα με τον δικηγόρο «το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία της δικογραφίας καθιστούν απολύτως αναμενόμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος τους και την παραπομπή τους στο ακροατήριο για το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως, ούτως ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του καθενός».

Μήνυση Δημάδη κατά Νίκου Παππά για το επεισόδιο στη Νέα Υόρκη

Υπενθυμίζεται ότι μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης σε βάρος του υπουργού Νίκου Παππά, μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αφορούν την υπόθεση "περούκα - γκέιτ" με το επεισόδιο στο ξενοδοχείο της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη, το 2016.

«Τα fake news γυρίζουν σήμερα μπούμερανγκ στους εμπνευστές και διακινητές τους, τους οποίους οδηγώ στην Δικαιοσύνη χάρη στη συνδρομή των Αμερικανικών αρχών για την αποκάλυψη της αλήθειας», είχε αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θάνος Δημάδης για το ζήτημα που είχε προκαλέσει τότε σάλο στα ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, μετά τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, που αφορούν την υπόθεση, και τη δημοσίευσή τους από την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα και αποδεικνύονται τα ψέματα του τωρινού υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Ο κ. Δημάδης, μάλιστα, τον καλεί «να μην κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια της πολιτικής του ασυλίας και να ζητήσει αυτοβούλως να αρθεί η ασυλία του».

Τι αναφέρει ο κ. Δημάδης

Αναφερόμενος στο σημερινό ρεπορτάζ του ΑΠΕ, με email που απέστειλε στο TheTOC.gr, ο κ. Δημάδης αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Ο κ. Παππάς αφού πρώτα στη μήνυση που υπέβαλα εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση κρύφτηκε πίσω από την υπουργική του ασυλία, έβαλε μετά τον μετακλητό του υπάλληλο και πρώην εκδότη του Χωνιού να με μηνύσει και να κάνει σήμερα δηλώσεις για να αποκτήσει λίγη δημοσιότητα πάνω στο όνομα Δημάδης. Είναι πρωτόγνωρο το φαινόμενο εγώ ως δημοσιογράφος που ζω και εργάζομαι μόνιμα στην Αμερική να μην έχω ουδέποτε κατηγορηθεί από τις αμερικανικές αρχές για οποιαδήποτε αβλεψία ή παρανομία κατά το ρεπορτάζ μου, και στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ να έχω ένα μετακλητό ΧΩΝΙ να με πιάνει στο στόμα του επειδή θέλει να κάνει καριέρα ως πολιτευτής, μετακλητός, σύμβουλος του Υπουργού-συμμαθητή Πετσίτη.

Ο μετακλητός υπάλληλος του κ. Παππά θα πάρει τις απαντήσεις των αμερικανικών αρχών στο ποινικό δικαστήριο όπως τις πήρε και στο αστικό δικαστήριο που κλήθηκε να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση όπου εκεί αντί για police report που υποστήριζε ότι έχει στα χέρια του από τις αμερικανικές αρχές εμφάνισε κάτι φωτοτυπίες του ΧΩΝΙΟΥ”.

Το ίδιο θα συμβεί και με το ΑΠΕ το οποίο οφείλει να μεταδώσει την είδηση για τον υπόδικο Διευθυντή του κ. Ψύλλο - επίσης υπάλληλο του κ. Παππά - ο οποίος μετά από ποινική δίωξη της εισαγγελίας Αθηνών βρίσκεται σήμερα υπόδικος για συκοφαντική δυσφήμιση στην μύνηση που κατέθεσα εναντίον του αλλά κρύβεται από τα δικαστήρια. Δυστυχώς για τους υπαλλήλους του κ. Παππά, αυτοί δεν χαίρουν ασυλίας όπως ο πολιτικός τους προϊστάμενος.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών σας, σας επισυνάπτω μέρος των αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της αρμόδιας υπηρεσίας του State Department που διαψεύδουν τον κ. Παππά, τους υπαλλήλους του και τα διαπλεκόμενα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ τους που βρίσκονται κι αυτά υπόλογα στην Ελληνική Δικαιοσύνη μετά από σχετικές αγωγές που έχω καταθέσε εναντίον τους για τους ισχυρισμούς τους περί συλλήψεων, πλαστογραφιών, διώξεων στις ΗΠΑ.

Από τη Νέα Υόρκη όπου διαμένω, αδημονώ να ταξιδέψω στην Αθήνα όσες φορές κι αν χρειαστεί για να τα λέμε συχνά στα δικαστήρια με τις επιπλέον μηνύσεις για ψευδορκία που περιμένουν τους τύπους αυτούς. Τους εύχομαι να έχουν αρκετές αποταμιεύσεις από το όσο διάστημα πληρώνονται από το κράτος ως μετακλητοί υπάλληλοι του Παππά γιατί θα τις χρειαστούν για την νομική τους υπεράσπιση μέχρι τέλους".

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτο: Pixabay

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΟΝΣ ΧΟΠΚΙΝΣ 19 Νοε 2020 | 06:25

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 250.000 οι θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 250.000 θανάτων και έχουν ραγδαίο ρυθμό αύξησης τις τελευταίες εβδομάδες.

ΗΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΟΛΙΣ 8 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 18 Νοε 2020 | 21:56

Κορονοϊός: Κλείνουν ξανά τα δημόσια σχολεία στη Νέα Υόρκη λόγω έξαρσης του κορονοϊού

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, ανακοίνωσε μέσω twitter το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 16 Νοε 2020 | 20:12

Ο Guardian επανόρθωσε το δημοσίευμά του για τον Θάνο Δημάδη

Σε μία κίνηση επανόρθωσης και αναγνώρισης της διαστρέβλωσης της αλήθειας από την αρθρογράφο του Carrey Gillam, προέβη ο Guardian.

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 81 ΕΤΩΝ 11 Νοε 2020 | 15:48

Πέθανε ο ο αμερικανός θεατρικός συγγραφέας Ισραέλ Χόροβιτς

Φυσιογνωμία του "off Broadway", ο Χόροβιτς πέθανε από καρκίνο στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ OPEN 08 Νοε 2020 | 19:54

Μαρία Λόη: Η Ελληνίδα σεφ που έχει μαγειρέψει για τον Μπάιντεν [Βίντεο]

Η Ελληνίδα σεφ Μαρία Λόη ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και ήταν πολύ δραστήρια στην πανδημία του κορονοϊού - Τι αναφέρει για τον Τζο Μπάιντεν

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 04 Νοε 2020 | 09:49

Αποκαλυπτική έρευνα: Ο κορονοϊός κυκλοφορούσε στη Νέα Υόρκη από τον Φεβρουάριο - Πολύ πριν τα πρώτα κρούσματα

Ο κορονοϊός ήταν παρών στη Νέα Υόρκη ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου, εβδομάδες πριν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα την 1η Μαρτίου.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ 04 Νοε 2020 | 06:49

Εκλογες ΗΠΑ 2020: Τα exit poll δείχνουν ότι ο Τραμπ κερδίζει τους Λατινοαμερικανούς, χάνει τους ηλικιωμένους

Ενισχύεται η ψήφος στον Τραμπ μεταξύ των Λατινοαμερικανών, αλλά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος χάνει τους ηλικιωμένους

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ 02 Δεκ 2020 | 20:43

Κοντοζαμάνης: Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, δεν έχουμε ξεμπερδέψει

Ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης πραγματοποίησε διήμερο επισκέψεων σε νοσοκομεία της Βόρειας και κεντρικής Ελλάδας

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 02 Δεκ 2020 | 20:06

Live: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητά με τον Άλμπερτ Μπουρλά στο 31ο Greek Economic Summit

Στη συζήτηση του 31ου Greek Economic Summit συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 02 Δεκ 2020 | 16:43

Σκληρή απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση

Άμεση αντίδραση Πέτσα στην ανάρτηση Τσίπρα που κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση για παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 16:12

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και σποτ για τον Αντιδήμαρχο Baden Baden και τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αθηναίων

02 Δεκ 2020 | 15:35

Επίθεση στο Τρίερ της Γερμανίας - ΥΠΕΞ: Οδύνη για τον θάνατο του Έλληνα γιατρού και της κόρης του

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο των δύο Ελλήνων στην επίθεση στο Τρίερ της Γερμανίας.

"ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ" 02 Δεκ 2020 | 14:36

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.