Ποιοι βουλευτές θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος

Σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των βουλευτών των κομμάτων που θα μετέχουν στην επιτροπή.

poioi-bouleutes-tha-summetexoun-stin-epitropi-anathewrisis-tou-suntagmatos
SHARE THIS
0
SHARES

Εως το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου φιλοδοξεί η κυβέρνηση να έχει κλείσει το πρώτο γύρο της αναθεώρησης του Συντάγματος ώστε να μην μείνει στη μέση το εγχείρημα λόγω αιφνίδιων εκλογών.

Η προτεινόμενη προθεσμία για την λήξη των εργασιών της επιτροπής (οι εργασίες της ξεκινούν την ερχόμενη Πέμπτη) έχει οριστεί για τις 15 Ιανουαρίου του 2019. Η συζήτηση της Έκθεσης (θα περιλαμβάνει τα προς αναθεώρηση άρθρα) καθώς και η πρώτη ψηφοφορία έχει προσδιοριστεί για τις 26 Ιανουαρίου και η δεύτερη ψηφοφορία στις 28 Φεβρουαρίου.

Σήμερα στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ανακοινώθηκαν και τα ονόματα των βουλευτών των κομμάτων που θα μετέχουν στην επιτροπή.

Της έναρξης των εργασιών της επιτροπής θα έχει προηγηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής (ερχόμενη Τετάρτη) στην οποία θα τοποθετηθούν εκτός από τους εκπροσώπους των κομμάτων και οι πολιτικοί αρχηγοί. 

Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οι Αναγνωστοπούλου Αθανασία, Γκιόλας Ιωάννης, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Δρίτσας Θ., Θελερίτη Μ., κατρούγκαλος Γ., Κοζομπόλη Π.,Κουρουμπλής Π.,Λάππας Σπ.,Μπαλτάς Αρ., Μπαλωμενάκης Αντ.,Ξυδάκης Ν., Παπαδόπουλος Χρ.,Παπαηλιου Γ., Παπαφιλίππου Γ., Παρασκευόπουλος Νικ., Συρίγος Αντ.,Τζάκρη Θ.,Τζαμακλής Χαρ., Τσίρκας Β., Τσιρώνης Ιωαννης, τσόγκας Γ.,Χριστοδουλοπούλου Ανα/

Από την ΚΟ της Ν.Δ οι Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Βοριδης Μάκης, Γεωργιάδης Αδωνις, Κακλαμάνης Νικήτας, Κεραμέως Νίκη, Μεϊμαράκης Ευάγγελος, παναγιωτόπουλος Νικ., Τασούλας Κων.,Τζαβάρας Κων.,Τραγάκης Ιωαννης, Τσιάρας Κων., Χατζηδάκης Κωστής.

Από την ΚΟ του Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) οι Βενιζέλος Ευάγ., Λοβέρδος Ανδρεας, Παπαθεοδώρου Θεοδωρος

Από την ΚΟ του ΚΚΕ οι Γκιόκας Ιωάννης και Δελλής Ιωάννης

Από την ΚΟ των ΑΝΕΛ οι Κατσίκης Κωνσαντίνος

Από το Ποτάμι Μαυρωτάς Γιώργος

Από την Ενωση Κεντρώων Γεωργιάδης Μάριος

Από τους Ανεξάρτητους βουλευτές Θεοχάρης Θεοχάρης

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook