Ποιοί και γιατί πιέζουν τον Γιώργο να κάνει κόμμα

Πρώην στελέχη και απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ «ψάχνονται» για την δημιουργία νέου κόμματος υπό τον Γ. Παπανδρέου. Ποιοι είναι οι στόχοι της κίνησης. Τι θα κάνει ο ίδιος.

poioi-kai-giati-piezoun-ton-giwrgo-na-kanei-komma
|
SHARE THIS
0
SHARES

Πιέσεις δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου από πρώην μεσαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από απλά μέλη του Κινήματος που έχουν αποστασιοποιηθεί από την Ελιά και την Δημοκρατική Παράταξη, προκειμένου να δημιουργήσει κόμμα και να κατέλθει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, ανά την επικράτεια γίνονται συναντήσεις στελεχών και πολιτών που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανότητες της συγκρότησης κομματικού μηχανισμού. Η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι και έχει συζητηθεί ακόμα και μεταξύ στενών συνεργατών του ίδιου του πρώην Πρωθυπουργού στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς όμως να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις καθώς δεν έχει αποφασίσει ακόμα για το τι θα πράξει  ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι πριν από μερικές ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στελεχών στην Αχαΐα όπου προσεγγίστηκαν πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ για το εγχείρημα «νέο κόμμα υπό τον Γιώργο». 

Τα στελέχη που στηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου αναθάρρησαν από τα τελευταία γκάλοπ που δίνουν σε ένα κόμμα υπό τον πρώην Πρωθυπουργό περίπου 4,5% εξασφαλίζοντας την είσοδο στην Βουλή. Οι θιασώτες της άποψης ότι ο πρώην Πρωθυπουργός πρέπει να ηγηθεί κόμματος ενόψει των επερχόμενων εκλογών, υποστηρίζουν ότι αυτό θα πρέπει να είναι το νέο ξεκίνημα που ευαγγελίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς εκτιμούν ότι δεν μπορεί να κατέλθει ως υποψήφιος με την Δημοκρατική Παράταξη αφού έχουν διαρραγεί οι πολιτικές σχέσεις με το εγχείρημα του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως και με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι το όνομα ΠΑΣΟΚ θα εκλείψει με την Πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Παράταξης η οποία θα λειτουργήσει ως συνεταίρος της ΝΔ.  

Παράλληλα υποστηρίζουν ότι ένα κόμμα υπό τον Γιώργο Παπανδρέου θα «κόψει» έστω και μικρά ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το Ποτάμι, καθώς πολίτες που έχουν υποστηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου έχουν καταφύγει στα δύο κόμματα ελλείψει ενός εναλλακτικού πολιτικού φορέα. Αναφέρουν μάλιστα ότι ένα κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου θα μπορούσε υπό συνθήκες να ανακόψει μια ενδεχόμενη αυτοδυναμία  του ΣΥΡΙΖΑ αφού θα μπορούσε να συσπειρώσει στελέχη που κατευθύνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφωνώντας με το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μαζική εγγραφή στην σοσιαλιστική τάση του Αλέξη Μητρόπουλου από συνδικαλιστικά και αυτοδιοικητικά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση όμως υποστηρίζουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και οι βουλευτές που τον υποστηρίζουν θα πρέπει να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά παράλληλα να ξεκινήσουν τις διεργασίες για τον σχηματισμό κόμματος άμεσα.  Ταυτόχρονα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κάθοδος ενός κόμματος υπό τον Γ. Παπανδρέου θα ξαναέβαζε στο πολιτικό παιχνίδι τον πρώην Πρωθυπουργό απειλώντας σοβαρά την Δημοκρατική Παράταξη που δημιουργεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακόμα και να λάβει ποσοστά που δεν θα της επιτρέψουν την είσοδό της στην Βουλή

Ο Πρώην Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές αποφάσεις για την δημιουργία ή μη κόμματος ενόψει των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων που αναμένονται τον Μάρτιο με αφορμή την Προεδρική εκλογή. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook