Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ποιοι καθηγητές πανεπιστημίου και επιστήμονες θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά του.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Σας ενημερώνουμε ότι στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές υποψήφιοι του ΚΚΕ, από τον χώρο των ΑΕΙ και της Έρευνας, θα είναι οι:
--Γουλιάμος Κώστας, καθηγητής, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών και τ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.
--Δευτεραίος Σάββας, ιατρός ακτινολόγος, επίκουρος καθηγητής Ιατρικής ΔΠΘ, δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, στον Έβρο.
--Κονδύλης Ηλίας, αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, μέλος ΔΣ ΕΣΔΕΠ, στην Α’ Θεσσαλονίκης.
--Κτενά Αφροδίτη, καθηγήτρια Πανεπιστημίου, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Βόρειο Τομέα.
--Μαάιτα Τζαμάλ-Οδυσσέας, διδάκτωρ Φυσικής, διδάσκων στο ΔΙΠΑΕ, στην Β’ Θεσσαλονίκης.
--Μαργαρίτης Γιώργος, Ιστορικός, καθηγητής Πανεπιστημίου, στο Ηράκλειο Κρήτης.
--Πλα – Καρύδη Δανάη, διδάκτωρ ΕΜΠ, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ερευνητικό κέντρο "Αθηνά”, στον Νότιο Τομέα.
--Ρεντζελάς Παναγιώτης, επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας στο University College London, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (ως υποψήφιος των Ελλήνων του εξωτερικού).
--Ρούσσης Γιώργος, ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και συγγραφέας, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
--Σαριδάκης Εμμανουήλ, Ερευνητής Α στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, μέλος ΓΣ της ΕΕΔΥΕ, στον Νότιο Τομέα.
--Σιέττος Κώστας, καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης, στην Αιτωλοακαρνανία.
--Τζόκας Σπυρίδων, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην αντιπεριφερειάρχης και πρώην δήμαρχος Καισαριανής, στον Νότιο Τομέα.
--Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος, καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
--Φώσκολος Ανδρέας, επίκουρος καθηγητής ΠΑΘΕ, στην Λάρισα.
--Χριστοφόρου Ευάγγελος, καθηγητής ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Αισθητηρίων του ΕΜΠ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, στην Ανατολική Αττική.