Ποιοι θέλουν να "διαγράψουν" τον Γιώργο

Ποιοι θέλουν να διαγράψουν από το ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπανδρέου. Το παρασκηνιακό παιχνίδι εξουσίας. Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός σήμερα από τη Χαλκίδα.

poioi-theloun-na-diagrapsoun-ton-giwrgo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η χτεσινή ανακοίνωση του Γ. Ελενόπουλου όπου κατέγραφε την έκρηξη του Γιώργου Παπανδρέου κατά όσων ….διαρρέουν στα μέσα την πρόθεση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να διαγράψει από το Κίνημα τον πρώην Πρωθυπουργό, αποτελεί χαρακτηριστική ενέργεια που καταγράφει το …πολεμικό κλίμα που υπάρχει στο εσωτερικό του Κινήματος.

Αφορμή να …ξεχειλίσει το ποτήρι για τον Γ. Παπανδρέου αποτέλεσαν τελευταία δημοσιεύματα στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπου στα οποία προαναγγέλλονταν η διαγραφή Παπανδρέου.

Αφορμή να …ξεχειλίσει το ποτήρι για τον Γ. Παπανδρέου αποτέλεσαν τελευταία δημοσιεύματα στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπου στα οποία προαναγγέλλονταν η διαγραφή Παπανδρέου από το κόμμα ή ζητούνταν να πάρει θέση ο πρώην πρωθυπουργός για τη συμμετοχή του η όχι στην Δημοκρατική παράταξη διαφορετικά- όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα – θα επιβάλλονταν πειθαρχικές κυρώσεις στον πρώην Πρωθυπουργό.

Η ανακοίνωση του υπευθύνου του γραφείου τύπου του πρώην Πρωθυπουργού, στέλνει ένα καθαρό μήνυμα με αποδέκτες όσους διακινούν τα σενάρια διαγραφής του Γ. Παπανδρέου αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανήκουν στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ: «κανείς δεν μπορεί να διαγράψει το Γιώργο Παπανδρέου από το κόμμα που έχει συνδέσει την πορεία του με την οικογένεια Παπανδρέου».

Η αναφορά του σχολίου του Γ. Ελενόπουλου ότι αυξάνονται τα…δημοσιεύματα πριν από τις δημόσιες εμφανίσεις του Γ. Παπανδρέου αφήνουν υπονοούμενα ότι οι …πληροφορίες τροφοδοτούνται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές και κατά της ηγεσίας του Κινήματος.

Στελέχη του παπανδρεϊκού μπλοκ σημειώνουν με έμφαση ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος δεν χάνει ευκαιρία στις εσωκομματικές διαδικασίες να επιρρίπτει ευθύνες στην πλευρά του πρώην Πρωθυπουργού για την επίθεση που δέχτηκε από φίλους του κόμματος στο Ζάππειο στην εκδήλωση για τα 40χρονα του ΠΑΣΟΚ παρουσία του Γ. Παπανδρέου.

Έχει αναφερθεί δημόσια για κλακαδόρους ενώ το φως της δημοσιότητας είδαν δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου στο πολιτικό συμβούλιο το κόμματος που έκαναν λόγο ότι του επιτέθηκαν τα …κωλόπαιδα που πηγαίνουν στα συνέδρια της Σύμης, επιρρίπτοντας ευθύνες στον περιβάλλον του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το συμβάν.

Πίσω από την σύγκρουση μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκεται η εκλογική καταγραφή του Κινήματος στις επερχόμενες εκλογές

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου. Η αναφορά του Γ. Ελενόπουλου ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έχει κολλητούς και ομάδες εκτιμάται ότι αποτελεί ευθεία βολή κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου αναφορικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το κόμμα αλλά και την συμμέτοχή στην κυβέρνηση με τη ΝΔ.

Πίσω από την σύγκρουση μεταξύ της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του πρώην Πρωθυπουργού βρίσκεται η εκλογική καταγραφή του Κινήματος στις επερχόμενες εκλογές και η στάση που θα κρατήσει τελικά ο Γ. Παπανδρέου στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεν είναι τυχαία εξάλλου και η αναφορά του Γ. Ελενόπουλου ότι στόχος των δημοσιευμάτων είναι να πιεστεί ο Γ. Παπανδρέου να πάρει θέση.

Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι οι κινήσεις του Γ. Παπανδρέου θα επηρεάσουν το μέλλον του Κινήματος και μάλιστα προβληματίζονται έντονα με τα σενάρια για την δημιουργία κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός μιλώντας από την Κρήτη στην πρόσφατη δημόσια εμφάνισή του, ξεκαθάρισε ότι παραμένει εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας της χώρας στέλνοντας μήνυμα ότι θα ψηφίσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έθεσε τον στόχο για την δημιουργία της «μεταπελατειακής Ελλάδας», στην μετά Μνημόνιο Εποχή.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα και η παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου από την Χαλκίδα όπου θα παρουσιάσει το βιβλίο του Σ. Κεδίκογλου «Τομές με το παρελθόν» με τον δημοσιογράφο της Καθημερινής Π. Μανδραβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην Πρωθυπουργός θα παραμείνει σταθερός στις απόψεις του για την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην χώρα και θα τονίσει ότι πρέπει να τεθεί ο στόχος της μεταπελατειακής Ελλάδας όπου οι Έλληνες θα αφήσουν στο παρελθόν τις πελατειακές σχέσεις που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κρίση και στο Μνημόνιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook