Ποιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε 13η σύνταξη και την επέστρεψε

Όπως αποκαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήρε το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους.

poios-bouleutis-tou-suriza-pire-13i-suntaksi-kai-tin-epestrepse
SHARE THIS
0
SHARES

Όπως αποκαλύφθηκε το βράδυ της Τετάρτης, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος πήρε το έκτακτο χριστουγεννιάτικο επίδομα που δόθηκε στους χαμηλοσυνταξιούχους. Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, πρόκειται για τον Γεράσιμο Μπαλαούρα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και συνταξιούχο υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι πληροφορίες θέλουν η καταβολή της σύνταξης του κ. Μπαλαούρα να έχει ανασταλεί απο τη στιγμή που είναι μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας και λαμβάνει τη βουλευτική αποζημίωση. Ωστόσο φαίνεται πως λάμβανε ένα μικρό επίδομα του οποίου η καταβολή δεν μπορούσε να ανασταλεί. Αυτό είχε ως επακόλουθο, ο κυβερνητικός βουλευτής να λάβει αυτό το "επικουρικό" ποσό κι ας εισπράττει μηνιαίως και τα τουλάχιστον 5.135 ευρώ της βουλευτικής αποζημίωσης.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, διέθεσε τα 300 ευρώ του επιδόματος στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος και στο απεργιακό ταμείο των υπαλλήλων της τράπεζας.

Ο ίδιος δήλωσε στον real fm:

Η καταβολή του επιδόματος έγινε αυτόματα σε τραπεζικό λογαριασμό, επειδή η σύνταξή μου είναι κάτω από 800 ευρώ. Ωστόσο, όταν το διαπίστωσα, επέστρεψα αμέσως τα 300 ευρώ που είχαν πιστωθεί στον λογαριασμό μου".

Όπως ήταν επόμενο, η συγκεκριμένη περίπτωση συζητιέται στο Κοινοβούλιο, καθώς θεωρείται, από κύκλους της αντιπολίτευσης, ότι δικαιώνονται όλοι όσοι υποστήριζαν ότι η κυβέρνηση κινήθηκε βιαστικά και με σχεδιασμό τέτοιο που τα χρήματα θα δίνονταν ακόμα και σε πολίτες-συνταξιούχους με άλλα εισοδήματα.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανό, χιλιάδες άλλοι πολίτες να πήραν το έκτακτο βοήθημα, ενώ είχαν και άλλα υψηλά εισοδήματα πέραν της σύνταξης και αυτοί να τα κράτησαν.

 

Πάντως συνδικαλιστές της Τράπεζας της Ελλάδος υποστηρίζουν πως αυτό δεν έγινε αυτοβούλως αλλά ο κ. Μπαλαούρας αναγκάστηκε να το κάνει μετά τ ηδική τους παρέμβαση. 

Μιλώντας στο CNN Greece ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, σημείωσε ότι ο κ. Μπαλαούρας αναγκάστηκε να προβεί στην κίνηση της επιστροφής των 300 ευρώ προς τον Σύλλογο Συνταξιούχων και στον Σύλλογο Εργαζομένων Τραπέζης της Ελλάδος, μετά από την αποκάλυψη του γεγονότος, που έγινε με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων, στις 9 Ιανουαρίου 2017.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «πληροφορηθήκαμε ότι ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας «σώζει», καρπούται το δωράκι των 300€ ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook