POLITICO: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τις νέες επιχειρήσεις

Mε χαρακτηριστικό τίτλο «Γεννημένος στην Ελλάδα, ο ελληνικός τομέας τεχνολογίας αναζητά ανάπτυξη»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
POLITICO: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τις νέες επιχειρήσεις

Αρθρο για την ελληνική κυβέρνηση και το πόσο φιλική είναι προς την επιχειρηματικότητα μετά τα πρώτα μέτρα που έχει λάβει για να τους δώσει ώθηση, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αρνητικών επιπτώσεων φιλοξενεί το POLITICO.

Mε χαρακτηριστικό τίτλο «Γεννημένος στην Ελλάδα, ο ελληνικός τομέας τεχνολογίας αναζητά ανάπτυξη» και υπότιτλο «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύθηκε να στηρίξει τους επιχειρηματίες και να διευκολύνει τις επιχειρήσεις», αλλά και κεντρικό ερώτημα εάν «ο τεχνολογικός τομέας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να ανθεί ή θα αναγκαστεί για μια ακόμη φορά να πορεύεται μόνος του;», το άρθρο του POLITICO αναφέρει εισαγωγικά ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η μείωση των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, αφύπνισαν επιχειρηματικά τους Έλληνες.

Oι οποίοι, έχοντας ως μόνο εργαλείο έναν φορητό υπολογιστή, ανέπτυξαν από το σπίτι τους το ψηφιακό μάρκετινγκ, με αποτέλεσμα σήμερα να απασχολούνται στις νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τον Chris Gasterator της Marathon Venture Capital.

«Στηρίζουν τις ελπίδες τους στη ΝΔ»

Μεταξύ άλλων περιπτώσεων ανθρώπων που τόλμησαν, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να ξεκινήσουν εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας, παρατίθεται και η περίπτωση του Απόστολου Αποστολάκη, πρώην επιχειρηματία και ιδρυτή της VentureFriends, της εταιρείας που λάνσαρε την εφαρμογή e-food, το 2011.

Επισημαίνεται, επίσης, η περίπτωση του Άλεξ Χατζηελευθερίου, ιδρυτή της εταιρείας βραχείας μίσθωσης ακινήτων, Blueground, η οποία απασχολεί 300 υπαλλήλους και φιλοδοξεί να επεκταθεί στα 50.000 διαμερίσματα. Όπως επισημαίνεται, ο Χατζηελευθερίου στηρίζει τις ελπίδες του στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει δεσμευθεί να θεσπίσει μέτρα προαγωγής της επιχειρηματικότητας.

POLITICO: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει τις νέες επιχειρήσεις

Παρατίθενται δηλώσεις δέσμευσης του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, περί θέσπισης νέας νομοθεσίας που θα αλλάξει σχεδόν τα πάντα, με στόχο τη διευκόλυνση του επιχειρείν στην Ελλάδα, ενώ περιγράφονται τα μέτρα που έχει λάβει η νέα κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή. Παρατίθενται, επίσης, παρεμφερείς δηλώσεις του υπουργού, αρμόδιου για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκη Σκέρτσου, ενώ επισημαίνεται η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας (διά του αρμόδιου υπουργείου της) να ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση του ελληνικού δημόσιου τομέα, μέχρι το 2023. Καταγράφονται δηλώσεις του υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος περιέγραψε το πρόγραμμα της ΝΔ ως «ριζική στροφή προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και την αύξηση του εισοδήματος».

«Οι δύο παράγοντες που θα κρίνουν τα πάντα»

Ωστόσο, όπως τονίζεται, δύο παράγοντες θα κρίνουν την επιτυχία του προγράμματος της κυβέρνησης: η ισχύς του τεράστιου αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, που αρέσκονται στις απεργίες, καθώς και ο περιρρέων σκεπτικισμός για το ποιοι τελικά θα ωφεληθούν από τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης για στήριξη της επιχειρηματικότητας. Παρατίθεται εκτίμηση του Ελληνα δημοσιογράφου, Γιάννη Μπαμπούλια, ότι η μείωση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και στην αγορά των ακινήτων, ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ωστόσο, επικρατεί αισιοδοξία, συνεχίζει το άρθρο, επικαλούμενο προσωπικές εκτιμήσεις του Απόστολου Αποστολάκη, φέροντας ως παράδειγμα την εξαγορά της ψηφιακής πλατφόρμας Taxi Beat από τη γερμανική Daimler, αλλά κυρίως τη μεταστροφή που συντελείται στην κοινωνία. Οι νέοι άνθρωποι έχουν ολοκληρώσει την περισσότερη δουλειά ήδη, και το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να διατηρήσει αυτή τη δυναμική, καταλήγει το άρθρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

«ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ» 17 Οκτ 2021 | 22:38

Γερμανία: Οι Πράσινοι άνοιξαν τον δρόμο για κυβέρνηση συνεργασίας - Πρώτη υποψηφιότητα για το υπουργείο Οικονομικών

"Ας συνδέσουμε σωστά τις λάμπες του φωτεινού σηματοδότη", αναφέρουν οι Πράσινοι ενόψει των επίσημων διαπραγματέυσεων για κυβέρνηση συνεργασίας στη Γερμανία

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ "ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ" 15 Οκτ 2021 | 15:05

Εξελίξεις στη Γερμανία: Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι ανακοίνωσαν προκαταρκτική συμφωνία για κυβέρνηση

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι ανακοίνωσαν μια προκαταρκτική συμφωνία για να σχηματίσουν κυβέρνηση στη Γερμανία

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ 15 Οκτ 2021 | 13:48

Γερμανία: Πυρετός διαβουλεύσεων για κυβέρνηση "Φανάρι" πριν τα Χριστούγεννα

Κοντά στη συμμαχία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης βρίσκονται Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι στη Γερμανία.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 15 Οκτ 2021 | 12:53

ΣΥΡΙΖΑ για κακοκαιρία "Μπάλλο": Επιτελικό μπάχαλο με μόνη απάντηση το lockdown και ειρωνείες στους πολίτες

Για "επιτελικό χάος" και "μπάχαλο" κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε σημερινή ανακοίνωσή του για την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα.

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ 13 Οκτ 2021 | 12:35

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 5.000 ανέργους έως 29 ετών- Πότε λήγουν οι αιτήσεις

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ στο ψηφιακό μάρκετινγκ για νέους έως 29 ετών.

"ΑΣ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ" 12 Οκτ 2021 | 12:21

ΣΥΡΙΖΑ: Καλοδεχούμενη η κίνηση πανικού της ΝΔ για διεύρυνση της εξεταστικής από το 2015

Η ΝΔ μέσα στο πανικό της διαρρέει πως θα ζητήσει δήθεν διεύρυνση του πεδίου εξέτασης και πριν από τη δίκη της θητεία, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΚΟΥΡΤΣ" 11 Οκτ 2021 | 14:52

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις της Opinion Poll

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ αντικείμενο της εξεταστικής επιτροπής θα αποτελέσει ο έλεγχος των κριτηρίων βάσει των οποίων δόθηκαν περί τα 42 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ 10 Οκτ 2021 | 10:31

Βόρεια Εύβοια: Τα 12 μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές

Εν αναμονή ανακοινώσεων από το Υπουργείο Οικονομικών για τα μέτρα που θα δώσουν "ανάσα" στις επιχειρήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» 08 Οκτ 2021 | 20:08

Μητσοτάκης στον ΙΟΒΕ: "Ίσως η επόμενη δεκαετία να είναι ένας θρίαμβος - Οι επιχειρήσεις να στηρίξουν τους εργαζόμενους"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ απηύθυνε κάλεσμα στις επιχειρήσεις για επιστροφή ενός μερίσματος της ανάκαμψης στον κόσμο της εργασίας

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ 07 Οκτ 2021 | 23:27

Σενάρια για έκτακτο μέρισμα τα Χριστούγεννα - Ποιες κατηγορίες θα το λάβουν

Σκέψεις στην κυβέρνηση να διευρυνθούν οι κατηγορίες φετινών δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το οποίο θα δοθεί διπλό, όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

«ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ» 05 Οκτ 2021 | 18:17

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα βάζει με την κυβέρνηση για την... αποφυλάκιση του Φουρθιώτη και την απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων

Ανακοίνωση για την αποφυλάκιση του Μένιου Φουρθιώτη μετά από πέντε μήνες, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 05 Οκτ 2021 | 08:38

To σχέδιο της κυβέρνησης για περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους - Lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Τι προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο για τα περισσότερα προνόμια στους εμβολιασμένους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 16.500.000 ΕΥΡΩ 04 Οκτ 2021 | 09:58

ΟΑΕΔ: Από σήμερα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας

Από σήμερα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ στο ψηφιακό μάρκετινγκ για νέους έως 29 ετών (Β΄ κύκλος).