Ως "μαζορέτα" (μτφ.: cheerleader) της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαρακτηρίζει την Εύα Καϊλή το Poilitico.
Όπως αναφέρει σε άρθρο του, "Η πτώση της 44χρονης Καϊλή έχει δημιουργήσει μια κρίση στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, όπου οι "crypto bros" την αποθέωναν ως υπερασπίστρια μιας βιομηχανίας που έχει υποστεί βαριά πλήγματα, σκάνδαλα και πτωτική πορεία".
Τρία μέλη της δεξιάς έχουν οριστεί ως πιθανοί κληρονόμοι του "κρυπτο-στέμματος" στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, σύμφωνα με το Politico, κανένας από αυτούς δεν ήταν τόσο "ομιλητικός" στη σκηνή των Βρυξελλών όσο η Καϊλή, η οποία ήταν από τις λίγες ένθερμες "κρυπτο-υποστηρίκτριες" της αριστεράς, που έχαιραν σεβασμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο.
"Ήταν μια τσιρλίντερ, αλλά ήδη μάλλον απομονωμένη στην αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος", είπε ο Ολλανδός σοσιαλιστής Πολ Τανγκ. "Η επόμενη... μαζορέτα πρέπει να είναι καθαρή, αν υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να αντληθεί από αυτές τις εξελίξεις".
Μάλιστα, εκτιμάται πως οι εταιρείες που αναπτύσσουν την τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα, θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην πτώση της Καϊλή, καθώς αυτή την περίοδο συνέτασσε μια σχετική έκθεση που θα κατέθετε στο Κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.
Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων περνά κρίση καθώς τη Δευτέρα στην Ουάσιγκτον συνελήφθη ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, της πτωχευμένης FTX, ο οποίος φέρεται να χρωστά σε πελάτες του πάνω από 1 δισ.
Οι τρεις υποψήφιοι για... αντι-Καϊλή
Οι Crypto-λομπίστες που μίλησαν στο Politico υπό τον όρο της ανωνυμίας επαίνεσαν την Ελληνίδα ευρωβουλευτή για το έργο της στα αρχεία, αν και αναγνώρισαν ότι το σκάνδαλο θα ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί. Οι ενώσεις του κλάδου Blockchain for Europe και η European Crypto Initiative αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Όσον αφορά τη "διάδοχη" κατάσταση στις Βρυξέλλες, το δημοσίευμα αναφέρει πως με την απουσία της Καϊλή, τρία άτομα έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Γερμανός Στεφάν Μπέργκερ, ο Τσέχος Οντρεϊ Κόβαρικ και η Λίντια Περέιρα από την Πορτογαλία. Οι πρώτοι δύο ήταν μέλη της ομάδας που διαπραγματευόταν με την ΕΕ για να στηρίξει το κρυπτονόμισμα.
"Υπάρχουν μέλη στο Κοινοβούλιο που μπορούν να είναι ενεργά στην ψηφιακή χρηματοδότηση και την κρυπτογράφηση. Δε νομίζω πως ήρθε το τέλος της καλής συνεργασίας μεταξύ της βιομηχανίας και της ΕΕ" είπε χαρακτηριστικά ο Κόβαρικ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr