Follow us

Politico: Οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι με τον Μητσοτάκη, αλλά νιώθουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική

Με την πληθώρα κομμάτων που υπάρχει στα δεξιά και στα αριστερά, η ΝΔ καταφέρνει να συντηρεί τα ποσοστά της κοντά στο 30% και να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, γράφει το Politico.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει στους Έλληνες ψηφοφόρους με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και την εντύπωσή τους πως δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική, αναφέρεται σε άρθρο του το Politico.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, οι Έλληνες έχουν πολλούς λόγους να είναι θυμωμένοι με την κυβέρνησή τους, όμως, πολλοί αισθάνονται ότι δεν έχουν πού να στραφούν.

Με την πληθώρα κομμάτων που υπάρχει στα δεξιά και στα αριστερά, η ΝΔ καταφέρνει να συντηρεί τα ποσοστά της κοντά στο 30% και να προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Politico: Οι Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι με τον Μητσοτάκη, αλλά νιώθουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική

Αναλυτικά το άρθρο του Politico:

Οι Έλληνες έχουν πολλούς λόγους να είναι θυμωμένοι με τους πολιτικούς τους "άρχοντες". Αλλά πολλοί αισθάνονται ότι δεν έχουν πού να στραφούν. Μια σειρά από σκάνδαλα των τελευταίων ετών παραμένουν σε εκκρεμότητα: Ένα θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση φάνηκε να χειρίστηκε αδέξια το θέμα, κατασκοπευτικό λογισμικό που βρέθηκε στα τηλέφωνα πολλών πολιτικών και δημοσιογράφων και δεν εξηγήθηκε ποτέ, ύποπτη υπεξαίρεση κονδυλίων της ΕΕ, κατηγορίες για τη χρηματοδότηση του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ενώ η δυσαρέσκεια είναι έντονη –δείξτε τις εκατοντάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα τον Φεβρουάριο– δεν μεταφράζεται σε ψήφους για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά ταύτα, παραμένει μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα του ξεπερνάει τις πολιτικές καταιγίδες, διατηρώντας σταθερά περίπου το 30% της υποστήριξης, σύμφωνα με την έρευνα του POLITICO, ενώ 11 μικρότερα κόμματα βρίσκονται αρκετά πιο κάτω.

Οι φετινές διαδηλώσεις ήταν "εξ ορισμού αντικυβερνητική διαμαρτυρία, αλλά δεν ήταν τελικά αντικυβερνητική, επειδή δεν υπάρχει κανείς στην αντιπολίτευση που να μπορεί να στηριχθεί ο κόσμος", εξήγησε η Δέσποινα Κουτσούμπα, αρχαιολόγος, συνδικαλίστρια και μία από τους διοργανωτές.

Οι διαμαρτυρίες ααφορούσαν κυρίως την επέτειο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος του 2023 στα Τέμπη. Με 57 νεκρούς, ήταν το πιο θανατηφόρο στην ελληνική ιστορία και προκάλεσε καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην κυβέρνηση και διαφθορά σε ανώτατο επίπεδο.

Όπως και τα άλλα σκάνδαλα που πλήττουν την άρχουσα τάξη της χώρας, δοκίμασε την πίστη των ανθρώπων στις δικαστικές δομές της χώρας τους. "Οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα σε ένα κάλεσμα των συγγενών των θυμάτων μέσα σε δύο μόλις ημέρες", λέει. "Δεν θα είχαν ανταποκριθεί με τον ίδιο τρόπο στα πολιτικά κόμματα".

Τι συμβαίνει λοιπόν; Ενώ το σημερινό πολιτικό περιβάλλον θα έπρεπε να τρέφει αντιπάλους από όλο το φάσμα, δεν έχει εμφανιστεί κανένας πραγματικός αντίπαλος του Μητσοτάκη.

Αν και ορισμένοι συγκρίνουν την κατάσταση με το 2012, όταν τα δύο κυρίαρχα κόμματα της χώρας κατέρρευσαν και ο πολιτικός χάρτης επανασχεδιάστηκε, μια τόσο δραματική αναδιάταξη μοιάζει απίθανη προς το παρόν.

Τέμπη

Συγκάλυψη και ανασφάλεια

Οι επιπτώσεις του σιδηροδρομικού δυστυχήματος προκάλεσαν κύματα οργής που ξεπέρασαν το σοκ και τη θλίψη από το ίδιο το ατύχημα. Οι διαδηλώσεις του Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα αποκάλυψαν ότι η απογοήτευση για μια σειρά θεμάτων -διαφθορά, έλλειψη δικαιοσύνης, κόστος ζωής- παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας.

Η μία δημοσκόπηση μετά την άλλη αποκάλυψε βαθιά δυσπιστία για τα πολιτικά κόμματα, τη δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης της Ελλάδας. Όσον αφορά την έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, σχεδόν τρεις στους τέσσερις πολίτες πιστεύουν ότι "υπάρχει κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών".

Και μόνο τα γεγονότα της υπόθεσης -ότι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα το 2023, δύο τρένα επετράπη να κυκλοφορούν στην ίδια γραμμή για 12 λεπτά μέχρι να συγκρουστούν, σκοτώνοντας 57 ανθρώπους- τροφοδοτούν το αίσθημα ανασφάλειας, λένε οι πολίτες.

"Έχουμε ένα πολιτικό περιβάλλον σε εξέλιξη, ένα ολόκληρο σύστημα σε μετάβαση", δηλώνει ο Κώστας Ελευθερίου, επίκουρος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συντονιστής πολιτικής ανάλυσης στο Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ENA, μια δεξαμενή σκέψης στην Αθήνα.

"Το κυρίαρχο κόμμα έχει αποσταθεροποιηθεί, ενώ η αντιπολίτευση από τα δεξιά ή τα αριστερά είναι εντελώς κατακερματισμένη. Οι πολιτικοί εκπρόσωποι θεωρούνται μέρος του προβλήματος και όσο αυτό συμβαίνει, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν ξέρει τι να ψηφίσει".

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κράτος μοιάζουν πλέον με λίστα πλυντηρίων. Το καλοκαίρι του 2022 ξέσπασε ένα εκτεταμένο κατασκοπευτικό δράμα, με την ανακάλυψη κατασκοπευτικού λογισμικού Predator σε τηλέφωνα που ανήκαν σε ηγέτες της αντιπολίτευσης, υπουργούς, στρατιωτικούς αρχηγούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες.

Πέρυσι, οι δικαστικές Αρχές απάλλαξαν όλους τους κρατικούς αξιωματούχους και τις κρατικές υπηρεσίες από την κατηγορία των αδικημάτων, ενώ οι δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με την υπόθεση διώχθηκαν ποινικά.

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ερευνούν μια τεράστια απάτη σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και έχουν αναφέρει "επιθέσεις" και "διακρίσεις" κατά του προσωπικού τους.

Τον περασμένο μήνα, τα κόμματα της ελληνικής αντιπολίτευσης απαίτησαν τη διερεύνηση των δεσμών της κυβέρνησης με μια πολιτικά συνδεδεμένη εταιρεία επικοινωνιών, την οποία συνδέουν με σκιώδη χρηματοδότηση και διαδικτυακή προπαγάνδα για το κυβερνών κόμμα.

Αλλά παρ’ όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να βρίσκεται με άνεση στην κορυφή της κομματικής κατάταξης.

Αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, το κεντροδεξιό κόμμα θα έπαιρνε περίπου 29%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, με τον νικητή των εκλογών να χρειάζεται περίπου 38% των ψήφων για να σχηματίσει κυβέρνηση πλειοψηφίας. Ωστόσο, η υποστήριξη παρουσιάζει διακυμάνσεις: Πριν από ένα μήνα η Νέα Δημοκρατία βρισκόταν πιο κοντά στο 24%.

Η δεύτερη θέση είναι πολύ πιο ανταγωνιστική. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, έχει ξεπεράσει τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ -το κόμμα που ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας οδήγησε στην εξουσία το 2015 μετά την κρίση χρέους που είδε τα παραδοσιακά κόμματα να καταρρέουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αμφισβητούνται αμφότερα από την υπερεθνικιστική Ελληνική Λύση και το λαϊκιστικό Κόμμα Πλεύση Ελευθερίας, το οποίο φαίνεται να εδραιώνει την υποστήριξή του. Το τελευταίο κόμμα, το οποίο μόλις και μετά βίας κατάφερε να εισέλθει στο κοινοβούλιο το 2023, παρουσιάζεται τώρα ως επικεφαλής του αγώνα για απαντήσεις σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η επικεφαλής του Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανήκε στο παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ, διατηρεί μια μοναδική εστίαση στο θέμα και είναι δικηγόρος ορισμένων από τις οικογένειες των θυμάτων. Η Κωνσταντοπούλου αποτελεί μαγνήτη για τους απογοητευμένους και αντισυμβατικούς ψηφοφόρους, σύμφωνα με τον Άγγελο Σεριάτο, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών Prorata.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κατακερματισμός σε Δεξιά και Αριστερά

Στις περσινές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ένας στους πέντε Έλληνες ψήφισε ένα από τα ακροδεξιά κόμματα της χώρας και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι παραμένουν ισχυρά. Παρόλα αυτά, αυτός ο πολιτικός χώρος παραμένει διχασμένος. Τα κόμματα είναι νέα και εύθραυστα, στελεχώνονται από ανθρώπους με "αγκαθωτές" προσωπικότητες και έχουν αδύναμη ηγεσία.

"Η υποστήριξη για τα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να είναι κατακερματισμένη", δηλώνει ο Πέτρος Ιωαννίδης, πολιτικός αναλυτής της Aboutpeople, μιας ελληνικής εταιρείας δημοσκοπήσεων, σημειώνοντας ότι τα κόμματα "βασίζουν την έκκλησή τους στην κριτική γλώσσα και δεν προσφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις για τη διακυβέρνηση".

Αλλά ο κ. Σεριάτος της Prorata εξηγεί ότι αρκετοί παράγοντες λειτουργούν υπέρ της ακροδεξιάς -μεταξύ άλλων η αίσθηση ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας αγωνίζεται να τα βγάλει πέρα, καθώς και η ευνοϊκή παγκόσμια διάθεση μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Αριστερά, αρκετοί πολιτικοί ζήτησαν τη δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τη Νέα Δημοκρατία, κατά το πρότυπο του Νέου Λαϊκού Μετώπου της Γαλλίας. Αλλά η πιθανότητα συνεργασίας μεταξύ της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς παραμένει μικρή.

"Αυτό που ενώνει την Αριστερά και την Κεντροαριστερά είναι ένα μέτωπο κατά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι ικανό να προσφέρει μια εναλλακτική λύση διακυβέρνησης", επισημαίνει ο Ιωαννίδης. Προς το παρόν, η Αριστερά παραμένει κατακερματισμένη. Μόνο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη σχηματίσει έξι κόμματα.

Κάποιοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιστροφής του πρώην ηγέτη Τσίπρα, ο οποίος οδήγησε το κόμμα στην εξουσία πριν από μια δεκαετία, προτού αποχωρήσει το 2023, αν και πολλοί πιστεύουν ότι κουβαλάει πολύ βάρος. Ενώ ο Τσίπρας έχει εντείνει τις δημόσιες εμφανίσεις του τους τελευταίους μήνες, αξιωματούχοι του γραφείου του επιμένουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει -τουλάχιστον πριν από τις επόμενες εκλογές.

Τσίπρας

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη

Παρά το γεγονός ότι προηγείται στις δημοσκοπήσεις, η κυβέρνηση φαίνεται να γνωρίζει ότι στηρίζεται σε εύθραυστα θεμέλια. Με στόχο να αλλάξει τον τόνο, ανακοίνωσε πρόσφατα σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης που της έδωσαν προσωρινή ώθηση.

Όμως, η εσωκομματική αντιπολίτευση αυξάνεται. Στον εθνικό Τύπο κυκλοφορούν συχνά λίστες με πρόσωπα που θα μπορούσαν να αναλάβουν αν ο Μητσοτάκης εκδιωχθεί.

Ο κύριος διεκδικητής του είναι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, αλλά ο ίδιος ο Μητσοτάκης φαίνεται να προτιμά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη. Άλλοι πιθανοί αντίπαλοι είναι ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προέρχεται από το υπερεθνικιστικό κόμμα του ΛΑΟΣ.

Αλλά ο Μητσοτάκης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα διεκδικήσει τρίτη θητεία.

Νίκος Δένδιας

Ο πρωθυπουργός απομάκρυνε τον προκάτοχό του από τη Νέα Δημοκρατία, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε συχνά επικρίνει την ηγεσία του κόμματος για υπερβολικά κεντρώα στάση. Ωστόσο, η εσωτερική αντιπολίτευση αναγκάζει τον Μητσοτάκη να γείρει προς τα δεξιά, ενώ φήμες λένε ότι ο Σαμαράς μπορεί να σκέφτεται ένα νέο κόμμα.

Αφού ο πρώην ακροδεξιός Μάκης Βορίδης διορίστηκε υπουργός Μετανάστευσης σε έναν πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, ακολούθησαν αυστηρότερες μεταναστευτικές πολιτικές.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σπάζοντας μια πολιτική παράδοση δεκαετιών να διορίζεται ένα πρόσωπο από την αντιπολίτευση για να αντλήσει ευρεία υποστήριξη.

"Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να πετύχει αυτό που κατάφερε μέχρι το 2023 -ισορροπία μεταξύ δεξιάς συντηρητικής και κεντροδεξιάς φιλελεύθερης προσέγγισης", σημειώνει ο κ. Ελευθερίου.

"Όλα αυτά τα ζητήματα που θα μπορούσαν να περάσουν κάτω από το χαλί, έρχονται τώρα στην επιφάνεια: ποιότητα ζωής και κυρίως πληθωρισμός, ζητήματα που σχετίζονται με την κρατική πρόνοια και τις δημόσιες υποδομές, εμπιστοσύνη στους θεσμούς και κυρίως στη δικαιοσύνη. Υπάρχει η αίσθηση ότι το κράτος απουσιάζει και δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες του".

Με τις εκλογές να απέχουν πιθανότατα ακόμη δύο χρόνια και τα πάντα να παίζονται -ίσως δεν θα χρειαζόταν πολύ για κάποιον να αξιοποιήσει τη δυσαρέσκεια και να κερδίσει ευρεία υποστήριξη.

"Το ερώτημα είναι αν ο μη συντηρητικός πολιτικός χώρος γενικότερα μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά και πιο δίκαια", δηλώνει ο κ. Σεριάτος. "Και να σταματήσουν να δείχνουν με το δάχτυλο τους ανθρώπους που κάνουν κακές επιλογές".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτή είναι η πιο σκληροπυρηνική χασαποταβέρνα της πόλης

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

ΕΡΕΥΝΑ 30 Ιαν 2026 | 14:47

Τι δείχνει η μυστική δημοσκόπηση του Μαξίμου- Πού κερδίζει και πού χάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Οι χειρότερες κατηγορίες για την κυβέρνηση είναι οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες

ΚΡΗΤΗ 30 Ιαν 2026 | 12:32

Στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Καστελίου ο Μητσοτάκης: Το 2028 θα είναι το πιο σύγχρονο στην Ευρώπη

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Καστέλι Ηρακλείου γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση των συστημάτων αεροναυτιλίας.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 30 Ιαν 2026 | 07:30

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκης αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία που αφορά τον εξοπλισμό αεροναυτιλίας.

ΜΥΛΟΣ 29 Ιαν 2026 | 22:20

Νέο επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Συρεγγέλα στην Εξεταστική: "Δεν μπορείτε να προεδρεύετε"

Η φωτιά "άναψε", όταν η προεδρεύουσα Μαρία Συρεγγέλα, ζήτησε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να μην διακόπτει τον μάρτυρα Αλέξανδρο Κοντό

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 29 Ιαν 2026 | 18:50

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα πρόληψης για τη νεφρική δυσλειτουργία - Εντάσσεται στο "Προλαμβάνω"

Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφορά 1,5 εκατομμύριο πολίτες

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 29 Ιαν 2026 | 18:22

Συνάντηση Μητσοτάκη - Catherine Vautrin: Στο επίκεντρο η εμβάθυνση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τη σημασία των συνεργειών ανάμεσα στις αμυντικές βιομηχανίες των δύο χωρών

ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 29 Ιαν 2026 | 11:18

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 του προσεχούς Μαΐου στην Αθήνα.

ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΔΙΚΗ 29 Ιαν 2026 | 08:26

Ο Αρειος Πάγος αποφασίζει για την έδρα της δίκης των Τεμπών - Να γίνει στην Αθήνα, ζητούν οι συγγενείς

Η έναρξη της μεγάλης δίκης έχει προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου, ενώ οι υποδομές της Λάρισας έχουν ήδη δοκιμαστεί και κριθεί ανεπαρκείς σε παράλληλη δικαστική διαδικασία.

ΣΤΟ STAR 28 Ιαν 2026 | 22:20

Δημοσκόπηση GPO: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ αφού πέφτει ξανά το ΠΑΣΟΚ- Το 68% διαφωνεί με την Καρυστιανού για τις αμβλώσεις

Μείωση στα ποσοστά όλων των κομμάτων - Ένας στους 4 εμφανίζεται ως δυνητικός ψηφοφόρος της Μαρίας Καρυστιανού

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 28 Ιαν 2026 | 17:31

Σκληρή κόντρα Λαζαρίδη - Χρηστίδη στη Βουλή για τα Ιμια: "Οδηγήσατε σε θάνατο τρεις αξιωματικούς"

Η φράση Λαζαρίδη περί "γκριζαρίσματος" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη

«Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΠΟΥ" 28 Ιαν 2026 | 14:33

Μπατζελή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελαιόδενδρα από νησί έφτασαν στη Θεσσαλία - Το "μυστικό" είναι πότε "ανοίγεις" τις αιτήσεις

Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - "Τι κάνει ο τεχνικός σύμβουλος; Ροκανίζει χρόνο"

ΧΑΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 28 Ιαν 2026 | 13:21

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για το κυκλοφοριακό: Περιορισμός φορτηγών στον Κηφισό, έξυπνα φανάρια, νέοι δρόμοι

Οι προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι στη σύσκεψη στο Μαξίμου ήταν σε τρία επίπεδα: άμεσες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΚΑΛΟΠ 28 Ιαν 2026 | 06:43

Μπαίνει στο πολιτικό παιχνίδι η Καρυστιανού: Από τις αμβλώσεις στα ελληνοτουρκικά και στην... αποφυγή νέων συνεντεύξεων

Μέσα στον Φεβρουάριο η κ. Καρυστιανού και οι συνεργάτες της θα ανακοινώσουν το νέο κόμμα.

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΘΛΙΨΗ 27 Ιαν 2026 | 18:18

Οι τραγωδίες του ΠΑΟΚ: Από τα Τέμπη στη Ρουμανία, τα παιδιά του "Δικεφάλου του Βορρά" που χάθηκαν άδικα

Στις 4 Οκτωβρίου του 1999 έξι φίλοι του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή τους μετά από σύγκρουση του πούλμαν που τους μετέφερε με φορτηγό

ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για την ευλογιά: "Ψεύδη για την διαχείριση - Ουρά του Βελόπουλου"

Για λαϊκισμό κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Ιαν 2026 | 17:15

Μητσοτάκης για τραγωδία στη Ρουμανία: Ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ

"Η ελληνική κυβέρνηση και η πρεσβεία μας βρίσκονται σε άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές, παρέχοντας κάθε δυνατή υποστήριξη", έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 27 Ιαν 2026 | 13:55

Π. Μαρινάκης για Καρυστιανού: Δεν είναι θεσμικός συνομιλητής για να της απαντάμε για τα ελληνοτουρκικά

"Σε κάποιες υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όπως είναι αυτά τα οποία είπε για τις αμβλώσεις. Σε κάποιες άλλες, δεν είναι θεσμικός συνομιλητής, δεν απαντάμε"" τόνισε ο Π. Μαρινάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Ιαν 2026 | 13:24

Σύσκεψη με Μητσοτάκη για ευλογιά των αιγοπροβάτων: Κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο - Όχι σε μαζικό εμβολιασμό

Κεντρική προτεραιότητα η ύπαρξη περισσότερων κτηνιάτρων στο πεδίο και η αξιοποίηση και νέων εργαστηρίων - Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο διάστημα.

ΣΤΟ 16,7% ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 27 Ιαν 2026 | 11:19

Δημοσκόπηση Interview: "Ρωγμές" στην εικόνα της Καρυστιανού προκάλεσαν οι αμβλώσεις, αλλά την προτιμούν από τον Τσίπρα

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 26,9%, το ΠΑΣΟΚ 12,7% και στην τρίτη θέση είναι η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%.

ΥΠΕΣ 27 Ιαν 2026 | 06:24

Αμεσα η συζήτηση για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και τη νέα τριεδρική περιφέρεια - Ψάχνει συναίνεση η κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εσωτερικών βάζει μπροστά την διαβούλευση για το σχέδιο νόμου που αφορά την επιστολική ψήφο των απόδημων και στις εθνικές εκλογές.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 26 Ιαν 2026 | 19:20

Πάνος Ρούτσι: "Δεν θέλω να ανακατευτώ με την πολιτική - Δεν ντρέπονται να μιλάνε έτσι για εμάς;"

"Από την αρχή που ξεκίνησα την απεργία πείνας, ήθελα να μάθω πώς πέθανε το παιδί μου, αυτό με ενδιαφέρει" είπε ο Πάνος Ρούτσι

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΠΕΚΕΠΕ 26 Ιαν 2026 | 18:42

Πηγές ΝΔ: "Η κατάθεση της Δ. Χαλικιά άφησε το ΠΑΣΟΚ χωρίς άλλοθι"

Πηγές της ΝΔ κάνουν λόγο για "επίθεση" της Μιλένας Αποστολάκη προς την κ. Χαλικιά, και τονίζουν τη "νευρική αντίδραση" του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 26 Ιαν 2026 | 18:10

Ολιγόλεπτη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Όλγα Κεφαλογιάννη στο Μαξίμου, μετά το υπουργικό συμβούλιο

Μετά το τέλος της συνεδρίασης και την αποχώρηση των μελών του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός είχε ολιγόλεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με την Όλγα Κεφαλογιάννη

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ 26 Ιαν 2026 | 15:28

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Αναβάλλεται η εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών - Θα συμμετείχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι και την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου, αποφάσισε το κόμμα

ΒΟΥΛΗ 26 Ιαν 2026 | 12:46

Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: Η ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ακρίβεια

"Η ενεργειακή κρίση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών της κυβέρνησής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ 200 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 26 Ιαν 2026 | 12:16

Τριεδρική περιφέρεια αποδήμων και επιστολική ψήφος με σταυρό - Η πρόταση της κυβέρνησης που ψάχνει 200 βουλευτές

Πρόταση για δημιουργία ειδικής τριεδρικής περιφέρειας απόδημου ελληνισμού - Ο αριθμός των βουλευτών Επικρατείας επανέρχεται στους 12.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 11:26

Μητσοτάκης για τη φωτιά στα Τρίκαλα: Η πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο πρωθυπουργός τόνισε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι η πυροσβεστική ήδη ερευνά τις συνθήκες του δυστυχήματος στο εργοστάσιο της Βιολάντα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 26 Ιαν 2026 | 10:33

Μαρινάκης: "Λάθος δρόμος ο τζάμπα πατριωτισμός και να παριστάνουμε τους σύγχρονους Κολοκοτρώνηδες"

Ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα και ο καθορισμός της ΑΟΖ

ΜΠΑΙΝΟΥΝ 300 ΚΑΜΕΡΕΣ 26 Ιαν 2026 | 10:15

Χρυσοχοΐδης: Σύσκεψη την Τετάρτη υπό τον πρωθυπουργό για κυκλοφοριακό και τα νέα μέτρα στον Κηφισό

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολιτη σε έναν μήνα από τώρα θα αρχίσει προσπάθεια για να διευκολυνθούν οι πολίτες, με περισσότερα μέλη της τροχαίας στους δρόμους

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιαν 2026 | 06:32

Πρώτο υπουργικό του 2026: Στο τραπέζι το "βαθύ κράτος" και αλλαγές στην ψήφο των απόδημων

Κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν πως οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν και το 2026, με την υλοποίηση των 30 δράσεων και των 10 νομοσχεδίων που είναι ήδη σε επεξεργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ 25 Ιαν 2026 | 20:16

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην εθνική πόλο: "Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι"

"Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Ομάδα Πόλο Ανδρών για την ιστορική κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!"

25 Ιαν 2026 | 19:59

Κριτική του ΠΑΣΟΚ στην ανασκόπηση του Πρωθυπουργού: "Ανάρτηση αυτο-αποθέωσης"

"Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να φορέσει την φορεσιά του μεταρρυθμιστή", σχολιάζει

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2026 | 10:57

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να είναι ενωμένη, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την κυριαρχία των κρατών-μελών της

Τι έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΣΤΟ INSTAGRAM 24 Ιαν 2026 | 18:51

Καλάβρυτα: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας [βίντεο]

"Μου ζήτησαν να παρουσιάσω το νέο καφέ στην κορυφή της Στύγας στα Καλάβρυτα", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

ΝΑΑΓΙΑ ΝΑΘΑΝΙΕΛΣΕΝ 24 Ιαν 2026 | 13:25

Γροιλανδία σε Τραμπ: "Κάτω τα χέρια από τα ορυκτά μας, αυτό είναι δική μας αρμοδιότητα"

"Τα πάντα είναι στο τραπέζι, εκτός από την κυριαρχία μας", δήλωσε στο POLITICO η υπουργός Ορυκτών Πόρων, Ναάγια Νάθανιελσεν.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 24 Ιαν 2026 | 11:58

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα: Στις πίστες του Χιονοδρομικού, με τα χιονοπέδιλα στον ώμο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 23 Ιαν 2026 | 22:02

Δίκη για την τραγωδία στα Τέμπη: Ο εκπρόσωπος της Interstar παραδέχθηκε ότι διαγράφηκαν ορισμένα βίντεο

"Συγκλονιστική ομολογία ότι στα βίντεο που προσκομίστηκαν υπάρχουν χειροκίνητες διαγραφές από την εταιρεία", σημείωσε η δικηγόρος των θυμάτων

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 23 Ιαν 2026 | 16:33

Κόντρα Κέλλα - Λιακούλη στη Βουλή για τα αιγοπρόβατα: "Αποτύχατε παταγωδώς" - "Οσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα"

"Κανένα κράτος της ΕΕ δεν έχει εμβολιάσει τα ζώα του με τα υπάρχοντα εμβόλια" απάντησε ο Χρήστος Κέλλας στη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΛΥΣΗ 23 Ιαν 2026 | 12:41

Politico: "Αυτή είναι η στιγμή που η ΕΕ διέβη τον Ρουβίκωνα" - Οταν οι ηγέτες κατάλαβαν ότι δεν υπάρχει επιστροφή

Η ΕΕ παίρνει μαθήματα από την κρίση της Γροιλανδίας και για πρώτη φορά η ιδέα της αμυντικής αυτονομίας δεν αποτελεί μια μειοψηφική άποψη.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 23 Ιαν 2026 | 10:47

Καρυστιανού: Δεν εμπιστεύομαι τη Λάρισα για τη μεγάλη δίκη για τα Τέμπη - Υπάρχει μεγάλος φόβος για το κόμμα μου

Συμφωνώ να μεταφερθεί σε άλλη πόλη η δίκη των Τεμπών, δήλωσε η Μαρία Καρυστιανού

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 23 Ιαν 2026 | 10:41

Μητσοτάκης στο Euronews: Είναι καλό που ο Τραμπ έκανε σαφές ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση στη Γροιλανδία

Η διατλαντική σχέση γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

ΕΕ-ΗΠΑ 23 Ιαν 2026 | 07:25

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, οι εντάσεις ζημιώνουν και τις δύο πλευρές"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι "τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα", σε σχέση με τον χρόνο στον οποίο συγκαλέστηκε η Σύνοδος Κορυφής.

ΓΙΑ ΤΟ MEGA 22 Ιαν 2026 | 21:13

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 50% η δημοφιλία της Καρυστιανού - Σε ποιους ψηφοφόρους έχει πέραση

Παρά τη μικρή αύξηση των ποσοστών της ΝΔ, η αυτοδυναμία παραμένει άπιαστο όνειρο - Τι λένε οι πολίτες για την πορεία της χώρας

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 22 Ιαν 2026 | 20:08

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: "Ναι" στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ, αλλά μόνο για τη Γάζα

"Πρότασή μου, οι 13 χώρες να προσυπογράψουν την προσχώρησή τους μόνο για την επόμενη φάση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Γάζα", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ" 22 Ιαν 2026 | 17:00

Μαρινάκης: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Νταβός - Η επίσημη εξήγηση

Ο προγραμματισμός του πρωθυπουργού ήταν διήμερη παρουσία του στο Νταβός, τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΤΡΩΝ ΒΙΟΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 22 Ιαν 2026 | 13:30

Σύσκεψη Μητσοτάκη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - "Παραπληροφόρηση για τον εμβολιασμό"

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας - Ο πρωθυπορυγός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22 Ιαν 2026 | 07:57

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πάει στο Νταβός: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και μετά Σύνοδος Κορυφής

Ο πρωθυπουργός στις 10:30 θα προεδρεύσει σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο το ζήτημα της ευλογιάς και των μέτρων βιοασφάλειας για την αντιμετώπιση της ζωονόσου

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ 21 Ιαν 2026 | 21:38

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 31% η αποδοχή του κόμματος Καρυστιανού - Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ

Το υπό κατασκευή κόμμα που δείχνει να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής, είναι η κίνηση της Μαρίας Καρυστιανού

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 17:16

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πέταξε σήμερα για το Νταβός εξαιτίας της κακοκαιρίας - Ισως πάει αύριο

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός δεν θα αναχωρήσει απόψε για τη Ζυρίχη

Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 21 Ιαν 2026 | 15:26

Το τρολάρισμα Σδούκου για το "πλάκωμα" στο ΠΑΣΟΚ: "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα" [βίντεο]

""Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πλακώνονταν πολιτικά μεταξύ τους, στη συνέχεια διέρρεαν ότι πλακώθηκαν και μετά τσακώνονταν και για το ποιος διέρρευσε τι" σημείωσε η κα Σδούκου

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 21 Ιαν 2026 | 13:32

Η στιγμή που έρχεται το 112 και στη Βουλή: "Ανέβηκες και χτύπησε" - "Για εσάς είναι, ήρθε η ώρα να φύγετε"

Η κάμερα της Βουλής απαθανάτισε τη στιγμή που ηχεί το μήνυμα του 112, ενώ στο βήμα της Βουλής βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ 21 Ιαν 2026 | 12:47

Αλειφτήρας: Εξετάζουμε συλλαλητήριο στην Αθήνα - Θέλουμε να υλοποιηθούν σύντομα οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας, δήλωσε ότι απομακρύνονται τα τρακτέρ αλλά οι δράσεις θα συνεχιστούν διαφορετικά.

ΣΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ 21 Ιαν 2026 | 12:34

Φλωρίδης: Αισθάνομαι οργή για όσους επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα Τέμπη

"Αισθάνομαι οργή γιατί θα μπορούσε να τιναχθεί πολιτικά η χώρα στον αέρα", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για τα Τέμπη.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2026 21 Ιαν 2026 | 11:41

Το χαρτί Μητσοτάκη για τις εκλογές: Σταθερότητα, μειώσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις εν μέσω διεθνούς τρικυμίας

H παρουσίαση των 30 μεταρρυθμίσεων και των 10 νομοσχεδίων από τους Κωστή Χατζηδάκη και Άκη Σκέρτσο ήταν στην πραγματικότητα ένα πολιτικό μήνυμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 21 Ιαν 2026 | 11:16

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθυστερεί η αναχώρηση του πρωθυπουργού για το Νταβός λόγω κακοκαιρίας

Η αναχώρηση του πρωθυπουργού για την ελβετική πόλη, θα πραγματοποιηθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και αφού διασφαλιστεί η ομαλή διαχείριση της κατάστασης με την κακοκαιρία.

ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ 21 Ιαν 2026 | 10:09

Ψαρόπουλος για Καρυστιανού: Ακομψο να τη σχολιάσω, θα κριθεί από άλλους η δήλωσή της για τις αμβλώσεις

"Τη δική μου άποψη για τη συγκεκριμένη δήλωση και γενικότερα για τις επιλογές της κ. Καρυστιανού προσωπικά την έχω εκδηλώσει στην ίδια.", τόνισε ο κ. Ψαρόπουλος.

ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 21 Ιαν 2026 | 06:31

Η Ευρώπη απέναντι στον Τραμπ - Ο Μητσοτάκης στο Νταβός και οι δύσκολες ισορροπίες της Ελλάδας

Στην κυβέρνηση επικρατεί προβληματισμός, καθώς η Ελλάδα είναι στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ, και από την άλλη κράτος- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Ιαν 2026 | 18:38

Το δείπνο της Κίμπερλι Γκιλφόιλ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον εφοπλιστή Νίκο Τσάκο

Στο δείπνο συζητήθηκε η ελληνοαμερικανική συνεργασία στους τομείς των επιχειρήσεων

ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 20 Ιαν 2026 | 14:54

Η "τρίπλα" Ψαρόπουλου για Καρυστιανού: Αν με ενοχλεί ή όχι η δημιουργία κόμματος θα το κρατήσω για μένα

Ο Αντ. Ψαρόπουλος σημείωσε ότι πλέον είναι αναμενόμενο η κα Καρυστιανού να κρίνεται με βάση την επιλογή της να κατέβει στον πολιτικό στίβο

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ 20 Ιαν 2026 | 13:50

Ζούπης (Opinion Poll): Αμέριμνο το ΠΑΣΟΚ, θα βρεθεί προ εκπλήξεων- Χάνει ψηφοφόρους και προς Τσίπρα και προς Καρυστιανού

H κατακερματισμένη αντιπολίτευση και δημοσκοπική σταθερότητα της Νέας Δημοκρατίας - Τα νέα κόμματα και από πού αντλούν ψηφοφόρους

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 20 Ιαν 2026 | 13:22

Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα στην κηδεία του βιομήχανου Νίκου Στασινόπουλου - Παρών και ο Παύλος Ντε Γκρες

Ο "πατριάρχης" της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 20 Ιαν 2026 | 13:15

Χατζηδάκης και Σκέρτσος παρουσίασαν τις 10 βασικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το 2026

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι η προσπάθεια τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΝΔ είναι διαρκής.

20 Ιαν 2026 | 12:24

Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση στο "αντίο" στην τελευταία αριστοκράτισσα του ελληνικού κινηματογράφου [εικόνες]

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, στην ηθοποιό Μέλπω Ζαρόκωστα.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΕΣ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ 20 Ιαν 2026 | 12:13

Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους αγροτών - Στο επίκεντρο τα 80.000 μπλοκαρισμένα ΑΦΜ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναντάνται με εκπροσώπους αγροτών από τα μπλόκα της Βορείου Ελλάδας και της Εύβοιας.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Ιαν 2026 | 12:00

Μαρινάκης για αγροτικά μπλόκα: Ανεχτήκαμε φασίζουσα συμπεριφορά για να εκτονωθεί η κατάσταση

"Πιστεύουμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο Π. Μαρινάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο τα τρακτέρ των αγροτών να κλείσουν ξανά τους δρόμους.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 20 Ιαν 2026 | 10:53

Μητσοτάκης σε Τασούλα: "Σας φέρνω νέα ταραγμένων θαλασσών - Να αποφύγουμε τα χειρότερα στις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ"

Η Ελλάδα έχει στρατηγικές σχέσεις με ΗΠΑ, αλλά είναι και μέλος της ΕΕ τόνισε ο πρωθυπουργός προς τον ΠτΔ - "Έχουμε αγωνιστεί για την υπεράσπιση πολυμέρειας και Διεθνούς Δικαίου".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 20 Ιαν 2026 | 08:37

Γεωργιάδης κατά ΕΦΣΥΝ για το δυστύχημα στην Ισπανία: "Σταματήστε πια τη χυδαιότητα, όλα έχουν ένα όριο"

"Δυστυχήματα και τραγωδίες δυστυχώς πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Μακάρι να ήταν αλλιώς η φύση της ζωής μας", έγραψε στο X ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Ιαν 2026 | 06:39

Προς εκτόνωση το αγροτικό: Τρεις νέες διευκολύνσεις στο τραπέζι -Το "μπαλάκι" των αποφάσεων στα μπλόκα

Σε ρυθμούς εκτόνωσης φαίνεται ότι βαδίζει το αγροτικό ζήτημα, μετά και τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση στο Μαξίμου του Κυριάκου Μητσοτάκη και των "σκληρών" των μπλόκων.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΟΝΤΡΑ 19 Ιαν 2026 | 23:58

Μετωπική Πλακιά με Δεληβοριά για Καρυστιανού: "Εχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης" - "Δεν θέλω να γίνομαι μπροστάντζα"

Ο Νίκος Πλακιάς απάντησε σε μια δημοσίευση του Φοίβου Δεληβοριά στο Facebook, με την οποία εξέφρασε τη διαφωνία του για τις δηλώσεις της Μαρίας Καρυστιανού

ΕΥΡΕΙΑ ΓΚΑΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 19 Ιαν 2026 | 22:37

Μητσοτάκης: Προτιμώ να αυξήσω τους πραγματικούς μισθούς - Ιερή υποχρέωση να ασφαλίσουμε την πατρίδα μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μια μακρά συζήτηση στο Ωδείο Αθηνών για οικονομία, ελληνοτουρκικά, διεθνείς εξελίξεις, αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19 Ιαν 2026 | 20:24

Μητσοτάκης για τη συνάντηση με τους αγρότες: Κάθε λύση πρέπει να σέβεται τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας

Η συνάντηση με τους "σκληρούς" αγρότες καθυστέρησε πολύ, παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά πρόσθεσε: "καλύτερα αργά, παρά ποτέ"

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 19 Ιαν 2026 | 17:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις, λένε οι "σκληροί" των μπλόκων

Οι εκπρόσωποι των "σκληρών" αγροτών δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες στο Μαξίμου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 19 Ιαν 2026 | 13:51

Μητσοτάκης σε αγρότες: Να μπει τέλος σε μια περίοδο έντασης - Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τους αγρότες της "σκληρής γραμμής" και ποια μέτρα ελέγχει προς εφαρμογή

ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΝΕΣΤΙΔΗΣ 19 Ιαν 2026 | 13:06

Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες - Εξω από το Μαξίμου ο Ανεστίδης [εικόνες - βίντεο]

Οι αγρότες θα προτάξουν το διεκδικητικό πλαίσιο με τα 14 αιτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 19 Ιαν 2026 | 12:48

Θέμα αμβλώσεων ανοίγει η Καρυστιανού: "Και το έμβρυο έχει δικαιώματα, όχι μόνο οι γυναίκες"- Νέα επίθεση στον Τσίπρα

Αναφερόμενη στις αμβλώσεις η Μ. Καρυστιανού δήλωσε διχασμένη σε σχέση με τη σύγκρουση του "δικαιώματος" της γυναίκας στο σώμα της και του "δικαιώματος του εμβρύου".

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 19 Ιαν 2026 | 12:00
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2026 | 11:31

Ανδρουλάκης: Να απολογηθεί ο πρωθυπουργός για τη θυσία μισού εκατ. ζώων λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

"Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζει μια από τις σοβαρότερες προκλήσεις επιβίωσης", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ 19 Ιαν 2026 | 09:15

Πλεύρης: Ψευδή τα δημοσιεύματα περί μονιμοποίησης 90.000 μεταναστών - Στη χώρα διαμένουν 793.000 νόμιμοι μετανάστες

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, η κυβερνητική ρύθμιση στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών για όσους ήδη μένουν νόμιμα στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ανανέωσης.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 18 Ιαν 2026 | 11:02

Καρυστιανού: Φταίω για τα Τέμπη γιατί επέτρεψα στους πολιτικούς να απαξιώσουν τη ζωή μας

Ολη η συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού στο "Down Town" Κύπρου - "Δεν αντέχω να μπω σε τρένο - Η Μάρθη μού παρουσιάστηκε με φτερά, σαν άγγελος"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στους αγρότες" - Τι είπε για Ανεστίδη και Καρυστιανού

"Μέσα στον Φεβρουάριο το ραντεβού με Ερντογάν, είπε χοντράδα ο Ράμα - Θλιβερή η εικόνα της Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ, στυγνός δικτάτορας ο Μαδούρο"

17 Ιαν 2026 | 08:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 16 Ιαν 2026 | 23:19

Μετωπική Σκαρίπα με Καρυστιανού: "Με απέλυσε ενώ ήμουν σε δίκη για τα Τέμπη" - "Η συνεργασία μας έληξε τον Δεκέμβριο"

Ο Δημήτρης Σκαρίπας ανέφερε ότι η απόλυσή του τού γνωστοποιήθηκε με αντιδεοντολογικό τρόπο - Η Μαρία Καρυστιανού του καταλόγισε μη υλοποίηση των υπηρεσιών

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 16 Ιαν 2026 | 20:31

Αγρότες: Ποιοι θα συναντηθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Ποιος αντικαθιστά τον Ανεστίδη

Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ 16 Ιαν 2026 | 13:45

Οι αγροτοσυνδικαλιστές αδειάζουν Ανεστίδη: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του - Να αυτοεξαιρεθεί από τη συνάντηση με Μητσοτάκη

"Οφείλει ως έμπειρος συνδικαλιστής που είναι να διευκολύνει τη Συντονιστική Επιτροπή και να μην χαλάσει ο διάλογος", είπε ο κ. Αλειφτήρας για τον Κώστα Ανεστίδη.

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 21:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο με την υποδοχή του "Κίμωνα" στον Σαρωνικό Κόλπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη λαμπρή τελετή υποδοχής της φρεγάτας "Κίμων"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ OPEN 15 Ιαν 2026 | 15:48

Επιμένει ο Πλακιάς για Καρυστιανού: Μόνο ζημιά στο θέμα των Τεμπών κάνει η ίδρυση κόμματος

Δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για τις εξελίξεις στο δικαστικό σκέλος της υπόθεσης ο κ. Πλακιάς

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.