Πολιτική κόντρα εκτός ορίων με άγριες προσωπικές επιθέσεις

Οι αιχμές μεταξύ των δύο πολιτικών αντρών ήταν προσωπικές και βαρύτατες εμπλέκοντας στην αντιπαράθεση τους και μέλη της οικογένειας τους

Πολιτική κόντρα εκτός ορίων με άγριες προσωπικές επιθέσεις

Εκτός κάθε ορίου κινήθηκαν, ειδικά στις δευτερολογίες τους, Τσίπρας και Μητσοτάκης στη Βουλή προσδιορίζοντας εν πολλοίς και το ύφος της προεκλογικής περιόδου.

Οι αιχμές μεταξύ των δύο πολιτικών αντρών ήταν προσωπικές και βαρύτατες εμπλέκοντας στην αντιπαράθεση τους και μέλη της οικογένειας τους.

Επί της ουσίας ήταν ο Αλέξης Τσίπρας που σήκωσε το γάντι απαντώντας στις κατηγορίες Μητσοτάκη που διατύπωσε ο αρχηγός της ΝΔ κατά την αρχική του τοποθέτηση με αφορμή (κυρίως) τις τελευταίες αποκαλύψεις για τις διακοπές του με την θαλαμηγό.

Ο Πρωθυπουργός φανερά οργισμένος απευθυνόμενος στον ενικό χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Στέφανο Χίο της πολιτικής» τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ούτε ο ίδιος περίμενε πως ο συνομιλητής του θα έπιανε τον πάτο της κατηφόρας.

«Είσαι πολύ λίγος για να μιλάς εσύ σε μένα για ελίτ» είπε δείχνοντας με το δάχτυλο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε (για πρώτη φορά) με λεπτομέρειες στην συνεργάτη του Κατερίνα Παναγοπούλου αλλά και στις τριήμερες διακοπές του με το σκάφος του εκλιπόντα συζύγου της επιχειρώντας έτσι να κλείσει το ζήτημα.

Στο σημείο αυτό «κάρφωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι και εκείνος το ίδιο διάστημα μετά την πυρκαγιά στο Μάτι έκανε μεταφορές με ελικόπτερα σε σπίτια εφοπλιστών. Τον κατηγόρησε εξάλλου για τις σχέσεις που διατηρούσε στο παρελθόν με τον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο, για το σπίτι που έχει δίπλα στο πρώην στέλεχος της SIEMENS αλλά και για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης τον Μητσοτάκη ότι επαναλαμβάνει τα δημοσιεύματα αλλά και τα ρεπορτάζ του «Σκάι» του Αλαφούζου, αλλά και των «Νέων» του Μαρινάκη και έκανε λόγο για τυμβωρυχία σε ότι αφορά την πυρκαγιά στο Μάτι.

Αναφέρθηκε τέλος και στην υπόθεση του πρώην στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Γεωργιάδη και έκλεισε την παρέμβαση του με την προειδοποίηση «Θα σας πάω μέχρι τέλους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στους ίδιους τόνους. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι εκείνος που βάζει τα άθλια ΜΜΕ να χτυπήσουν την οικογένεια του και για πρώτη φορά άφησε προσωπικές αιχμές κατά της οικογενείας του Πρωθυπουργού ότι πλούτισε κάνοντας δουλειές με τη χούντα.

Οξύτατος ήταν και κατά στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης τον οποίο κατήγγειλε ότι κάνει ρουσφέτια σε επιχειρηματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο για να απαγγείλει μόνο ένα στίχο του Μανώλη Αναγνωστάκη «Δεν έφταιγε αυτός τόσος ήταν».

Νωρίτερα Τσίπρας και Μητσοτάκης προσήλθαν στη συζήτηση με εκ διαμέτρου αντίθετες αποστολές.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε με κάθε τρόπο να αφήσει πίσω του όσα εξέθεσαν το τελευταίο διάστημα τον ΣΥΡΙΖΑ και εξόργισαν τους ψηφοφόρους του. Προφανής του στόχος να ξαναχτίσει την εικόνα του ηγέτη που έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια και την οδηγεί στην ανάκαμψη αποδίδοντας στους πολλούς εκείνα που απώλεσαν, αλλά και να αποδομήσει τον πολιτικό του αντίπαλο καταλογίζοντας του ότι το σχέδιο του είναι σχέδιο μνημονίων και ΔΝΤ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του δεν έκρυψε ότι στόχος του και προεκλογική του στρατηγική είναι να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκ των έσω απομειώνοντας το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς «πατώντας» τόσο στον Πολάκη, αλλά και στις τελευταίες αποκαλύψεις για την πυρκαγιά στο Μάτι και στις διακοπές του Πρωθυπουργού με την υπερπολυτελή θαλαμηγό.

«Δεν ήρθα εδώ να αντιπαρατεθώ μαζί σας στα ασήμαντα στους αντιπερισπασμούς και στα επικοινωνιακά κόλπα» ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ασυναγώνιστος στην μαύρη προπαγάνδα και τον κιτρινισμό.

Και συνέχισε επιχειρώντας να καθορίζει ο ίδιος την θεματολογία της συζήτησης "ήρθα να αντιπαρατεθώ με τον πολιτικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη που έριξε την χώρα στα βράχια".

Η προσπάθεια του αυτή φάνηκε πάντως ότι εξόργισε τους βουλευτές της ΝΔ

«Νας μας μιλήσει για τα κότερα και τα πούρα» ακούστηκε από τα έδρανα της αξιωματική αντιπολίτευσης προκαλώντας την παρέμβαση του Νίκου Βούτση.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε εκείνη την στιγμή να σχολιάσει τις αιχμές.

Αρκετά αργότερα απάντησε εμμέσως τονίζοντας ότι με κουτσουμπολιά, κίτρινο τύπο και δολοφονίες χαρακτήρων η ΝΔ δεν θα πάει μακριά.

Προτίμησε ωστόσο να επανέλθει στα έργα και στις ημέρες της διακυβέρνησης του, αλλά και στις βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το πολιτικό του πρόγραμμα.

Συνέδεσε δε τα δύο προγράμματα με τις ευρωεκλογές και κατά επέκταση και με τις εθνικές εκλογές προειδοποιώντας χωρίς περιστροφές τα θετικά μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει στην κυβέρνηση και αν ο Βέμπερ δεν εκλεγεί στην κορυφή της Κομισιόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επι μακρόν στις χθεσινές του εξαγγελίες του τονίζοντας καταχειροκροτούμενος ότι δεν πρόκειται περί προεκλογικών δώρων «Είναι μόνιμα δώρα για το 2019, για το 2020 αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Εμείς δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε ερχόμαστε να εγγυηθούμε» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντίθετα αναφέρθηκε επί μακρόν τόσο στον Πολάκη «είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Τσίπρα διότι λέει ότι δεν μπορεί να πει εκ θέσεως ο πρωθυπουργός» είπε, αλλά και στην υπόθεση με την θαλαμηγό.

«Τώρα δεν θα λέμε να τος να τος ο πρωθυπουργός αλλά να τος να τος ο Τσίπρας ο σκάφατος» τον ειρωνεύθηκε.

Συσχέτισε δεν τις χθεσινές εξαγγελίες με την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλλάξει ατζέντα λόγω του πανικού της από τις αποκαλύψεις.

«Τα γεγονότα εκδικούνται. Ανεβήκατε στην εξουσία μέσα σε ένα κρεσέντο λαικισμού και ψεμάτων. Πέφτετε μέσα σε σύννεφο οργής, απαξίωσης και χλεύης» τόνισε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε « Και άλλοι έχασαν εκλογές. Αλλά έχασαν με αξιοπρέπεια. Ψεύτες πολιτικούς έχει γνωρίσει ο τόπος. Αλλά τέτοιον υποκριτή σαν και εσάς, κανέναν».

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στις εξαγγελίες Τσίπρα. Δήλωσε ότι προέρχονται από τους φόρους και τις περικοπές και όχι από την υποτιθέμενη ανάπτυξη.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την αίθουσα τον πλησίασε ο Παύλος Πολάκης ο οποίος αφού τον ενημέρωσε ότι τον κάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας στα όσα περί φασισμού του χρεώνει, τον προειδοποίησε ότι για τα υπόλοιπα θα πουν αύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξιωτικά του ζήτησε να φύγει από μπροστά του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Νοε 2020 | 14:31

Μήνυμα Μητσοτάκη για το πώς θα περάσουμε τα Χριστούγεννα - Το πολύ με μία οικογένεια ακόμη

"Η εικόνα που έχουμε είναι ότι αρχίζει και μειώνεται πια αισθητά το ιικό φορτίο" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Νοε 2020 | 10:23

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: "Πρέπει να κάνουμε όλοι το εμβόλιο για τον κορονοϊό - Θα είναι δωρεάν"

Οι εργαζόμενοι στο "Ιπποκράτειο" υποδέχτηκαν με δώρα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ 28 Νοε 2020 | 08:43

Οι λοιμωξιολόγοι βάζουν "φρένο" στην άρση του lockdown – Πιθανή έξοδος στις 14 Δεκεμβρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Παπαγεωργίου αλλά και τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ - "Καμπανάκι" από τους λοιμωξιολόγους

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 27 Νοε 2020 | 23:04

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα συλλυπητήρια του πρωθυπουργού για τον θάνατο του Βασίλη Πάικου

"Εκτιμούσα πάντα το ήθος, τη μετριοπάθεια, και κυρίως την ευγένεια με την οποία άσκησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας" έγραψε ο πρωθυπουργός για τον Βασίλη Πάικο

«Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑΖΕΙ» 27 Νοε 2020 | 18:33

Μητσοτάκης στους Έλληνες του brain drain: "Μείωση 50% του φόρου εισοδήματος για τα επόμενα 7 χρόνια για όσους επιστρέψουν"

Πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με έδρα την Ελλάδα απηύθυνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ 27 Νοε 2020 | 15:23

Τσίπρας: Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δράμας είναι εκτός ελέγχου

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στο νοσοκομείο της Δράμας, είπε ότι η κατάσταση βρίσκεται "εκτός ελέγχου".

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 27 Νοε 2020 | 12:40

Κεραμέως: Περισσότερες από 1,6 εκατ. τηλεδιασκέψεις με πάνω από 21 εκατ. συμμετοχές μαθητών

Πραγματοποιήθηκαν μόνο χθες περίπου 54.000 με 55.000 παράλληλες τηλεδιασκέψεις δημοτικών και νηπιαγωγείων.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 27 Νοε 2020 | 11:38

Παρέμβαση Μητσοτάκη στην Πάτρα για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα: "Τηρήστε τα μέτρα" - Επικοινωνία με δήμαρχο και περιφερειάρχη

Ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 27 Νοε 2020 | 07:34

Χριστούγεννα: Τι θα γίνει με SMS, μετακινήσεις, ρεβεγιόν - Όλα τα σενάρια για το άνοιγμα καταστημάτων και σχολείων

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση της καραντίνας μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο να ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα γίνει τα Χριστούγεννα.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 26 Νοε 2020 | 22:59

Μητσοτάκης: Αποκάλυψε πώς περνάει το lockdown - Η ερώτηση μαθητή για την οικογένεια του πρωθυπουργού

Ο μικρός μαθητής από την Κρήτη έκανε στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια προσωπική ερώτηση για τον χρόνο που αφιερώνει ο πρωθυπουργός στην οικογένειά του.

ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ’ ΤΑΞΗΣ 26 Νοε 2020 | 18:47

"Τηλεκπαίδευση" για τον Μητσοτάκη με μαθητές δημοτικού: Τα σχολεία θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν - Λίγη υπομονή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις για τα σχολεία, τις εκδρομές, την άθληση και τα εμβόλια - Η πρόταση της μαθήτριας που θα μεταφέρει στη Σύνοδο Κορυφής.

ΑΦΟΥ ΗΡΘΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ 26 Νοε 2020 | 12:34

Γεννηματά: Γιατί ήρθε ο Μητσοτάκης στη Βουλή και δεν έκατσε 14 ημέρες καραντίνα;

"Η συζήτηση προφανώς μπορούσε να εξελιχθεί χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού, που είχε έρθει σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα, λέει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ 26 Νοε 2020 | 12:21

Υμνοι FAZ για Μητσοτάκη: "Υπό τον νέο πρωθυπουργό η Ελλάδα δείχνει τον καλύτερο εαυτό της"

Με το σχέδιό του για την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να γίνει πρότυπο στην ΕΕ, γράφει ο γερμανικός Τύπος.