Πολιτική κρίση στην Αλβανία με φόντο τα σύνορα Κοσόβου-Σερβίας

Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στην Αλβανία με αφορμή τον διορισμό του 28χρονου Γκέντι Κακάι στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας,

politiki-krisi-stin-albania-me-fonto-ta-sunora-kosobou-serbias
SHARE THIS
0
SHARES

Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στην Αλβανία με αφορμή τον διορισμό του 28χρονου Γκέντι Κακάι στη θέση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, 

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, αρνείται να υπογράψει τον διορισμό του υποστηρίζοντας πως «είναι άπειρος και οι δημόσιες δηλώσεις του σχετικά με το θέμα των συνόρων του Κοσσυφοπεδίου είναι απαράδεκτες». Σύμφωνα με τον Ιλίρ Μέτα κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υφυπουργός Εξωτερικών ο Κακάι έδειξε έλλειψη ευθύνης.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα δηλώνοντας πως αυτή η απόφαση «δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, αλλά και ντροπιαστική». Ο Έντι Ράμα δήλωσε ότι «τα επιχειρήματα που παρέθεσε ο κ. Πρόεδρος είναι εξωφρενικά και επαίσχυντα για το θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί».και πρόσθεσε :«ζητούμε συγνώμη στο Κοσσυφοπέδιο για αυτή τη ντροπή».

Ο Κακάι δέχεται τα «πυρά» του Ιλίρ Μέτα για την υποστήριξή που προσέφερε στον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι και στην ιδέα για «διόρθωση» των συνόρων μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας.

 

 

Με πληροφορίες του ΙΒΝΑ

Φωτογραφία: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook