Πολιτικός σεισμός για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Σειρά ερωτημάτων προκύπτει από τις νέες δηλώσεις-απαντήσεις που έσπευσε να δώσει σήμερα ο πρώην υπουργός Επικρατείας για τη συμμετοχή του στη ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πολιτικός σεισμός για την υπόθεση Φλαμπουράρη

Σειρά ερωτημάτων προκύπτει από τις νέες δηλώσεις-απαντήσεις που έσπευσε να δώσει χθες και σήμερα ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης για την πολύκροτη υπόθεση της συμμετοχής του στην τεχνική εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ η οποία έλαβε έργα, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, αξίας 3,9 εκατ. Ευρώ.

Χθες ο κ.Φλαμπουράρης δήλωνε πως «(σ.σ. Η εταιρεία μου) το πήρε με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ένα - ενάμιση χρόνο... Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρεία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός, παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για την σύνταξή μου», απέφευγε να απαντήσει αν εξακολουθεί να κατέχει μετοχές της ΔΙΑΤΜΗΣΗ.

Σήμερα το πρωί, δήλωνε στο Βήμα fm: «Λίγο πριν ή μόλις μου ανακοινώθηκε ότι θα γίνω υπουργός (μεταβίβασα τις μετοχές μου) στον υπάρχοντα διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο. Στον Γιάννη Κοτταρίδη. Στην εταιρεία αυτή, που την είχα φτιάξει εγώ, είμαστε τρεις συνεταίροι. Στον ένα από αυτούς τους συνεταίρους μου μεταβιβάστηκαν οι μετοχές. Είναι δυνατόν να συζητήσω αυτό το θέμα τώρα; Όταν εγώ δεν έχω καμία σχέση με την εταιρεία; Την πήραν άλλοι. Τι να πω, να φοβηθώ; Ότι μεταβιβάζω την εταιρεία; Πού να μεταβίβαζα τις μετοχές, σε κάποιον άγνωστο; Αυτός ήταν διατεθειμένος να τις αγοράσει, τις αγόρασε, θα τις πληρώνει με δόσεις, δεν είναι και εύκολο. Μια εταιρεία, η οποία είναι ουσιαστικά οικογενειακή, δεν μεταβιβάζεται σε κανέναν άγνωστο. Τρεις συνεταίροι είμαστε, δεν είναι οικογενειακή; Τι είναι; Δηλαδή έχεις μια ταβέρνα, τρεις συνεταίροι και θα πάει να μεταβιβάσει ο ένας τις μετοχές του σε έναν από τη Γαλλία; Όποιος σκέφτεται έτσι, σκέφτεται κακόπιστα. Τις μεταβίβασα...»

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έως και σήμερα το πρωί ο κ. Φλαμπουράρης εξακολουθούσε να είναι ο βασικός μέτοχος της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ με ποσοστό 50,01%, κατέχοντας 650.135 μετοχές.

Αυτό αποτυπώνεται και στο μόνο διαθέσιμο έγγραφο που υπάρχει και παρουσίασε το Capital.gr είναι η αναλυτική κατάσταση των μετόχων της Διάτμηση ΑΤΕ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου 2014.

Πολιτικός σεισμός για την υπόθεση Φλαμπουράρη


Μόλις προχθές, Δευτέρα 14/9/2015, κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ η κοινοποίηση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΔΙΑΤΜΗΣΗ. Ιδού το έγγραφο:

Πολιτικός σεισμός για την υπόθεση Φλαμπουράρη - εικόνα 2

Προκαλεί ερωτήματα γιατί αυτό έγινε, ενώ το θέμα για την εταιρεία του κυρίου Φλαμπουράρη και του έργου που ανέλαβε στην Πελοπόννησο, είχε έρθει στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, όταν γίνεται μεταβίβαση μετοχών σε μια τεχνική εταιρεία με ιδιωτικό συμφωνητικό ή με συμβολαιογραφικό έγγραφο, ο πωλητής υποχρεούται εντός 3 μηνών και 20 ημερών να καταθέσει τις αλλαγές στην εφορία.

Για την ώρα, η πλευρά Φλαμπουράρη δεν έχει προσκομίσει έγγραφο που να πιστοποιεί ότι δεν είναι μέτοχος στην τεχνική εταιρεία. Και πέραν αυτού, για να ολοκληρωθεί μεταβίβαση μετοχών απαιτείται να έχει αποτιμηθεί η αξία των μετοχών, να έχει καταβληθεί φόρος μεταβίβασης και να υφίσταται συμφωνητικό πώλησης.

Ανακύπτει ευλόγως το ερώτημα: Διαθέτει κάποιο τέτοιο έγγραφο ο κ. Φλαμπουράρης; Κι αν ναι, γιατί δεν το παρουσιάζει;

Γιατί ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2014, φέροντας την υπογραφή του κυρίου Φλαμπουράρη, ενώ έκτοτε δεν υπάρχει ισολογισμός, ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε -όπως ρητά αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία- σε site στο διαδίκτυο;

Θύελλα αντιδράσεων για το θέμα Φλαμπουράρη

Όπως ήταν επόμενο, το όλο θέμα σήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως περιμένει τις εξηγήσεις του πρώην υπουργού Επικρατείας, ενώ λίγη ώρα μετά μιλώντας στο newsit άφησε ευθείες βολές κατά του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον».

«Δεν θέλω να δηλητηριάσω την προεκλογική περίοδο. Είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει τους πολίτες. Ο κ. Τσίπρας έχει τη δική του λίστα Λαγκάρντ πλέον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος του
ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, σήμερα το πρωί δήλωσε με νόημα πως υπουργοί δεν πρέπει να μετέχουν σε διαγωνισμούς.

Η Ραχήλ Μακρή έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter:«Αλέκος, ο νέος διαπλεκόμενος Μακιαβέλι του Τσίπρα που έδινε δημόσια έργα στον εαυτό του».

Υπονοούμενα ότι ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε τον Αλέκο Φλαμπουράρη επικεφαλής στο Επικρατείας για να του παράσχει ασυλία, άφησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας «την μάχη κατά της διαπλοκής δεν μπορούν να την δώσουν αυτοί που ενέδωσαν στην ευρω-διαπλοκή και καλύπτουν την εγχώρια νέο-διαπλοκή για να τους καλύψει και αυτή με την σειρά της τις δικές τους παρασπονδίες».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 22 Ιαν 2021 | 17:12

Τσίπρας σε εμπόρους στο Ίλιον: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους

Mε καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για την πανδημία και την οικονομική κατάσταση μίλησε στο Ιλιον ο Αλέξης Τσίπρας

ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK 22 Ιαν 2021 | 13:53

Επιμένει ο Λάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ για Κουφοντίνα: Φυσικά δεν θα βγάλουμε τον σκασμό

Με ανάρτησή του ο Πάνος Λάμπρου επανέρχεται στο θέμα του κειμένου υποστήριξης των αιτημάτων Κουφοντίνα που υπέγραψαν 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Ιαν 2021 | 09:59

ΣΥΡΙΖΑ: "Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ακόμη πιστοποιητικό επιπολαιότητας και πολιτικής ανικανότητας"

Ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να αποφασίσουν να δώσουν μια μάχη για την έγκαιρη επάρκεια εμβολίων επέλεξε να κάνει απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού, γράφει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2021 | 13:12

Αδειάζει τους "15" για τον Κουφοντίνα ο Γιώργος Τσίπρας: Δεν έπρεπε να υπάρχουν 15 υπογραφές

Αιχμές για τη στάση των στελεχών εντός του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε ο βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Τσίπρας

ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ 21 Ιαν 2021 | 12:16

Απίστευτο κείμενο 68 πανεπιστημιακών υπέρ του Κουφοντίνα: Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του...

"Το κράτος δικαίου δεν μπορεί να ισχύει κατά περίπτωση" αναφέρουν 68 πανεπιστημιακοί στο κείμενο υπέρ Κουφοντίνα - Ανάμεσά τους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ 21 Ιαν 2021 | 11:31

Απίθανοι Πρυτάνεις: Λένε όχι στην βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ γιατί…θα μειωθεί η επιδότηση

Η ανακοίνωση των Πρυτάνεων για τις αλλαγές στα ΑΕΙ προκαλούν οργή

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ 21 Ιαν 2021 | 11:15

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ για την "Τάση Κουφοντίνα": Αποστάσεις από το κείμενο των "15" χωρίς να τους αδειάζουν

Πως προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να μαζέψουν τις εντυπώσεις από το κείμενο για τον Κουφοντίνα.

ΠΩΣ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΕΙ 21 Ιαν 2021 | 09:57

Γιατί ο Καλογρίτσας ζητά διερεύνηση σε βάρος του Νίκου Παππά για δωροληψία

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ζητεί να διερευνηθεί ο πρωην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς ακόμα και για δωροληψία σχετικά με το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

21 Ιαν 2021 | 07:55

Οι Κουφοντινίστας του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια φυσιολογική χώρα δεν θα έβγαζαν κείμενο… συμπαράστασης σε έναν φονιά 15 στελέχη πρώην κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ των οποίων αρκετοί πρώην βουλευτές.

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ 20 Ιαν 2021 | 12:28

Τσίπρας στη Βουλή για την επέκταση στα 12 μίλια: Ηταν στρατηγική επιλογή ΣΥΡΙΖΑ και την λοιδωρούσατε

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Ιόνιο.

20 Ιαν 2021 | 12:13

Η συγγνώμη που δεν ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τον Παύλο Πολάκη για να μάθουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ @@@ τη μεσαία τάξη. Το νιώσαμε κι εμείς.

ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ 20 Ιαν 2021 | 11:58

Καταπέλτης ο Καλογρίτσας κατά Νίκου Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel- Αυτός ήταν ο οργανωτής

Καταπέλτης για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ήταν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας για το κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ 20 Ιαν 2021 | 08:29

Πρωτοφανές: 15 πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφουν κείμενο υπέρ του Κουφοντίνα

Δεκαπέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσυπογράφουν κείμενο κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τιμωρεί τον Κουφοντίνα μετά από 19 χρόνια.