Πολλα ανοιχτά μέτωπα για Ερντογάν-Που θα υποχωρήσει;

"Λίγη σημασία έχει αν έχει γίνει η γεώτρηση, καθώς ο συμβολισμός των κινήσεων της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος", σημείωσε ο γ.γ. του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος

SHARE THIS
0
SHARES

Τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της Τουρκίας με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και τις επόμενες κινήσεις του Τούρκου προέδρου ανέλυσε ο γ.γ. του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη. 

Ο κ. Ντόκος υπογράμμισε ότι "λίγη σημασία έχει αν έχει γίνει η γεώτρηση, καθώς ο συμβολισμός των κινήσεων της Τουρκίας είναι ξεκάθαρος" και σημείωσε ότι το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό παρά τεχνικό. 

"Καλώς η Ελλάδα και η Λευκωσία επιθυμούν έμπρακτες κυρώσεις από την Ε.Ε. αλλά θα πρέπει να υπάρχει αντικείμενο. Η Τουρκία έχει ήδη έναν μόχλό πίεσης, που λέγεται μεταναστευτικές ροές. Μονόδρομος το να πιέσουμε, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρχουν αποτελέσματα", σημείωσε ο κ. Ντόκος. 

Πάντως, συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα και δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Ερντογάν μπορεί να σηκώσει όλο αυτό το βάρος για πολύ καιρό ακόμα. "Κάνει μεγαλόστομες διακηρύξεις αλλά έχει αίσθηση της πραγματικότητας. Δεν θα προχωρήσει σε όλα αυτά που λέει, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε σε ποια τελικά θα προχωρήσει", σχολίασε ο κ. Ντόκος. 

Ο γ.γ. του ΕΛΙΑΜΕΠ πάντως εκτίμησε ότι η Ε.Ε. θα περιοριστεί σε επίπεδο φραστικών δηλώσεων συμπαράστασης, τονίζοντας παράλληλα ότι  "εμείς δεν χρειάζεται να επιδιδόμαστε σε καταστροφολογία". 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook