Follow us

"Πονοκέφαλος" για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Το επεισόδιο σε ταβέρνα και οι δηλώσεις για τη Δικαιοσύνη που "άναψαν" φωτιές

Η παρέμβαση του Παύλου Πολάκη σε ταβέρνα του Μοσχάτου όπου επιβλήθηκε πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων - Τι λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τι απαντά η ΕΛΑΣ.

Δημήτρης Τάκης
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΤΑΚΗς

Κάθε φορά που ο Παύλος Πολάκης κάνει δηλώσεις οι οποίες πλήττουν το προφίλ κυβερνησιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια του να εμφανιστεί ως ένα ακόμα που μπορεί να εκφράσει και την σοσιαλδημοκρατία και την κεντροαριστερά, στην Πειραιώς τρίβουν τα χέρια τους. Γιατί ξέρουν πως ό,τι και να πει ο Κρητικός βουλευτής δεν πρόκειται να υποστεί αυστηρές κυρώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και άρα θα συνεχίσει να τους εξυπηρετεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τον χαρακτηρίζουν χορηγό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα όσα συνέβησαν όμως τις δύο τελευταίες μέρες με τον αψύ κρητικό έχουν προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου και αυτό γιατί ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να ξεπέρασε και τον εαυτό του αφού την μία μέρα τα έβαλε με την δικαιοσύνη προαναγγέλλοντας την δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών και χθες εμπόδισε αστυνομικό να εφαρμόσει τις ποινές για τη μη χρήση μάσκας.

Μάλιστα με αφορμή αυτά τα δύο περιστατικά πολλοί θυμήθηκαν τις έντονες αντιδράσεις που είχαν προκληθεί τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΚΙΝΑΛ από τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού στην κεντρική επιτροπή του κόμματος περί της ανάγκης τη δεύτερη φορά Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας.

Το νέο αυτό κατόρθωμα έχει ενοχλήσει πολύ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήδη έχουν επικρίνει τη στάση που έχει κρατήσει ο κ. Πολάκης το προηγούμενο διάστημα για το θέμα της πανδημίας και των εμβολιασμών.

Διαβάστε Επίσης

Ο σερβιτόρος, το πρόστιμο και η επέμβαση Πολάκη

Πάντως το επεισόδιο που συνέβη την Παρασκευή με τους αστυνομικούς και φαίνεται να μην έχει προηγούμενο επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του καθώς παραδέχεται ότι ζήτησε από τους αστυνομικούς τα στοιχεία τους και επικοινώνησε με τον αρχηγό της αστυνομίας προκειμένου να σβηστεί το πρόστιμο που είχαν επιδώσει σε σερβιτόρο που δεν φορούσε μάσκα στο εστιατόριο που ο ίδιος βρισκόταν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση που έκανε χθες αργά το βράδι αναφέρει ότι την Παρασκευή το βράδυ πήγε να φάει οικογενειακώς στο εστιατόριο "Ψαρομεζέδες " στο Μοσχάτο.

Χαρακτηρίζει ελεεινό και απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που ήταν έξω από το μαγαζί όταν κάποια στιγμή ένα από τα γκαρσόνια κατέβασε τη μάσκα του για να φάει κάτι μπήκαν μέσα κατευθύνθηκαν προς αυτόν και του είπαν να τους δώσει τα στοιχεία του γιατί "παρέβη τα μέτρα έναντι του κοβιντ" για να του κόψουν πρόστιμο.

Ο κ. Πολάκης παραδέχεται ότι παρενέβη προκειμένου να μην κόψουν οι αστυνομικοί το πρόστιμο, κάνει λόγο για στημένη ενέργεια και προσθέτει ότι ο υποδιοικητής του τμήματος του είπε πως εμποδίζει τον έλεγχο και εκείνος πήρε τηλέφωνο την διοίκηση της ελληνικής αστυνομίας προκειμένου να μην ισχύσει το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Σύμφωνα με επιπλέον ρεπορτάζ που δημοσίευσαν αρκετές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αυτόπτες μάρτυρες που ήταν στο εστιατόριο άκουσαν τον κύριο Πολάκη να λέει στον αστυνομικό "Δώσε μου τα στοιχεία σου, τώρα θα πάρω τον αρχηγό σου να σβήσει την κλήση και θα δεις που θα σε στείλω!". Ο ίδιος πάντως αρνείται αυτή την τελευταία απειλή για δυσμενή μετάθεση του αστυνομικού και μάλιστα επικαλείται δημοσιογράφο της ιστοσελίδας zougla.gr που όπως λέει ήταν στο εστιατόριο και άκουσε όλη την συζήτηση.

ΕΛΑΣ: Το πρόστιμο ισχύει κανονικά

Και μπορεί ο κ. Πολάκης να πήρε την αστυνομία προκειμένου να μην ισχύσει το πρόστιμο των 300 ευρώ η αστυνομία όμως φαίνεται πως δεν φοβήθηκε και δεν "υπάκουσε” στις εντολές του βουλευτή και πρώην υπουργού αφού σε ανακοίνωσή της που έβγαλε λίγη ώρα αργότερα ανέφερε ότι "το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά".

Παύλος Πολάκης

Το πρωτοφανές έτσι κι αλλιώς περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αναφέρει ότι οι ίδιοι οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν πως τους απείλησε με δυσμενή μετάθεση . ” Ο κ. Πολάκης απείλησε, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, με δυσμενή μετάθεση αν δεν έσβηναν πρόστιμο για παράβαση που εντόπισαν. Τους απείλησε δηλαδή επειδή εφάρμοζαν τον νόμο. Το alter ego του κ. Τσίπρα για μια ακόμη φορά αποδεικνύει στην πράξη πως αντιλαμβάνεται την ισονομία, την έννομη τάξη και το κράτος δικαίου με την πλήρη ανοχή του και κάλυψη του προέδρου του.”

Διαβάστε Επίσης

Οι δηλώσεις Πολάκη για τη Δικαιοσύνη που "άναψαν" φωτιές

Και μπορεί όσον αφορά την αστυνομία ο κ. Πολάκης να τηλεφωνεί για να μην ισχύουν τα πρόστιμα που κόβουν οι αστυνομικοί όσον αφορά όμως την δικαιοσύνη εμφανίζεται πολύ πιο ριζοσπαστικός αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θέλει να δημιουργήσει δική του δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής για τη Δικαιοσύνη, ο Παύλος Πολάκης περιέγραψε πως οραματίζεται την Δικαιοσύνη την δεύτερη φορά που θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές "Επειδή την άλλη φορά πρέπει να είναι αλλιώς, για να είναι αλλιώς πρέπει να αλλάξουμε σκοπό. Ο σκοπός αλλιώς, αντί να είναι σιγανός, συρτός, πρέπει να είναι μαλεβιζιώτης ή πεντοζάλης. Τι σημαίνει πεντοζάλης στη Δικαιοσύνη; Πρώτον, δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών. Γιατί πρέπει να ανανεωθεί το σώμα. Πρέπει να ανανεωθεί. Και θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι’ αυτούς που είναι πάνω από 58-59-60 ετών, γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου”.

Το τι σημαίνει δεύτερη σχολή δικαστών και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου πιθανότατα μπορεί να το εξηγήσει μόνο ο κ. Πολάκης ωστόσο δικαστές αλλά και πολιτικοί αναλυτές που άκουσαν την δήλωση του ανατρίχιασαν και έκαναν λόγο για ένα παράλληλο σύστημα δικαιοσύνης που θα εξυπηρετεί τις πολιτικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για του λόγου το αληθές η ένωση δικαστών και εισαγγελέων εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι "Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία "δεύτερης" σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.”

Με οργισμένο τρόπο αντέδρασε και η Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τον κ. Πολάκη για "ολίσθημα” που "συνιστά οιονεί εκτροπή”.

Διαβάστε Επίσης

Η "σφήνα" Ανδρουλάκη στην Κρήτη

Με αφορμή αυτά τα δύο περιστατικά πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Κινήματος Αλλαγής αναρωτιούνται αν είναι λιγότερο βαριές και πολιτικά σημαντικές οι δηλώσεις αυτές σε σχέση με όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στη Βουλή και τα οποία πλήρωσε με την διαγραφή του.

Και αναρωτιούνται μέχρι πότε θα ισχύει το επιχείρημα ότι ο κ.Πολάκης δεν αγγίζεται και δεν τιμωρείται παραδειγματικά γιατί εκφράζει ένα σκληρό κομμάτι ψηφοφόρων που είναι αναγκαίο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όπως προσθέτουν αν τα πράγματα συνεχιστούν έτσι και ο κ. Πολάκης συνεχίζει να έχει αντιθεσμική συμπεριφορά χωρίς να ελέγχεται από κανένα σε λίγο ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει με αυτό το σκληρό κομμάτι και θα χαρίσει την κεντροαριστερά στο Κίνημα Αλλαγής.

Και επειδή ο κ. Πολάκης είναι από την Κρήτη θα πρέπει να προβληματίσει πολύ και εκείνον και τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Παραπολιτικά και καταγράφει τις συνέπειες που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης στο Ηράκλειο στο Λασίθι και στο Ρέθυμνο το Κίνημα Αλλαγής έχει ανεβάσει συντριπτικά τα ποσοστά του.

Στο Ηράκλειο από 11,38% που είχε στις εκλογές του 2019 φτάνει στο 21,6%. Στο Ρέθυμνο από 9,82% στο 19,6 % και στο Λασίθι από 15,4% στο 18,8% . Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στις εκλογές του 2019 παρά την εκλογική ήττα του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης να αναδειχτεί πρώτο κόμμα.

Όσον αφορά τα Χανιά εκλογική περιφέρεια του κυρίου Πολάκη σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη από δεύτερη που ήταν στις εκλογές του 2019 με 27,5% ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 22,8% και το Κίνημα Αλλαγής τρίτο με 8,9% από 6,5% που είχε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 16 Μαϊ 2022 | 11:07

Θεσσαλονίκη: Ενοχή των δύο γιατρών για τον θάνατο 24χρονου μετά από τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ζήτησε την ενοχή για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας.

H ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ 12 Μαϊ 2022 | 08:00

Δολοφονία Τοπαλούδη: Σήμερα η εισαγγελική πρόταση για τον μαρτυρικό θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας

Σήμερα αναμένεται η εισαγγελική εισήγηση για τους 2 κατηγορουμένους για τον μαρτυρικό θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Η ΤΟΥΡΤΑ - ΕΚΠΛΗΞΗ 11 Μαϊ 2022 | 12:03

Ξεσάλωσε ο Πολάκης στην ταβέρνα: Έκλεισε τα 57 και το έριξε στο ζειμπέκικο - Ποιοι ήταν μαζί του [βίντεο]

Τα 57 του χρόνια έκλεισε ο Παύλος Πολάκης και τα γιόρτασε σε ταβέρνα με φίλους και χορεύοντας ζειμπέκικο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 11 Μαϊ 2022 | 09:59

Δίκη για αποφυλάκιση Κορκονέα: Εδωσαν εντολή να μην κληθεί η οικογένεια Γρηγορόπουλου, καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καταγγέλει πως η δίκη θα διεξαχθεί χωρίς να κληθούν η οικογένεια και οι δικηγόροι της.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 10 Μαϊ 2022 | 10:08

Κρήτη - Η μπέμπα το έσκασε: Δύο ετών μωρό έφυγε μεσάνυχτα από το σπίτι του και εντοπίστηκε το πρωί

Μία μπέμπα 2 χρονών ξεπόρτισε τα μεσάνυχτα από το σπίτι της και βγήκε στους δρόμους. Εντοπίστηκε το πρωί από έναν 61χρονο Ελληνο-Φιλιππινέζο.

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 09 Μαϊ 2022 | 14:14

Novartis: Μέσω υπομνήματος απολογήθηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος - Δεν επιβλήθηκε περιοριστικός όρος

Μέσω υπομνήματος επέλεξε να απολογηθεί ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σχετικά με την υπόθεση Novartis

ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 09 Μαϊ 2022 | 12:47

Συνοδεία Πολάκη η περιοδεία Τσίπρα στα Χανιά - Κεράσματα και τσικουδιές [εικόνες]

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στα Χανιά τη Δευτέρα.

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 09 Μαϊ 2022 | 08:54

Novartis: Απολογείται σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σήμερα η απολογία του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis

ΒΟΥΛΗ 04 Μαϊ 2022 | 09:39

Νέες απειλές και σόου Πολάκη: "Ο Θεός συγχωρεί, εγώ ποτέ" - Γιαννακοπούλου: Στα δύσκολα την... κάνει

Σε νέες απειλές κατά της κυβέρνησης, της Δικαιοσύνης και όσων ψηφίζουν υπέρ της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας προχώρησε ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή.

ΜΕ ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ 03 Μαϊ 2022 | 21:30

"Γαλάζιο" δείπνο σε ταβέρνα της Αθήνας λίγες μέρες πριν το συνέδριο της ΝΔ - Ποιοι έδωσαν το παρών

Οι πολιτικές εξελίξεις αλλά και οι διαδικασίες του 14ου συνεδρίου της ΝΔ πρωταγωνίστησαν στη συζήτηση των "γαλάζιων" συνδαιτημόνων.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ 03 Μαϊ 2022 | 17:02

Αιδηψός: Ελεύθερος ο 30χρονος που κλώτσησε αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα - Δικάζεται την Παρασκευή [Βίντεο]

Ο 30χρόνος από την Αιδηψό που κλώτσησε το αδέσποτο γατάκι παραπέμφθηκε σε δίκη για πλημμέλημα στις 6 Μαΐου

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ 19 Απρ 2022 | 13:05

Νέα επίθεση Πολάκη σε Τσακαλώτο με ειρωνείες: "Θα βγει να κλαφτεί και στην Εστία με αστική αυτοπεποίθηση"

Η κόντρα Παύλου Πολάκη - Ευκλείδη Τσακαλώτου συνεχίζεται στο Twitter και μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ 19 Απρ 2022 | 08:51

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στο παραλήρημα Πολάκη κατά Ανδρουλάκη: Αυτή είναι η "προοδευτική ταυτότητα" του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι "αναβαθμισμένος μετά τη νίκη του στο συνέδριο, ο κ. Πολάκης ανέλαβε για μία ακόμη φορά τον ρόλο του αντι-Τσίπρα για να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη".