Follow us

Πόπη Τσαπανίδου: Για γέλια και για κλάματα ο χειρισμός της κηδείας από τη κυβέρνηση

"Το κεφάλαιο του έκπτωτου βασιλιά έχει κλείσει από την ιστορία εδώ και χρόνια" τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ

Την άποψη ότι οι κάλπες μόνο θα δώσουν "λύση" στα προβλήματα των πολιτών, όπως η ακρίβεια και η κερδοσκοπία, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου. Σχολιάζοντας τις εικόνες από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης "για γέλια και για κλάματα".

Διαβάστε Επίσης

Πόπη Τσαπανίδου για κηδεία τέως βασιλιά: Ο χειρισμός είναι για γέλια και για κλάματα

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου έδωσε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στον ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο” 105,5 FM. Αναφερόμενη στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και τις εικόνες στο κέντρο της Αθήνας, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος, ωστόσο υπογράμμισε την "αλλαγή ατζέντας που επιχειρείται από τα Μέσα Ενημέρωσης", αφού και "η δημόσια τηλεόραση καλύπτει με τέτοιο τρόπο μια κηδεία ενός ιδιώτη".

"Ο χειρισμός της όλης κατάστασης είναι για γέλια και για κλάματα. Το κεφάλαιο του έκπτωτου βασιλιά έχει κλείσει από την ιστορία εδώ και χρόνια. Ο ίδιος ο ιδρυτής της ΝΔ, ο Κ. Καραμανλής, είχε κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Δυστυχώς, όμως, όλα όσα αποφασίστηκαν στη Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδρίασε την Παρασκευή, γύρισαν τούμπα. Η κυβέρνηση αναβάθμισε την εκπροσώπηση στην κηδεία, και ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αρχικά είχε κλείσει το μάτι προς το κέντρο, τώρα έκλεισε και το άλλο μάτι σε πιο ακραίες κατευθύνσεις, παρασυρόμενος και από τον Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει τα μάτια όπου μπορεί και προσπαθεί να γίνει αρεστή όπου μπορεί".

Για την απόφασή της να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Πόπη Τσαπανίδου τόνισε πως "η σοβαρή θέση που ανέλαβε τη γεμίζει ευθύνη", σημειώνοντας ότι "συμφωνεί με την ψυχή της πολιτικής του κόμματος, που αποφάσισε να στηρίξει".

"Είναι δύσκολο να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Και εγώ έτσι λειτουργώ, αλλά στην προκειμένη δεν σκέφτηκα να πω όχι σε αυτά τα νέα καθήκοντα. Ως πολίτης έχω ευθύνη απέναντι στα κοινά και στη χώρα. Και είναι ώρα όλοι να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι και να ανοίξουμε τη βεντάλια της πολιτικής", δήλωσε.

"Έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη μάχη να δώσουμε. Και το βασικό δίλημμα με το οποίο όλοι ερχόμαστε αντιμέτωποι είναι ένα. Μας αρέσει να ζούμε σε μια χώρα όπου το δημόσιο χρήμα γίνεται κομφετί σε πάρτι, και που το μοιράζονται πέντε άνθρωποι; Μας αρέσει μια κυβέρνηση που παίρνει το χρήμα και το δίνει στους λίγους και αφήνει αστεία επιδόματα για τους φτωχούς, για να τα πάρει μετά μέσα από την υπερφορολόγηση, την ακρίβεια και την κερδοσκοπία; Ή θα αλλάζουμε ρότα και θα πάμε με την πολιτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ώστε να μην αφεθεί κανένας ευάλωτος πολίτης μόνος και πίσω. Μοναδική λύση μπορεί να δώσει μονάχα η κάλπη και το πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.", επισήμανε.

"Η κοινωνία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις βασικότερες ανάγκες και γονατίζει από την ακρίβεια"

"Ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται τί συμβαίνει μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη και όλα αυτά τα αποδίδει κάπου. Η κοινωνία αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις βασικότερες ανάγκες και γονατίζει από την ακρίβεια, σκέφτεται να ανάψει καλοριφέρ για να ζεσταθεί", τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

"Για όλα αυτά ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που σύντομα θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών". "Δεν συζητάμε πλέον θεωρητικά για την πολιτική της κυβέρνησης, τα βιώνουμε όλα στην τσέπη μας", είπε.

"Σαφώς οι εποχές είναι δύσκολες και υπάρχουν μεγάλα διεθνή γεγονότα που επηρεάζουν και την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο οι ρυθμοί με τους οποίους η χώρα μας υιοθετεί την ακρίβεια στα πάντα, και οι αντιστοίχως αργοί ρυθμοί με τους οποίους η ακρίβεια αποκλιμακώνεται όταν διεθνώς οι τιμές πέφτουν, είναι για βραβείο! Η εβδομάδα ξεκινάει για τη χώρα μας και πάλι με αρνητική πρωτιά αφού είμαστε η ακριβότερη χώρα στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος", σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

"Η μεγαβατώρα στην Ελλάδα είναι ακριβότερη και η αισχροκέρδεια είναι στα ύψη σε βάρος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Όλα αυτά ενώ το φυσικό αέριο έχει πέσει σε απίστευτα χαμηλές τιμές, και δεν καταλαβαίνω γιατί πληρώνουμε τόσο ακριβά σε αυτή τη χώρα για πάνω από 20 ημέρες. Την ίδια ώρα δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να πέφτουν οι τιμές διεθνώς στα αγαθά και στην Ελλάδα να ανεβαίνουν" ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

"Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που προσεγγίζουμε τη λύση σε αυτά τα προβλήματα και όχι να τα χρεώνουμε όλα στις διεθνείς εξελίξεις και δυσκολίες. Απαιτούνται έλεγχοι για την εξισορρόπηση των τιμών, μείωση του ΦΠΑ και φυσικά αύξηση στους μισθούς. Γι’ αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε για τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών. Για να πάρουν οι πολίτες μια ανάσα και να μπορέσει να αυξηθεί η αγοραστική τους δύναμη", σημείωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Διαβάστε Επίσης

"Δεν έχει ανοίξει ρουθούνι για τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης του Κωνσταντίνου Φλώρου"

Για την υπόθεση της παρακολούθησης του Κωνσταντίνου Φλώρου, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, από την ΕΥΠ – του οποίου η θητεία παρατάθηκε για ένα έτος – η εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε:

"Δεν έχει ανοίξει ρουθούνι για τις αποκαλύψεις σχετικά με την παρακολούθησή του. Αλλά και ο ίδιος δεν έχει βγει να διαψεύσει! Ο κ. Φλώρος σε μια πολύ δύσκολη εθνική περίοδο έχει την ευθύνη του στρατεύματος, και την ευθύνη του να μας κάνει όλους να αισθανόμαστε ασφαλείς. Κάθε μέρα ο Ερντογάν ξυπνάει και λέει ό,τι θέλει. Σε τέτοιες συνθήκες, ο αρχηγός του στρατού είναι υπό παρακολούθηση από την κυβέρνηση! Αυτό από μόνο του είναι απίθανο, είναι εξωφρενικό".

Απαντώντας στο γιατί δεν προσφεύγει ο κ. Φλώρος στην ΑΔΑΕ η Πόπη Τσαπανίδου εκτίμησε ότι "αυτό ενισχύει την όποια σκιά ενοχής υπάρχει". "Τα δημοσιεύματα του Documento ήταν πολύ αποκαλυπτικά. Και όσο δεν τα διαψεύδουν και καθυστερούν, τα επιβεβαιώνουν. Αντί να ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να τη θάψει".

"Η δε παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου εξυπηρετεί απολύτως την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπονομεύει τη μοναδική αρχή στην οποία μπορούμε να προσφύγουμε για να πάρουμε απαντήσεις! Αντί να λύσουμε στον κ. Ράμμο τα χέρια να βγει, να ελέγξει και να μάθει, η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο" ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, "ενώ θέλουμε να νιώσουμε ασφάλεια σαν κοινωνία, μαθαίνουμε ότι ο ένας παρακολουθεί τον άλλο, ο ένας σέρνει τον άλλο για λόγους μίζας, βλέπουμε ότι παίρνουν χρήματα από την τσέπη μας για όλα αυτά".

"Αυτό εμένα δεν με θυμώνει απλώς αλλά με κάνει και να ντρέπομαι για την κατάσταση που έχουμε φτάσει σε αυτή τη χώρα. Και να ανησυχώ κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο η ΝΔ αντιμετωπίζει την κατάσταση. Είναι σαν να προσπαθεί να προκαλέσει στον κόσμο μια ανοσία στη διαφθορά, ρίχνοντας λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για να κάνει τί; Για να δείξει ότι όλοι είναι ίδιοι!" τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ 03 Φεβ 2023 | 20:24

Τσίπρας: Εμαθαν οι νεότεροι τι σημαίνει η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη - Κυβέρνηση της διαφθοράς και της εκτροπής

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στο κλειστό γήπεδο "Απόλλωνα" στην Πάτρα

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 03 Φεβ 2023 | 20:14

Οικονόμου για το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Τσίπρας τάζει, ακόμα κι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους - "Καρφιά" για Tsipronomics

Ο κ.Οικονόμου σημείωσε πως "όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλά "προγραμματισμένα και υπολογισμένα", υποχρεούται στη συνεχεία να πει "πόσα και από που".

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ 03 Φεβ 2023 | 19:12
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 03 Φεβ 2023 | 14:29

Πόπη Τσαπανίδου για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών

"Αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Αν. Παπανδρέου με τη ΝΔ του Μητσοτάκη" τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ 03 Φεβ 2023 | 14:02

Πάνος Σκουρλέτης: Δεν είμαι γιος εφοπλιστή και η γυναίκα μου δεν έχει Porche

Ο Πάνος Σκουρλέτης καταρρίπτει 3 μύθους που λέγονται γι΄αυτόν.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ 03 Φεβ 2023 | 10:08

Πού διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία μπλόκο σε Κασιδιάρη - Η πρόταση της Κουμουνδούρου

Στην εν λόγω ψηφοφορία θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας διαμηνύσει ότι η απόφαση για αποχή του από τις ψηφοφορίες δεν αφορά τη ρύθμιση για Κασιδιάρη.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ 03 Φεβ 2023 | 09:48

Ο νέος χρησμός Μητσοτάκη στο υπουργικό για την ημερομηνία των εκλογών - Το μήνυμα για εγρήγορση

Ο πρωθυπουργός εξέπεμψε ένα ακόμα σήμα όσον αφορά στην παραγωγή έργου, η οποία, όπως ο ίδιος έχει τονίσει, πρέπει να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 03 Φεβ 2023 | 08:42

Στην Πάτρα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ομιλία στην Πάτρα θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

03 Φεβ 2023 | 08:31

Καραμανλή για Βαρεμένο: Ξεκάθαρα σεξιστική η συμπεριφορά του - "Δεν θα το έκανε αν είχε δίπλα του έναν άντρα" [βίντεο]

Σεξιστική χαρακτήρισε την επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο στον αέρα τηλεοτπικής εκπομπής η Αννα Καραμανλή.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 02 Φεβ 2023 | 17:59

Κόντρα στη Βουλή για την απόφαση ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες

Αντίδραση της ηγεσίας του υπ. Δικαιοσύνης και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κομμάτων

02 Φεβ 2023 | 14:27

Το ΠΑΣΟΚ τα βάζει με τον Αλέξη Τσίπρα: "Μέγας Ευεργέτης" του Κυριάκου Μητσοτάκη...

Το ΠΑΣΟΚ "σήκωσε" το γάντι, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα ως "Μέγα Ευεργέτη του Κυριάκου Μητσοτάκη"

"ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ" 02 Φεβ 2023 | 13:45

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τον Βαρεμένο για το επεισόδιο με την Αννα Καραμανλή: "Αντέδρασε με απαράδεκτο τρόπο..."

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το περιστατικό με τον βουλευτή Γ. Βαρεμένο σε τηλεοπτική εκπομπή. "Απαράδεκτη αντίδραση".

ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SOCIAL MEDIA 02 Φεβ 2023 | 13:03

Σάλος στο Twitter για το επεισόδιο Βαρεμένου-Καραμανλή: Στο στόχαστρο και οι δυο

Το επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο και τη βουλευτή της ΝΔ Άννα Καραμανλή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter