Follow us

Πόπη Τσαπανίδου για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών

"Αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Αν. Παπανδρέου με τη ΝΔ του Μητσοτάκη" τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Υπάρχουν δημοσιεύματα, υπάρχουν δηλώσεις, υπάρχει μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα τοξικότητας από την κυβέρνηση", όχι με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου. O ΣΥΡΙΖΑ σέβεται "απόλυτα το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη[...]Πολιτικά θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών" ανέφερε.

Διαβάστε Επίσης

Πόπη Τσαπανίδου: Αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Αν. Παπανδρέου με τη ΝΔ του Μητσοτάκη

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Πρώτο Πρόγραμμα " υπογράμμισε, "δεν αφήνουμε καμία αιχμή, δεν αφήνουμε κανένα υπονοούμενο ότι έχει υποκύψει στην απόπειρα αυτή που ο ίδιος είχε πει, ότι έγινε προσπάθεια να τεθεί το κόμμα του υπό ομηρία από τον κύριο Μητσοτάκη".

"Δεν αφήνει τέτοιου είδους αιχμές ο ΣΥΡΙΖΑ", επανέλαβε η κ. Τσαπανίδου, επισημαίνοντας ότι η δημόσια κουβέντα που γίνεται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτική. "Δεν είναι παραπολιτική και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο κόσμος, αλλά και η κυβέρνηση. Εμείς λοιπόν, πολιτικά θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το θύμα με τον θύτη των υποκλοπών. Δεν έχει λογική δηλαδή. Θεωρούμε αδιανόητο να συνεργαστεί το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη που τελευταία είδαμε και τον κύριο Καρατζαφέρη. Πολιτικά θέτουμε λοιπόν τα ζητήματα, πολιτικές είναι οι απαντήσεις που αναμένουμε" συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά στο νομοθετικό "μπλόκο" στο κόμμα Κασιδιάρη και στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση, η κ. Τσαπανίδου, με την παραδοχή ότι πρόκειται για ένα θέμα πολύ σοβαρό που απασχολεί όλους, γιατί υπάρχει συμφωνία στο ότι "η θέση των νεοναζί, των καταδικασμένων χρυσαυγιτών στη φυλακή δεν είναι στο δημόσιο βίο, δεν είναι σε καμία περίπτωση μέσα στη Βουλή"", δήλωσε ωστόσο ότι η τροπολογία της κυβέρνησης αφήνει το πρόβλημα να παραμένει, "δηλαδή είναι ευρύτατη, είναι ασαφής, αφήνει περιθώρια έτσι ώστε στο μέλλον να παρερμηνευτεί ίσως, να γίνει να ερμηνευτεί διαφορετικά". "Δεν δείχνει δηλαδή ότι υπάρχει στόχευση αποκλειστική, συγκεκριμένη, όπως επιθυμούμε εμείς στα νεοναζιστικά κόμματα" προσέθεσε η κ. Τσαπανίδου.

"Δεν υπάρχει ρητή αναφορά, όπως θα δούμε, περιλαμβάνει το σχέδιο το οποίο καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να αποκλείονται πολύ συγκεκριμένα με σαφέστατο τρόπο οτιδήποτε έχει να κάνει με ναζιστικό και ρατσιστικό χαρακτήρα στο κόμμα που θέλει να κατέβει. Είμαστε δηλαδή πολύ στοχευμένοι σε αυτό" διευκρίνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Ερωτηθείσα, αν προβληματίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι συγκεντρώνει μεγαλύτερες αρμοδιότητες ο Άρειος Πάγος με τη νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης, η κ. Τσαπανίδου, σημείωσε πως "είναι και αυτό ένα θέμα, να ανοίγει δηλαδή τόσο πολύ και σε αυτό το σημείο η τροπολογία της Νέας Δημοκρατίας".

Στο κατά πόσο υπάρχουν τα περιθώρια ώστε να υπάρξει μια συμπαγής κοινοβουλευτική αντίδραση, η κ. Τσαπανίδου απάντησε πως "αν πραγματικά θέλει σύγκληση και η ΝΔ, υπάρχει πεδίο". "Ακούσαμε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον κ. Αλέξη Τσίπρα να μιλά για συζήτηση και στη βάση της πρότασης Αλιβιζάτου. Είμαστε διαλλακτικοί. Ποιος είναι ο στόχος μας, να αποκλείσουμε τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες από το να μπουν στη Βουλή. Αν η ΝΔ θέλει το ίδιο πράγμα πραγματικά, μπορεί να καθίσει στο τραπέζι για να το συζητήσουμε. Υπάρχει πάντα και η πρόταση Αλιβιζάτου για να συζητηθεί" προσέθεσε.

Ως προς το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατία ή εκτροπή, η κ. Τσαπανίδου, απάντησε αν είναι "βαρύ", με τη δήλωση "δεν είναι βαριά όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα στην ζωή μας; Αυτό από μόνο του δε λέει τα πάντα όλα;".

"Δηλαδή, μιλάμε για μία κυβέρνηση η οποία είχε στήσει ένα παρακράτος μέσα στην ΕΥΠ παρακολουθώντας τον μισό πολιτικό κόσμο, αν όχι ολόκληρο, δεν ξέρουμε καν πόσους παρακολουθούσε. Δεν είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν; Μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία μας ομαλά, μπορεί να λειτουργήσουν οι θεσμοί και κατά συνέπεια να στηριχθεί στη συνέχεια και όλη η δομή του κράτους, να στηριχθεί δηλαδή η οικονομία, η ζωή η κανονική των ανθρώπων γύρω μας, η δική μας, όταν δεν λειτουργεί σωστά η δημοκρατία και έχει αποδειχθεί αυτό και από τους ελέγχους που γίνανε. Έχει αποδειχθεί και από τις καθυστερήσεις που προσπάθησαν να φέρουν και που εξακολουθούν να φέρνουν στους ελέγχους που γίνονται προκειμένου να συσκοτιστεί αυτή η κατάσταση. Αν δεν λειτουργήσει σωστά η δημοκρατία, τίποτα άλλο δεν μπορεί να δομηθεί πάνω σε αυτή τη χώρα" συμπλήρωσε η κ. Τσαπανίδου.

Διαβάστε Επίσης

Ο Τσίπρας καλεί τον Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ 7 χρόνια τώρα

"Για εμάς λοιπόν έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να φύγει η κυβέρνηση αυτή το συντομότερο δυνατό, για να μπορέσουμε στη συνέχεια εμείς να τη θωρακίσουμε αυτή τη λειτουργία της δημοκρατίας, να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τους θεσμούς, να τους δώσουμε τις αρμοδιότητες που πρέπει έτσι ώστε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Να ομαλοποιηθεί κανονικά ξανά η ζωή στον τόπο, να ομαλοποιηθεί, να μην υπάρχουν σκιές, να διαλυθούν τα πάντα, να δοθούν απαντήσεις, απαντήσεις τις οποίες χρωστάει ο κ. Μητσοτάκης και αποφεύγει να δώσει. Τον καλεί ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ 7 χρόνια τώρα, να βγουν ο ένας στον άλλον απέναντι, στον κόσμο και να δώσουν απαντήσεις και στο πρόγραμμα και στα πεπραγμένα αλλά και στο τι πρόκειται να γίνει από δω και στο εξής. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνείται 7 χρόνια να έχει ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα, τον καλεί να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, αποφεύγει να πάει στη Βουλή, αποφεύγει επί της ουσίας τα πάντα, εκτός από το να βγαίνει στη Βουλή και να διαβάζει γραμμένους λόγους" ανέφερε καταλήγοντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 30 Μαρ 2023 | 22:41

Εκλογές 2023: Στα ψηφοδέλτια ΝΔ Καραμανλής και Στυλιανίδης, φήμες για Πύρρο Δήμα - Με Τσαπανίδου στο Επικρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με το Mega, είναι οριστική η υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή στις Σέρρες - Ακούγεται έντονα το όνομα του Πύρρου Δήμα - Στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Τσαπανίδου και Αποστολάκης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΡΤ 30 Μαρ 2023 | 21:57

Αποστολάκης για ενδεχόμενη πρόταση της ΝΔ να αναλάβει πόστο στη νέα κυβέρνηση: "Αν αυτό είναι ανάγκη, νομίζω ότι πρέπει να γίνει"

Όλα ανοιχτά τα άφησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης όσον αφορά το τι θα πράξει αν του ζητηθεί από τη Νέα Δημοκρατία, να αναλάβει πόστο σε νέα κυβέρνηση, στο οποίο θα αξιοποιούνταν η επιχειρησιακή του εμπειρία

ΓΙΑ ΤΟ MEGA 30 Μαρ 2023 | 20:35

Metron Analysis: 5,8% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την ανακοίνωση των εκλογών - Στο 11,7% το ΠΑΣΟΚ

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17% - Με 6% ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Μαρ 2023 | 16:15

ΝΔ για "βίλα Ραγκούση": Γελοίο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να χρηματοδοτεί βίλα με πισίνα 450 τετραγωνικών μέτρων

Η ΝΔ επανέρχεται με νέα ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση της βίλας του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο.

ΝΕΑ ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Μαρ 2023 | 15:02

Κρεσέντο Γεωργιάδη σε κόντρα με βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Από τα Τέμπη, το Μάτι και τον Μαμουλάκη μέχρι τη "βιλάρα του Ραγκούση"

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ Γεωργιάδη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα μέτρα στήριξης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 30 Μαρ 2023 | 14:08

Εξώδικο Ραγκούση στην εφημερίδα POLITICAL για τη "βίλα στην Πάρο" - Απαιτεί να του ζητήσουν συγγνώμη

Η εφημερίδα POLITICAL έκανε λόγο για "βίλα ο Γιάννης Ραγκούσης διατηρεί στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους", με τον Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά πως πρόκειται για λασπολογία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 30 Μαρ 2023 | 14:02

Αλέξης Τσίπρας για Τέμπη: Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες - Δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα

"Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν", είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ 30 Μαρ 2023 | 13:46

Ολοι κλείνουν την πόρτα στον Βαρουφάκη: Μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι στον "δραχμιστή"

Κανείς, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον, δεν θέλει οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Μαρ 2023 | 13:13

Για το κράτος δικαίου η τελευταία ομιλία Ανδρουλάκη στην Ευρωβουλή: Η στάση της ΝΔ προσβάλει τον ελληνικό λαό

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

"ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΗΠΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΛΙΜΑ" 30 Μαρ 2023 | 12:22

Σκέρτσος: Ο Μητσοτάκης έχει τη μόνη καθαρή θέση διακυβέρνησης - Δεν καταλαβαίνω τι θέλει το ΠΑΣΟΚ

Μόνη καθαρή πρόταση διακυβέρνησης αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη βλέπει ο Άκης Σκέρτσος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 30 Μαρ 2023 | 10:48

Αποστάσεις Ντόρας Μπακογιάννη από τοξικότητα και λάσπη: Υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα από τη... "βίλα Ραγκούση"

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα στον δημόσιο διάλογο από την "βίλα Ραγκούση".

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 30 Μαρ 2023 | 07:33

Από την κυβέρνηση "ηττημένων" στην κυβέρνηση... "τεράτων" - Τα καρφιά Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Την πολιτική "τερατογένεση" επανέφερε στον πολιτικό διάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Περιοδεία του πρωθυπουργού στον Έβρο την Παρασκευή.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 29 Μαρ 2023 | 22:04

Πλεύρης: "Είναι προκλητικό το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για κομματικούς διορισμούς"

Ο υπουργός Υγείας δεν άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη για τους κομματικούς διορισμούς στο Δημόσιο.