Follow us

Πώς φτάνει στη διαγραφή ο Πολάκης: Ολο το παρασκήνιο - Γιατί ο Τσίπρας του την "είχε στημένη"

Το ρήγμα του Παύλου Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα μετρά μήνες.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Εχει παρελθόν η κόντρα του Παύλου Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και σε πείσμα των εντυπώσεων, η σύγκρουση που εκδηλώθηκε με αφορμή την τελευταία ανάρτηση του βουλευτή για τους δικαστές που δίκασαν τον Νίκο Παππά και τους δημοσιογράφους, ήταν απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η υποψία στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν εδώ και καιρό ότι ο Παύλος Πολάκης υπονόμευε με τον τρόπο του τον Αλέξη Τσίπρα και είχε δημιουργήσει τον δικό του πόλο εξουσίας. Τώρα ήρθε η ώρα για το ξεκαθάρισμα...

Αυτό το σχέδιο Πολάκη, να υπονομεύσει τον Αλέξη Τσίπρα, υπονοούν άλλωστε και οι τομεάρχες Ραγκούσης και Ξανθόπουλος, που εξέδωσαν ανακοίνωση. "Οι πολιτικές δηλώσεις του Παύλου Πολάκη όπως διατυπώθηκαν στη χθεσινή του ανάρτηση είναι απολύτως αντίθετες με τις ομόφωνα εγκεκριμένες προγραμματικές μας εξαγγελίες για τη λειτουργία του κράτους, της δικαιοσύνης και των θεσμών. Διατυπώθηκαν δε, ουσιαστικά ως απάντηση στη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Α. Τσίπρα στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, κατά τρόπο πρωτοφανή και εντελώς αδικαιολόγητο", αναφέρουν.

Πώς φτάνει στη διαγραφή ο Πολάκης: Ολο το παρασκήνιο - Γιατί ο Τσίπρας του την "είχε στημένη"

Η αιτία και το παρασκήνιο

Οπως αναφέρει η Νίκη Ζορμπά στο capital.gr, το ρήγμα του Παύλου Πολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα μετρά μήνες. Από τότε που άρχισαν να φωλιάζουν υποψίες ακόμη και σε "τσιπρικούς" του κόμματος πως οι εμπρηστικές παρεμβάσεις του Κρητικού βουλευτή δεν οφείλονταν στη sui generis "κοψιά" του, αλλά ήταν προϊόν μεθόδευσης για υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικώς του αρχηγού του. Κάθε φορά που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν εν όψει κοινοβουλευτική ή άλλης "μονομαχίας" με τον πρωθυπουργό, ο "αψύς" πεταγόταν , ανακάτευε την ατζέντα και έφερνε το κόμμα και τον αρχηγό του σε θέση απολογούμενου.

Κύλησαν μήνες, κάπως ήσυχοι στο μεταξύ. Δημόσια τουλάχιστον. Είχε κερδίσει πόντους στο εσωτερικό ο Παύλος Πολάκης γιατί με την υπόθεση Πάτση φερ ειπείν, είχε κάνει "δουλειά" χειροπιαστή στις αποκαλύψεις, συνεπώς το επώνυμό του είχε πάψει να αποτελεί συνώνυμο μπελά , στην Κουμουνδούρου.

Στο παρασκήνιο βέβαια, όπως αποκαλύφθηκε με την υπόθεση του Χαιρετάκη και του ψηφοδελτίου στα Χανιά, ο Χανιώτης βουλευτής "έβραζε" και είχε κινήσει τον τροχό για απόλυτο έλεγχο του Νομού. Η τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη από τον Αλέξη Τσίπρα με τον ταυτόχρονο αποκλεισμό του πολιτικού φίλου του Παύλου Πολάκη κ. Χαιρετάκη, κατέστρεψε τα σχέδια του - για λίγες ώρες ακόμη συριζαίου- βουλευτή, εξ ου και απασφάλισε δημόσια, εκβιάζοντας τον κ. Τσίπρα.

Η απάντηση δόθηκε άμεσα από τον Αλέξη Τσίπρα, που του είπε "αν σ' αρέσει" και εφεξής ήταν θέμα χρόνου να επέλθει και η απόλυτη ρήξη. Την περασμένη εβδομάδα, από την Κουμουνδούρου διέρρεε πως το ζήτημα του εκβιασμού Πολάκη θεωρείται λήξαν.

Λήξαν θεωρήθηκε τελικώς, πράγματι , αλλά όπως αποδείχθηκε όχι με τον τρόπο που ερμηνεύθηκε. Δεν έπεσαν οι τόνοι ήταν θέμα χρόνου απλώς να ολοκληρωθεί το διαζύγιο.

Η πλατφόρμα και η διαγραφή

Ο Παύλος Πολάκης, όπως συνηθίζει, κήρυξε μεταμεσονύκτια "επανάσταση" μέσω του λογαριασμού του στο facebook, με ένα παραληρηματικό μανιφέστο με το οποίο στοχοποιούσε το άπαν σύμπαν: Δημοσιογράφους, Δικαιοσύνη, ανεξάρτητες αρχές κλπ.

Δεν ήταν η πρώτη φορά βέβαια αλλά δεν είναι όλες οι χρονικές στιγμές, ίδιες. Παραμονές της προκήρυξης των εκλογών, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει δώσει συνέντευξη ( Πρώτο Θέμα) λίγες ώρες πριν, εξηγώντας πως " η δεύτερη φορά" θα είναι αλλιώς όχι γιατί σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει θεσμικό ρεσάλτο στο κράτος, η δημοσίευση πολιτικής πλατφόρμας από τον Παύλο Πολάκη, δεν ήταν καν "προβοκατόρικη" (όπως στο παρελθόν).


Αμφισβήτησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα, προφανέστατα με το βλέμμα και στην επόμενη ημέρα.

Ήταν μονόδρομος από κει και πέρα ο αποκλεισμός του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο μονόδρομος με την διαγραφή του. Παρά το σταδιακό και στάγδην σήκωμα των τόνων, πότε μέσω διαρροών και πότε μέσω επίσημων ανακοινώσεων από την Κουμουνδούρου, ο κύβος ερρίφθη.

Οι δρόμοι Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη χωρίζουν και δη με συνοπτικές διαδικασίες:

1. Με απόφαση Τσίπρα καρατομήθηκε από τομεάρχης Διαφάνειας και τίθεται εκτός ψηφοδελτίων

2. Αύριο συνεδριάζει το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ με διευρυμένη σύνθεση ( από κοινού με τον πολιτικό σχεδιασμό), όπου θα αποφασιστεί με εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, με το ερώτημα της διαγραφής.

3. ο κρητικός βουλευτής έδωσε ραντεβού με τον Τσίπρα για να ...λογαριαστούν στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή. Με βάση το παραπάνω στοιχείο όμως, δεν θα προλάβει. Κανένα από τα δύο Όργανα δεν θα συνεδριάσει έως ότου τεθεί ο ίδιος, εκτός κόμματος και με τη βούλα.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΛΑΚΗΣ

Η ανάρτηση Πολάκη για τους 15 δημοσιογράφους που πρέπει να "καθαρίσουμε"- Παρέμβαση Εισαγγελέα

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook του Παύλου Πολάκη, ζητώντας τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα:

-της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων
-και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών

Η έρευνα αφορά τη στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών αλλά και δημοσιογράφων, τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις στα social media.

Αναφορικά με το σκέλος της έρευνας που αφορά στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας αναμένεται να αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: "Δημόσιες απειλές"

Με αφορμή την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών "εκκαθαρίσεων" Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας"

Ακόμη, η ΕΔΕ αναφέρει ότι "το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων και ζητάει "την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας".

Η ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Παύλος Πολάκης, έβαλε στο στόχαστρο, μέσα από την ανάρτησή του που προκάλεσε τριγμούς, γνωστούς δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος, της διοίξησης της ΑΑΔΕ, αλλά και τραπεζικά στελέχη.

Οι 15 δημοσιογράφοι, των οποίων τις φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης, με το απειλητικό μήνυμα "αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά" είναι οι: Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Αυτιάς, Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Στραβελάκης, Τάκης Χατζής, Θανάσης Μαυρίδης, Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργος Παπαδάκης, Αλέξης Παπαχελάς και Κώστας Παπαχλιμίντζος.

Ολόκληρη η ανάρτηση Πολάκη:


ΤΟ "ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ"…..(φωτο 1-2-3-4)
Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !
Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 25 Μαρ 2023 | 16:08

Απίστευτη δήλωση Αθανασίου: "Όταν ένας πατέρας και μια μάνα χάνει το παιδί του, με μία λέξη μπορείς να το χαρακτηρίσεις: Μητσοτάκης"

Ο Νάσος Αθανασίου αναφερόμενος στην τραγωδία στα Τέμπη χρησιμοποίησε μια έκφραση που όπως είπε άκουσε το τελευταίο διάστημα, η οποία σκόρπισε δυσαρέσκεια και αμηχανία στους καλεσμένους της εκπομπής του Action 24

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 25 Μαρ 2023 | 11:06

Τσίπρας για 25η Μαρτίου: Δικαιούμαστε και θα αποκτήσουμε καλύτερη πατρίδα

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου

ΣΤΟ LAMIA POLIS 24 Μαρ 2023 | 23:40

Ο Απόστολος Γκλέτσος πήρε θέση για το γιαούρτι με τον Μητσοτάκη: "Ποιος παίρνει στα σοβαρά τη ΝΔ; Τρολιά ήταν"

Ο Απόστολος Γκλέτσος τοποθετήθηκε για το περιβόητο γιαούρτι με το πρόσωπο του Μητσοτάκη: "Δεν έχουν χιούμορ" είπε.

ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 24 Μαρ 2023 | 23:16

Ρένα Δούρου: Το προεκλογικό σποτ μπροστά από το ψυγείο και τα σχόλια στο Twitter [Βίντεο]

Πώς σχολίασαν οι χρήστες του Twitter το βίντεο της Ρένας Δούρου μπροστά από το ψυγείο της

ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ 24 Μαρ 2023 | 20:22

Στην Τήλο ο Αλέξης Τσίπρας - Θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στην Τήλο.

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ 24 Μαρ 2023 | 18:44

Παπαθανάσης: "Η αθλιότητα του Documento υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ" - Το δημοσίευμα και η απάντησή του

Με αυριανό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Documento" υποστηρίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης "έκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν" και πως "χρώσταγε 1,8 εκατ. ευρώ"

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ 24 Μαρ 2023 | 16:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Γεωργόπουλος

Στα 80 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Δημήτρης Γεωργόπουλος - Αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Μαρ 2023 | 13:21

Απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα: Συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών

"Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών προσπαθώντας να υποστηρίξει το προεκλογικό του αφήγημα" τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ" 24 Μαρ 2023 | 12:47

Τσίπρας στο Ελεγκτικό Συνέδριο: Η ανεπάρκεια και η διαφθορά τα χαρακτηριστικά του αναποτελεσματικού κράτους

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε ο Αλέξης Τσίπρας, που υποσχέθηκε πιο αποτελεσματικό κράτος

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 24 Μαρ 2023 | 00:11

Βουλή: Πέρασαν τα μέτρα στήριξης συνταξιούχων-οφειλετών - Δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα μέτρα που ψηφίστηκαν προβλέπεται ενίσχυση ως 300 ευρώ σε συνταξιούχους και αποπληρωμή εφορίας σε 8 δόσεις.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Μαρ 2023 | 21:01

Έγινε... Πολάκης ο Απόστολος Γκλέτσος: Οργή στη ΝΔ με το γιαούρτι με το πρόσωπο του Μητσοτάκη

Στο κόμμα του Πολακισμού οι Πολάκηδες δεν διαγράφονται" αναφέρει η ΝΔ με αφορμή το βίντεο και τα σχόλια του μέλους της Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολου Γκλέτσου

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ 23 Μαρ 2023 | 20:48
23 Μαρ 2023 | 20:02

Οικονόμου για έκθεση State Department: Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τις μεθόδους του πολακισμού κατά γράμμα

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση του State Department.