Πού θα κατέβουν στις εκλογές οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τα επικρατέστερα ονόματα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτικός «γάμος» με ΔΗΜΑΡ και άλλους συνεργαζόμενους πολιτευτές.

pou-tha-kateboun-stis-ekloges-oi-korufaioi-tou-suriza
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα «καυτό» 10ήμερο χωρίζει τα κόμματα από την υποβολή των ψηφοδελτίων στον Άρειο Πάγο, στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι ωστόσο κάπως πιο μπερδεμένα, στο βαθμό που στα ψηφοδέλτιά του θα βρουν πολιτική στέγη βουλευτές της ΔΗΜΑΡ -εφόσον ευοδωθεί ο πολιτικός «γάμος»- καθώς και άλλοι συνεργαζόμενοι πολιτευτές.

Το ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας 

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες σκέψεις στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να πλασαριστούν πολύ δυνατά μερικά ακόμη στελέχη πρώτης γραμμής, όπως ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς και ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας

Μόνο στην Β' Αθήνας, τη μεγαλύτερη εκλογική Περιφέρεια της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ παρατάσσει μια ντουζίνα κορυφαίων στελεχών του -δεκατρείς είχαν εκλεγεί πριν τρία χρόνια, πλην όμως υπάρχει πλέον το κενό των Σ. Σακοράφα, Δ. Παπαδημούλη και Ρ. Δούρου, που είχαν εκλεγεί στη συγκεκριμένη Περιφέρεια αλλά τώρα είναι στην Ευρωβουλή (οι δύο πρώτοι) και στην Περιφέρεια Αττικής (η τρίτη).

Κοντά στους νυν βουλευτές, Π. Κουρουμπλή, Γ. Δραγασάκη, Δ. Στρατούλη, Ν. Βαλαβάνη, Ε. Τσακαλώτο, έρχονται -σύμφωνα με κάποιες πρώτες σκέψεις- να πλασαριστούν πολύ δυνατά μερικά ακόμη στελέχη πρώτης γραμμής, όπως ο διευθυντής του γραφείου του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς και ο γραμματέας του κόμματος Δ. Βίτσας.

Επιπλέον θα δοκιμάσουν την τύχη τους και τέσσερα εξαιρετικά δραστήρια μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, οι Κ. Ήσυχος,  Γ. Μπαλάφας, Κ. Πουλάκης και Σ. Παπαδόγιαννη, αλλά και ο πρώην ευρωβουλευτής Ν. Χουντής.

Το ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας

Στην Α’ Αθήνας, το ψηφοδέλτιο ξεκινά από την Ζ. Κωνσταντοπούλου και τον Ν. Βούτση, ενώ ακούγεται και η υποψηφιότητα του Γ. Σακελλαρίδη. Δεν θα είναι εδώ υποψήφιος ο Γ. Σταθάκης, όπως εσφαλμένα έχει γραφεί, αφού δηλώνει αθεράπευτα... Χανιώτης.

Στην Περιφέρεια Αττικής πρώτος των πρώτων ήταν ο Α. Μητρόπουλος στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, εδώ θα δοκιμαστεί και ο συμπαθής από όλες τις τάσεις Α. Καλύβης, ενώ εδώ θα διεξαχθεί και ένας ιδιότυπος πόλεμος ...ηθοποιών: Πάντζας κατά Σκουρολιάκου.

Στην Α’ Πειραιά θα είναι φυσικά υποψήφιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θ. Δρίτσας αλλά και ο Στ. Λεουτσάκος, μέλος της Πολ. Γραμμ., και στην Β’ ο άλλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook