Follow us

Προκαλεί ο Πάτσης: Ολόσωστη η απόφαση Μητσοτάκη να με διαγράψει - Δεν ήξερα ότι είναι παράνομο να έχω off shore

Για την διαγραφή του, ο κ. Πάτσης είπε ότι "η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη", συμπληρώνοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να "χτίσει" μια νοσηρή ατζέντα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Η απόφαση του πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη" τόνισε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Πάτσης, λίγες ώρες μετά από την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

"Στην πολιτική, πρώτα καταδικάζεσαι και μετά δίνεις εξηγήσεις, αντίθετα από την Δικαιοσύνη την οποία υπηρετώ. Αυτό κατάλαβα και έμαθα, διότι δεν είμαι θιασώτης της πολιτικής με την έννοια του επαγγελματία πολιτικού", είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Για την διαγραφή του, ο κ. Πάτσης είπε ότι "η απόφαση του Πρωθυπουργού ήταν ολόσωστη", συμπληρώνοντας πως "ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να "χτίσει” μια νοσηρή ατζέντα, ενώ ο Πρωθυπουργός δίνει τις μάχες του" σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο".

Επεσήμανε πάντως πως "η δραστηριότητα μου είναι γνωστή, δεν ήρθα ξαφνικά σε αυτόν τον κόσμο. Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του; Μόνο το κόμμα μου το ήξερε; Όλη η Ελλάδα ήξερε την δράση μου".

Διαβάστε Επίσης

"Όταν όλες αυτές οι ξένες εταιρείες δημοσιοποιήθηκαν, κανείς δεν είπε στον νέο βουλευτή ότι υπάρχει κάτι παράνομο. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα πως υπήρχε τέτοιο πρόβλημα", είπε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, για το ασυμβίβαστο που υπάρχει για έναν βουλευτή και την συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρεία.

Για τις εταιρείες διαχείρισης οφειλών δανειοληπτών που κατέχει και τις άλλες επαγγελματικές σχέσεις του νομικού γραφείου του με οργανισμούς του Δημοσίου, όπως τα ΕΛΤΑ και νοσοκομεία, ο κ. Πάτσης δέχθηκε βροχή ερωτημάτων.

"Ο "Πλάτωνας” είναι ελληνική εταιρεία, πώς δεν έχει παρουσία εδώ στην Ελλάδα; Δεν ήταν ούτε κεραυνός εν αιθρία ούτε ανακάλυψε κανείς την Αμερική. Μετά το πρώτο πόθεν έσχες μου ως βουλευτής, έγινε καταγγελία, έγινε έρευνα για 8 μήνες και βγήκε πόρισμά και προέκυψε πως όλες οι εταιρείες είναι νόμιμες. Όλοι γνώριζαν την δράση μου", είπε ο κ. Πάτσης, λέγοντας πως είναι "άλλο το παράνομο και άλλο το παράλογο, άλλο το λάθος και άλλο το εσκεμμένο λάθος".

Συνεχίζοντας απάντησε πως "Η πρώτη καταγγελία ήταν για μια τράπεζα και για συμμετοχή σε μια εξωχώρια εταιρεία. Ήταν δική μου η εξωχώρια εταιρεία. Αυτό ελέγχθηκε από την Βουλή. Κανένας δεν μου είπε ότι αυτό ήταν παράνομο. Το πόρισμα της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έβγαλε πόρισμα απαλλακτικό για μένα, μετά από την έρευνα από ελεγκτική εταιρεία" και συμπλήρωσε "αν το μεμπτό στην πολιτική μου διαδρομή είναι πως αυτές οι εταιρείες είναι δικές μου και θα έπρεπε να τις μεταβιβάσω στα παιδιά μου, ας είναι…".

Διαβάστε Επίσης

"Δικηγόρος είμαι, αλλά δεν ασχολούμαι με τα πάντα και δεν γνωρίζω τα πάντα. Από την ώρα που έγινα βουλευτής και έγινε έλεγχος, ουδείς με πήρε ένα τηλέφωνο να πεις "ξέρεις κάτι, αυτό δεν πρέπει να είναι έτσι”", υποστήριξε ο Ανδρέας Πάτσης.

Αναφορικά με την εταιρεία διαχείρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δανειοληπτών, ο κ. Πάτσης είπε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" πως όλα έγιναν νόμιμα, λέγοντας "υπήρξα συνεργάτης της Τράπεζας Πειραιώς για πολλά χρόνια. Το 2010 η Τράπεζα αποφάσισε ένα κομμάτι αποσβεσθέντων δανείων, διαγραμμένων δανείων, που δεν μπορούσε να εισπράξει η τράπεζα, παρά όλες τις προσπάθειες που έκανε, να το πουλήσει. Η Τράπεζα μου ζήτησε να φτιάξω μια εταιρεία για να αγοράσω δάνεια και χρέη από πιστωτικές κάρτες, έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά μου δόθηκαν ως δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς. Αυτή είναι η μία και μοναδική συναλλαγή που έκανε αυτή η εταιρεία. Αυτή η εταιρεία είχε μια οδηγία, να μπει σε διαδικασία τηλεφωνικής όχλησης, σε ενημέρωση των ανθρώπων αυτών, να κάνει μια προσφορά για μείωση του ποσού κατά 60% και πάνω και αν υπήρχε κάποια εξόφληση, μπορούσαν να πάρουν και απόδειξη εξόφλησης του δανείου οι άνθρωποι".

Ο Ανδρέας Πάτσης αρνήθηκε πως έχουν γίνει από την εταιρεία του πλειστηριασμοί ακινήτων λόγω οφειλών, επιμένοντας πως "επιστολές στέλνονταν στους οφειλέτες, εξώδικα δεν μπορούσαν να σταλούν, εξώδικα είχε στείλει ήδη η Τράπεζα".

"Για την συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ έγινε ερώτηση στην Βουλή πριν από 10 μήνες. Τώρα έγινε θέμα για αυτό; Κάκιστα παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ. Ο άνθρωπος για λόγους ευθιξίας παραιτήθηκε. Η συνεργασία μου με τα ΕΛΤΑ ξεκίνησε το 2020, βγήκε και στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δεν είναι κρυφό. Η συμφωνία των ΕΛΤΑ είναι με μεγάλη δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού, που εκπροσωπεί το γραφείο μου", απάντησε ο Ανδρέας Πέτσης σε σχετική ερώτηση, παραδεχόμενος ότι είχε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και πριν την εμπλοκή της ξένης δικηγορικής εταιρείας.

Συνέχισε παραδεχόμενος και ότι προσέφερε νομικές υπηρεσίες σε δημόσια νοσοκομεία. "Συμβάσεις δεν έχει υπογράψει το γραφείο μου με κανένα νοσοκομείο. Προβλέπεται όμως πουθενά αναστολή του δικηγορικού επαγγέλματος; Ότι παρείχα τις νομικές μου υπηρεσίες σε οργανισμούς, όπως τα ΕΛΤΑ ήταν κάτι νόμιμο, όπως νόμιμο είναι και πως έχω τρεις εταιρείες με έδρα στην Κύπρο".

Σχετικά με το ύψος της αμοιβής του από τα ΕΛΤΑ, που όπως είπε αποτέλεσμα συμφωνίας, ο κ. Πάτσης υποστήριξε πως οι 800.000 ευρώ αποδόθηκαν απευθείας στην ξένη εταιρεία την οποία εκπροσωπούσε στην Ελλάδα, για αυτήν και για άλλες υποθέσεις, λέγοντας πως η δική του αμοιβή είναι αποτέλεσμα διμερούς συμφωνίας με την ξένη εταιρεία και ότι από την συμφωνία με τα ΕΛΤΑ το ποσό που εκείνος εισέπραξε ήταν μικρότερο από τις 180.000 ευρώ που αναφέρονται σε καταγγελίες και δημοσιεύματα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 18 Ιουν 2024 | 17:46

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Γιώργος Αλεξόπουλος, πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Η ΝΔ εξέφρασε τη θλίψη της και απηύθυνε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Γιώργου Αλεξόπουλου.

ΤΟΝ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟ 18 Ιουν 2024 | 17:13

Ο Βελόπουλος "καρατόμησε" τον Παύλο Σαράκη: "Δεν συγχωρούνται η αλαζονεία, η αχαριστία" - Διεγράφη από την Ελληνική Λύση

Τη διαγραφή του βουλευτή Επικρατείας Παύλου Σαράκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυριάκος Βελόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ 17 Ιουν 2024 | 21:43

Τσίπρας: "Σωστή πολιτική και όχι κωλοτούμπα Μητσοτάκη που δεν καταγγέλλει τη συμφωνία των Πρεσπών όπως υποσχέθηκε"

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους 153 βουλευτές που στήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο όχι μόνο από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το Ποτάμι ή τότε ανεξάρτητους βουλευτές.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17 Ιουν 2024 | 14:33

Κακλαμάνης: Υπάρχει δυσαρέσκεια στη ΝΔ, να συγκληθεί η ΚΟ - Περίμενα πιο τολμηρό ανασχηματισμό

Ο κ. Κακλαμάνης επισήμανε πως στη ΝΔ πρέπει να υπάρξει "επαναφορά στις ρίζες μας".

ΝΔ 16 Ιουν 2024 | 16:34

Τάκης Θεοδωρικάκος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγει ψέματα και αθλιότητες"- Τι απαντά για τη δικογραφία της Greek Mafia

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι έχει υποβάλλει μήνυση και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη.

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ 13 Ιουν 2024 | 13:53

Το εφετείο Αθηνών δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο: Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Άκυρη η διαγραφή Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλου από την ΕΣΗΕΑ. Δικαιώθηκαν από το εφετείο Αθηνών.

ΠΟΙΟΙ ΗΡΘΑΝ 11 Ιουν 2024 | 11:27

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη με τους νεοεκλεγμένους ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Μαξίμου [εικόνες]

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Φρέντι Μπελέρης συμμετείχαν διαδικτυακά.

ΝΔ 11 Ιουν 2024 | 10:44

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση πλήρωσε και κάποια "καβαλημένα καλάμια" - Λάθος ο ανασχηματισμός για να δοθεί πολιτικό μήνυμα

Σχετικά με τα σενάρια περί ανασχηματισμού, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι θα ήταν "τεράστιο λάθος να μπούμε στη λογική του "κάνω ανασχηματισμό για να δοθεί πολιτικό μήνυμα"".

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 11 Ιουν 2024 | 07:29

Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό σε κυβέρνηση και Μαξίμου: Παγωμάρα μετά την απώλεια ενός εκατ. ψήφων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μπορεί να συνοδευτούν και με αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου.

10 Ιουν 2024 | 21:57

Ευρωεκλογές 2024: "Ψάχνονται" όλοι - Σκέψεις Μητσοτάκη για δομικό ανασχηματισμό, τριγμοί σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Προβληματισμός στη ΝΔ από την απώλεια 1.000.000 ψήφων - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψάχνουν νέο πόλο απέναντι στον Μητσοτάκη, κάλεσμα για συντονισμό μαζί με Νέα Αριστερά

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 10 Ιουν 2024 | 19:05

ΝΔ: Επιστολή Σαλμά σε Μητσοτάκη - Ζητά σύγκληση ΚΟ για το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές 2024

Με την επιστολή του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ ζητά από τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, προκειμένου "να αναλυθούν τα αίτια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος για την παράταξή μας"

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 10 Ιουν 2024 | 10:07

Ευρωεκλογές 2024: Σε ποιες περιφέρειες πήρε η ΝΔ τα χαμηλότερα ποσοστά της

Αρκετά χαμηλά ήταν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές 2024, παρά τη νίκη του κόμματος στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 10 Ιουν 2024 | 07:40

Ευρωεκλογές 2024: "Το μήνυμα ελήφθη", λέει η κυβέρνηση μετά το απογοητευτικό 28% - Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Πειραιώς μπαίνουν τώρα οι διαρροές στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Πληθαίνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό.