Αντίστροφη μέτρηση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αδικήματα θα βασίζονται στις καταθέσεις των δικαστικών και κυρίως σε εκείνες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση της νέας πρότασης της πλειοψηφίας προς την Ολομέλεια της Βουλής που θα περιλαμβάνει το διευρυμένο κατηγορητήριο εις βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Το "πράσινο φως" έχει δώσει ήδη το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής μετά το σχετικό αίτημα που κατέθεσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Ιωάννης Μπούγας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αδικήματα θα βασίζονται στις καταθέσεις των δικαστικών και κυρίως σε εκείνες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, της πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργίας Τσατάνη και του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Ειδικότερα:

Η κατάθεση του Σάμπυ Μιωνή στοιχειοθετεί σύμφωνα με μέλη της προανακριτικής επιτροπής το αδίκημα της δωροληψίας. Ο επιχειρηματίας φέρεται να κατέθεσε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ζήτησε 350.000 ευρώ προκειμένου να τα παραδώσει στον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που είχε κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό ήταν μέρος της συμφωνίας μεταξύ Φιλιππάκη- Μιωνή με στόχο την ανακωχή τους. Περιλάμβανε ένα "οδικό χάρτη" βάσει του οποίου οι εισαγγελικές αρχές που είχαν στα χέρια τους την υπόθεση θα την αρχειοθετούσαν. Η όλη μεθόδευση είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα τον Σάμπυ Μιωνή να κάνει λόγο για εγκληματική οργάνωση που στόχο είχε το οικονομικό και οικονομικό όφελος.

Με την κατάθεση της Γεωργίας Τσατάνη στοιχειοθετείται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αδίκημα της εκβίασης. Η πρώην εισαγγελέας Εφετών φέρεται να είχε αποκαλύψει ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος την πίεζε συστηματικά για να παραδώσει τη δικογραφία του Αντρέα Παπαγγελόπουλου που η ίδια χειρίζονταν, σε άλλο εισαγγελέα. Η κυρία Τσατάνη είχε δηλώσει ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης την είχε προειδοποιήσει ότι θα γίνονταν πόλεμος αν δεν συμμορφώνονταν προς τις υποδείξεις του

Ανάλογες πιέσεις φέρεται να ασκούσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και προς τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. Μέλη της επιτροπής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προστεθεί στο κατηγορητήριο το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Η νέα πρόταση θα είναι έτοιμη τις επόμενες ημέρες ώστε να πάρει στην συνέχεια το δρόμο προς την Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί, κάτι που θεωρείται δεδομένο αφού κοινή είναι η πεποίθηση (πλην ΣΥΡΙΖΑ) ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Αύριο εξάλλου συνεχίζεται στην προανακριτική επιτροπή η κατάθεση του Νίκου Παππά. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είχε διοργανώσει τη συνάντηση μεταξύ του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του Σάμπυ Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για να "κλείσει" η αντιδικία μεταξύ του Γιάννη Φιλιππάκη και του επιχειρηματία.

Ο Νίκος Παππάς έχει δηλώσει ότι δεν είχε γνώση για τους όρους της συμφωνίας αλλά ότι δεν έγινε καμία αναφορά από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε χρήματα, αλλά υπόμνηση και από τις δύο πλευρές για τα δικαστικά έξοδα.

ΒΟΥΛΗ 21 Μαϊ 2020 | 07:34

Τορπιλίζει την προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ - "Στα κάγκελα" μετά την γκάφα Καλογιάννη

Επί της ουσίας η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται στην ίδια γραμμή με τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

19 Μαϊ 2020 | 16:04

Παπαγγελόπουλος στη Βουλή: Εκδικητική δίωξη σε βάρος μου - Οι αιχμές για τον Παππά

Μια ώρα και είκοσι λεπτά κράτησε η ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από το βήμα της Βουλής.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 19 Μαϊ 2020 | 12:45
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ 19 Μαϊ 2020 | 07:31

Ξανά ο φάκελος Παπαγγελόπουλου στη Βουλή - Ετοιμάζει σόου ο Πολάκης

Στην Ολομέλεια συζητείται η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για την επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 06 Μαϊ 2020 | 10:52

Η Προανακριτική ανοίγει τον φάκελο "Οι δημοσιογράφοι του σκανδάλου Novartis"- Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν

Οι αποφάσεις των κομμάτων για τη τελική λίστα των μαρτύρων θα ληφθούν αμέσως μετά την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 30 Απρ 2020 | 20:40

Novartis: Ενστάσεις από την πρώην εισαγγελέα Δημητρίου για την ισχύ των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων

Βάσει των καταθέσεων εκδιώχθηκαν οι 10 πολιτικοί, ενώ ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του μιλούσε για μέγα σκάνδαλο

ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Απρ 2020 | 12:46

Αντιδρά ο Παπαγγελόπουλος στην επαναλειτουργία της προανακριτικής: Κινδυνεύει η δημόσια υγεία

"Προκάλεσαν εσπευσμένα την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία σύγκληση της προκαταρκτικής επιτροπής", υποστηρίζει.

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ 22 Μαϊ 2020 | 18:02

Τα ξαναέβαλε με τον Σωτήρη Τσιόδρα ο Κυριάκος Βελόπουλος- Κόντρα με Θεοχάρη στη Βουλή

Κοντρα μεταξύ του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχαρη κσι του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου προκάλεσαν οι αιχμές του δεύτερου κατά του Σωτήρη Τσιοδρα.

ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΥΡΑ 20 Μαϊ 2020 | 18:33

Υποθεση Παπαγγελόπουλου: Διεύρυνση κατηγορητηρίου με 175 "ναι" - Η εξήγηση για το λάθος του Καλογιάννη

Με τις ψήφους της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής υπερψηφίστηκε από τη Βουλή.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 30 Απρ 2020 | 20:40

Novartis: Ενστάσεις από την πρώην εισαγγελέα Δημητρίου για την ισχύ των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων

Βάσει των καταθέσεων εκδιώχθηκαν οι 10 πολιτικοί, ενώ ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος από την πλευρά του μιλούσε για μέγα σκάνδαλο

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 29 Απρ 2020 | 19:07

Η Βουλή επιστρέφει στην κανονικότητα: Αύξηση βουλευτών σε Ολομέλεια-επιτροπές και τηλεδιασκέψεις

Πρέπει να σημειωθεί ότι στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα μπορούν να συμμετέχουν και περισσότεροι βουλευτές μέσω τηλεδιάσκεψης

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 29 Απρ 2020 | 07:34

Καταστήματα, εμπορικά κέντρα, εκκλησίες, θερινά σινεμά: Τι ανοίγει, πότε και πώς

Δεν θα υπάρχει ανεξέλεγκτη ροή των καταναλωτών, η μάσκα προστασίας σε κλειστούς χώρους, όπως και στα Μέσα Μεταφοράς θα είναι υποχρεωτική.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 28 Απρ 2020 | 14:10

Στα "μαχαίρια" κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το ΚΚΕ, τόνισαν ότι ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή εν μέσω πανδημίας.